Michael Jackson zaśpiewa teksty modlitw Jana Pawła II?

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Tak a'propos- w sumie w temacie, chociaż obok :wariat:
Czy ktoś z Was wie, skąd pochodzą oświadczenia Raimone?
Do zeszłego roku publikowane były na MJJsource, co niejako potwierdzało oryginalość danej wypowiedzi.
A teraz?
Skąd brane są te oświadczenia, bo nie sądzę, aby konferencję prasową zwoływano w celu powiedzenia kilku, w sumie średnio dla ludzkości ważnych, zdań? japrosic
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
huczek

Re: Prośba

Post autor: huczek »

M.Dż.* pisze: "Znając" Michael'a i Jego otwartość na życie, to odmienność religijna raczej nie stanowiłoby dla Niego problemu.
Modlitwa jest modlitwą- bez względu, czy kieruje się ją do Jahwe, do Buddy, czy Allaha.
Ta informacja od razu wydała mi sie nieprawdopodobna. Made in Vatican by [former] Jehovah's Witness.
Michael stroni od odwoływania się do konkretnych wyznań w swojej twórczości.
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Re: Prośba

huczek pisze:Michael stroni od odwoływania się do konkretnych wyznań w swojej twórczości.
A przynajmniej tak twierdzi :wariat:
Bo posąg Chrystusa z Rio de Janeiro pokazany na "They don't care about us" to taki średnio "niereligijny" jest :-/
Wspomnę jeszcze "Teaser'a", w którym jedna z fanek modli się z różańcem w ręku i aniele skrzydełka, które sobie Michael doprawił w "You are not alone", bo mi się akurat na myśl nasuwa.
To takie trzy pierwsze obrazy, które przeszły mi przez myśl w ciągu zaledwie minuty- dalej boję się myśleć ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

M.Dż.* napisała: :dance:
Bo posąg Chrystusa z Rio de Janeiro pokazany na "They don't care about us" to taki średnio "niereligijny" jest e
Wspomnę jeszcze "Teaser'a", w którym jedna z fanek modli się z różańcem w ręku i aniele skrzydełka, które sobie Michael doprawił w "You are not alone", bo mi się akurat na myśl nasuwa.
To takie trzy pierwsze obrazy, które przeszły mi przez myśl w ciągu zaledwie minuty- dalej boję się myśleć
Riposta prosta japrosic Pierwsze trzy sprostowania, które mi się nasuneły w ciągu zaledwie 135 minut::nerwy:
1. Posąg jest elementem architektury Rio. Poza tym w Chrystusa wierzą nie tylko katolicy.
2. To fanka się modli -nie Michael.
3. Skrzydła nie są symbolem religijnym w żadnej z tzw. wielkich religii.
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

huczek pisze:M.Dż.* napisała: :dance:
Bo posąg Chrystusa z Rio de Janeiro pokazany na "They don't care about us" to taki średnio "niereligijny" jest e
To takie trzy pierwsze obrazy, które przeszły mi przez myśl w ciągu zaledwie minuty- dalej boję się myśleć
Riposta prosta japrosic Pierwsze trzy sprostowania, które mi się nasuneły w ciągu zaledwie 135 minut::nerwy:
1. Posąg jest elementem architektury Rio. Poza tym w Chrystusa wierzą nie tylko katolicy.
2. To fanka się modli -nie Michael.
3. Skrzydła nie są symbolem religijnym w żadnej z tzw. wielkich religii.
Masz świętą rację- szczegóły, które Michael wplata w swoje teledyski są czysto przypadkowe. :mj:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Morphine

.

Post autor: Morphine »

A ja sądze,że to będzie tak:Jeżeli wogóle tak się rzeczywiście stanie i Mike zaśpiewa,to potem we wszelakich gazetach,na wszelkich programach i innych będą gadać "Ten pedofil i Jan Paweł II ?! Skandal!! Skandal!! Wszyscy będą pieprzyć z d*** i chyba nic pozytywnego to raczej nie będzie. Tak ja sądzę.
"Think about the generations and to say we want to make it a better world for our children and our children's children."

[']
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

M.Dż.* pisze: Czy ktoś z Was wie, skąd pochodzą oświadczenia Raimone?
No właśnie, ja też się wielokrotnie zastanawiałam skąd te oświadczenia pochodzą. Czasem na zagranicznych forach piszą, że źródłem jest justice system ale nigdy nikt nie podaje linka do strony. To jest dobijające, bo nawet nie można być pewnym czy to rzeczywiście wypowiedz Raymone Bain ale skoro pojawia się np: na MJNI to znaczy, że chyba można zaufać… :-/
ODPOWIEDZ