"We Are The World 25" dla Haiti

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Dobra odsłuchałam, obejrzałam to się wypowiem.Na początku podchodziłam dosć sceptycznie do tego wykonania, i powiem że wręcz bałam się tej wersji jednak jestem pozytywnie zaskoczona, nie zrobili z tego jakiejś tandety na miarę XXI wieku.A teraz po kolei ;-)

Iglesias dla mnie to największa porażka tego wykonania, tylko utwierdził mnie w tym, że nie ma głosu i zawsze w solo musi przejść przez mixa żeby cokolwiek wyszło i się sprzedało.

Panienka S(Maily)- będę jej bronić, może i ma głupie zagrania i nie zawsze myśli nad tym co mówi, ale kto z nas jest idealny? Bardzo podoba mi się w tym wykonaniu, cieszę się ze wystąpiła bo jest teraz na topie małe dziewczynki (zaczynając od mojej 4 letniej córeczki) po nastolatki uwielbiają teraz Hannah Montana.Żywa reklama ;-)

Chłopiec na początku-(nie jest to najmłodszy z braci Jonas???tak mi się coś wydaje ;-) ) już on mnie rozczulił na samym poczatku, jak doszedł później Michael to poryczałam się jak pamiętnego 25... :beksa:

Ten pan w 3.15 to dzięki Bogu nie Will.I.Am- powiedzcie mi kto to bo za to wykonanie już tego pana nie lubię...co za godzilla....

Pani Celina jak zwykle udowodniła, że ma niesamowity głos-ciarki po plecach biegają w te i we wte.

Nicole S.- kobieta z pazurem, która według mnie zaśpiewała bardzo delikatnie, za to ją lubię bardziej niż dotychczas
Obrazek
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

kaem pisze:Nie ma obrazy, nie ma rewelacji. Bardzo zachowawczo. Brzmi typowo, popowo, a dzisiejszy pop to już nie jest pop, jaki ja pokochałem. Król odszedł, królestwo nie to samo...
Mamy bardzo gładką wersję. I nie ma osobowości, jak w oryginale, która by tą gładkość zacierała.
Z ust mi to wyjąłeś :smutek: .
Pop, który reprezentował Michael to zupełnie inny pop, wyższa klasa niż to co widzimy obecnie.
On zrobił z WATH utwór, który za każdym razem słucha się z ciarami na plecach, z przyjemnością od początku do końca.
W nowej wersji wszyscy się zlewają, nikt się nie wybija spośród tłumu. Nie ma tej perełki, którą był i zawsze będzie Michael.
Fajnie, że zostawili partie Michaela, bo to naprawdę najlepsze kawałki z całego nowego numeru.
Zupełnie nie pasuje mi rap w tej piosence. Jakoś ten numer nie współgra mi z rapem i nic na to nie poradzę.
A w tym momencie leci WATW, wersja oryginalna na radio gg. Matko, jakaż różnica z tym co przed chwilą wysłuchałam :-/.
W 2.21 i w 3.41 w gardle stanęła mi ogromna gula a w oczach łzy. Bo w tych momentach właśnie w teledysku pojawił się Michael ze swoim pięknym, emocjonalnym wokalem. I jeszcze Janet obok niego. Naprawdę, po raz kolejny Michael pokazał, że tytuł króla muzyki, należy mu się zasłużenie :surrender: .
Ostatnio zmieniony sob, 13 lut 2010, 17:11 przez buziaczek, łącznie zmieniany 1 raz.
1958 - forever...
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Mam pytanie kim jest ten dziadek w 2;05 minucie i jeszcze mówili cośm, że ubrali kogoś a zielono by wsadzić go do klipu. O kim oni mówili i z jakiego powodu ta osoba nie mogła dołączyć?
Obrazek
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Najlepsi byli wg mnie: Celine Dion, Josh Groban, Jennifer Hudson, Nicole Scherzinger, Usher, Pink, Jamie Foxx, Barbara Streisand, Fergie.
Ostatnio zmieniony ndz, 14 lut 2010, 8:55 przez editt, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek Obrazek Obrazek
missi

Post autor: missi »

editt pisze:Najlepsi byli wg mnie: Celine Dion, Josh Groban, Jennifer Hudson, Nicole Scherzinger, Usher, Pink.
Ooo tak, Josh pokazał klasę - jak zawsze z resztą :) Trochę zdziwiło mnie, że nikt poza editt nie wskazał na niego (chyba, że coś przeoczyłam). Poza tym niesamowita Celine i świetna raperska wstawka. O momentach z Michaelem chyba nie muszę wspominać? :) A co jest w moim odczuciu najbardziej na NIE? Chłoptaś na samym początku i Wyclef Jean (WTF?!? :wariat: ) - porównanie do tarzana jak najbardziej trafne.
Liczyłam także na większy udział Orianthi...
Ale ogólnie rzecz biorąc nie jest najgorzej :)
Ostatnio zmieniony sob, 13 lut 2010, 20:39 przez missi, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Wyclef Jean jest Haitańczykiem,pewnie zależało mu na przemyceniu elementów swojej kultury do utworu.Mial być centralną postacią utworu i chyba mu to wyszło :wariat: Uwielbiam goscia ale moim zdaniem nieco przegiął w tym wypadku,nie każdemu muszą się takie kozie wibracje i wycia podobać.W każdym razie jak to usłyszałam było mi za niego nieco wstyd,przedobrzył :wariat: Chociaz generalnei jego muzę uwielbiam.
Najbardziej podobał mi się rap,a nieco tandetne wydało mi się wstawienie Janet koło MJ,popsuło to efekt.No i te syntezatory,fuj,po co to?I Lil Wayne nei powinien tam być.Ale ogólnie od początku do konca miałam ciary na ciele, tylko w niektorych momentach przez wspomniane wyżej żenady.
Awatar użytkownika
Luspa

Post autor: Luspa »

http://www.youtube.com/watch?v=hT4szZkLoFY&NR=1 1:07 O co chodzi? człek w zielonym
Obrazek
Annie Angel

Post autor: Annie Angel »

viva201 pisze:Cytat:
To jest Wyclef Jean.

dzięki bardzo- dla mnie gościu przegrany, w sumie to nawet ludzia nie kojarzę (na szczęście) powinni go wywalić ze studia zanim tam zdążył wejść..dno dno dno,
Moim zdaniem nie było aż tak źle. Zgodziłabym się tutaj z vivi:
vivi pisze:Wyclef Jean jest Haitańczykiem,pewnie zależało mu na przemyceniu elementów swojej kultury do utworu.
Jak obejrzałam nowe WATW to część, którą on śpiewa (a która widzę większości się nie spodobała) skojarzyła mi się z jego występem na koncercie Hope For Haiti, bo tam śpiewał w podobny sposób więc to chyba takie śpiewy typowe dla Haiti są ;-)

A ogólnie mi się podoba We Are The World 2010. Wykluczyłabym tylko to rapowanie, bo jakoś mi nie pasuje do takiej piosenki. I cieszę się, że Michael został ze swoją częśćią :)

I nie wiem czy dobrze zauważyłam, ale Lionel Richie nie zaśpiewał żadnej partii solowej ?
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

Powiem tak.. Nie wyszło im tak źle. Wiadomo, oryginał to oryginał ale jak na miarę dzisiejszych produkcji to całkiem ok. Szczególnie podobał mi się wokal Pink (;o). Wielkie pokłony dla Celine - niesamowity głos po raz 1000! Gitarek rzeczywiście za mało jak na możliwości, ale i tak dzięki za Orianthi. Jennifer Hudson - uwielbiam jej głos! Poprostu cudo! Wstawka z rapem jak dla mnie całkiem ok. Coś takiego.. innego i to jest fajne :D Jonas Brothers i Bieber nie pasowali mi wogóle do tej piosenki.. Nie podobały mi się ich wstawki.
No i właśnie Michael.. W tym momencie popłynęły mi z oczu łzy..
I jeszcze Janet! Zdecydowanie najlepszy moment z całej piosenki! :)

Tajemniczy Tarzan to z pewnością Wyclef Jean. Will.i.am ma trochę dłuże włosy, pozatym nie ten głos ;-)
Moja ocena: 8/10 ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomo128

Post autor: Tomo128 »

babybemine pisze:Powiem tak.. Nie wyszło im tak źle. Wiadomo, oryginał to oryginał ale jak na miarę dzisiejszych produkcji to całkiem ok.
Z tym się w pełni zgodzę. Czytam niektóre wypowiedzi i się dziwię... Mieli dać 1. nagranie i zmienić datę na 2010 ?? Robota fajna, przyjemna i dla szczytnego celu, co najważniejsze. Faktycznie elementy rapu są inaczej odbierane, ale mi się spodobał ich dobór i rytmiczne wykonanie. Ciekawe jest przejście do kolejnej ścieżki. Polecam ;)
Tomo128
Obrazek
tombek

Post autor: tombek »

plastikowe baaaardzo. Na mnie zrobilo wrazenie troche przypadkowego zlepku roznych pomyslow. Bardzo slabo wyszedl chorek - jest bezplciowy. Nie wiem po co to auto-tune, jesli numer ostatnie sie przez pare lat to motyw z auto-tune bedzie w przyszlosci prawdopodobnie traktowany jako "humorystyczny".

Jest jedna osoba, ktora rozlozyla mnie na lopatki - Pink, kawal dobrego glosu, z pazurem. Dobrze, ze zostawili linijke Michaela. Rap na koniec nienajgorszy, choc wyglada troche jak parodia raperow.
meruhe

Post autor: meruhe »

Jeśli chodzi o wyclefa i te jego jodłowanie czy co to było to mogę mu wybaczyć, a to dlatego iż pochodzi z Haiti nie mogło go tam zabraknąć.

Naprawdę większości nie rozumiem, że aż tak negatywnie jest nastawiona do tej nowej wersji... nie rozumiem was kochani kompletnie ; ) no ale jak wiadomo każdy ma swoje zdanie.

Ja osobiście nie przepadam za Miley, Jonasami czy Justinem (może to dlatego, że nie lubię aż tak młodych gwiazdek i sposobu ich 'bycia?' Ale przyznam że troszeczkę mnie zaskoczyli-pozytywnie.
Co do samego brzmienia to za nie było prawie momentu gdzie można by się nimi popisać..
Rap- hm. nie mam słów. Po prostu GENIALNE ! Miałam ciarki na plecach gdy słuchałam tego momentu ;) Ten rap porpsotu podkreśla fakt, że minęło już 25 lat, a style w muzyce poszły do przodu. Dlatego ciesze się, że dali coś nowego do tej piosenki.
Myślałam, że będzie więcej Janet no ale cóż. Po za tym chodziły pogłoski, ze dzieci miały coś na wstępie powiedzieć. Więc pytam się gdzie ta rzekoma mowa ?

Podsumowując bardzo ale to bardzo podoba mi się nowa wersja, a niektóre głosy mnie powalają. Naprawdę udany remake ; ) Tylko pogratulować :-)
,,Love is a feeling
Quench my desire ''
Mandey

Post autor: Mandey »

Czy koś mugł by dać całą listę tych co tam śpiewają ???
* Justin Bieber
* Nicole Scherzinger
* Jennifer Hudson
* Jennifer Nettles
* Josh Groban
* Tony Bennett
* Mary J. Blige
* Michael Jackson (wokal z 1985)
* Janet Jackson
* Barbra Streisand
* Miley Cyrus
* Enrique Iglesias
* Jamie Foxx
* Wyclef Jean
* Adam Levine
* P!nk
* BeBe Winans
* Usher
* Celine Dion
* Orianthi (gitara)
* Fergie
* Nick Jonas
* Toni Braxton
* Mary Mary
* Isaac Slade
* Lil Wayne
* Carlos Santana (solo gitarowe)
* Akon
* T-Pain
* LL Cool J
* Will.i.am
* Snoop Dogg
* Busta Rhymes
* Swizz Beatz
* Iyaz
* Kanye West

Chórki

* Patti Austin
* Bizzy Bone
* Ethan Bortnick
* Jeff Bridges
* Zac Brown
* Brandy
* Kristian Bush
* Natalie Cole
* Harry Connick Jr.
* Hayden Panettiere
* Kid Cudi
* Faith Evans
* Melanie Fiona
* Sean Garrett
* Tyrese Gibson
* Anthony Hamilton
* Keri Hilson
* Julianne Hough
* India.Arie
* Randy Jackson
* Taj Jackson
* Taryll Jackson
* TJ Jackson
* Al Jardine
* Jimmy Jean-Louis
* Joe Jonas
* Kevin Jonas
* Gladys Knight
* Benji Madden
* Joel Madden
* Katharine McPhee
* Jason Mraz
* Mýa
* Freda Payne
* A. R. Rahman
* Raphael Saadiq
* Trey Songz
* Musiq Soulchild
* Jordin Sparks
* Robin Thicke
* Alex Williams
* Rob Thomas
* Vince Vaughn
* Ann Wilson
* Brian Wilson
* Nancy Wilson
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Odsłuchałam i przyznaję, że jestem zdziwiona. Spodziewałam się czegoś o wiele gorszego,a tu-podoba mi się.
Wstawka z udzialem raperów-zadziwiająco dobra, nadała to "coś" temu utworowi. Lil Wayne, którego bałam się jak ognia, wypadł znośnie, wkomponował się w resztę. Młody Bieber i panna Cyrus, nie pogrążyli się, a Celine i Pink wymiatały:)
No, a do tego MJ... Jestem za ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sun

Post autor: Sun »

Słuchałam i muszę przyznać, że zle im to wcale nie wyszło, rap był świetny gdy pojawił się Michael emocje, łzy w oczach;(. Ale jednak wiadomo, że pierwsza wersja We Are The World będzie mieć swój urok, pozostanie najlepsza. Jeżeli chodzi o głos rodem "Tarzana" nie podobało mi sie, "te jego jodłowanie" jak tu ktoś stwierdził :smiech: było raczej ciężkie do słuchania. Dobrze, że pojawili sie 3T, młode gwiazdki : Justin albo Miley nie byli tak tragiczni. ;-) Ogólnie nie było najgorzej...
ODPOWIEDZ