Olimpiada w Vancouver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

Ile zdobędziemy medali na olimpiadzie!

Więcej niż 5 medali
19
26%
5 medali
12
16%
4 medale
15
21%
3 medale
15
21%
2 medale
4
5%
1 medal
2
3%
Żadnego
6
8%

Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Lepsze srebro niż wywrotka kontuzja tak jak Majdić.Swoją drogą podziwiam Majdić.To co zrobiła zasługuje na wielkioe brawa
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

Te igrzyska mnie wykończą :nerwy: Wczorajszy występ Justyny świetny,dzisiaj nasze panie w biathlonie wypadły super,dobrze wróży na występ drużynowy.Oby tak dalej a może w końcu pobijemy rekord 2 medali z jednych igrzysk ;-) Za chwilę Sikora.Ostatnio nie szło mu za dobrze,ale trzymam za niego kciuki,bardzo mocno japrosic
Bardzo emocjonalnie podchodzę do występów naszych,mam nadzieję że bedzie dobrze ;-)

POLSKA!
Obrazek
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

nikolka pisze:Te igrzyska mnie wykończą :nerwy: Wczorajszy występ Justyny świetny,dzisiaj nasze panie w biathlonie wypadły super,dobrze wróży na występ drużynowy.
No tak. Dzisiejszy dzień, to też dzień niespodzianek. Świetnie spisały sie dziewczyny w biathlonie. A teraz okazuje się, że pojawiły się informacje że skoczek narciarski Simon Ammann miał niedozwolone wiązania u nart i grozi mu dyskwalifikacja. To by oznaczało, że Małysz dostanie złoto. Zobaczymy jak się to skończy...Hmmm, decyzja ma być ogłoszona najpóźniej do soboty.
A tu link do info:
http://www.tvn24.pl/-1,1643913,0,1,amma ... omosc.html. Informacja pojawiła się także na oficjalnej stronie igrzysk.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

buziaczek pisze:A teraz okazuje się, że pojawiły się informacje że skoczek narciarski Simon Ammann miał niedozwolone wiązania u nart i grozi mu dyskwalifikacja. To by oznaczało, że Małysz dostanie złoto
Oh litości!
Słuchajmy Pointnera, on się zna na rzeczy jak mało kto! Ekipa austriacka od lat celebruje większość swoich sukcesów dzięki dostępowi do nowinek technicznych. A tu kuku, są lepsi od nich, świat się kończy. Pointner robi z siebie pajaca, robi w porty na samą myśl, że może wrócić do kraju bez indywidualnego złota. A niech wróci! Jak lubię i cenię skoczków austriackich, tak szukanie sensacji mnie irytuje. I z całego serca żywię nadzieję, że medal w rękach Simona pozostanie, chociaż olimpijskie złoto jest wielkim marzeniem Adama.
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

buziaczek pisze:niedozwolone wiązania u nart i grozi mu dyskwalifikacja
A no widzisz ,tego nie wiedziałam :-o Małysz złoto...to by była niespodzianka ;-)
A Sikora zaczął nie najlepiej,nie dobrze.
Mam nadzieję że starczy mu sił żeby powalczyć :nerwy: ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

po-cichu pisze: Oh litości!
Słuchajmy Pointnera, on się zna na rzeczy jak mało kto! Ekipa austriacka od lat celebruje większość swoich sukcesów dzięki dostępowi do nowinek technicznych. A tu kuku, są lepsi od nich, świat się kończy. Pointner robi z siebie pajaca, robi w porty na samą myśl, że może wrócić do kraju bez indywidualnego złota. A niech wróci! Jak lubię i cenię skoczków austriackich, tak szukanie sensacji mnie irytuje. I z całego serca żywię nadzieję, że medal w rękach Simona pozostanie, chociaż olimpijskie złoto jest wielkim marzeniem Adama.
Zgadzam się tutaj co do każdego słowa.
Myślę też że taki ,,przechodzony" medal nie byłby tak wartościowy dla Adama. Dla mnie to i tak zwycięzca. ;-)
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Anet18 pisze: Myślę też że taki ,,przechodzony" medal nie byłby tak wartościowy dla Adama. Dla mnie to i tak zwycięzca. ;-)
Nawet gdyby okazało się, że SA miał jakieś 'oszukane' wiązania
nie odbiorą mu medalu.
więcej tu --> Ammann nie straci medalu, ale....

i tu ->FIS wykluczyła ewentualność zabrania medalu...

Ale nic straconego, bo..Adaś w treningach był najlepszy3majmy więc kciuki:)

Dziewczyny wczoraj były fantastyczne,
i tak sobie myślę, że gdyby Novakowska
nie miała pudła w ostatnim strzelaniu może i byłby medal,
ale cóż to i tak fantastyczny wynik :)

a Sikora to musi potrenować strzelanie;)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

endka pisze: tak sobie myślę, że gdyby Novakowska
nie miała pudła w ostatnim strzelaniu może i byłby medal,
i to srebrny! okazję życia zaprzepaściła ;d szkoda bardzo.

Anet18 pisze:Zgadzam się tutaj co do każdego słowa.
Myślę też że taki ,,przechodzony" medal nie byłby tak wartościowy dla Adama.
oczywiście że nie byłby wartościowy i adam pewnie by go przyjąć nie chciał. a co do tej sprawy z wiązaniami, to owszem jest to może i szukanie na siłę haka na ammana, ale skoro taka wielka afera jest, skoro austriacy musieli zrezygnować ze swoich kombinezonów podczas igrzysk, to dlaczego amman ma mieć lepiej od innych? co by nie mówić te wiązania jednak pomagają w uzyskiwaniu lepszych odległości i co z tego że amman jest w formie, skoro adam też jest w formie i skacze na zwykłych.
skoro jest taki dobry, to po prostu niech powie - 'dobra, chłopaki nie ma sprawy, zakładam zwykłe wiązania i wam pokażę w sobotę'.
i tak to powinno być załatwione, bo skoro jest 'poza zasięgiem' jak twierdzą wszyscy, to skoczy najdalej nawet na golasa z deskami boazerii na nogach.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

majkelzawszespoko pisze:koro adam też jest w formie i skacze na zwykłych.
I tu się mylisz.Adam ma podobne wiązania do Ammanna.Wczoraj oglądałem wywiad z A.Tajnerem i przyznał , że wiązania są i Simona i Adama bardzo podobne lecz nie takie same.Po prostu jest to gra psychologiczna załamanych austriaków, którzy próbują wybić z rytmu Ammanna.Oddalają im się kolejne medale na skoczni i nie jest pewne czy drużynówka złoto zdobędzie.Ale Ammann pokaże im , że jest w formie i najlepszym w tej chwili skoczkiem.
majkelzawszespoko pisze:skoro jest taki dobry, to po prostu niech powie - 'dobra, chłopaki nie ma sprawy, zakładam zwykłe wiązania i wam pokażę w sobotę'.
i tak to powinno być załatwione, bo skoro jest 'poza zasięgiem' jak twierdzą wszyscy, to skoczy najdalej nawet na golasa z deskami boazerii na nogach.
Tak i jeszcze niech nowy kombinezon założy , który dadzą mu w prezencie Austryjacy:/.Skoro ma świetny sprzęt w którym dobrze się czuję to czemu ma coś komuś udowadniać w ten sposób ?Pokaże na co go stać na skoczni i to co napisałeś jest bezsensowne , no chyba że była to forma żartu.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

MacJack50 pisze:I tu się mylisz.Adam ma podobne wiązania do Ammanna.Wczoraj oglądałem wywiad z A.Tajnerem i przyznał , że wiązania są i Simona i Adama bardzo podobne lecz nie takie same.
no to gdzie się mylę? sam nie wiesz co piszesz.
MacJack50 pisze:Tak i jeszcze niech nowy kombinezon założy , który dadzą mu w prezencie Austryjacy:/.Skoro ma świetny sprzęt w którym dobrze się czuję to czemu ma coś komuś udowadniać w ten sposób ?Pokaże na co go stać na skoczni i to co napisałeś jest bezsensowne , no chyba że była to forma żartu.
to była taka forma wypowiedzi, której najwidoczniej nie zrozumiałeś.
jakkolwiek bezsensowne to nie było, wręcz przeciwnie.
przeczytaj raz jeszcze może?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

majkelzawszespoko
Bardzo podobne mają , a nie tak jak ty napisałeś różne !!! A jak zapewne wiesz podobne to nie to samo co identyczne ! .Czyli jakaś malutka , powtarzam malutka różnica w nich jest . A nie tak jak ty zasugerowałeś , że są to całkiem inne wiązania.Ja A.Tajner wspomniał Ammann mógł wraz ze swoimi serwismenami zmienić jakiś detalik w nich , lecz wszystko jest jak dotąd w normie.No ale Austriacy takie zażalenia składają , a sam Schlierenzauer po skoku jeszcze na zeskoku odpiął suwak kombinezonu. W Pucharze Świata jest to absolutnie zabronione i Austriak zostałby zdyskwalifikowany.Finowie również zastanawiali się nad protestem , ponieważ brąz wtedy dostał by Ahonen.No ale przepis ten na Olimpiadzie niestety nie obowiązuje , ponieważ za późno został zatwierdzony w przepisach .
A więc ty napisałeś tak , że nie wiadomo o co chodzi.
No widzisz zapewne nie tylko ja nie zrozumiałem twojego zwrotu , poczucia humoru , żartu.Bo to zabawne zbytnio nie było i trochę jak to teraz powszechnie się mówi "suche"(głupie) .
PS Dziś Justyna walczy o medal , Adam na 2 treningach najlepsze skoki oddał :))))
Obrazek
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Mamy kolejny medal.
Tym razem brąz.
Brawo Justyna :happy:
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

MacJack50 pisze:PS Dziś Justyna walczy o medal
No i jest drugie medal! Brązowy tym razem. Gratulacje dla Justyny. Kolejny udany występ.

A odnośnie wiązań Ammana. FIS mówi, że są zgodne z przepisami. No, więc po sprawie. Austriacy po prostu zazdroszczą, że nie wyciągnęli tych wiązań pierwsi, dlatego zrobili z tego aferę.
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

MacJack50 pisze: A więc ty napisałeś tak , że nie wiadomo o co chodzi.
Hmm, a to dziwne bo ja od razu wiedziałam o co chodzi.
MacJack50 pisze:No widzisz zapewne nie tylko ja nie zrozumiałem twojego zwrotu , poczucia humoru , żartu.
Zapewniam Cię tylko tylko Ty nie zrozumiałeś tego zwrotu,
poczucia humoru , żartu ;D
Bo ja np. się bardzo uśmiałam z tych desek z boazerii:)
MacJack50 pisze:Bo to zabawne zbytnio nie było i trochę jak to teraz powszechnie się mówi "suche"(głupie) .
I ani suche, ani głupie to też nie było. :party:
Kolego więcej dystansu:)
RELAX take it easy:)

Justyna jest dla mnie niesamowita,
kurde, wczorajszy konkurs to było coś!
Kolejny medal:)BRAWO
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
MacJack50

Justyna szczęśliwie zdobyła medal , ale najważniejsze że ma brąz.Apetyty były większe no ale tego dnia była Bjoergen nie do pokonania.tak się zastanawiałem dlaczego Kowalczyk płakała , ale już wiem:jury chciało ją zdyskwalifikować!!!Powodem miała być sytuacja , gdzie Justyna złą techniką zjechała na zjeżdzie.Na szczęscie wszystko zakończyło się cacy:)
PS Wierzę , że dziś 'Nasz' Adam zdobędzie medal.Jednakże będzie to trudniejsza sytuacja bo na dużej dojdzie mu kilku mocnych rywali :(Ale trzeba wierzyć , Adamowi medal się należy :)
endka pisze:Zapewniam Cię tylko tylko Ty nie zrozumiałeś tego zwrotu,
poczucia humoru , żartu ;D
Bo ja np. się bardzo uśmiałam z tych desek z boazerii:)
Każdy ma inne poczucie humoru , jeden się z tego śmieje inny z rzeczy , która dla kogoś jest absurdalna.Mnie np. takie coś nie bawi , ale takie moje zdanie :)
Obrazek
"GO FOR YOUR DREAMS!"
ODPOWIEDZ