"This Is It" na DVD i Blu-Ray [koment.]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
I by mieć rekord. Myślę, że to nie jest złe posunięcie- tym bardziej, że będzie też dostępny w innych wersjach i osobno. A film porusza i wzbudza szacunek do Michaela. Niech trafi pod strzechy. Nie każdy sposób na zarobek jest zły. Nie popadajmy w przesadę.
Tak były promowane szacowne wydawnictwa w PL, jak choćby płyty braci i ojca Waglewskich czy Maleńczuka i Wagla. A to szacowni artyści.
Efekt był- muzyka wcale niełatwa, trafiła do sporej widowni. Inaczej by pewnie te płyty nie zostały szczególnie zauważone.
Tak były promowane szacowne wydawnictwa w PL, jak choćby płyty braci i ojca Waglewskich czy Maleńczuka i Wagla. A to szacowni artyści.
Efekt był- muzyka wcale niełatwa, trafiła do sporej widowni. Inaczej by pewnie te płyty nie zostały szczególnie zauważone.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
A ja w sumie sądzę, że to dobre posunięcie. Film This is it stawia MJa w dobrym świetle jako perfekcyjnego tancerza, piosenkarza a przedewszystkim cudownego człowieka. Moim zdaniem jeśli w Vivie ukarze się TII to może trafi do większego grona odbiorców. Więc może dzięki temu będziemy mieli kilku nowych na MJPT? Zobaczymy, według mnie to może być całkiem niezła akcja marketingowa.
a jakby ktoś miał w planach zakup HDD, to można od razu z "This is it" -->
Special Edition Samsung S2 USB HDD Loaded With Michael Jackson THIS IS IT Movie
500-gigowy
Special Edition Samsung S2 USB HDD Loaded With Michael Jackson THIS IS IT Movie
500-gigowy
To raz. A dwa; niech ludzie, jak najwięcej osób - dowie się jakim wspaniałym artystą był Michael a przy tym jak sympatycznym człowiekiem. Może znowu znajdzie się ktoś, kto dzięki udostępnieniu TII w gazecie, zmieni zdanie o Michaelu. Zdanie, które miał np. wcześniej błędnie wyrobione, bo zwyczajnie opierał się na plotach a nie zadał sobie trudu "poznania" Michaela. Jeśli to posunięcie, z filmem w gazecie choć jednej osobie otworzy oczy na Michaela jako fajnego człowieka...to ja jestem za.kaem pisze:I by mieć rekord. Myślę, że to nie jest złe posunięcie- tym bardziej, że będzie też dostępny w innych wersjach i osobno. A film porusza i wzbudza szacunek do Michaela. Niech trafi pod strzechy. Nie każdy sposób na zarobek jest zły. Nie popadajmy w przesadę.
1958 - forever...
to teges... sprzedaż ruszyła, w moim wiejskim kiosku załapałam się na ostatni egzemplarz (a mamy we wsi 2 kioski, w drugim już nie było ), więc chyba akcja udana... Leżał sobie tak między higieną damską, sobie myślę - wezmę, a co tak będzie leżał...
Wydanie wygląda przesmutnie. Żadnych nowych zdjęć w albumie.
Z dodatków są:
- Staging the Return
- The Gloved One
- Memories of Michael
- Searching for the world's best dancers
- Theatrical Trailer
- Trailers
Wydanie wygląda przesmutnie. Żadnych nowych zdjęć w albumie.
Z dodatków są:
- Staging the Return
- The Gloved One
- Memories of Michael
- Searching for the world's best dancers
- Theatrical Trailer
- Trailers
Ceny ze strony Empik.com:
Blu Ray: 99.99zł : http://www.empik.com/this-is-it-film,prod46310274,p
1 DVD: 29.87zł : http://www.empik.com/michael-jackson-s- ... 32810001,p
2DVD- białe: 44.99zł : http://www.empik.com/this-is-it-wydanie ... 46310002,p
2DVD- czarne: 44.99zł : http://www.empik.com/this-is-it-wydanie ... 46310003,p
Blu Ray: 99.99zł : http://www.empik.com/this-is-it-film,prod46310274,p
1 DVD: 29.87zł : http://www.empik.com/michael-jackson-s- ... 32810001,p
2DVD- białe: 44.99zł : http://www.empik.com/this-is-it-wydanie ... 46310002,p
2DVD- czarne: 44.99zł : http://www.empik.com/this-is-it-wydanie ... 46310003,p
BIAŁE:
-Przygotowania do inscenizacji
-Więcej niż show
-Blask rękawiczki
-Wspomnienia o Michaelu
-Casting: w poszukiwaniu najlepszych tancerzy na świecie
-Zwiastun kinowy
-Tancerze
-Muzycy
-Wokaliści
CZARNE:
-Więcej niż show
-Blask rękawiczki
-Wspomnienia o Michaelu
-Zwiastun kinowy
-Tancerze
-Muzycy
-Wokaliści
DODATKI SPECJALNE TYLKO NA WYDANIU CZARNYM
-Maszyna taneczna - Choreografia
-Michael Jackson’s This is it: galeria zdjęć
1DVD
-Więcej niż show
-Blask rękawiczki
-Wspomnienia o Michaelu
-Zwiastun kinowy
www.imperial-cinepix.com
This Is It, który będzie dodany do Vivy także zawiera materiały dodatkowe, a więc nie będzie to tylko wersja kinowa.
MATERIAŁY DODATKOWE
2 dokumenty o powstawaniu filmu • Reportaże: Blask rękawiczki – Kostiumy, Wspomnienia o Michaelu i Casting: W poszukiwaniu najlepszych tancerzy na świecie • Zwiastuny.
Ekskluzywne wywiady z twórcami filmu:
- z reżyserem i producentem Kennym Ortegą
- z choreografem Travisem Payne
- z realizatorem muzycznym Michaelem Beardenem
http://polki.pl/viva_kino_artykul,10016957.html
-Więcej niż show
-Blask rękawiczki
-Wspomnienia o Michaelu
-Zwiastun kinowy
-Tancerze
-Muzycy
-Wokaliści
CZARNE:
-Więcej niż show
-Blask rękawiczki
-Wspomnienia o Michaelu
-Zwiastun kinowy
-Tancerze
-Muzycy
-Wokaliści
DODATKI SPECJALNE TYLKO NA WYDANIU CZARNYM
-Maszyna taneczna - Choreografia
-Michael Jackson’s This is it: galeria zdjęć
1DVD
-Więcej niż show
-Blask rękawiczki
-Wspomnienia o Michaelu
-Zwiastun kinowy
www.imperial-cinepix.com
This Is It, który będzie dodany do Vivy także zawiera materiały dodatkowe, a więc nie będzie to tylko wersja kinowa.
MATERIAŁY DODATKOWE
2 dokumenty o powstawaniu filmu • Reportaże: Blask rękawiczki – Kostiumy, Wspomnienia o Michaelu i Casting: W poszukiwaniu najlepszych tancerzy na świecie • Zwiastuny.
Ekskluzywne wywiady z twórcami filmu:
- z reżyserem i producentem Kennym Ortegą
- z choreografem Travisem Payne
- z realizatorem muzycznym Michaelem Beardenem
http://polki.pl/viva_kino_artykul,10016957.html
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
W Empiku na Nowym Świecie w Wwa bez obaw dostaniecie zarówno czarne jak i białe dwupłytowe wydanie. Wszystkie jakie widziałam były z replikami wejściówek za kulisy.
Swoje zamówienie internetowe także już odebrałam. Empik bardzo mnie zdziwił tym razem, ponieważ miałam dostać płytę 19 lutego + czas dostawy do salonu a otrzymałam w dniu premiery - wydanie także z repliką wejściówki za kulisy.
Wydania jednopłytowe także widziałam - osobno i z jakąś gazetą, chyba Newsweek Polska.
Mam jeszcze pytanie do osób które nabyły jednopłytowe wydanie z książeczką. Czy ktoś mógły napisać czy ta ksiażeczka jest taka sama jak w CD This is it czy zdjęcia i treść zawarta w książeczce DVD różni sie od książeczki CD ??
Swoje zamówienie internetowe także już odebrałam. Empik bardzo mnie zdziwił tym razem, ponieważ miałam dostać płytę 19 lutego + czas dostawy do salonu a otrzymałam w dniu premiery - wydanie także z repliką wejściówki za kulisy.
Wydania jednopłytowe także widziałam - osobno i z jakąś gazetą, chyba Newsweek Polska.
Mam jeszcze pytanie do osób które nabyły jednopłytowe wydanie z książeczką. Czy ktoś mógły napisać czy ta ksiażeczka jest taka sama jak w CD This is it czy zdjęcia i treść zawarta w książeczce DVD różni sie od książeczki CD ??
Ostatnio zmieniony wt, 16 lut 2010, 12:01 przez tnatalia, łącznie zmieniany 2 razy.
- majkelzawszespoko
no faktycznie 3 rodzaje tych wejściówek są.Malwina27 pisze:Narazie mam czarne lol wejściówek powinny być trzy rodzaje na www.hmv.com można znaleść wersję z wejsciowkami i tam zobaczyć jakie są w UK może u nas dali tylko taka nieważne i tak jest fajna !
smooth criminal, the way you make me feel i wanna be startin' something, ja niestety w obu trafiłem WBSS, czyli prezentujące sie najmniej efektownie, szkoda.
zawsze można się powymieniać : )
Ja Wam proponuje nie polowac na dvd tylko kupic blu-ray, poniewaz:
-zawiera wszystkie dodatki z dvd
-zawiera kilka dodatkow, ktorych nie ma na zadnym wydaniu dvd
-zawiera 4 pocztowki ze zdjeciami
Wydanie blu-ray to przede wszystkim niesamowitej jakosci obraz 1080p oraz dzwiek w najlepszym obecnie formacie DTS-HD Master Audio - po raz pierwszy mozemy uslyszec Michaela w tej jakosci dzwieku. Ja jestem naprawde pod wrazeniem.
Wydanie Blu-Ray zawiera dodatkowo kartonik z taka jakby plaskorzezba w postaci Michaela.
Sa bez problemu dostepne w MM.
Polecam :)
-zawiera wszystkie dodatki z dvd
-zawiera kilka dodatkow, ktorych nie ma na zadnym wydaniu dvd
-zawiera 4 pocztowki ze zdjeciami
Wydanie blu-ray to przede wszystkim niesamowitej jakosci obraz 1080p oraz dzwiek w najlepszym obecnie formacie DTS-HD Master Audio - po raz pierwszy mozemy uslyszec Michaela w tej jakosci dzwieku. Ja jestem naprawde pod wrazeniem.
Wydanie Blu-Ray zawiera dodatkowo kartonik z taka jakby plaskorzezba w postaci Michaela.
Sa bez problemu dostepne w MM.
Polecam :)
zdecydowanie polecam wersję CZARNĄ. Wczoraj oglądnełam dodatki i byłam ulana we łzach. Najbardziej wzruszył mnie materiał dotyczący Zespołu i Tancerzy. Jest to dosyć spory materiał opisujacy po kolei każdego z nich- zarówno muzyków jak i tancerzy. Ich droga do tego co osiągneli w życiu, ich reakcja kiedy dowiedzieli się że bedą tańczyć, grać, śpiewać dla samego Króla. Ich wrażenia, doświadczenia.
Opowiadają jak to Mike często pytał jakie są relacje między nimi, czy dziewczyny tańczące lubią się między sobą, jak bardzo dbał o to aby nie byli oni tylko w pracy, ale też aby między nimi były szczerze przyjacielskie relacje. Przeżywają to na nowo jeszcze raz i jeszcze raz.
Każdy jego uścisk, każde jego spojrzenie, każde podanie reki. Wspominają jak im kiedyś zrobił niespodziankę i nagle się pojawił między nimi po raz pierwszy, kiedy zupełnie nie byli na to przygotowani. Wtedy każdy z nich w sercu przeżywał że stoi koło niego i nie mogli się skupić na tańcu, na krokach bo ciągle czuli się jak zaczarowani. Miał w sobie taką autę, takie coś, co trudno im było wtedy racjonalnie wytłumaczyć.
Oglądałam to z zpartym tchem i nie mogłam zrozumieć dlaczego nie zdążył zagrać chociaż jednego koncertu......
Opowiadają jak to Mike często pytał jakie są relacje między nimi, czy dziewczyny tańczące lubią się między sobą, jak bardzo dbał o to aby nie byli oni tylko w pracy, ale też aby między nimi były szczerze przyjacielskie relacje. Przeżywają to na nowo jeszcze raz i jeszcze raz.
Każdy jego uścisk, każde jego spojrzenie, każde podanie reki. Wspominają jak im kiedyś zrobił niespodziankę i nagle się pojawił między nimi po raz pierwszy, kiedy zupełnie nie byli na to przygotowani. Wtedy każdy z nich w sercu przeżywał że stoi koło niego i nie mogli się skupić na tańcu, na krokach bo ciągle czuli się jak zaczarowani. Miał w sobie taką autę, takie coś, co trudno im było wtedy racjonalnie wytłumaczyć.
Oglądałam to z zpartym tchem i nie mogłam zrozumieć dlaczego nie zdążył zagrać chociaż jednego koncertu......
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Super! Rzeczywiście na moim paragonie też jest taka adnotacja, dlatego jutro pobiegnę do Empiku.ZAQ84 pisze:Czytając Wasze komentarze nasunęło mi się kilka uwag...
Na moim paragonie z Empiku mam taką adnotację na dole:Więc problemu ze zwrotem nie powinno być (to do koleżanki masquerade_ która kupiła wersję białą, a chciała czarną).Jeśli chciałbyś zmienić decyzję masz DWA MIESIĄCE na zwrot lub wymianę
Bo chodzi o to, że $ony zgotowało nam jeszcze jedną niespodziankę, oprócz tych wspominanych:
1. Mamy wersję jednopłytową z książeczką ze zdjęciami dostępną z Newsweekiem (30 zł), Vivą (30 zł), czy w sklepach - Empik (30 zł), Media (20 zł!!!), Tesco (30 zł).
2. Mamy wersję dwupłytową (niektóre egzemplarze z biletem 3D) dostępną chyba tylko w Empiku (50 zł). Pytałam dzisiaj w Media i pani mówiła, że nie mają i na razie nie zapowiada się, że będą mieć.
3. Mamy wersję dwupłytową czarną EXCLUSIVE podobno prawie nieosiągalną już w tej chwili, ale we wtorek było dużo egzemplarzy w Empikach (cena chyba 50 zł)
4. Mamy wersję Blu-Ray - najlepszą i najdroższą (najwięcej dodatków, najlepszy obraz, super dźwięk). Blu-ray w Empiku kosztuje 99 zł.
5. Oraz NIESPODZIANKA: dzisiaj w Media kupiłam inne Blu-ray niż jest w Empiku (zawartość ta sama, ale płyta jest w tekturowej nakładce (jak czarna wersja) i ma 4 pocztówki TII w środku (nie w 3D). Kosztuje tylko 10 zł drożej niż wydanie Empikowe. Chociaż ktoś w SB wspominał, że widział wersję z pocztówkami w Empiku.
Gubię się już. Czy kochane $ony chciało, żeby szaleni fani kupili wszystkie dostępne wersje, co jak widzę dzieje się w niektórych przypadkach?
Jeśli chodzi o Blu-ray to... naprawdę polecam. Szczęka opada. Widać każdą krawędź, każdy piksel. No i te dodatki. Dźwięk jest znacznie lepszy. Ja na razie oglądałam to tylko na lapie, ale po chwili włączyłam TII na zwykłym DVD dla porównania i rzeczywiście widać różnicę w jakości.
- M.J | Kubaa