asiek pisze:że co się?
... ??
BAD można słuchać w kółko. Tak jak i OTW oraz Thriller. Czego o Dangerous juz powiedzieć nie mogę.
a_gador pisze:Że niby Bad trąci myszką, że anachroniczne!? Trzymajcie mnie, bo..... wrrr Wściekły
Otóż to! Ja bez tych płyt żyć nie mogę!
No jak tu można taki klasyk starym próchnem nazywać.
Droga Give_in... nie bój się tak starości. Zmarszczki dodają uroku, ale oczywiście trzeba umieć starzeć się z godnością, której, przyznasz, płytom Michaela z lat 80-tych nie można w żadnym razie odmówić. Może i tym uzasadnieniem przyznaję Ci rację, ale widzisz ja nie dostrzegam okiem wyobrazni oczywiście, ani jednego siwego włosa na skroni Michaela na żadnej z okładek tych płyt. To na szczęście nie jest przypadek Doriana Graya.
Nie zgodzę się. Za dużo patosu i pochlebiania gustom odbiorców.
wiecie co, dziewczyny (mogę sie tak zwracać? :P), każdy lubi co innego. ja tu gdzies już chyba pisałam, że jestem fanką muzyki lat 90., bo też prawda jest taka, że jestem związana z tym okresem emocjonalnie- to przecież moje dzieciństwo. Ale nawet odrzucając sentymenty, to i tak uważam, że
Dangerous i
HIStory to płyty najlepsze.
Bad to czas Waszego dorastania i wspomnienia też z pewnościa mają wpływ na Waszą postawę wobec tej płyty, podobnie jak ja się zachwouje w stosunku do w/w. Z perspektywy czasu potrafimy ocenić płyty bardziej obiektywnie, ale nie ma co udawać, że sentymenty i wspomnienia nie graja roli. Ja
Bad lubię, ale innych płyt Michaela po prostu słucham częściej i uważam je za lepsze.
a_gador, uwierz, że z mężem na karku, robotą, studiami i domem czuje sie pomimo swoich 21 lat stara czasem
asiek, nie jestem fanką Pratchetta. cytat podesłał mi mąż, który uwielbia jego książki a ja stwierdziłam, że pasuje do Michaela. ale ukochany niedawno zakupił "Humor i mądrość świata dysku" i wiem, że zrobił to głownie ze względu na mnie, żebym wreszcie coś ruszyła i chcę to zrobić. fajnie sie zapowiada :)
moon_song pisze:ekhmmm...
Chciałam zauważyć, że jesteś jedynie 2 lata młodsza od BAD
ROK, kochana, rok. w tym roku skończe 22, jestem z 1988 :)