Jackson 5 - Live in Japan (1973)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
1
4%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
2
9%
5
10
43%
6
10
43%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

a_gador pisze:Ciekawe, że mimo upływu lat od pierwszej edycji na CD, nie poprawili tej literówki w tytule piosenki.
Czyli mam rozumieć, że w Twojej wersji na SHMCD też jest ta literówka ??
A czy można prosić o jakieś fotki tego wydania? Chętnie zobaczyłbym sobie jak to wydali w SHMCD....
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Abe pisze:A czy można prosić o jakieś fotki tego wydania? Chętnie zobaczyłbym sobie jak to wydali w SHMCD....
Wydanie takie samo jak na Twoich zdjęciach. Tylko płyta jest cała srebrna, bez czerwonego nadruku Tamla Motown. I literówka we wkładce też jest.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Abe pisze:mój ma numerek 3726
a mój 4080 :)
Przesympatycznie się słucha tej płyty, jakość nagrań jest całkiem dobra.
Tak sobie słucham i żałuję, że nie mam 30 lat więcej... i skośnych oczu ;-)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

W płycie jest poważniejszy błąd. Nie wymieniono utworu, który w istocie znajduje się na płycie, czyli Medley I Want You Back / ABC / The Love You Save, który na kompakcie znajduje się między Got To Be There a Daddy's Home. Zastanawiam się, czy dodano go dopiero na edycji kompaktowej, czy nawet na analogu był, a to jedynie błąd drukarski.
Dziś dotarł do mnie box Live At The Forum. W wolnej chwili porównam sobie oba tytuły.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

kaem pisze:Dziś dotarł do mnie box Live At The Forum. W wolnej chwili porównam sobie oba tytuły.
Gratuluje, ja czekam na swój egzemplarz ...

kaem pisze:W płycie jest poważniejszy błąd. Nie wymieniono utworu, który w istocie znajduje się na płycie, czyli Medley I Want You Back / ABC / The Love You Save, który na kompakcie znajduje się między Got To Be There a Daddy's Home. Zastanawiam się, czy dodano go dopiero na edycji kompaktowej, czy nawet na analogu był, a to jedynie błąd drukarski.
...zaciekawiłeś mnie, zrobiłem małe dochodzenie i wychodzi, że sytuacja ma się następująco:

W wydaniu Japońskim (Promo):
- w booklecie NIE MA tego utworu,
- na labelu JEST

Obrazek
Obrazek

W wydaniu Japońskim (QUAD QUADRAPHONIC CD-4):
- w booklecie NIE MA utworu,
- na labelu także NIE MA

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Ja nawet nie zwróciłam uwagi na ten błąd, ponieważ w dołączonej do mojej płyty japońsko-angielskiej książeczce z tekstami, do której często zaglądam, ów medley jest wymieniony.

Obrazek

Obrazek

Nie ma go natomiast w spisie na okładce, a na samej płycie to żaden utwór nie jest wymieniony.

Obrazek
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
ODPOWIEDZ