Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Someone In The Dark.

Pa, pa. To jest dla mnie bardzo nijakie nagranie.

Jak już wcześniej wspomniałam, ballad Michaela raczej nie lubię i dlatego konsekwentnie chciałabym je wyeliminować.
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

songbird pisze:Mimo jawnego zastraszania uczestników zabawy przez prowadzącą, mój głos na Shout - w sumie co to ma być w tych zwrotkach...Melorecytacja, rapowanie czy jeszcze jakaś insza inszość...Wymowa utworu piękna, uświadamia nam całą brutalność otaczającego świata, ludzki egoizm i konsumpcyjne nastawienie do życia. Tylko, ze mi tez chce się krzyczeć tak męczy moje uszy, powoduje rozdrażnienie, Jak mało asertywna jestem, tak włączają mi się przy tej piosence mechanizmy obronne i jestem skłonna twardo i stanowczo mówić "nie".
Ponownie głos na Shout.
Kocham Michaela lirycznego, balladowego, uwielbiam Michaela soulowego, pociąga mnie Michael rockowy i w stylu dance z przełomu lat 70-tych i 80-tych (dlatego takim sentymentem darzę całą płytę Off The Wall ). Czy to w wysokich rejestrach czy w niskich, czy wyszeptuje słowa czy wykrzykuje, czy jest delikatny czy drapieżny, zachwyca mnie, ponieważ śpiewa. Nie przemawia do mnie natomiast Michael rapujący. Generalnie nie lubię tego gatunku muzycznego i nawet Michael mnie do niego nie przekona.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
kamuszka

Post autor: kamuszka »

Mój głos ponownie na Unbreakable. W towarzystwie wszystkich innych perełek, będę go kopac aż się złamie ;-)
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

Blood on the dance floor - Pamiętam to rozczarowanie, kiedy usłyszałam ją pierwszy raz w Teleexpressie (przeżywałam wtedy kilkuletnie oziębienie stosunków z Michasiem, spowodowane chyba najgłupszym okresem życia - wiekiem dojrzewania :P). Ok jest w niej Michaelowy pazur. Ale nigdy nie słuchałam jej dla przyjemności. NIGDY też nie rozumiałam wysokiej pozycji tej piosenki w rankingach MJPT.

Podkład brzmi jakby ktoś włączył pralkę zapomniawszy wyjąć pudełka z narzędziami.

Drażni mnie to nawet bardziej niż w przypadku 2000 Watts (nie wiem czemu). Tańczyć wolałabym do Don't Stop Till You Get Enough, Wanna Be Startin' Something, Black or White i innych mniej przewidywalnych i bardziej muzykalnych kawałków...

Sorry. Nie mój typ.

Natomiast , alternatywną niewydaną wersję piosenki uwielbiam. Taki paradoks... Teledysk też jest cudny... (jak Mike nią wywija w 1:57... O rany :zgon: )

P.S. Niedługo wygłoszę mowę w obronie Someone in The Dark, bo widzę, że będzie potrzebna. Bardzo mi się smutno robi gdy widzę jak ją wpisujecie. Ufam że to z niewiedzy i niewsłuchania się w piosenkę (a może dla niektórych to mniej znana "nowość", więc może "polecieć"..), a nie z braku osłuchania muzycznego.
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Awatar użytkownika
Poola

Post autor: Poola »

Morphine, ponownie
Obrazek

Post autor: MJ4everify »

Someone In The Dark
"Nigdy nie powiemy sobie "żegnaj" "...
Ależ powiemy i to już. Baaaaaaardzo nużąca piosenka powiem szczerze :ziew:
Obrazek
moon_song

Post autor: moon_song »

Mój głos ponownie na pieśń, którą Michael zapomniał zamknąć w szufladzie z napisem "odrzuty" - Unbreakable.
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
domcia_MJ

Post autor: domcia_MJ »

polishblacksoul pisze:Beat it ponownie. nie obchodzi mnie, ze glownodowodzaacej sie nie podoba, ze legenda i tak dalej. dla mnie rockowe oblicze michaela wciaz pozostaje smieszne i nieprawdziwe.
Dziwię się, że głos oddałaś na Beat it. Masz dziwny gust skoro tak twierdzisz. Ta piosenka to jak Smooth criminal, Billie jean czy Thriller.
Może masz inne zdanie na ten temat, ale np. piosenka Shout jest wg ciebie lepsza od Beat it? Dziwne. No ale, każdy ma inny gust chociaż, że za mną powinno się zgodzić większość fanów. ;-) Może się mylę...
Obrazek
"Just try to stay a child as long as you can. Don't force into adulthood."
- Michael Jackson ;** We love you ;(
Madzia

Post autor: Madzia »

kurka, ale trudny wybór :nerwy:
mój głos jednak na Don't stop 'til you get enough
ogólnie piosenka mi się podoba, jednak w tym zestawieniu dla mnie jest,, najsłabsza.. Może się nie znam czy coś, ale Michael tu ma strasznie wysoki głos (może nawet za wysoki, a przez to taki.. piskliwy [?]), co mnie trochę... irytuje :wariat:
Ostatnio zmieniony wt, 16 lut 2010, 22:15 przez Madzia, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Someone In The Dark

uzasadnienie: coz kojelny słodki utwór i wogóle taki och i ach..i tylko czasmi trafia do mojego serca, tym razem nie trafił :-P

"..All alone-wishing on stars,
Waiting for you to find me.
One sweet night I would see
A stranger who'd be my friend..." - a mama mi powtarza zeby nie rozmawiała z nieznajomymi ;p
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Mandey

Post autor: Mandey »

Na zachodzie bez zmian... Morphine.

Swoją drogą rozwalają mnie niektóre posty obronne tego czegoś...
Bo teraz wyszło, że zażywał sobie demerolu to piosenka od razu nabiera innego wymiaru i jest piękna, a nawet cudowna. Ojojoj. Już w 97 roku tekst wydawał mi się podejrzany... Najśmieszniejszym faktem dla mnie jest motyw z tym, że niektórzy znajomi mi fani z miasta myśleli że on tam śpiewa o Debbie Rowe w spokojnym momencie. Niezły ubaw miałem. :)

Tak więc jak na początku posta... Out z tym dziadostwem!
I tak do skutku! :war:
Ostatnio zmieniony wt, 16 lut 2010, 16:58 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Mandey pisze: niektórzy znajomi mi fani z miasta myśleli że on tam śpiewa o Debbie Rowe w spokojnym momencie.
Ja bardzo przepraszam za spam, ale - :smiech: .

Madzia, mamy podobne gusta ;-) Może razem damy rade wywalić Don't stop... ;P
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Mandey pisze:Swoją drogą rozwalają mnie niektóre posty obronne tego czegoś...
Bo teraz wyszło, że zażywał sobie demerolu to piosenka od razu nabiera innego wymiaru i jest piękna, a nawet cudowna. Ojojoj. Już w 97 roku tekst wydawał mi się podejrzany... Najśmieszniejszym faktem dla mnie jest motyw z tym, że niektórzy znajomi mi fani z miasta myśleli że on tam śpiewa o Debbie Rowe w spokojnym momencie. Niezły ubaw miałem.
ja wiem Mandey, ze twoj organizm nie przyswaja nawet najmniejszych dawek z tej krwistej plyty, ale co jak co, ze Jackson bierze bylo wiadomo juz od dawna i daleko mi zawsze bylo, zeby wypierac te fakty, nie bronie tu kawalka pod tytulem "Propofol", sila przekazu tej piosenki jest przyznanie sie do slabosci, otwarte mowienie o rzeczach brudnych, brzydkich i bolesnych...tak rzadkie w jego tworczosci. genialne polaczenie mocnego brzmienia z delikatnym, zapierajacym wokalnym popisem...do tego wiele warstw muzycznych, przeplatane dialogami, ktore jeszcze poteguja atmosfere, dla mnie mistrzowski kawalek...chcesz odstrzelic chalasliwe dziadostwo..celuj w Shouta lub nawet 2000watow, to sa kawalki z zupelnie innej pulki, nie dorastajace Morphine do kostek.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Dirty Nancy

Post autor: Dirty Nancy »

Mam to co chciałam , SOOML wywalone ! :)

Teraz mój głos powędruje do Someone In The Dark .
Uzasadnienie jest takie, że jest to kolejny utwór , który w podobieństwie do SOOML nie wzbudza we mnie żadnych uczuć, jedyne co czuję, to to, że się męczę słuchając tego.
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

viva201 pisze:mój głos na
Cytat:
Someone In The Dark
wyjaśnienie podałam kilka postów wcześniej
Obrazek
Zablokowany