Książki Michaela i o Michaelu

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Potwierdzam ze anglojezyczne o niebo lepsze w wydaniu jak i tresci no ale coz jesli nie ma wyjscia to trzeba cos wybrac ..... pominelam jeszcze dwie pozycje ktore dopisal MJPOLSAT

Jako bohater mityczny nie polecam ludziom ktorzy nie lubia socjologii czy psychologii bo DUZO TAM TEGO

Sławomir Szyszka MJ bardzo mi sie ta pozycja podobala , nie opisuje MJ nie pisze kolejnej biografii ja przeczytalam w 1 dzien :)
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Właśnie zamówiłam Moonwalka. Nareszcie!
Wiem, że pewnie jestem jedną z ostatnich osób, która tej książki jeszcze nie ma glupija ale to się niedługo zmieni.
Lepiej późno niż później ;-) .
1958 - forever...
soulsation

Post autor: soulsation »

Mam pytanko,czy ta nowa edycja moonwalk,zawiera jakieś nowe teksty...ja mam ,1,2 wydanie polskie i 1wsze angielskie i są cieńsze niż ta nowa polska edycja ....będe wdzięczny za odpowiedż.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Nowa edycja książki MOONWALK zawiera przedmowę Berry Gordy oraz posłowie Shaye Areheart.NO i ma może 3 kolorowe zdjęcia których nie zamieszczono w poprzednich wydaniach-to tak z grubsza.Ja przeczytałam pierwsze trzy strony tak dla porównania i muszę stwierdzić że tłumaczenie jest najgorsze z możliwych.Po prostu nie da się tego czytać więc jeśli masz dwa poprzednie wydania to lepiej nie zawracaj tym sobie głowy no chyba że ze względów kolekcjonerskich bo cena to 29.90 ;-)
Obrazek

Post autor: Gosia1975 »

Czy ktoś z was posiada tę pozycję bo na allegro jest za niecałe 40 zł czy to drogo czy tanio jak na nią ? Czy ona jest w stylu sekrety raju utraconego ?

Obrazek
Ostatnio zmieniony śr, 03 lut 2010, 18:19 przez Gosia1975, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Powiedz mi jakiego to autora to powiem co mi wiadomo na ten temat.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia1975

Post autor: Gosia1975 »

Eva emily herbert ale co ci po autorze jak ja chcę wiedzieć o czym ona jest i czy jest warta 40 zł Czy jest tu ktoś kto ma tę książkę i mógł by się podzielić informacjami na jej temat ?
Awatar użytkownika
Shiny

Post autor: Shiny »

Ta książka jest po angielsku, więc tak łatwo nie będzie ;p
Tutaj masz receznje:
http://www.amazon.co.uk/Michael-Jackson ... 184454897X
i tutaj:
http://www.reviewstream.com/reviews/?p=88042

Ktoś pomoże?
Która wersja "Dancing the dream" jest waszym zdaniem lepsza? Czy tą pierwszą można gdzieś jeszcze dostać, czy dostępna jest teraz tylko druga?
Którą książkę bardziej polecacie: Życie Legendy, tą czerwoną, czy taką czarną (Król Popu)?
Którą książkę z Empika polecacie? Jedną, maksimum dwie ;p
Obrazek
Sygnaturka i avek wykonane przez Pointrox. Dziękuję ;]
'But if Rooselvelt was livin' he wouldn't let this be, no, no!' (Michael Jackson; They don't care about us)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Książka z empiku...hmm.. jeśli chcesz poczuć się jak w latach 80 gdy Michael był oskarżany przez prasę o prawie wszystko polecam Ci "Życie i śmierć króla popu". Jest to dobra pozycja dla początkujących fanów, w prawdzie jest ona dosyć subiektywnie napisana i niekiedy może irytować nazewnictwo Michaela "Jacko". Ale ogólnie to niełza książka, zawiera wiele informacji. Pomijając fakt, że może irytować jak już wcześniej wspomniłam.
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Wiem że temat już był poruszany ale nie mogłam się powstrzymać.
Ostatnio w bibliotece pożyczyłam z ciekawości książkę jedną z niewielu wydanych w Polsce.Christoper Andersen "Michael Jackson Superstar" wydanie z 1996r.To najbardziej kłamliwa, obrzydliwa, paszkwilowata i obleśna książka jaką spotkałam.Historie w niej przedstawione są zmanipulowane, wymyślone ocierające się o łamanie prawa( sceny o zjadaniu spermy z dzieci)i nie będę się bawiła w eufemizmy.Autor pod płaszczykiem pseudointelektualizmu przemyca w treści autentyczną zawiść i nienawiść do Michaela.Manipuluje informacjami fabularyzując je tak że czytelnik odbiera je za prawdziwe.Jeden wielki chłam który mi daje obraz jak wiele musiał przejść w swoim życiu Michael od takich gnid Książka dała mi nadzieje że ludzie jednak myślą a prasa nie ma aż tak wielkiego wpływu skoro tak wielu ludzi go kochało mimo wielowarstwowego błota i szlamu jakim go obrzucano.Bashir ze swoim LWMJ to pikuś przy tym gniocie.Przypomniały mi się te wszystkie świnstwa które czytałam w latach 90tych w gazetach na temat Michaela.Nigdy w nie nie wierzyłam.Autor opierał się niby na artykułach, wywiadach bliskich osób itp.Książka jest oczywiście nieautoryzowana i nie nadaje się nawet do WC.Podarłam ją z przyjemnością i spaliłam zostawiając tylko strony ze zdjęciami notabene fatalnej jakości i czb.Nie mam pojęcia jak się wytłumaczę bibliotekarce ale nie chcę by ktokolwiek to jeszcze czytał.Ten facet powinien iść do więzienia za takie szkalowanie i manipulacje dobrym imieniem drugiego człowieka.Wielkie g i tyle.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
heavencanwait

Post autor: heavencanwait »

Witajcie, mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości.
Chcialabym wiedzieć, jakie są różnice między wydaniem The Magic and The Madness z 2004 i 2009 roku i ewentualnie które wydanie polecacie kupić? Szukałam odpowiedzi na moje pytanie, ale jakoś się nie mogłam doszukać.
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

heavencanwait pisze:Witajcie, mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości.
Chcialabym wiedzieć, jakie są różnice między wydaniem The Magic and The Madness z 2004 i 2009 roku i ewentualnie które wydanie polecacie kupić? Szukałam odpowiedzi na moje pytanie, ale jakoś się nie mogłam doszukać.

Różnica jest tak że wydanie z 2009 opisuję kompletną całą historię życia Michaela Jacksona do dnia śmierci.
Wydanie 2004 opisuję życie do roku 2004. Nie ma tam mowy o zakończeniu procesu w 2005 itp. Innych różnic nie znam.
Ja posiadam wydanie z 2004. Całego jeszcze nie przeczytałam, bariera językowa ma tutaj wiele do powiedzenia niestety.
Teraz kupiłabym wydanie z 2009, bo niestety jak ja zakupiłam tą pozycję nie było wtedy tego wydania z 2009 na rynku.
Awatar użytkownika
@neta

dzięki za wsparcie!
Wpadłam już na pomysł jak się zrewanżować bibliotece i zrobić coś pożytecznego.Przeproszę Panią za "niewytłumaczalne zaginięcie książki i niemożliwość jej odkupienia" i podaruje jej w zamian Moonwalk :-) 29 zł to niewiele do zainwestowania a wiele da każdemu następnemu przypadkowemu czytelnikowi i wszytko działa!Smelly Jelly ;-)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

@neta pisze:Przeproszę Panią za "niewytłumaczalne zaginięcie książki i niemożliwość jej odkupienia" i podaruje jej w zamian Moonwalk
I to jest to! Pomysł pierwsza klasa. Wszystko co złe powinno się likwidować a co dobre rozpowszechniać. Ciekawa jestem reakcji pani bibliotekarki.

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
@neta

dam znać!! tylko muszę trochę poczekać...no że niby szukałam długo tej książki.Jejku ja jeszcze nigdy nic nie spaliłam. A to było czystą przyjemnością.Nie dziwie się ze Michael chciał zrobić ognisko z tych wszystkich tabloidów :smiech:
ODPOWIEDZ