Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

Maria pisze:Ja się z kolei zapytam, czy MJ gdzieś w jakimś wywiadzie wypowiedział się co odczuwa, kiedy widzi, że ludzie reagują na niego w taki sposób, wiecie - histeria, omdlenia, płacz itp... Co myśli o tym, co myśli w takich chwilach, albo czy może ktoś z jego otoczenia mówił coś na ten temat.
niemal identyczne pytanie padlo z ust oprah :) jesli mnie pamiec nie myli, michael wtedy odpowiedzial "morze milosci. bezmiar milosci". cos w ten desen.
mozesz sobie poszukac przegladajac szybko caly wywiad, jestem pewna ze jest to gdzies pod koniec, w momencie kiedy mj i oprah siedza na podlodze w jego prywatnym kinie. najpierw krotki filmik, zmontowane fragmenty z koncertow, ekstaza ludzi a po nim wlasnie pytanie oprah co czuje w takich chwilach :)
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

polishblacksoul pisze: jestem pewna ze jest to gdzies pod koniec, w momencie kiedy mj i oprah siedza na podlodze w jego prywatnym kinie. najpierw krotki filmik, zmontowane fragmenty z koncertow, ekstaza ludzi a po nim wlasnie pytanie oprah co czuje w takich chwilach :)[/size]
dokładnie brzmi to tak:

"O: Aha. Zastanawiam się jak to się czuje, nigdy się nie dowiem, ponieważ nie umiem śpiewać za grosz, ale jak to się czuje , kiedy się jest na scenie przed morzem ludzi, morzem ludzi. Jedna z tych rzeczy, która największe wrażenie wywarła na mnie, kiedy montowaliśmy materiały jest to, ze na cały świecie reakcja na Ciebie jest taka niewiarygodna. Chciałabym tylko, żeby reszta świata, która nie widziała jak ludzie reagują na Michaela obejrzała sobie ten materiał. („Will You Be There” w tle i fragmenty scen z fanami Michaela z koncertów na całym świecie i nie tylko z koncertów).
O: Więc, kiedy tam stoisz, a przed Tobą jest morze ludzi, wykrzykujących Twoje imię, tak jak to robili w materiale, co wtedy czujesz?
MJ: (poważnieje, widać , że jest wyraźnie wzruszony, dotyka serca). Miłość. Czujesz po prostu mnóstwo miłości i ja czuje się szczęśliwy i zaszczycony, ze jestem w stanie być instrumentem natury, który został wybrany, by im to dawać, co im daje. Jestem bardzo zaszczycony i szczęśliwy w związku z tym.
O: „Instrument natury”- to interesujący sposób na opisanie siebie.
MJ: Dziękuję, tak.
O: Czy jesteś bardzo uduchowiony?
MJ: W jakim sensie.
O: To znaczy, czy medytujesz? Czy rozumujesz tak, że działa tu coś większego niż Ty?
MJ: Wierzę w Boga, absolutnie, bardzo mocno.
O: Aha. A ja wierzę, że każdy przychodzi na świat z jakieś przyczyny. Myślę, że większość z nas przezywa życie starając się dociec co jest ich celem bycia tutaj. Jak myślisz, jaki jest Twój?
MJ: O raju, myślę, że dawać najlepiej jak potrafię poprzez moja muzykę, przez piosenki i taniec. To znaczy, ze jestem poświecony swojej sztuce. Wierzę, że cala sztuka ma swój ostateczny cel, którym jest zjednoczenie pomiędzy tym co materialne i tym co duchowe, ludzkiego z boskim. Wierze, że to jest jedyna przyczyna istnienia wszelkiej sztuki.
O: Aha.

a tu cały wywiad
Ostatnio zmieniony wt, 09 lut 2010, 19:31 przez endka, łącznie zmieniany 2 razy.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
crescendo

Post autor: crescendo »

Michael miał zupełnie inne pojęcie związku, miłości itp. Dla przeciętnego człowieka konkretne słowo ma konkretne znaczenie. Śmiem twierdzić, że dla niego słowo "kochanka" miało wymiar bardziej duchowy niż fizyczny. Tak samo trzymanie za ręce. Dla niego pewnie było to dowód sympatii i nic poza tym ;)
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Skoro już dyskusja zeszła na Michaela i kobiety, to ja chciałabym wiedzieć czy to prawda, że był on związany z nianią swoich dzieci Grace? Czy ona lub ktokolwiek z rodziny MJ'a to potwierdził czy są to tylko wymysły prasy?
Obrazek
Awatar użytkownika
asiek

Post autor: asiek »

luka pisze:Skoro już dyskusja zeszła na Michaela i kobiety, to ja chciałabym wiedzieć czy to prawda, że był on związany z nianią swoich dzieci Grace? Czy ona lub ktokolwiek z rodziny MJ'a to potwierdził czy są to tylko wymysły prasy?
nikt tego nie potwierdzał
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Mnie ciekawi jak wyglądały domki dla gości w posiadłości Neverland.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Justine1304 chyba były te domki w Living with Michael Jackson, mogę się mylić ale coś mi się kojarzy, że właśnie tam były pokazane.
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

a ja zapytałabym co chciałby robić w życiu gdyby nie umiał lub nie mógł śpiewać czy tworzyć muzyki.Ja go osobiście widzę jako super Pana przedszkolankę ;-)ale kto wie??? może sklep muzyczny jak w Moonwalkerze??a może lekarz?ale czuje że to byłby zawód humanistyczny;-)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

MJ mówił, że według siebie (ładnie brzmi) jego życie ma na celu dawania ludziom rozrywki i nie wyobraża sobie robić czegoś innego.

Ja osobiście widzę go jako ogrodnika :)
Obrazek
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

zastanawia mnie czy mozna gdzieś zobaczyć zdjecia dorosłego MJ bez tego całego makijażu itp....
ciekawi mnie też czy Mike na lewym policzku miał jakąs bliznę, znamie ? jak sie czlowiek przyglądnie dobrze to widać dziurę...

Obrazek
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

moni pisze:Mike na lewym policzku miał jakąs bliznę, znami
Wydaje mi się, że to blizna po ospie. Coś takiego zostaje prawie każdemu. Jak pojawi się pierwsza krostka to zostaje później właśnie takie coś.
Wątpię, żeby to było po pryszczach. Też coś takiego mam ale na szyi a mój brat przy oku.
moni pisze:zastanawia mnie czy mozna gdzieś zobaczyć zdjecia dorosłego MJ bez tego całego makijażu
Chyba mam takie zdjęcie. nie wiem, czy to jest dobre, ale chyba tak. Wsadzę je jak znajdę.
Obrazek
Urszula

Post autor: Urszula »

@neta pisze:a ja zapytałabym co chciałby robić w życiu gdyby nie umiał lub nie mógł śpiewać czy tworzyć muzyki
Michael kiedyś, gdzieś powiedział że zostałby malarzem... :-/ ale dla mnie to tancerzem mógł zostać skoro do pralki tańczył glupija
Awatar użytkownika
Noemi.best

Post autor: Noemi.best »

moni specjalnie foru you ;)

ObrazekObrazekObrazek

chociaz moim zdaniem i tak na tych wszystkich fotkach ma lekki makijaz, ale na pewno mniej niz na innych ;)
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

moni pisze:ciekawi mnie też czy Mike na lewym policzku miał jakąs bliznę, znamie ?
To ślad po pieprzyku. Na fotkach z małym Michaelem poniżej widać go dość wyraźnie. Na późniejszych zdjęciach MJa jest już mała blizna. Kurcze, mam dobrą pamięć, ale krótką i nie powiem Wam, gdzie wyczytałam to, że to właśnie był pieprzyk i że został usunięty ze względów zdrowotnych. Może mi się jeszcze przypomni. :-)

ObrazekObrazek

There's a place in your heart
And I know that it is love
cyberkinol

Post autor: cyberkinol »

A ja chciałabym się dowiedzieć na jakiej imprezie Michael bawił się razem z króliczkami :smiech:. Był wtedy w takiej peruce afro.
ODPOWIEDZ