Oficjalne stanowisko MJPT w sprawie projektu płyty
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- wiśnia1994
Nie wiem czy moje zdanie jako małoletniej będzie w jakiś sposób się tu liczyć. Oczywiście (tak jak większość zresztą widzę) jestem za odsunięciem Panie Ewy od projektu. Dziwi mnie strasznie sposób w jaki Pani Ewa pisze. Z całym szacunkiem ale wkoło widzę słowo:" mój projekt,moje dzieło". Co jest nie na miejscu skoro środki finansowe dawane są przez ufnych użytkowników forum. Pierwszy post siadeh który przeczytałam doprowadził,iż moja szczęka znalazła się na blacie. Najbardziej porusza mnie fakt,iż w jakiś dziwnych okolicznościach giną pieniądze, które miały być przeznaczone na tak szczytną akcję.
Życzę jak to było powiedziane "mafii" MJPT dużo spokoju i cierpliwości w dążeniu do celu.
Życzę jak to było powiedziane "mafii" MJPT dużo spokoju i cierpliwości w dążeniu do celu.
ROZDZIAŁ 3 Zasady przetwarzania danych osobowych
Art. 23. 1. Przetwarzanie danych jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy:
1) osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę, chyba że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych,
2) jest to niezbędne dla zrealizowania uprawnienia lub spełnienia obowiązku wynikającego z przepisu prawa,
3) jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą,
4) jest niezbędne do wykonania określonych prawem zadań realizowanych dla dobra publicznego,
5) jest to niezbędne dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratorów danych albo odbiorców danych, a przetwarzanie nie narusza praw i wolności osoby, której dane dotyczą.
3. Jeżeli przetwarzanie danych jest niezbędne dla ochrony żywotnych interesów osoby, której dane dotyczą, a spełnienie warunku określonego w ust. 1 pkt 1 jest niemożliwe, można przetwarzać dane bez zgody tej osoby, do czasu, gdy uzyskanie zgody będzie możliwe.
Art. 26a.12) 1. Niedopuszczalne jest ostateczne rozstrzygnięcie indywidualnej sprawy osoby, której dane dotyczą, jeżeli jego treść jest wyłącznie wynikiem operacji na danych osobowych, prowadzonych w systemie informatycznym.
Art. 23. 1. Przetwarzanie danych jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy:
1) osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę, chyba że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych,
2) jest to niezbędne dla zrealizowania uprawnienia lub spełnienia obowiązku wynikającego z przepisu prawa,
3) jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą,
4) jest niezbędne do wykonania określonych prawem zadań realizowanych dla dobra publicznego,
5) jest to niezbędne dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez administratorów danych albo odbiorców danych, a przetwarzanie nie narusza praw i wolności osoby, której dane dotyczą.
3. Jeżeli przetwarzanie danych jest niezbędne dla ochrony żywotnych interesów osoby, której dane dotyczą, a spełnienie warunku określonego w ust. 1 pkt 1 jest niemożliwe, można przetwarzać dane bez zgody tej osoby, do czasu, gdy uzyskanie zgody będzie możliwe.
Art. 26a.12) 1. Niedopuszczalne jest ostateczne rozstrzygnięcie indywidualnej sprawy osoby, której dane dotyczą, jeżeli jego treść jest wyłącznie wynikiem operacji na danych osobowych, prowadzonych w systemie informatycznym.
Michael forever in my heart (*)
Ewa78 pisze:3. Jeżeli przetwarzanie danych jest niezbędne dla ochrony żywotnych interesów osoby, której dane dotyczą, a spełnienie warunku określonego w ust. 1 pkt 1 jest niemożliwe, można przetwarzać dane bez zgody tej osoby, do czasu, gdy uzyskanie zgody będzie możliwe.
Żywotne interesy osoby, której dane dotyczą, należy rozumieć jako interesy niezbędne dla życia tej osoby. Tym samym, co do zasady, poza zakresem tego pojęcia znajdują się interesy ekonomiczne.
coś jeszcze ma pani ciekawego???
źródło:https://edugiodo.giodo.gov.pl/file.php/1/PN3/PN3_05.htm
a czyjeż to życie było zagrożone?Ewa78 pisze:Jeżeli przetwarzanie danych jest niezbędne dla ochrony żywotnych interesów osoby, której dane dotyczą
Widzę Ewo, że forum odwiedzasz, czytujesz i umiesz się ustosunkować... szkoda tylko, że to jest na zasadzie cytowania nie mających związku ze sprawą artykułów prawnych.
Żałuję również, że nie reagujesz równie żywo na prośby o zwrot pieniędzy czy też kontrargumenty dla Twoich wypowiedzi.
Moi kochani wierzę, że po takiej zachęcie jeszcze tłumniej ruszymy na pocztę z pismem do GIODO w naszych MJówkowych łapkach....
To od nas wszystkich zależy co dalej będzie się działo w tej sprawie.
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
The truth, the purity
Ewa78 pisze:3) jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą,
Nie naruszyłam niczyjego dobra. Wysłałam historię rachunku do 1 osoby za wyjątkiem pełnomocnika. Poza tym mam dowód, że pełnomocnik wysłał mój mail z historią rachunku bankowego do kilku osób jako FOWARD.
Osoba, która ujawnia dokument otrzymany ode mnie łamie prawo.
Otrzymałam kilkanaście maili z prośbą o pełną historię rachunku, osoby które o to występowały były do tego nakłaniane tu na forum. Przypomnę iż prowokacji nie można legalnie stosować bez zgody prokuratury. Nakłanianie do prowokacji i popełnienia przestępstwa jest przestępstwem.
Michael forever in my heart (*)
Pozwolę sobie stwierdzić, że to Ty rozsyłałaś do kilku osób jednocześnie te dane a nie Kasia. No naprawdę mijanie się z prawdą to już faktycznie zbyt delikatne słowa.Ewa78 pisze:Poza tym mam dowód, że pełnomocnik wysłał mój mail z historią rachunku bankowego do kilku osób jako FOWARD
Nikt do niczego nie był nakłaniany... nikomu personalnie nie kazano zwracać się do Ciebie.Ewa78 pisze:osoby które o to występowały były do tego nakłaniane tu na forum
Nikt nie nakłaniał tu na forum do popełnienia przestępstwa. Wysłanie maila z prośbą o coś co sama oferowałaśEwa78 pisze:Nakłanianie do prowokacji i popełnienia przestępstwa jest przestępstwem.
Pon, 18 Sty 2010, 22:52
nie jest przestępstwem tak samo jak OTRZYMYWANIE danych osobowych innych osób nim nie jest.Ewa78 pisze:Każdy kto dołożył swoją część może dostać ode mnie pełną historię konta. Wystarczy napisać priv. za adresem mailowym.
But if you came to see
The truth, the purity
The truth, the purity
Ja nie wytrzymam zaraz. Masz tupet, trzeba przyznać. Nie potrafisz zachować resztek godności, tylko dalej straszysz sądem. Ty widzisz, co ty piszesz? Krew mnie zalewa, jak czytam to, co wypocisz ze swojej klawiatury. Kobieto, zastanów się, co ty robisz?Ewa78 pisze:Ewa78 pisze:3) jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą,
Nie naruszyłam niczyjego dobra. Wysłałam historię rachunku do 1 osoby za wyjątkiem pełnomocnika. Poza tym mam dowód, że pełnomocnik wysłał mój mail z historią rachunku bankowego do kilku osób jako FOWARD.
Osoba, która ujawnia dokument otrzymany ode mnie łamie prawo.
Otrzymałam kilkanaście maili z prośbą o pełną historię rachunku, osoby które o to występowały były do tego nakłaniane tu na forum. Przypomnę iż prowokacji nie można legalnie stosować bez zgody prokuratury. Nakłanianie do prowokacji i popełnienia przestępstwa jest przestępstwem.
Polecam ci tłumaczenia tekstów Michaela na mjtranslate, bo chyba nie wiesz, o czym ten człowiek śpiewa. Tobie chyba jedynie muzyczka się podoba... Nie mogę uwierzyć, że można być tak zapatrzonym w siebie. Tak manipulować prawem, żeby jej było na wierzchu. Skąd się tacy ludzie biorą???
Moi Mili,
Spokojnie. To, co tu widzimy w wykonaniu Ewa78 to podejrzewam jej ostatnie podrygi. Niczym ratlerek próbuje gryźć, bo nic więcej nie potrafi już zrobić (przepraszam ratlerki).
Niewielu jej tu już ufa, a wręcz miażdżąca większość czuje się przez nią oszukana.
Ewo, my się Ciebie nie boimy, bo MAMY CZYSTE SUMIENIE.
Znasz takie pojecie może? Nie? Tak myślałam.....
Swoją drogą dziś kończy się ankieta, a po jej zakończeniu wrócimy z kolejną porcją informacji i planem dalszych działań- tak, jak napisała wcześniej Kinga.
....a nie mówiłam, że Ewa tu będzie wracać....?
Bosz, jakaś Ty przewidywalna....
Jeśli masz wątpliwości, pisz śmiało na PW lub mail'em.
Spokojnie. To, co tu widzimy w wykonaniu Ewa78 to podejrzewam jej ostatnie podrygi. Niczym ratlerek próbuje gryźć, bo nic więcej nie potrafi już zrobić (przepraszam ratlerki).
Niewielu jej tu już ufa, a wręcz miażdżąca większość czuje się przez nią oszukana.
Ewo, my się Ciebie nie boimy, bo MAMY CZYSTE SUMIENIE.
Znasz takie pojecie może? Nie? Tak myślałam.....
Swoją drogą dziś kończy się ankieta, a po jej zakończeniu wrócimy z kolejną porcją informacji i planem dalszych działań- tak, jak napisała wcześniej Kinga.
....a nie mówiłam, że Ewa tu będzie wracać....?
Bosz, jakaś Ty przewidywalna....
wiśnia1994, jesteś pełnoprawnym obywatelem Rzeczpospolitej Polskiej i tak jak my wszyscy, masz prawo do ochrony swoich danych osobowych, bez względu na wiek.wiśnia1994 pisze:Nie wiem czy moje zdanie jako małoletniej będzie w jakiś sposób się tu liczyć.
Jeśli masz wątpliwości, pisz śmiało na PW lub mail'em.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Moi Mili,
Zatem, minęła północ, ankieta dotycząca sprawy, a umieszczona wraz z postem Kingi została zakończona.
Nie ukrywam, że z początku miałam obawy, czy to oby nie ja na opak rozumiem intencje Ewy, jednakże Wasze głosy i wypowiedzi przekonały mnie, że gro z Was.... Ba! Przytłaczająca większość wręcz, myśli podobnie, jak my.
Komentarze Ewy, ponowne przekopanie starej korespondencji z nią i rozmowy z niektórymi osobami ostatecznie rozwiały moje wątpliwości, co do tego, czy MJ Polish Team powinno trwać w tym "układzie".
Zdecydowaliście, że powinniśmy przejąć inicjatywę, więc zgodnie z obietnicą zamierzamy podjąć trud zmierzający do odzyskania ulotnionych funduszy i doprowadzenia tego projektu.... NASZEGO WSPÓLNEGO projektu do końca.
Dziś, zachęcona rozmową ze znajomym policjantem wtajemniczonym w naszą sprawę i śledzącym niniejszy wątek, złożyłam wizytę na Komendzie Rejonowej Policji Warszawa IV przy ul. Żytniej 36, czyli właściwej miejscu zamieszkania Ewy.
Bardzo miły pan policjant, wysłuchawszy całej historii, zasugerował złożenie oficjalnego zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa bezpośrednio w Prokuraturze Rejonowej Warszawa Wola przy ul. E. Ciołka 14, co miałoby przyśpieszyć sprawę nawet o miesiąc.
Bez dwóch zdań, zamierzam napisać elaborat uwzględniający wszystkie poruszone tu kwestie, ale że zapewne wyjdzie z tego cała epopeja, czas na to znajdę dopiero w weekend.
Ponieważ, jak historia pokazuje, MJówki to naród waleczny, ale nie głupi i jednak nie jest naszym celem tracenie czasu na przesłuchania, zeznania i sądy, chcemy wykazać się po raz kolejny cierpliwością, dając Ewie możliwość dobrowolnego zwrotu pieniędzy, które bez niczyjej zgody czy wiedzy (a wręcz z nadzieją, że tejże wiedzy prędko nie posiądziemy ) zniknęły zostając rzekomo przelane na tajemniczą "lokatę".
Zatem w poniedziałek po godzinie 17-ej zamierzam ponownie sprawdzić stan konta, na które trafiały nasze pieniądze. Jeśli okaże się, że nadal posiadam do niego pełnomocnictwo i pieniądze w pełnej kwocie 2.940,20 PLN znajdują się na swoim miejscu, wtedy MJ Polish Team zamierza zapomnieć o kłamstwach, którymi karmiła nas Ewa przez ostatnie parę tygodni.
Jeśli zaś okaże się, że stan konta jest mniejszy niż 2.940,20 i/lub nie mam pełnomocnictwa, aby ten stan sprawdzić, we wtorek rano wysłane zostanie listem poleconym priorytetowym zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, zgodnie z zaleceniami, które dziś uzyskałam.
Myślę, że to rozsądne rozwiązanie....
Niniejsza informacja wysłana została również do Ewy drogą mail'ową (na oba adresy), na wypadek gdyby zechciała w końcu dotrzymać którejś ze swoich obietnic i nie pojawić się już na naszym Forum.
Oczywiście o wszelkich działaniach i ich efektach będziemy informować Was na bieżąco.
Serdeczności,
Katarzyna Czarkowska
W imieniu "Mafii" MJ Polish Team
Zatem, minęła północ, ankieta dotycząca sprawy, a umieszczona wraz z postem Kingi została zakończona.
Nie ukrywam, że z początku miałam obawy, czy to oby nie ja na opak rozumiem intencje Ewy, jednakże Wasze głosy i wypowiedzi przekonały mnie, że gro z Was.... Ba! Przytłaczająca większość wręcz, myśli podobnie, jak my.
Komentarze Ewy, ponowne przekopanie starej korespondencji z nią i rozmowy z niektórymi osobami ostatecznie rozwiały moje wątpliwości, co do tego, czy MJ Polish Team powinno trwać w tym "układzie".
Zdecydowaliście, że powinniśmy przejąć inicjatywę, więc zgodnie z obietnicą zamierzamy podjąć trud zmierzający do odzyskania ulotnionych funduszy i doprowadzenia tego projektu.... NASZEGO WSPÓLNEGO projektu do końca.
Dziś, zachęcona rozmową ze znajomym policjantem wtajemniczonym w naszą sprawę i śledzącym niniejszy wątek, złożyłam wizytę na Komendzie Rejonowej Policji Warszawa IV przy ul. Żytniej 36, czyli właściwej miejscu zamieszkania Ewy.
Bardzo miły pan policjant, wysłuchawszy całej historii, zasugerował złożenie oficjalnego zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa bezpośrednio w Prokuraturze Rejonowej Warszawa Wola przy ul. E. Ciołka 14, co miałoby przyśpieszyć sprawę nawet o miesiąc.
Bez dwóch zdań, zamierzam napisać elaborat uwzględniający wszystkie poruszone tu kwestie, ale że zapewne wyjdzie z tego cała epopeja, czas na to znajdę dopiero w weekend.
Ponieważ, jak historia pokazuje, MJówki to naród waleczny, ale nie głupi i jednak nie jest naszym celem tracenie czasu na przesłuchania, zeznania i sądy, chcemy wykazać się po raz kolejny cierpliwością, dając Ewie możliwość dobrowolnego zwrotu pieniędzy, które bez niczyjej zgody czy wiedzy (a wręcz z nadzieją, że tejże wiedzy prędko nie posiądziemy ) zniknęły zostając rzekomo przelane na tajemniczą "lokatę".
Zatem w poniedziałek po godzinie 17-ej zamierzam ponownie sprawdzić stan konta, na które trafiały nasze pieniądze. Jeśli okaże się, że nadal posiadam do niego pełnomocnictwo i pieniądze w pełnej kwocie 2.940,20 PLN znajdują się na swoim miejscu, wtedy MJ Polish Team zamierza zapomnieć o kłamstwach, którymi karmiła nas Ewa przez ostatnie parę tygodni.
Jeśli zaś okaże się, że stan konta jest mniejszy niż 2.940,20 i/lub nie mam pełnomocnictwa, aby ten stan sprawdzić, we wtorek rano wysłane zostanie listem poleconym priorytetowym zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, zgodnie z zaleceniami, które dziś uzyskałam.
Myślę, że to rozsądne rozwiązanie....
Niniejsza informacja wysłana została również do Ewy drogą mail'ową (na oba adresy), na wypadek gdyby zechciała w końcu dotrzymać którejś ze swoich obietnic i nie pojawić się już na naszym Forum.
Oczywiście o wszelkich działaniach i ich efektach będziemy informować Was na bieżąco.
Serdeczności,
Katarzyna Czarkowska
W imieniu "Mafii" MJ Polish Team
Ostatnio zmieniony czw, 04 lut 2010, 8:44 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Mam nadzieję,że szybko wszystko wróci do normy i nasz Michael będzie miał tą tablicę na którą się składaliśmy..;)
I obędzie się bez drogi sądowej , po cóż tracić nerwy i czas .
Choc co pani wyprawia na forum przechodzi najsmielszej pojęcie.
Mam nadzieję ze ma pani sumienie i wkońcu się uaktywni i odda pani te pieniądze które zdecydowanie nie były dla pani , ale dla NASZEGO Michaela ,nasze podziękowania za wszystko co dla nas zrobił w postaci plyty upamiętniającej.
Oczywiscie jesli owe sumienie nie wykaże zadnych oznak skruchy to musimy działac bo tak jak pisze M.Dż nie możemy tego tak zostawić.
I obędzie się bez drogi sądowej , po cóż tracić nerwy i czas .
Choc co pani wyprawia na forum przechodzi najsmielszej pojęcie.
Mam nadzieję ze ma pani sumienie i wkońcu się uaktywni i odda pani te pieniądze które zdecydowanie nie były dla pani , ale dla NASZEGO Michaela ,nasze podziękowania za wszystko co dla nas zrobił w postaci plyty upamiętniającej.
Oczywiscie jesli owe sumienie nie wykaże zadnych oznak skruchy to musimy działac bo tak jak pisze M.Dż nie możemy tego tak zostawić.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Moi Mili,
Zatem tak, jak obiecałam, dłubię swój elaborat (choć nie ukrywam, iż cały czas łudzę się, że Ewa jednak zachowa resztki rozsądku), ale potrzebowałabym Waszej pomocy w kilku kwestiach.
Dlatego bardzo proszę osoby, które czują się w tej sprawie poszkodowane i/lub wysłały do Ewy prośbę o zwrot pieniędzy, o kontakt mail'owy na majkel@majkel4michael.pl
Z góry dzięki!
Zatem tak, jak obiecałam, dłubię swój elaborat (choć nie ukrywam, iż cały czas łudzę się, że Ewa jednak zachowa resztki rozsądku), ale potrzebowałabym Waszej pomocy w kilku kwestiach.
Dlatego bardzo proszę osoby, które czują się w tej sprawie poszkodowane i/lub wysłały do Ewy prośbę o zwrot pieniędzy, o kontakt mail'owy na majkel@majkel4michael.pl
Z góry dzięki!
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Zgodnie z obietnicą, przekazuję kolejną porcję informacji....
Dziś odbyłam wizytę w banku, gdzie okazało się, że pełnomocnictwo do konta zostało mi przez Ewę cofnięte.
Zatem na tę chwilę nie wiemy, ani gdzie są nasze pieniądze, ani jaka kwota znajduje się na koncie stworzonym do celów projektu.
Tym ruchem Ewa definitywnie spaliła za sobą wszystkie mosty.
Przechodzimy zatem na oficjalny tryb załatwiania sprawy, czyli o wsparcie prosimy państwowe organy ścigania.
P.S. Dziękuję osobom, które wyraziły zgodę na dołączenie swoich danych osobowych do pozwu. Jesteście wielcy
Dziś odbyłam wizytę w banku, gdzie okazało się, że pełnomocnictwo do konta zostało mi przez Ewę cofnięte.
Zatem na tę chwilę nie wiemy, ani gdzie są nasze pieniądze, ani jaka kwota znajduje się na koncie stworzonym do celów projektu.
Tym ruchem Ewa definitywnie spaliła za sobą wszystkie mosty.
Przechodzimy zatem na oficjalny tryb załatwiania sprawy, czyli o wsparcie prosimy państwowe organy ścigania.
P.S. Dziękuję osobom, które wyraziły zgodę na dołączenie swoich danych osobowych do pozwu. Jesteście wielcy
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight