Olimpiada w Vancouver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

Ile zdobędziemy medali na olimpiadzie!

Więcej niż 5 medali
19
26%
5 medali
12
16%
4 medale
15
21%
3 medale
15
21%
2 medale
4
5%
1 medal
2
3%
Żadnego
6
8%

Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

MacJack50 pisze:Anet18 napisał:
Szanuję tego człowieka bardzo, od kilku lat nieustannie jest na czasie i pokazuje że mimo jego 33 lat(jak na skoczka to wiek już ,,starych wyjadaczy")nadal jest w formie i nie zawodzi ;) Kibicuję mu od lat i nadal tak będzie.

Adam ma 32 lata , nie trzy .Urodził się 3 Grudnia 1977 r. a więc w tym roku stuknie mu dopiero 33 .

No tak policzyłam to rocznikowo ;) Rocznikowo ma 33 :P
A dzisiaj moi drodzy trzymajmy kciuki za Justynę:)
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Amelia pisze:
Ale chyba w takim razie, nie czytałaś nigdy komentarzy na forach, nie słyszałaś opinii ludzi.
Internet daje poczucie anonimowości. Czasem wydaje mi się, że to śmietnik do którego ludzie wyrzucają swoje flustracje, by odreagować stres. I niepochlebne wpisy na forach internetowych często nie są osobistymi przemyśleniami autorów- to poprostu próba "wyrzycia się", nie ważne na kogo polecą obelgi.
Powiem Ci buziaczku, że zapewne masz rację, że to nie garstka ludzi. Ale internet nie jest opiniotwórczy i nie powinien być miejscem tworzenia jakichkolwiek statystyk- bo tu ludzie nie są sobą.
Obie mamy po części rację.
Oczywiście, to że w necie każdy pisze co chce, bo tu jest się anonimowym - to prawda. Masz tu rację. Natomiast, widzę też że niezbyt precyzyjnie sformułowałam swoją wcześniejszą wypowiedź. Bo muszę dodać, że niestety niepochlebne opinie, które przytaczałam o Małyszu, słyszałam również "na żywo", w opinii różnych ludzi, nie tylko na forach i ogolnie w necie. I też nie były to pojedyncze przypadki. Ale oczywiście, więcej było pozytywnych wypowiedzi. A teraz tym niedowiarkom, trochę szczęka opadła ;-) .
Ważne, by i w necie i w realu, być fair do innych i po prostu nie skreślać ludzi przy chwilowych niepowodzeniach.
A dzisiaj trzymajmy kciuki za Justynę :-).
1958 - forever...
moon_song

Post autor: moon_song »

Justysia za chwile startuje, tak wiec kochani kciukujemy :)
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

No i po zawodach.

Nie było źle. Trzeba się cieszyć z 5 miejsca. Szkoda, że nie medal, no ale było dobrze. Justyna jest naprawdę i pokazywała to już nie raz, a że dziś nie ma medalu to trudno. Nic się nie stało. Jeszcze nie raz pokaże, na co ją stać.
moon_song

Post autor: moon_song »

To był najtrudniejszy dystans dla Niej. Tak więc spoko spoko ;-)
"Would you hold my hand,
If I saw You in heaven..."
Awatar użytkownika
buziaczek

Moscan pisze:No i po zawodach.

Nie było źle. Trzeba się cieszyć z 5 miejsca. Szkoda, że nie medal, no ale było dobrze. Justyna jest naprawdę i pokazywała to już nie raz, a że dziś nie ma medalu to trudno. Nic się nie stało. Jeszcze nie raz pokaże, na co ją stać.
Jasne, że tak. Nie ma co załamywać rąk. Pewnie, że byłoby lepiej gdyby od razu zdobyła medal. Ale nie zawsze mamy to chcemy. Tyle razy już pokazywała, że jest dobra w tym co robi, że myślę iż jeszcze sięgnie na tej olimpiadzie po jakiś krążek :-) .
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Miejmy nadzieję, że poprawi swoje noty. Ja w nią wierzę i będę kibicować. No cóż..pozostaje się na razie cieszyć z 5 miejsca i mieć nadzieję na kolejne sukcesy.
Obrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Justyna trochę żle to rozegrała.Skoro twierdziłą że nie jest to jej koronny dystans i cytuje jej słowa "medal zdobędę tylko wtedy na tym dystansie , jeżeli stanie się cud.Powinna rozegrać to jak P.Maidic , która zrezygnowała z tego biega , ponieważ czuje się słabo na tym dystansie.Mam nadzieję , że nie odbiję to się na dalszych startach justyny i choć 1 medal zdobędzie.Liczę jeszcze na Adama na dużej skoczni i na P.Ligocką .Zaznaczyłem w sondzie 5 medali i mam nadzieję że to się spełni :)
PS Kowalczyk wczoraj bardzo ociężale wyglądała , być może jeszcze się nie zaaklimatyzowała w Kanadzie :/
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
buziaczek

Coś nam się te 5, zaznaczonych przeze mnie w sondzie, medali oddala :-/ . Ale miejmy nadzieję, że jeszcze Justyna i Adam pokażą na co ich stać. A może jeszcze ktoś do nich dołączy. Może jakaś młoda osóbka, zrobi nam miła niespodziankę.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

MAsz rację buziaczek , ja liczę w tej chwili na 3 .Adaś , P.Ligocka i jakiś jeden może Kowalczyk.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Moscan

Justyna bez problemu awansowała do półfinału. Biegła bardzo dobrze, już od początku starała się trzymać przewagę nad rywalkami i utrzymała ją do końca biegu.

Tak więc trzymamy kciuki. Musi być medal!
Awatar użytkownika
buziaczek

Moscan pisze:Justyna bez problemu awansowała do półfinału. Biegła bardzo dobrze, już od początku starała się trzymać przewagę nad rywalkami i utrzymała ją do końca biegu.

Tak więc trzymamy kciuki. Musi być medal!
:happy:
Mamy srebro!
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Moscan

Tak jest! Świetny występ Justyny. Gratulacje. W pełni zasłużyła na medal.

No to już mamy dwa medale ;-)
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Malutko jej brakowało do tego złota,
praktycznie ostatni zakręt pozbawił ją tego zaszczytnego tytułu.
Mimo wszystko dała radę :)
Vivat Justyna :)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Moscan

endka pisze:praktycznie ostatni zakręt pozbawił ją tego zaszczytnego tytułu.
No tak. Justyna tutaj pojechała bardziej ostrożnie po zewnętrznej, natomiast Marit Bjoergen odważnie po wewnętrznej. Ale to nie wina Justyny, ona pojechała tak sama jak w poprzednich zjazdach i pewnie nie spodziewała się, że Marit Bjoergen zagra tak ryzykownie (bo to było dość ryzykowne).

Tak, czy tak medal jest ;-)
ODPOWIEDZ