Za kulisami Thrillera ;-)

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
cicha

Za kulisami Thrillera ;-)

Post autor: cicha »

Na pewno wiekszosc z Was sciagnela sobie fragment dokumentu "The Music - Best Of"...czesc 2 z tej witrynki http://www.mjvideo.oyvindeid.com/ :-)

Nigdy nie widzialam jeszcze "Making Of Thriller"! To co zobaczylam w tym (powyzej wspomianym) fragmencie przyprawilo mnie o szeroki usmiech na twarzy :-) Ola Ray taka powazna, z takim lekko zawstydzonym usmiechem, starala sie sluchac Johna Landisa a Mike szalal po parkiecie :smiech: w swojej rozowej bluzeczce z Myszka Miki :-)
Ile on mial lat? 25? Dzieciak! Normalnie taki kochany, beztroski dzieciak :hahaha: Zupelnie nieczuly na wdzieki Oli ;-) No ale to jak tanczyl z grupa uklad do "dance makabre", to juz pelna powaga i profesjonalizm. Mike mnie wciska mocno w fotel!!! Kiedys jeszcze widzialam fragment jak Landis rozwalal cos na glowie Mike (albo na odwrot) czy tez zabawne laskotanie stopy Mike przez Landisa :smiech:
A moze ktos z Was jest szczesciarzem (kto zna do bolu ten material) i zechcialby opowiedziec (zdradzic) co sie tam jeszcze dzieje za kulisami Thrillera? japrosic

Z przyjemnoscia kupilabym sobie to video w oryginalnym wydaniu na DVD :-) Gdyby tylko ta pozycja pojawla sie na polskim rynku.....eh.....tak tylko sobie glosno marze ;-)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Pank

Re: Za kulisami Thrillera ;-)

Post autor: Pank »

O ile wiem, "Making of Thriller" nigdy na DVD wydany nie został (przynajmniej nie słyszałem) - wielka szkoda.

Mam ten dokument na dysku od jakiegoś czasu i nigdy nie mogłem go jeszcze normalnie przestudiować. Pamiętam, że pojawiają się tam pan, który pokazuje slajdy z coraz to innymi twarzami Michaela zamieniającego się w wilkołaka... albo jak robili mu odlew z gipsu, by zrobić maskę; albo jak MJ "zamienioano" w tego wilkołaka i jak ci biedni charakteryzatorzy musieli się natrudzić, żeby Michael wyglądał przerażająco :> Albo jest scenka, w której Landis wywraca MJ do góry nogami. Ogólnie same kulisy w świetny sposób zmontowane... szkoda tylko, że cały dokument trwa zaledwie 44 minuty + 14-minutowy klip. Może jak się doczekamy już tej reedycji DVD to coś jeszcze dodadzą :)
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Pank pisze:Albo jest scenka, w której Landis wywraca MJ do góry nogami :)
O jak moglam zapomniec o tym ujeciu glupija
Rewelacja, nie? Faktycznie, gdzies to widzialam. Michael musial niezle sprowokowac Johna Landisa, :smiech: ze ten az objal go w pasie, i obrocil o sto osiemdziesiat stopni w pionie (trzymajacego sie prosto jak swieca :wariat: ) MJ'a. Mnie by sie nogi uginaly w kolanach.... :hahaha: Nasz Michael wazyl jak piorko :-) .... Fajna scenka! Szkoda, ze taka krotka ;-)

A ta scena z laskotkami? Czy to nie brzmialo jakos tak :wariat: ?

J. L. -This is Michael Jackson. Michael Jackson's foot....[tu John sciaga buta z odzianej w skarpetke stopy Michaela i zaczyna ja laskotac. MJ zaczyna sie smiac w glos i stanowczo protestowac, by ten zaprzestal i oddal mu buta :smiech: ]

To wszystko bylo takie naturalne, takie spontaniczne i ...takie cudowne :-)
Ostatnio zmieniony pt, 01 kwie 2005, 9:35 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Pank pisze:O ile wiem, "Making of Thriller" nigdy na DVD wydany nie został (przynajmniej nie słyszałem) - wielka szkoda.

Mam ten dokument na dysku od jakiegoś czasu i nigdy nie mogłem go jeszcze normalnie przestudiować. Pamiętam, że pojawiają się tam pan, który pokazuje slajdy z coraz to innymi twarzami Michaela zamieniającego się w wilkołaka... albo jak robili mu odlew z gipsu, by zrobić maskę; albo jak MJ "zamienioano" w tego wilkołaka i jak ci biedni charakteryzatorzy musieli się natrudzić, żeby Michael wyglądał przerażająco :> Albo jest scenka, w której Landis wywraca MJ do góry nogami. Ogólnie same kulisy w świetny sposób zmontowane... szkoda tylko, że cały dokument trwa zaledwie 44 minuty + 14-minutowy klip. Może jak się doczekamy już tej reedycji DVD to coś jeszcze dodadzą :)
Z tego co ja wiem i widziałem nie raz na Allegro, to jest Making Of Thriller, nie raz tam takie coś sprzedawali, ale czy to było DVD czy VHS to nie wiem.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Natalia

Post autor: Natalia »

Ja wlasnie kilka dni temu dostalam VHS'a i mam tez na dysku.
Jest świetne, zwlaszcza te sceny, kiedy Mike nie zwraca uwagi na Olę, kiedy Landis obraca Mike'a o 180 stopni , albo kiedy bierze go na rece :smiech: no i to z łaskotkami też świetne.
Mam nadzieję, że wyjdzie na DVD

Wczoraj widzialm jednego VHSa na Allegro:)
Polecam
Ostatnio zmieniony pn, 04 kwie 2005, 17:23 przez Natalia, łącznie zmieniany 1 raz.
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

A ja mam nadzieje ze niedługo trafi w moje rece ;-)
Obrazek

Post autor: Kermitek »

Czy można ten filmik gdzieś kupić nawet na VHS.Tyko nie mówcie o Allegro bo mnie szlak trafi .Ostatniolicytowałam Mj kolekcje i skończyło się dla mnie fatalnie.Chcę żeby byłto ludzki sklep lub może ktoś ma dwa egzemplarze :surrender: :smiech: Zaznaczam widziałam ten filmik jakieś 15 lat temu.Jest super i od tamtej pory poszukuje go .Tylko w mojej zapyziałej d* nic nie można takiego kupić.Muszę jeżdzić do miasta Kołobrzeg by coś zimą kupić
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
Marzena

Post autor: Marzena »

:happy: :happy: :happy: hmmmmm, nie sądziłam, że to takie "most wanted". Ja to mam na VHS-ie. Dostałam kiedyś w prezencie urodzinowym (to był mniej więcej rok 91). Wiem, że VHS został zakupiony w takim pseudomuzycznym sklepie, w którym dostępne były rózne różnośći związane z muzyką (np. ksiązki, koszulki i takie tam gażdety). Wiem, że VHS-Y przywożono z Niemeiec, bo film ma niemieckie napisy, a poza tym, to były takie czasy, że u nas nic jeszcze nie było (trochę już żyję na tym świecie i pamietam jak było). Czy istnieje jakakolwiek realna szansa, by umieścić te film "w sieci" i udostępnic go zwłaszcza tym ,którzy nie znają tego materiału. ZAZNACZAM, IŻ JESTEM INFORMATYCZNYM IMBECYLEM glupija I NIE MAM POJĘCIA O TAKICH MAGICZNYCH SZTUCZKACH, WIĘĆ JEŚLI MOJE PYTANIE SIĘGA POZIOMU CHODNIKA, PROSZE O SUBTELNE DANIE MI TEGO DO ZROZUMIENIA LUB STWIERDZENIE, ŻE PYTAM O NIEMOŻLIWE japrosic
Awatar użytkownika
Natalia

Hmmm film mozna znalesc na p2p, ja mam z eMule.
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
Kermitek

Natalia pisze:Hmmm film mozna znalesc na p2p, ja mam z eMule.
Natalio możesz mi to przetłumaczyć na polski bom laik.
Awatar użytkownika
Natalia

eMule to program p2p, jak soulseek czy popularna KaZaA, czyli sluzacy do sciagnia muzyki/filmow/itp.
Tam dostepne jest wlasnie "Making of Thriller" :)

ew.jesli posiadasz komunikator Tlen to moge Ci przez niego przeslac, jesli bedzie dobry transfer:)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
Kermitek

Niestety nie posiadam jak mogę innaczejto sobie ściągnąć glupija
Zaznaczam jestem komputerowym imbecylem glupija japrosic japrosic japrosic
Awatar użytkownika
Natalia

Hmmm ....nie mam wiecej pomyslów...
w sumie polecalabym przez Tlen, ale moze ktos z forumowiczow udostepni Ci to w inny sposob:)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Z chęcią był wrzucił na yousendit ale to duży plik ,ponad 500 mb ,cała noc wysyłania, jeśli będzie więcej chętnych to zobaczymy.....
Awatar użytkownika
Kermitek

Willy pisze:Z chęcią był wrzucił na yousendit ale to duży plik ,ponad 500 mb ,cała noc wysyłania, jeśli będzie więcej chętnych to zobaczymy.....
Willy mówiłam ze jestem internetowy laik.Mozesz mi powiedzieć o co chodzi.Internet posiadam dopiero od paru tygodni glupija :knuje: nenene :nerwy: :nerwy: :surrender: :surrender: :surrender: japrosic japrosic japrosic
ODPOWIEDZ