Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Kupiłem sobie gitarke i zaczałem sie na niej uczyc .Także jestem laikiem gitarkowym heh. Na razie znam pare chwytów hehe ale chciałem sie spytac czy ktos z was Gra i czy ma moze chwyty do piosenek Michaela tzn całe piosenki np i jakie wogóle sa ? Pamiętam ze na stronce mjpolish były ale teraz na nowej stronce nic nie ma dosłownie nic :| tylko newsy . Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktos mi zapodał jakies linki do tychże chwytów dzięki i pozdrawiam .
Na poczatku chyba lepiej będzie odstawić Michaela i zacząc się uczyc na bardziej "gitarowych" utworach.Polecam polskie zespoły np. Perfect,Dżem,Lady Pank,Elektryczne Gitary.Na przyszlość radzę Ci nie wyręczać się tylko tabami ale spróbować też samemu "rozpracowywać" jakies utwory(gra ze słuchu sie przydaje ).Aha i tak z ciekawosci: jaką gitarke kupiłeś??
Paweł pisze:Na poczatku chyba lepiej będzie odstawić Michaela i zacząc się uczyc na bardziej "gitarowych" utworach.Polecam polskie zespoły np. Perfect,Dżem,Lady Pank,Elektryczne Gitary.Na przyszlość radzę Ci nie wyręczać się tylko tabami ale spróbować też samemu "rozpracowywać" jakies utwory(gra ze słuchu sie przydaje ).Aha i tak z ciekawosci: jaką gitarke kupiłeś??
Bardzo prosto gra sie jak na moje możliwości hehe Ben , albo I'll be there , Za polskimi nie przepadam wolę np Lennona-"Imagine" albo Claptona-"Tears in heaven" A z polskiego podoba mi sie Krawczyk-"Chciałem Być" Ale co MJ to MJ .A gitarke kupiłem zwykłą klasyczną . A jeśli chodzi o "rozpracowywanie" ;] to napisałem juz piosenke ;];] Dla FankiMJ
zeby nauczyc sie jakiejs piosenki majkela niewystarczy znac tylko pare chwytow. musisz sie nauczyc czytac nuty, badz poznac tabulature.
a ja sie pochwale ze umiem grac kawalek beat it(no wiecie ten wstep gitarowy)
She was more like beauty queen from a movie scene...