Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Lukas

Post autor: Lukas »

Don't stop tit you get enough, jak już wcześniej pisałem - nie dla mnie ten utwór. To nie ta barwa głosu mnie w Michaelu urzeka.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Ponownie "Give In To Me" - może Michael był szczery, może przeżywał do głębi każde wyśpiewane słowo, może napisał ją pod wpływem szczególnego natchnienia, może Slash zagrał solówkę z ogromnym namaszczeniem... ale co z tego skoro kompletnie mnie to nie rusza? Uważam, że głos Michaela gubi się w tej pop - rockowej konfekcji. Melodia jest w moim odczuciu przeciętna, takich podniosłych pop - rockowych piosenek jest tysiące. Może gdyby była inaczej zaaranżowana, zostawiłabym ją w spokoju, ale w tej postaci kompletnie do mnie nie przemawia.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
natpoznan

Post autor: natpoznan »

Konsekwentnie - głos na Unbreakable.
Shulamitka pisze:Blood on the dance floor[...] nigdy nie słuchałam jej dla przyjemności. Natomiast , alternatywną niewydaną wersję piosenki uwielbiam.
Ja za to nie mogę jej słuchać. I cieszę się, że nie została wydana, bo kilka kawałków z cyklu "jak za pomocą beznadziejnego umc-umcowego mixu zniszczyć świetną piosenkę" już mamy na krwawej płycie. Wystarczy.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

natpoznan, mam to samo wrażenie odnośnie tej wersji, ta na "krwawej płycie" to właściwy wybór :)
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Liczę na bana, Shout again.
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Don't Stop 'Til You Get Enough

Ta piosenka już się za długo trzyma,jest według mnie gorsza od pozostałych i dlatego out
Awatar użytkownika
aga.mj

Post autor: aga.mj »

:wariat: Nie sądziłam, że już teraz będziecie chcieli wyrzucić Shout, dla mnie powinno być o wiele wyżej w rankingu.
Co do Blood... to uwielbiam ją [piosenkę] każdą cząstką duszy, no ale cóż...każdy ma inny gust, trzeba to uszanować ;-)
co nie zmienia faktu, że nadziwić się nie mogę nenene

Mój glos to nadal Someone in the dark-> powody te same co wcześniej
Obrazek
When will this mystery unfold?
serce pragnie uwierzyć, rozum nie daje na to zgody...
moon_song

Post autor: moon_song »

Mandey pisze:Najśmieszniejszym faktem dla mnie jest motyw z tym, że niektórzy znajomi mi fani z miasta myśleli że on tam śpiewa o Debbie Rowe w spokojnym momencie. Niezły ubaw miałem. :)
uwaga, wstawka z 2005 roku:
Można się tylko domyślać co MJ wypalił przed napisaniem tego utworu ale na pewno nie można go krytykować. Myślę ze nawet gdyby się ten utwór komuś nie podobał to nie odważył by się go skrytykować, tu jest za dużo serca a wstawka z Debie to po prostu rozbraja.
Nieeee.... ******** błagam Cię, powiedz, że z tą Debbie to żartowałeś.... Buhahahaha
jak powie, że żartował, to to już nie będzie takie śmieszne Buhahahaha
No ładnie... co prawda wyszedłem na durnia ale przynajmniej się czegoś nowego dowiedziałem Buhahahaha A ja cały czas żyłem w świadomości że MJ w tej wstawce leży na kozetce i prosi Debbie o pomoc, jeszcze jedną dawkę czy cós... Tylko nie pytajcie skąd mi się wzięła taka teoria.
Mandey :)
przyznam, że sama umarłam ze śmiechu czytając to :smiech: :smiech: :smiech:
Ale błądzić jest rzeczą ludzką ;-)
Sama Morphine, obojętnie co tam Michael wypalił czy też nie wypalił, jest kawałkiem genialnym nie zasługującym na wypadkę na tym etapie.
Pozdrawiam cieplutko :)
Ostatnio zmieniony wt, 16 lut 2010, 19:29 przez moon_song, łącznie zmieniany 1 raz.
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

o nie nie nie.
Z tego co widzę bój się toczy pomiędzy Shout a Someone in the dark.
Miałam głosować na co innego ale w tej sytuacji w obronie Someone in the dark mój głos pada na Shout. Świetna kompozycja dla mnie ale nie dajecie mi wyboru głosując na przepiękną balladę Someone in the dark.
Oj nie.
:snajper:
Kocham ten przejmujący wokal. Cząstka romantycznej Anet jeszcze nie umarła :D

glosu na Blood nie bede komentować..
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

"blood on the dance floor" jest wlasnie piosenką ktora kwalifikuje siew mojej ocenie do kategorii "popu na wysokim poziomie" prezentowanego przez michael od czasu powiedzmy "bad".
to kawalek porywajacy, ze znakomita melodia (ktora, na boga! jest najwazniejsza!), dobrym brzmieniem ktore choc dzis zdradza nieco wiek pioseki, niczego jej nie ujmuje. do tego refren z drzacymi chorkami, szept w zwrotce, spiew w srodku i krzyk michaela a do tego nasz ulubieniec w czerwonej skorze i niech mi ktos powie, ze "botdf" zasluguje na odpadniecie? ;) nie pojmuje, naprawde.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Unbreakable
Mnie ta piosenka przytłacza, i to już na początku płyty. Ja rozumiem i cieszę się, że wtedy Michael chciał zamanifestować swoją siłę, ale to już wolę tę demonstrację open'erową na HIStory sto razy bardziej.

Trochę jestem zdezorientowany, jak czytam niektóre posty. Posty typu co będzie jak zagłosuję teraz na Billie Jean to co mi zrobicie pokazują, że albo chodzi o zadymę albo inną prowokację. I zabawa przeistacza się w brak zabawy.
Ale na szczęście nie szczędzicie uzasadnień.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Black_or_white

Post autor: Black_or_white »

Black_or_white pisze:Mój głos na 2000 watts.
Uzasadnienie 3 strony wcześniej :)
Obrazek
Shulamitka

Post autor: Shulamitka »

kaem pisze:Unbreakable
kaem pisze:Trochę jestem zdezorientowany, jak czytam niektóre posty. Posty typu co będzie jak zagłosuję teraz na Billie Jean to co mi zrobicie
Dla mnie ten głos był właśnie zachowaniem tego typu ;) Przepraszam jeśli Cię zbyt łatwo osądziłam.

Za to mój głos jest jak najbardziej szczery i choćby się wszyscy oburzali i darli szaty nad wielkością popu w BOTDF to ja mogę tylko westchnąć i stwierdzić że widocznie o innym "wielkim popie" mówimy...
Wiedziałam że będę mieć liczną grupę przeciwników, szczególnie że pamiętam, że w innych grach tego typu BOTDF było zawsze bardzo wysoko pozycjonowane. Ale cóż. Na forum i nie tylko kieruję się zasadą bądź szczera, a nie miła...;-)
Ostatnio zmieniony wt, 16 lut 2010, 20:00 przez Shulamitka, łącznie zmieniany 1 raz.
...Jeśli chcesz,znajdziesz sposób.Jeśli nie, znajdziesz powód...
Pointrox

Post autor: Pointrox »

"Shout" - nie dość, że piosenka jest praktycznie niezrozumiała bo i tak zaszumiony wokal jest dodatkowo zagłuszony przez podkład.
Ciekawostką jest, że refren nie jest niczym oryginalnym: http://www.youtube.com/watch?v=VL9xOLpwI0I
[pewnie wszyscy to znali, ale sam fakt, że użyli tak skocznej piosenki aby zrobić takiego gniota przyprawia o torsje]
Już wiem dlaczego utwór ten nie pojawił się na "Invincible". Ba, dla tego utworu nawet pojawienie się na niemal niszowym singlu "Cry" to za dużo.

Dlatego zasługuje na wypad :rocky:
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

Shulamitka pisze:a mogę tylko westchnąć i stwierdzić że widocznie o innym "wielkim popie" mówimy...
jak na przykład?:))
Zablokowany