I bardzo dobrze, że kupiłaś większa bo tylko na takiej nagrasz dane o pojemności 7 GB. Płyte nagrywasz w wersji DVD-VIDEO zaznaczając Dual Layer na komputerze przed procesem nagrywania. Twoja nagrywarka musi obsługiwać przy tym płyty dwuwarstwowe (DL). Tak nagraną płytę odtwarzacz domowy odczyta na pewno. Powodzenia!Ka$ka pisze:mam do Was pytanie, prosze pomóżcie jak mam prawidłowo nagrać ten koncert na DVD abym mogła go odtwarzać w normalnym odtwarzaczu.
kupiłam tą większą płytkę 8,5GB
Koncerty z Brunei 1996 [koment.]
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*

Robię tak jak piszesz, że w wersji DVD-VIDEO ale nigdzie tam nie mam czegoś takiego aby zaznaczyć Dual Layer ...karin861 pisze:I bardzo dobrze, że kupiłaś większa bo tylko na takiej nagrasz dane o pojemności 7 GB. Płyte nagrywasz w wersji DVD-VIDEO zaznaczając Dual Layer na komputerze przed procesem nagrywania. Twoja nagrywarka musi obsługiwać przy tym płyty dwuwarstwowe (DL). Tak nagraną płytę odtwarzacz domowy odczyta na pewno. Powodzenia!Ka$ka pisze:mam do Was pytanie, prosze pomóżcie jak mam prawidłowo nagrać ten koncert na DVD abym mogła go odtwarzać w normalnym odtwarzaczu.
kupiłam tą większą płytkę 8,5GB
mam Nero (DVD powinno sie nagrywać przez Nero Burning z tego co mi wiadomo i też tak właśnie robię)
A moja nagrywarka powinna obsługiwać płyty dwuwarstwowe bo nawet widnieje na niej RW DVD+R DL Chociaż nigdy wcześniej nie nagrywałam nic używając dwuwarstwowej płyty ...
pomóż proszę :)

- Sephiroth820
- Site Admin
ale mój odtwarzacz jest jakiś dziwny i gdy chcę odtworzyć nagranę płyty tak jak napisałeś to mi zawsze wyskakuje że dysk jest niekompatybilny ... no i guzik z oglądania :PSephiroth820 pisze:Ja po prostu włączam nero i daję opcje "Utwórz dysk DVD z danymi" z plików na kompie wybieram koncert nagrywam i śmiało mi chodzi na moim odtwarzaczu DVD ;p tylko pamiętaj że w przypadku koncertu z Brunei musi to być płyta dwuwarstwowa ;]

Ja natomiast klikam w nero KODUJ ponownie dvd i wgrywam na plytke .
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
A na komputerze działa ten koncert nagrany na płycie bez problemu czy też wyskakuje jakiś błąd?Ka$ka pisze: ale mój odtwarzacz jest jakiś dziwny i gdy chcę odtworzyć nagranę płyty tak jak napisałeś to mi zawsze wyskakuje że dysk jest niekompatybilny ... no i guzik z oglądania :P
"There's nothing that can't be done If we raise our voice as one". You're always in my heart Michael :*

na komputerze wszystko działa bez żadnego problemu.karin861 pisze:A na komputerze działa ten koncert nagrany na płycie bez problemu czy też wyskakuje jakiś błąd?Ka$ka pisze: ale mój odtwarzacz jest jakiś dziwny i gdy chcę odtworzyć nagranę płyty tak jak napisałeś to mi zawsze wyskakuje że dysk jest niekompatybilny ... no i guzik z oglądania :P
Ale koncert sporo zajmuję na dysko a nie chciałabym go stracić, no i oglądanie go na ekranie tv sprawia większą radość :)
czyli w jaki sposób mam go nagrać ?

- Krzychu Redhedzio
Tak,jest. Przejrzyj ten temat,ktoś podaje linka do mjhideout forum,a tam są 3 linki na megaupload,wielkość razem około 1.5 giga,wiem bo wczoraj sam pobrałem :)Krzychu Redhedzio pisze:Czy jest możliwość ściągnąć gdzieś royal concert w formacie avi?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Krzychu Redhedzio
- Annie Jackson
Ja mam takie pytanie. Nie miałam czasu się o to zapytać od lutego, teraz mam trochę czasu i liczę, że ktoś mi pomoże.
Ściągnęłam koncert, kupiłam płytę 8,5GB i nagrałam. Moje pytanie jest następujące: czy po włożeniu płyty do napędu komputera koncert otwiera się sam i pokazuje się menu (jak w przypadku innych DVD)?
Ja mam tak:
Mogę go odtworzyć na komputerze i bez problemu obejrzeć.
Bardzo proszę o odpowiedź! A jeśli powinno być inaczej to jak powinnam nagrać koncert na płycie?
Ściągnęłam koncert, kupiłam płytę 8,5GB i nagrałam. Moje pytanie jest następujące: czy po włożeniu płyty do napędu komputera koncert otwiera się sam i pokazuje się menu (jak w przypadku innych DVD)?
Ja mam tak:

Bardzo proszę o odpowiedź! A jeśli powinno być inaczej to jak powinnam nagrać koncert na płycie?
Mnie otwiera się normalnie menu jak w przypadku innych DVD (DVD5 oraz DVD9). W jakim programie nagrywałaś i co kliknęłaś? Bo mnie też się raz tak płyta nagrała, że zamiast menu startowego z koncertem wyświetliły się pliki. Wtedy kliknęłam by nagrać DANE a nie DVD-VIDEO. Na odtwarzaczu stacjonarnym tak źle nagrana płyta niestety też pokaże dane i zamiast wyskoczyć start płyty z menu to trzeba otwierać plik po pliku koncertu (okropieństwo). W razie jakiś problemów napisz mi PW. Postaram się pomóc!Annie Jackson pisze:Ja mam takie pytanie. Nie miałam czasu się o to zapytać od lutego, teraz mam trochę czasu i liczę, że ktoś mi pomoże.
Ja mam tak:

^^ Jeżeli nagrywasz bez żadnego nero -> załóż folder o nazwie VIDEO_TS i przenieś do niego wszystkie pliki. Później klikasz na ten folder (nie otwierając go, tylko zaznaczasz) i u góry w pasku klikasz 'nagraj'

Zostaniesz poproszona o włożenie czystej płyty, nazwanie jej i z zapasem cierpliwości czekaj aż się nagra.

Zostaniesz poproszona o włożenie czystej płyty, nazwanie jej i z zapasem cierpliwości czekaj aż się nagra.
- Annie Jackson
Dokładnie - zrobiłam ten błąd o którym piszesz.karin861 pisze:Wtedy kliknęłam by nagrać DANE a nie DVD-VIDEO
Jednak postępując zgodnie ze wskazówkami anialim udało mi się nagrać tak jak chciałam! Choć początkowo wydawało się, że nic z tego nie będzie, bo dopiero za którymś razem ruszyło, to teraz wszystko działa!
Bardzo dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź! Jestem Wam bardzo wdzięczna!