"This Is It" na DVD i Blu-Ray [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

soulsation

Post autor: soulsation »

Justine1304 pisze:soulsation Też mam zamówione czarne DVD. Tzn, że w/g ciebie opłaca się kupowanie również tej z książeczką? To ta sama jak w VIVA tak?
Opłaca:) Zdjęcia są bardzo fajne,na końcu jest dedykacja dla dzieci MJa...20 ZŁ to nie duzo ,a fajnie jest mieć też taka wersje z ksiazeczką w kolekcji.Warto wspomieć ,że w tej wersji ,że dvd jest dołączone do ksiązki ,a nie książka do dvd.Polecam:)
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
missi

Post autor: missi »

Malwina27 pisze:Sluchajcie dajcie znac jakie macie te "bilety" bo jestem ciekawa czy wszyscy maja takie same
Mam wersje białą oraz (od dziś :dance: ) czarną - i zarówno w jednej jak i drugiej znajdował się bilet z tym oto zdjęciem:
Obrazek

kaem->Pierwsza fala zakupów za nami, więc czas na sprzątnięcie tematu. Tym bardziej, że zaczynacie zadawać ciągle te same pytania, bo temat zwyczajnie się zachwaścił i trudno znaleźć kluczowe informacje. Temat wyczyszczony z wszelkiego spamu i nieaktualnych doniesień.
Jak ktoś chce tylko pochwalić się zakupem, to proszę TU<<. Temat otwarty na umieszczanie ważnych informacji bądź podzielenie się wrażeniami po oglądnięciu filmu i dodatków.
thewiz

Post autor: thewiz »

To ja jeszcze doniosę, że moje czarne wydanie amerykańskie różni sie dodatkami od czarnego wydania w Polsce. Na wydaniu amerykańskim jest dodatkowy reportaż "Niedokończone próby" traktujący o Dirty Diana i łóżku i Smooth Criminal i tancerkach w kulach podwieszanych pod sufitem. Nie ma za to dodatku Maszyna taneczna. Generalnie z powodu ilości dodatków na wszystkich wydaniach i różnicach między nimi ode mnie dla Sony: :smiech:

PS. Trzeba się mocno postarać, by fanów w taką konfuzję wprowadzić.
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

thewiz pisze:To ja jeszcze doniosę, że moje czarne wydanie amerykańskie różni sie dodatkami od czarnego wydania w Polsce. Na wydaniu amerykańskim jest dodatkowy reportaż "Niedokończone próby" traktujący o Dirty Diana i łóżku i Smooth Criminal i tancerkach w kulach podwieszanych pod sufitem. Nie ma za to dodatku Maszyna taneczna. Generalnie z powodu ilości dodatków na wszystkich wydaniach i różnicach między nimi ode mnie dla Sony: :smiech:

PS. Trzeba się mocno postarać, by fanów w taką konfuzję wprowadzić.
thewiz, powiedz, jak dokładnie nazywa się ten dodatek po angielsku? "Unfinished rehearsals"? I czy jest gdziekolwiek dostępny, np. na YT? Możesz przybliżyć nam mniej więcej co w nim jest?
Nie rozumiem, dlaczego w Polsce nie mógł ukazać się dodatek o Dirty Dianie? :-/
thewiz

Post autor: thewiz »

Tak, The Unfinished rehearsals. Na materiałach pokazywane są szkice i wstępne prace nad produkcją kul oraz wstępne pokazy tancerek i przymiarki strojów (Smooth Criminal) oraz dość zaawansowane próby do Dirty Diany, również w oparciu o szkice. Łóżko zostało zbudowane, tancerka ćwiczyła układ taneczny (łóżko miało szereg rur, więc byłoby dużo tańca erotycznego). Michael miał stać na łóżku, częściowo spętany przez kobietę i śpiewać piosenkę, wokół "płonęłyby" płachty czerwonego materiału (czytaj powiewały na wietrze), a tancerka wiłaby się wokól niego oraz na licznych elementach łóżka.

Nie wiem, czy można to obejrzeć gdzieś na YT, pewnie tak.
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

thewiz pisze:Tak, The Unfinished rehearsals. Na materiałach pokazywane są szkice i wstępne prace nad produkcją kul oraz wstępne pokazy tancerek i przymiarki strojów (Smooth Criminal) oraz dość zaawansowane próby do Dirty Diany, również w oparciu o szkice. Łóżko zostało zbudowane, tancerka ćwiczyła układ taneczny (łóżko miało szereg rur, więc byłoby dużo tańca erotycznego). Michael miał stać na łóżku, częściowo spętany przez kobietę i śpiewać piosenkę, wokół "płonęłyby" płachty czerwonego materiału (czytaj powiewały na wietrze), a tancerka wiłaby się wokól niego oraz na licznych elementach łóżka.

Nie wiem, czy można to obejrzeć gdzieś na YT, pewnie tak.
Dzięki za odpowiedź, przetrząsam właśnie Google, żeby to znaleźć.
thewiz, czy Ty masz wydanie amerykańskie czy angielskie? Bo przecież amerykańskie DVD nie idą w normalnych europejskich odtwarzaczach?
Na razie znalazłam to:
http://www.filmopolis.pl/wiesci/nowinki ... -i-blu-ray
Właśnie brytyjskie wydanie będzie najciekawsze (Michael Jackson miał przecież wystąpić w London’s O2 Arena) i będzie zawierać unikatowy materiał „The Unfinished Rehearsals” przybliżający dwa różne koncepty sfilmowania niedoszłego koncertu. Do tego do płyty Blu-ray dołożona będzie książeczka z fotosami z prób.
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Post autor: Mjpolsat »

:lal: CZY KTOŚ WIE COŚ NA TEN TEMAT :lal:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Znalazłem na google grafika gdzieś na końcu po wpisani '' Michael Jackson this is it steel box'' przez przypadek nawet nie wiem co to jest i właśnie się was pytam Ale to chyba to
:lal: :lal: :lal:
Obrazek
Obrazek
http://lh3.ggpht.com/_3GdsWrl3WUI/S3uGC ... %20142.jpg
http://i535.photobucket.com/albums/ee35 ... C02169.jpg
http://i535.photobucket.com/albums/ee35 ... C02168.jpg
Obrazek
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Mjpolsat pisze:Znalazłem na google grafika gdzieś na końcu po wpisani '' Michael Jackson this is it steel box'' przez przypadek nawet nie wiem co to jest i właśnie się was pytam Ale to chyba to

Jejku fajne to wydanie nigdzie takiego nie widziałam to jest wydanie z USA czy z jakiegoś innego kraju ? No super jest takie inne niż wszystkie szkoda ze u nas takiego nie ma ;(
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Mjpolsat

Na E bay są

1 link

2 link
3 link

kaem->Oba Twoje posty poprawione. Zarówno zdjęcia jak i długość linków rozjeżdżały stronę.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Dziś w Radiozet od 20. będzie można wygrać płyty z filmem
Poza tym mają być "nieznane fakty z życia Michaela Jacksona" :szepcze:
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

Gdyby ktoś jeszcze chciał, to czarnej wersji, jak również białej, blu-ray i tej z ksiażeczką jest pełno w poznańskim empiku w Startym Browarze, wszystko za normalną cenę.

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
one_more_chance

Post autor: one_more_chance »

Tu aukcja gdzie jest nieco taniej
http://www.allegro.pl/item931697101.html
Maverick

Post autor: Maverick »

Wasze recenzje i spójnie opisane wrażenia z DVD przeniosłam do działu Dyskografia do tematu o filmie: http://forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=8944

Jeśli ktoś ma do powiedzenia coś wartościowego na temat tego co obejrzał, proszę pisać od razu tam. Przeniesione tam zostały również ciekawe posty z odkopanego tematu "This Is It" w kinach.

Podsumowując - tu zostają zostają wpisy o kolorach i pierdołach. Rzeczy ważne i merytoryczne, recenzje i opinie, od razu proszę pisać w dziale Dyskografia.

m.
Awatar użytkownika
BadJack

Post autor: BadJack »

Kupiłem dzisiaj podstawową wersję This is it z książeczką i zapoznawszy się z całym materiałem uwagę przykuł mi jeden szczegół. Jakoś tak intuicyjnie wydawało mi się, że w pewnych momentach piosenki "lecą" szybciej. Zauważyłem to szczególnie przy bardzo rytmicznych kawałkach typu TWYMMF lub BJ. Do tej pory miałem ściągniętego ripa TII (2x700 mb) i tam nie odczułem tego efektu. W wersji DVD jednak, mając już porównanie dosłyszałem się tej naprawdę niewielkiej, ale jednak różnicy. Wobec tego sprawdziłem czas trwania obu. Rip dvd trwa 1CD - 57:14 plus 2 CD 54:16 co razem daje 111 min i 30 sek. czyli 1:51:30. Taka informacja o czasie trwania filmu istnieje chociażby na wikipedii, filmwebie i pewnie innych źródłach. Czas trwania filmu na DVD to jednak 1:46:49. No i teraz pytanie. Czy tylko ja tak mam czy cała taśmowa produkcja? Jakoś wątpię żeby tylko mój egzemplarz był taki przy milionach innych. Jeśli jednak tak jest we wszystkich, to dlaczego tak zrobili? Po to, żeby przyspieszyć trochę Michaela i wszystko inne, aby po prostu dodać dynamiki? Na szczęście nie ma efektu "zwiewiórkowania" głosu co zdarzyło się już w wydaniu Moonwalkera na DVD i tak szczerze mówiąc jest to coś bardzo bardzo minimalnego. Właściwie nie przeszkadza w odbiorze. Jedynie przeszkadza mi trochę w mojej głowie, że próbuje się oszukać rzeczywistość i tak naprawdę realne tempo tych kawałków. ( i nie mówię tu o naturalnym przyspieszeniu kawałków jak BJ czy Beat it jak to miało miejsce na Bad czy Dangerous tour, co wyszło zresztą na lepsze) Czy ktoś jeszcze jest takim perfekcjonistą i to zauważył a raczej usłyszał? :)
ODPOWIEDZ