Koncerty z Brunei 1996 [koment.]

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
karin861

Post autor: karin861 »

Ka$ka pisze:mam do Was pytanie, prosze pomóżcie jak mam prawidłowo nagrać ten koncert na DVD abym mogła go odtwarzać w normalnym odtwarzaczu.

kupiłam tą większą płytkę 8,5GB
I bardzo dobrze, że kupiłaś większa bo tylko na takiej nagrasz dane o pojemności 7 GB. Płyte nagrywasz w wersji DVD-VIDEO zaznaczając Dual Layer na komputerze przed procesem nagrywania. Twoja nagrywarka musi obsługiwać przy tym płyty dwuwarstwowe (DL). Tak nagraną płytę odtwarzacz domowy odczyta na pewno. Powodzenia!
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*
Obrazek
Awatar użytkownika
Ka$ka

Post autor: Ka$ka »

karin861 pisze:
Ka$ka pisze:mam do Was pytanie, prosze pomóżcie jak mam prawidłowo nagrać ten koncert na DVD abym mogła go odtwarzać w normalnym odtwarzaczu.

kupiłam tą większą płytkę 8,5GB
I bardzo dobrze, że kupiłaś większa bo tylko na takiej nagrasz dane o pojemności 7 GB. Płyte nagrywasz w wersji DVD-VIDEO zaznaczając Dual Layer na komputerze przed procesem nagrywania. Twoja nagrywarka musi obsługiwać przy tym płyty dwuwarstwowe (DL). Tak nagraną płytę odtwarzacz domowy odczyta na pewno. Powodzenia!
Robię tak jak piszesz, że w wersji DVD-VIDEO ale nigdzie tam nie mam czegoś takiego aby zaznaczyć Dual Layer ...
mam Nero (DVD powinno sie nagrywać przez Nero Burning z tego co mi wiadomo i też tak właśnie robię)
A moja nagrywarka powinna obsługiwać płyty dwuwarstwowe bo nawet widnieje na niej RW DVD+R DL Chociaż nigdy wcześniej nie nagrywałam nic używając dwuwarstwowej płyty ...

pomóż proszę :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Ja po prostu włączam nero i daję opcje "Utwórz dysk DVD z danymi" z plików na kompie wybieram koncert nagrywam i śmiało mi chodzi na moim odtwarzaczu DVD ;p tylko pamiętaj że w przypadku koncertu z Brunei musi to być płyta dwuwarstwowa ;]
Awatar użytkownika
Ka$ka

Sephiroth820 pisze:Ja po prostu włączam nero i daję opcje "Utwórz dysk DVD z danymi" z plików na kompie wybieram koncert nagrywam i śmiało mi chodzi na moim odtwarzaczu DVD ;p tylko pamiętaj że w przypadku koncertu z Brunei musi to być płyta dwuwarstwowa ;]
ale mój odtwarzacz jest jakiś dziwny i gdy chcę odtworzyć nagranę płyty tak jak napisałeś to mi zawsze wyskakuje że dysk jest niekompatybilny ... no i guzik z oglądania :P
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Ja natomiast klikam w nero KODUJ ponownie dvd i wgrywam na plytke .
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
karin861

Ka$ka pisze: ale mój odtwarzacz jest jakiś dziwny i gdy chcę odtworzyć nagranę płyty tak jak napisałeś to mi zawsze wyskakuje że dysk jest niekompatybilny ... no i guzik z oglądania :P
A na komputerze działa ten koncert nagrany na płycie bez problemu czy też wyskakuje jakiś błąd?
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*
Obrazek
Awatar użytkownika
Ka$ka

karin861 pisze:
Ka$ka pisze: ale mój odtwarzacz jest jakiś dziwny i gdy chcę odtworzyć nagranę płyty tak jak napisałeś to mi zawsze wyskakuje że dysk jest niekompatybilny ... no i guzik z oglądania :P
A na komputerze działa ten koncert nagrany na płycie bez problemu czy też wyskakuje jakiś błąd?
na komputerze wszystko działa bez żadnego problemu.

Ale koncert sporo zajmuję na dysko a nie chciałabym go stracić, no i oglądanie go na ekranie tv sprawia większą radość :)

czyli w jaki sposób mam go nagrać ?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Post autor: Krzychu Redhedzio »

Czy jest możliwość ściągnąć gdzieś royal concert w formacie avi?
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Krzychu Redhedzio pisze:Czy jest możliwość ściągnąć gdzieś royal concert w formacie avi?
Tak,jest. Przejrzyj ten temat,ktoś podaje linka do mjhideout forum,a tam są 3 linki na megaupload,wielkość razem około 1.5 giga,wiem bo wczoraj sam pobrałem :)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Post autor: Krzychu Redhedzio »

Tak ale mi chodyi o wersje, ktr mgbzm ygra na pzte tak jak Munich 97' tj. 2 party po 700mb bo tyle miejsca ma właśnie standardowa płyta CD-R.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

To ściągnij tą wersje o ktorej ci piszę i przekonwertuj na wersje 700 megową :)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

Ja mam takie pytanie. Nie miałam czasu się o to zapytać od lutego, teraz mam trochę czasu i liczę, że ktoś mi pomoże.

Ściągnęłam koncert, kupiłam płytę 8,5GB i nagrałam. Moje pytanie jest następujące: czy po włożeniu płyty do napędu komputera koncert otwiera się sam i pokazuje się menu (jak w przypadku innych DVD)?

Ja mam tak: Obrazek

Mogę go odtworzyć na komputerze i bez problemu obejrzeć.
Bardzo proszę o odpowiedź! A jeśli powinno być inaczej to jak powinnam nagrać koncert na płycie?
Awatar użytkownika
karin861

Annie Jackson pisze:Ja mam takie pytanie. Nie miałam czasu się o to zapytać od lutego, teraz mam trochę czasu i liczę, że ktoś mi pomoże.

Ściągnęłam koncert, kupiłam płytę 8,5GB i nagrałam. Moje pytanie jest następujące: czy po włożeniu płyty do napędu komputera koncert otwiera się sam i pokazuje się menu (jak w przypadku innych DVD)?

Ja mam tak: Obrazek

Mogę go odtworzyć na komputerze i bez problemu obejrzeć.
Bardzo proszę o odpowiedź! A jeśli powinno być inaczej to jak powinnam nagrać koncert na płycie?
Mnie otwiera się normalnie menu jak w przypadku innych DVD (DVD5 oraz DVD9). W jakim programie nagrywałaś i co kliknęłaś? Bo mnie też się raz tak płyta nagrała, że zamiast menu startowego z koncertem wyświetliły się pliki. Wtedy kliknęłam by nagrać DANE a nie DVD-VIDEO. Na odtwarzaczu stacjonarnym tak źle nagrana płyta niestety też pokaże dane i zamiast wyskoczyć start płyty z menu to trzeba otwierać plik po pliku koncertu (okropieństwo). W razie jakiś problemów napisz mi PW. Postaram się pomóc! ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

^^ Jeżeli nagrywasz bez żadnego nero -> załóż folder o nazwie VIDEO_TS i przenieś do niego wszystkie pliki. Później klikasz na ten folder (nie otwierając go, tylko zaznaczasz) i u góry w pasku klikasz 'nagraj'
Obrazek
Zostaniesz poproszona o włożenie czystej płyty, nazwanie jej i z zapasem cierpliwości czekaj aż się nagra.
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

karin861 pisze:Wtedy kliknęłam by nagrać DANE a nie DVD-VIDEO
Dokładnie - zrobiłam ten błąd o którym piszesz.
Jednak postępując zgodnie ze wskazówkami anialim udało mi się nagrać tak jak chciałam! Choć początkowo wydawało się, że nic z tego nie będzie, bo dopiero za którymś razem ruszyło, to teraz wszystko działa!

Bardzo dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź! Jestem Wam bardzo wdzięczna! loveMJPT
ODPOWIEDZ