Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Cóż, widać, że nie za bardzo lubimy MJa współpracującego z kimś ;-) Ma być solo i już! Say Say Say na out!
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

trudno wybrać między Say Say Say i Shout. Ale w tej rundzie chcę, by to Say Say Say poszło precz.

Wiem, że pewnie zostanę zlinczowana, ale ja wolę remix Say Say Say od oryinału (choć klip jest milutki). Tak to jest z dziećmi, które w dzieciństwie wychowały się w erze umca-umca wydobywającego się codziennie z okien nastoletnich sąsiadów :) Po prostu mają sentyment i dlategoż remiksami nie gardzą. nenene
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

siadeh_ pisze:Na cale szczęście pojawił sie glos rozsądku i jeden taki ktoś oddał glos na Unbreakable.
:smiech: Głos rozsądku polega na tym, że wydobył się z ust "Kaema", czy na treści takowegoż?.... A może rozsądek polega na wykombinowaniu czegoś naj-debeściarsko-bardziej-oryginalnego, szkoda że totalnie nietrafionego?... Ja myślę że głos rozsądku this time around trochę przekombinowywowuje.

Tym razem już spokojnie (choć z chwilowym zawahaniem się nad cukierkowo-sentymentalnym She'a out of my life :wariat:... Ale to nastepną razą) mogę odhaczyć Say Say Say. Wyczerpujące zasadnienie na temat charakterystycznej mdłości utworu można czerpać garściami z przedostatniego wątku NO, i generalnie się z nim zgadzam.
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Say,Say, Say bo zostal jako jedyny duet i to mocno niezgrany.
na Shout ciut za wczesnie, z kolei 2000Watts w imie sprawiedliwosci dziejowej powinno przespac spokojnie jeszcze wiele rund.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Shulamitka pisze:Głos rozsądku polega na tym, że wydobył się z ust "Kaema", czy na treści takowegoż?.... A może rozsądek polega na wykombinowaniu czegoś naj-debeściarsko-bardziej-oryginalnego, szkoda że totalnie nietrafionego?... Ja myślę że głos rozsądku this time around trochę przekombinowywowuje.
Wszystko po trochu ;-) Ale dla mnie glos trafiony, a jakże! I chociaż potrójne eS arcydzielem nie jest to myslę, ze to jeszcze nie ten moment, żeby na nie glosowac. On przyjdzie (u mnie) lada moment...ale o tym teraz ciiiiii... ;-)

...pzdr
pojedyncze_eS_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

songbird pisze:Say, Say, Say - lekkie, ulizane, nijakie, nie wymagające większej uwagi. Na dodatek głosy panów zupełnie do siebie nie pasują. Miękki, żeby nie rzec mdły wokal Paula w połączeniu z dynamicznym, dźwięcznym wokalem Michaela nie tworzy harmonijnej całości. Niestety Paul jest tłem dla Michaela i w zasadzie to uaktywniam przy tej piosence mój zmysł słuchu tylko przy partiach MJ, partie Paula przelatują mimo uszu. Poza tym nie lubię ani Paula, ani jego głosu, ani sposobu, w jaki nim operuje. Marny to argument, ale zawsze jakiś
Ponownie duet męsko-męski.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

She's out of my life

uzasadnienie:
piosenka może i piękna, romantyczna, od serca - i dlatego się jej sprzeciwiam! :P

"..Dammed indecision and cursed pride
Kept my love for her locked deep inside
And it cuts like a knife.."

ps. dlaczego jest tak dużo głosów na Shout?
to jest kapitalny utwór :D
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Dangerous_Dominika pisze:She's out of my life
Yes! A myślałam, że będę sama ;-)
Popieram! Straszne to, ciągnące się w nieskończoność słodkie coś. Krówka ciągutka :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

straszne, ciagnace sie w nieskonczonosc cos to chocby "you are not alone" ale na boga, nie "sooml"! toz to najszczersza, najprawdziwsza, zupelnie dziewicza mozna by rzec, ballada w dorobku michaela.
jestem w szoku, ze chcecie ja eliminowac tak szybko.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

polishblacksoul pisze:toz to najszczersza, najprawdziwsza, zupelnie dziewicza mozna by rzec, ballada w dorobku michaela.
za to najpiekniejszej Jego ballady - The Lady In My Life - nie ma nawet na liście, co jest niesprawiedliwe. Dlatego to będzie moim uzasadnieniem w następnej rundzie głosując na flaki z olejem.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Widze ,żę She out of my life będzie zagrożone,swoją drogą czemu nie odezwałyśćie się kolejke wcześniej też bym sie dorzucił.Zamiast Off the wall.Ciesze się,że nie jestem sam:) .Myślałem ,że tylko mi te klimaty nie pasują.

Pozwoliłem sobie wejść w kompetencje Siadeh (Mam nadziej ,żę mi wybaczysz)i podsumowałem głosy do Dangerous Dominika:

Say Say Say 8
Shout 3
Unbreakable 1
She's out of my life 2
2000 Wats 1

Ciekawe czy pozostanie tak do niedzieli?
Ostatnio zmieniony pt, 12 lut 2010, 15:38 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

O matko, co się dzieje... :surrender:
A mój głos po raz trzeci na 2000 Watts. I coś czuję, że w następnej rundzie znów będę musiała na to głosować. Swoją drogą głos na Unbreakable w przyszłości też przyjdzie mi z łatwością.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Man in the mirror pisze:swoją drogą czemu nie odezwałyśćie się kolejke wcześniej też bym sie dorzucił
ferie mi sie dopiero zaczely i mam czas dokładnie przejrzec forum :D

polishblacksoul pisze:jestem w szoku, ze chcecie ja eliminowac tak szybko.
majkelzawszespoko pisze:za to najpiekniejszej Jego ballady - The Lady In My Life - nie ma nawet na liście, co jest niesprawiedliwe
podzielam Twoje zdanie,
jednak uwazam ze jakby była to by szybko wyleciała ;/
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
kamuszka

Post autor: kamuszka »

polishblacksoul pisze:straszne, ciagnace sie w nieskonczonosc cos to chocby "you are not alone" ale na boga, nie "sooml"! toz to najszczersza, najprawdziwsza, zupelnie dziewicza mozna by rzec, ballada w dorobku michaela.
jestem w szoku, ze chcecie ja eliminowac tak szybko.
Zgadzams ie z każdym słowem ;-)

Do tej pory głosowania ida tak jak myślałam, że pójda ;) Aktualna runda na razie też do tego zmierza, za to później zacznie się ostra jazda :mj:
Dobijam Say say say bo refren to za mało ;-)
Awatar użytkownika
sylwiao

Post autor: sylwiao »

Może za trzecim razem się uda. Say Say Say. A sio! :ziew:
Zablokowany