Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

majkelzawszespoko

Post by majkelzawszespoko »

hm, to ja się kompletnie wyłamię - głos na Eaten Alive.
głos kompletnie strategiczny. kompletnie kompletnie.
a to wszystko przez to, że DOPIERO niedawno przekonałem się w pełni do 2000 Watts, świetne jest - nie zagłosuję.
A jestem przecież typem funky na parkiet i dajeeesz. Dlatego też nie rozumiem aż tylu głosów na Sunset Driver, ten kawałek obudzi nawet trupy, mimo że demo i refren trochę irytuje - nie zagłosuję.
Shout to też jest u mnie nisko, ale nie zagłosuję bo mi Kinga łeb ukręci ; P

Eaten Alive? przeczytałem tytuł raz kolejny, sześćsetny w ciągu pokaźnego okresu czasu i dostojny paw wystąpił ze mnie. dość mam basta tej zmory. a kysz.
ImageImage
Estrella

Post by Estrella »

No to mój głos tym razem na Eaten Alive.
Wybór póki co prosty.. miałam od początku trzy piosenki na wylocie więc jeszcze jedna runda i pewnie spadną.. co będzie dalej :nerwy:
Padło na tą piosenkę bo...... bo tekst jest dla mnie do niczego, bo melodia mnie nie rusza, bo brzmienie refrenu mnie drażni i w dużej mierze dlatego że przedkładam Michaela solo nad ten duet....

majkelzawszespoko wrote:Shout to też jest u mnie nisko
No wiesz co tatku? Toż to grzech niemal.....
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Shulamitka

Post by Shulamitka »

majkelzawszespoko wrote:hm, to ja się kompletnie wyłamię - głos na Eaten Alive.
No nie tak znowu kompletnie się wyłamałeś ;-)
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
MJ_Aniuta

Post by MJ_Aniuta »

Musze bronić Sunset Driver chociaż widze, że cieńko będzie, ale mimo wszystko mój głos na Eaten Alive.. Znowu eliminuje Diane Ross I'm sorry Diana japrosic . Ogólnie uważam, że to bardzo dobra piosenka, ale w takim zestawieniu wypada słabo... Więc jak nie w tej kolejce to w następnej ;-) .

W 2000 Watts Michael pokazuje się z zupełnie innej strony i to z takiej strony, która do mnie jak najbardziej przemawia, więc jeszcze nie pora na ten kawałek i mam nadzieje, że jeszcze troche się utrzyma!!
Xscape66

Post by Xscape66 »

Eaten Alive- po dłuższym słuchaniu ogólnie piosenka irytująca, za "mocna" perkusja, denerwująca na wejściu, głos Diany według mnie nie za bardzo pasuje do tekstu, chciałabym piosenkę usłyszeć w wykonaniu kogoś z mocnym, zachrypłym głosem, ale to tylko taka moja skromna sugestia...
A jeżeli jest to decydujące starcie tytanów, tej piosenki do tytanów nie zaliczę...
Xander

Post by Xander »

2000 Watts
Image
Agnieszkaaaaa

Post by Agnieszkaaaaa »

Eaten Alive ? :-o Znowu Diana ? :podejrzliwy: Nie, nie, nie tylko nie to! Kocham Eaten Alive! Błagam tym razem ją oszczędźmy :beksa: Ja strajukuję :-P Dobra ale żeby nie było ja nikogo nie namawiam ;-) Zrobicie jak zechcecie ;-) Jednak moje biedne serce pęknie z żalu nenene ok to ja już zmykam do szkoły ;-)
natpoznan

Post by natpoznan »

Mój plan od początku zakładał konsekwentne próby wyeliminowania Diany (nie to, żebym miała coś do kobity, ale te dwa kawałki są dla mnie w tym zestawieniu najsłabsze). A już w obliczu sytuacji, w której zagrożony jest Sunset Driver, nie mam wyboru - oddaję swój głos na Eaten Alive. Podobno jestem miłośniczką 'archaicznego brzmienia', ale EA to za dużo nawet dla mnie.
songbird

Post by songbird »

songbird wrote:Sunset Driver - nie wzbudza we mnie żadnych emocji, ani pozytywnych ani negatywnych, w przeciwieństwie do pozostałych piosenek. Może stanowić tło do czegokolwiek, sprzątania, robienia kotletów czy innych prac domowych. Po przesłuchaniu zapominam ją w ciągu pięciu minut, co jest niezwykłe w przypadku piosenek Michaela. Nawet nie jestem w stanie określić czy mi się podoba czy nie, po prostu jest mi obojętna, jest bo jest i tyle.
Piosenka "Muscles" była moją kandydatką na drugą rundę, ponieważ w przeciwieństwie do SD wzbudza we mnie emocje, niestety negatywne. Odpadła w pierwszej, więc nie będę się o nich rozpisywać. Żegnam ją bez żalu, a nawet z pewną ulgą. Bez żalu też w dalszym ciągu typuję Sunset Driver.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
mimi-yoshi

Post by mimi-yoshi »

Ja, co chyba nie dziwne, oddaję głos na 2000 Watts- które od dawien dawna próbuję sobie przyswoić, ale w moim przypadku to niemożliwe. Ten zmieniony głos to nie moje klimaty, tekst też (wiem, rozumiem przeznaczenie utworu i to, że tekst ambitny w tym przypadku być nie musi, ale to po prostu nie moja bajka).
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
siadeh_
V.I.P.

Post by siadeh_ »

Shout to też jest u mnie nisko, ale nie zagłosuję bo mi Kinga łeb ukręci ; P
Ja? Taka spokojna i delikatna osoba? Łeb ukręcić? No w zyciu!
No chyba, że zagłosowalbys na SHOUT :P

Nie wierze, ze sie komus ta piosenka moze nie podobać... WHO IS IT i SHOUT sa dla mnie jak BOGURODZICA i CZARNA MADONNA dla Prawdziwego PolKatolika :wariat:

Pozdrawiam z Zaswiatów
siadeh_PolWampirzyca_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
martina

Post by martina »

natpoznan wrote:Mój plan od początku zakładał konsekwentne próby wyeliminowania Diany (nie to, żebym miała coś do kobity, ale te dwa kawałki są dla mnie w tym zestawieniu najsłabsze). A już w obliczu sytuacji, w której zagrożony jest Sunset Driver, nie mam wyboru - oddaję swój głos na Eaten Alive. Podobno jestem miłośniczką 'archaicznego brzmienia', ale EA to za dużo nawet dla mnie.
Otóż to! Zegany paskudne EA ;-)
Image
Maverick

Post by Maverick »

Jedyna szmirka tego zestawienia, czyli szmirowate Say Say Say, ergo wujkowaty Paul za rączkę z fioletowo-różowym Michaelem...

2000 Watts to, ex equo z kilkoma innymi, najlepsza kompozycja w życiu Michaela.
Mariurzka

Post by Mariurzka »

Sunset Driver.
Bo jestem chora i nie mam nastroju, bo mnie pierwsza runda tego NO ominęła, bo mam stertę papierkowej roboty do ogarnięcia, a przeziębienie w tym wcale nie pomaga...
Bo w sumie fajne jest, ale jednak jak zachwyca, skoro nie zachwyca (w takim towarzystwie) i bo nie chce mi się wymyślać uzasadnień na wyższym poziomie abstrakcji, o!
Maverick wrote:Jedyna szmirka tego zestawienia, czyli szmirowate Say Say Say, ergo wujkowaty Paul za rączkę z fioletowo-różowym Michaelem...
A na to czaję się w niedalekiej przyszłości, ale jeszcze nie teraz ;-)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
moon_song

Post by moon_song »

Maverick wrote:szmirowate Say Say Say
Że jak???
Że niby teraz??? :-o
nieee no, prooooszę..... :surrender:
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Locked