Czy ubierasz się w stylu a'la Mike?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Spidey

Post autor: Spidey »

Posiadam kilka ubrań i dodatków, podobnych w stylu do tego co nosił MJ.

Przede wszystkim moja największa duma i radość, czyli świetnie wyglądająca czarna kurtka z pagonami, guzikami, sprzączkami i tego typu ozdobami. Świetnie wygląda z czarnymi okularami, do tego biała koszula pod spód. W sumie kurtka przypomina tę z "Beat It".

Okulary - mam dwie pary, takie jakie nosił Michael.

Spodnie - czarne obcisłe, bardzo podobne do tych, które MJ miał na sobie w teledysku "Jam".

Sweter - mimo, że sweter, to podobny do skórzanej kurtki typu "Beat It", tyle, że czarny.

Buty - czarne, nie są to mokasyny, ale dosyć podobne, można powiedzieć, że lakierki. Dobrze się w nich wykonuje piruet, ale już trochę gorzej moonwalk i stanie na palcach, bo mają miękkie czubki.

Kapelusz - co tu dużo pisać, czarny kapelusz ; ). Bardziej typu "Smooth Criminal" niż "Billie Jean". Jeszcze się nie odważyłem w nim pokazać : D.

To tyle. Jak jeszcze coś znajdzie się w mojej kolekcji, to dopiszę ; ).
Awatar użytkownika
luka

Post autor: luka »

Ja ostatnio kupiłam spodnie w stylu MJ'a - czarne wąskie rurki ;-) , bardzo je lubię a tak poza tym to raczej mój styl różni się od Michaelowskiego. Gdy byłam młodsza to bardzo naśladowałam jego styl - czarne spodnie, białe skarpety, podkoszulki i koszule ale teraz nie czułabym się dobrze w czymś takim.
Obrazek
KamciaMJ

Post autor: KamciaMJ »

*Ja z natury mam kręcony włosy, długości Mika,ale nie mam odwagi
przefarbować na czarny.
*Noszę ciągle kutrkę w stylu munduru jakie nosił mike, są w H&M.
*Czarne rurki
*"Szpiegowski kapelusz"
*Białe skarpetki
*Okulary w stylu Mika
*Śpiewam ciągle jego piosenki xd
*Białe koszulki
*Białą rękawiczke z celinami
*Mamy podobne nosy xd

Lubie jak ludzie myślą że jestem Michaelem. Kiedyś kobieta zemdlała na mój widok xd
<3
I love MJ.
Klaudyna

KOCHAM TEN STYL

Post autor: Klaudyna »

Chcę sobie zrobic włosy jak ta dziewczyna Tatiana Thumbtzen z teledysku Michaela ,,The way you make me feel''.Uwielbiam żakiety i marynarki w stylu militarnym. Podobna trendy na wiosne i lato mają byc czerpane z elementów ubioru Michaela. Nie wiecie gdzie można kupic białe rękawiczki i marszczone białe skarpetki? Odpiszcie proszę.;D
,,Kłamstwa mogą wygrać sprint, ale to prawda wygrywa cały maraton''~ Michael Jackson
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

KamciaMJ pisze:*Ja z natury mam kręcony włosy, długości Mika,ale nie mam odwagi
przefarbować na czarny.
*Noszę ciągle kutrkę w stylu munduru jakie nosił mike, są w H&M.
*Czarne rurki
*"Szpiegowski kapelusz"
*Białe skarpetki
*Okulary w stylu Mika
*Śpiewam ciągle jego piosenki xd
*Białe koszulki
*Białą rękawiczke z celinami
*Mamy podobne nosy xd

Lubie jak ludzie myślą że jestem Michaelem. Kiedyś kobieta zemdlała na mój widok xd

coś mi się wydaje że Cię fantazja ponosi w przestrzeń kosmiczną.
zrób proszę zdjęcie ubrana w ten cały strój, a uwierzę.

a na razie to tu mi jedzie czołg...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Równiesz jestem ciekawa, choć sądzę, że faktycznie użytkowniczkę ponosi wyobraźnia.

Ja jako takich ciuchów typowo MJowych nie noszę, może poza jednym kompletem (marynarka,spodnie,buty) nosiłam jeszcze całą wiosnę i lato czarne okulary z niebieskimi oprawkami :).
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Spidey pisze: Sweter - mimo, że sweter, to podobny do skórzanej kurtki typu "Beat It", tyle, że czarny.
Jak sweter, w dodatku czarny, może być podobny do kurtki Beat it?

Oj tak. Zazdroszczę wyobraźni KamciMJ .
A mnie wzięli za królową Elżbietę II. :smiech:

Osobiście nie lubię się afiszować z fanowaniem, a nawet bardzo nie lubię. W mojej szkole są dwie hmmm... fanki, z których jedna chodzi od stóp do głów ubrana jak MJ z BJ.

EDIT: Białe skarpetki, bluza z cekinami, biały T-shirt w serek, czarna fedora, czarne spodnie, do tego... różowy plecak i adidasy.
A dlaczego pytasz?

Lubię jednak "gadżety tajniaki". Tzn. bez żadnych napisów "I love Michael Jackson". Gadżety takie, że wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.
Gadżety i ciuchy nie są po to, żeby cały świat wiedział, że fanujemy, tylko po to, żeby odpowiedni ludzie o tym wiedzieli.
Ostatnio zmieniony czw, 11 lut 2010, 15:33 przez MJwroc, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Post autor: Krzychu Redhedzio »

Ja raczej też nie lubie się typowo upodabniać do idoli bo mam swój punkowo-rockowo-militarny styl :D:D:D
Ale uwielbiam bluzy czy koszulki z wizerunkami idoli.
Dzisiaj na poznańskim targowisku Bema nabyłem czarny long sleeve z wizerunkiem Michaela z BJ :)
Awatar użytkownika
Melodie

Post autor: Melodie »

Mam parę ubrań z Majkelowym akcentem. Nigdy nie wychodzę w nich na światło dzienne, bo tak jak koleżanka powyżej:
Lubię jednak "gadżety tajniaki". Tzn. bez żadnych napisów "I love Michael Jackson". Gadżety takie, że wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.
Takie jakieś dyskretne atrybuty nie zaszkodzą. Tak to do mojej ciuchowej kolekcji zaliczyć mogę strój z "Billie Jean" (tzn. cekinowa marynarka, kapelusz, cekinowe skarpetki, biała koszulka, spodnie, mokasyny), czarna koszulka z wizerunkiem Mike'a za czasów Bad oraz koszule: biała, czarna, granatowa.
Awatar użytkownika
Michael-J-Forever

Post autor: Michael-J-Forever »

U mnie jest tak:
Obowiazkowo białe skarpetki!
opaska na ręku. -Mam dwie (Białą i Czerwoną), i mogę je zdjąć w każdej chwili :D
Sweter xD -Czerwony, bo to ulubiony kolor Mika. (Mój też ;))
Świetnie sie na nim ta biała opaska prezentuje xDKapelusz - Mam czarny z białym paskiem, ale na codzień nie noszę.
Rękawiczka - Co jakiś czas noszę, ale raczej na imprezy.
Okulary - Jak świeci słońce xD

Aktualnie szukam jakiejś fajnej kurtki stylowo militarnej. No, ewentualnie jak BJ. :)
KinGa *

Post autor: KinGa * »

-kapelusik
-koszula
-okulary
-plasterki
-rurki
-lizak w kieszeni nenene
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Ja osobiście sądzę, że styl MJa jest w porządku. Ale raczej History przypada mi bardziej do gustu niż kiczowate złote ciuchy w połączeniu z mokasynami, do których nikt mnie nie zmusi nigdy. Również kapelusza nie noszę bo nie chcę nikogo straszyć ani powodować zespołu wymiotów cyklicznych.
Melodie pisze:Lubię jednak "gadżety tajniaki". Tzn. bez żadnych napisów "I love Michael Jackson". Gadżety takie, że wtajemniczeni wiedzą o co chodzi
Idealnie ktoś to ujął. Ja teraz poszukuję bluzki Olodum z jakiegoś trwałego materiału. Wtajemniczeni zrozumieją a i przechodnie nie będą zgorszeni.
Obrazek
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

mówiąc krótko i zwięźle na ten temat powiem tak: tak ubieram się jak Mike :smiech: a aby rozszerzyć moją wypowiedź powiem, że nie kupuję okularów, białych skarpetek, gdyż korzystam z ,,domowych sposobów" xD kupuję zwyczajne czarne rurki i są w stylu Mika, nie? mam białe skarpetki to po co mam kupować jakieś specjalne... jak mówiłam ubieram się na domowe sposoby i już. Nie kupuję i nie mam zamiaru kupić jakiś okularów czy coś, bo i tak będą za duże :smiech: ....
mam jedynie 3 bluzki z Michaelem i już :) i tak kończy się moja garderoba Michaelowa :D

kaem-> Twój post został raportowany z uwagą, że zwrot "zabić ją" jest zbyt dosadny i przez niektórych może być rozumiany dosłownie. Uważaj więc proszę na słowa albo tak je formułuj, żeby nikt nie miał wątpliwości co do ich wydźwięku.

-> post edytowany.
mav.
Nikaa.96

Post autor: Nikaa.96 »

Styl ? Hm. Raczej nie ubieram mundurów, okularów, złotych strojów. Nie, raczej mój styl jest typowo 'nastoletni'? Oczywiście, pojawią się Michaelowe akcenty, np. koszulka, torba, plasterki, przypinki, kolczyki czy inne drobne dodatki. ;-)
Awatar użytkownika
MissInsomnia

Post autor: MissInsomnia »

Na wiosnę.. wysokie obcasy, obcisle spodnie, czarny plaszcz, kapelusz ;)
There's a place in
Your heart
And I know that it is love !

Obrazek
ODPOWIEDZ