Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
heavencanwait

Post autor: heavencanwait »

Głosuję na Sunset Driver - nie, żeby był to zły utwór, ale w takim zestawieniu w jakim się znajduje, wypada dla mnie nieco słabiej niż pozostałe.
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

endka pisze: głosuję na SD//
i chociaż de facto nie mam się do czego przyczepić to tak sobie myślę,
że całkiem dobrze się stało, że nie znalazła się na płycie bo w takim zestawieniu wypada naprawdę słabiutko.
i Muscles odpadło:( nie znacie się :P

joł
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Luna

Post autor: Luna »

ponownie 2000 Watts
moon_song

Post autor: moon_song »

Sunset Driver again
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

"Sunset driver" ponownie

osoby piszace o 'nudzie' w "2000 watts" chyba nie do konca rozumieja piosenke i nie doceniaja nieznanej nam skali glosu michaela. szkoda!
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Sunset Driver. Dolewam oliwy do ognia bo i tak odpadnie w tej rundzie..

Jest niewątpliwie NO na tym etapie. Lubię nawet SD słucham dość często, nigdy nie omijam, no ale rywale są silniejsi.
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Kolejny, moim zdaniem odstający od reszty kawałek...chyba dobry do potańczenia czy coś, ale ja bardziej lubię piosenki z przesłaniem...o jakimś znaczeniu, no wiecie o co mi chodzi.
Dlatego głos na Sunset Driver

PS: O ile teraz wybór wydaje się prosty, to potem...będzie hmm istna krwawa miazga po prostu :war:
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Eaten Alive.

Już w przedodstatnim NO tłumaczyłam, dlaczego do mnie nie przemawia. Jest według mnie nie ttylko niespójna i archaiczna, ale też drażni mnie jej warstwa dźwiękowa. I tyle.

Tym, którzy potrzebują przekonać się co do taneczno-pozytywnej wartości Sunset Driver, polecam ten klip. Nie wiem, jak Was, ale mnie buja bardziej niż Eaten. ;-)
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Na razie w pojedynku mięzy Sunset Driver kontra 2000 Wats jest 7:2 więc, żeby nic się wydarzyło do wtorku powiększam przewagę2000 Wats i oddaje:

Mój głos na Sunset Driver

2000 Wats to bardzo fajna energiczna piosenka szkoda będzie jak odpadnie tak wcześnie!:)
Ostatnio zmieniony pn, 08 lut 2010, 16:33 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

domcia_MJ pisze:Mój głos ostatecznie na 2000 Watts.
Luna pisze:ponownie 2000 Watts
:snajper: :poglowie: wy sie nie znacie, to jest na prawdę super numer, te beaty...każdemu :ban: co sądzi inaczej

ja głosuję na
Man in the mirror pisze:Sunset Driver
nudne jak flaki z olejem, w porównaniu z 2000 watts to jak przesolone krakersy z lajkonika z cudnym czekoladowym kawałkiem tortu na widok którego leci kilku metrowa ślinka...
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Agnieszkaaaaa pisze:Sunset Driver
W tej kompilacji wypada najsłabiej wg mnie ;) Troszkę nudzi i męczy... Idealny kandydat na Najsłabsze Ogniwo ;-)
Oczywiście nie uważam że jest tandetna itd ale trzeba coś wybrać a to jest piosenka która nie jest mi bliska tak jak inne ;-) Mój głos po raz drugi na Sunset :)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Gdy się zna i słucha Michaela pasjami, gdy ma się wszystko, co nagrał i słucha jego muzyki z takiej pozycji, Sunset Driver sprawia frajdę. Jednak z pozycji zwykłego zjadacza muzyki, ta piosenka ginie w tłumie i brzmi jak demo, którym zresztą jest.
2000 Watts to majstersztyk. Już nawet odejdę od metafory seksualnej w tekście, której przewrotność zasługuje na nagrodę Nike, ale muzycznie to torpeda. Michael w bardzo wyjątkowej odsłonie, bo i muzycznie jest nowatorski- najbardziej nowatorski moment na Invincible i jeden z bardziej przełomowych w Jego karierze, a i piosenka- petarda, a w tym zestawieniu nie tylko SD, ale jeszcze kilka kawałków w naszym głosowaniu na najlepszą piosenkę Michaela znalazłoby się słabszych.

Głos na Sunset Driver.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

Znów petardy jakieś?;> Wystrzałowo.

Muscles miało polecieć jako drugie według moich skromnych planów, ale wijącą się Dianę załatwiliście sami... może to i dobrze. Ponownie wiec: Sunset Driver, i do upadłego tak będę, póki się z nim nie pożegnamy. Wśród tylu perełek (dynamitów, petard? :P) wypada naprawdę słabo.

A 2000 Watts oszczędźcie na jakiś bardziej dramatyczny moment tego rozdania. Będzie jeszcze gorąco ;D
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

Oddaję głos na Eaten Alive..
W tym zestawieniu nie mogłam zdecydować się na nic innego. ;p Nie wiem jak to później będzie.. Za bardzo lubię Sunset Driver, żeby ją wywalić. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

2000 Watts. W porównaniu z całą resztą wypada najsłabiej. Może wynika to z faktu, że generalnie płyta Invincible mnie zbytnio nie urzeka.
2000 razy bardziej wolę Sunset Drivera.
Obrazek
Zablokowany