Teledysk do "Human Nature" mit czy prawda?

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Jest teledysk do "Human Nature"! Niestety nie mam go w swoich zbiorach. Jest to teledysk animowany.
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

huczek pisze:Jest teledysk do "Human Nature"! Niestety nie mam go w swoich zbiorach. Jest to teledysk animowany.
Nikt go nie ma swoich zbiorach bo takiego klipu nie ma. Ten animowany urywek, którzy wszyscy znają to część Moonwalkera. Oczywiście można snuć domysły, że teledysk powstał, tylko nie został ostatecznie wydany, a to jest jego urywek lecz dowodów na to brak.
Co pewien czas na różnych forach MJ wraca temat klipu do "Human Nature". Jest czy nie ma? Często przy tego typu dyskusjach znajduje się ktoś kto zarzeka się, że ów klip istnieje, że widział go w tv dawno, dawno temu jak był bardzo mały. Ale jakos nikt nie potrafi tego udowodnić. Gdyby taki klip był emitowany w tv to już dawno byłby powszechnie dostępny.
Awatar użytkownika
huczek

Willy możesz mi tylko uwierzyć na słowo. To nie jest Atlantyda. Kompletny teledysk do "Human Nature" jeszcze na początku lat 90-tych był emitowany w MTV Europe - słowo! To nie jest plotka ;-) Widziałem ok. 2 razy. Na pewno raz widziałem go przy okazji weekendu z MJ to był koniec 91 lub początek 92 roku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

huczek pisze:Widziałem ok. 2 razy. Na pewno raz widziałem go przy okazji weekendu z MJ to był koniec 91 lub początek 92 roku.
Here we go again. :] To dlaczego nie jest dostępny, dlaczego nikt go nie nagrał i nie figuruje na listach kolekcjonerów. Dlaczego nikt go nie emituje od grubo ponad 10 lat? Nie mówiąc już o wydaniu na DVD. Lata 91/92 to bum na MTV, Michaela Jacksona i magnetowidy. Nie chce mi się wierzyć, że nikt nie zdołał tego zapisać. Jedyne, co może potwierdzać istnienie tego klipu to kilka sekund Moonwalkera i mętne relacje "naocznych świadków" z odległej przeszłości. To jednak trochę za mało jak dla mnie. Cóż, ludzki umysł i pamięć potrafią płatać nam różne figle, ostatnio np. nasz forumowy Mike był święcie przekonany, iż w 96r. oglądał na TVP koncert z 97r. :wariat: Nie mówię ze stuprocentową pewnością, że takiego teledysku nie ma, bo co jeśli jutro ktoś przyjdzie i go udostępni, heh. Jeżeli tak się stanie i zobaczę go na własne oczy, to odnajdę ten temat, posypię głowę popiołem i zwrócę honor, a póki co Twoją historyjkę wkładam między bajki. :-)
Awatar użytkownika
huczek

Human Nature - music video

Willy pisze:Here we go again. :] To dlaczego nie jest dostępny, dlaczego nikt go nie nagrał i nie figuruje na listach kolekcjonerów. Dlaczego nikt go nie emituje od grubo ponad 10 lat? Nie mówiąc już o wydaniu na DVD. Lata 91/92 to bum na MTV, Michaela Jacksona i magnetowidy. Nie chce mi się wierzyć, że nikt nie zdołał tego zapisać. Jedyne, co może potwierdzać istnienie tego klipu to kilka sekund Moonwalkera i mętne relacje "naocznych świadków" z odległej przeszłości. To jednak trochę za mało jak dla mnie. Cóż, ludzki umysł i pamięć potrafią płatać nam różne figle, ostatnio np. nasz forumowy Mike był święcie przekonany, iż w 96r. oglądał na TVP koncert z 97r. :wariat: Nie mówię ze stuprocentową pewnością, że takiego teledysku nie ma, bo co jeśli jutro ktoś przyjdzie i go udostępni, heh. Jeżeli tak się stanie i zobaczę go na własne oczy, to odnajdę ten temat, posypię głowę popiołem i zwrócę honor, a póki co Twoją historyjkę wkładam między bajki. :-)
Powtarzam teledysk do Human Nature widziałem przynajmniej 2 razy (nie więcej niż 3). Raz podczas weekendu Michaela w MTV. Z moich obserwacji wynka, że to było rzeczywiście najrzadziej emitowane wideo Michaela. Nawet teledyski z Off The Wall [DSTYGE, RWY, SOOML] lub Jackson 5 "I Want You Back" albo wideo z Rockwellem "Somebody's Watching Me" w latach 90-tych emitowano częściej niż mityczny Human Nature.

Zakładasz, że jeżeli czegoś nie widziałeś to tego nie ma? Np. Leave Me Alone nie był na żadnej płycie DVD, ani na żadnej kasecie VHS. Dopiero wchodzi w skład boxsetu Visionary. A ta piosenka była o wiele bardziej popularna [na całym świecie], za teledysk MJ otrzymał grammy i to już był rok 1989 - za tym idzie znaczny postęp w technice ;-).
Human Nature to rok 1983 nie każdy miał wtedy video. Ta piosenka nie należy do najpopularniejszych hitów MJ. (Dodam na marginesie, że w Polsce w latach 80-tych nie było MTV.) Jako przykład podam trasę koncertową z 1984 [victory] - można znaleźć jedynie nędzną kopię - na której prawie nic nie słychać i nie widać.

Kiedy widziałem teledysk miałem 15 lat i mózg nieźle ukształtowany ;-) Też wtedy byłem bardzo zdziwiony, bo nie słyszałem o takim teledysku. Nie należę do zmyślaczy i zapiekło to co powiedziałeś. Też nie potrafiłem znaleźć tego teledysku w sieci. Nie znalazłem nawet kompletnego spisu teledysków Michaela. Najwyżej te najpopularniejsze. Cóż w latach 1991 - 1992 nie miałem magnetowidu :-( Do końca życia będę żyć bez honoru - zniesławiony :ziew:
Obrazek
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Po pierwsze primo Leave Me Alone jest na płycie Moonwalker.
Po drugie primo http://www.michaeljackson.hu/videografia.html

P.S A o to czy teledysk Human Nature jest czy nie ma nie będe się kłócił.
Awatar użytkownika
huczek

Terminator pisze:Po pierwsze primo Leave Me Alone jest na płycie Moonwalker.

Sorry, że się tak zbulwersowałem odnośnie HN, ale to ktoś kto nie widział teledysku nie powinien mówić, że nie istnieje i nie powinien podważać czyjejś prawdomówności.
Fakt masz rację LMA jest na VHS z Moonwalker.

Na stronie, której adres podałeś jest informacja po węgiersku odnośnie teledysku Human Nature:
"Michael egy animĂĄlt videóklipben jelenik meg Ă(c)s egy vĂĄrosban kóborol". Czy jest na sali tłumacz j. węgierskiego?
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

huczek pisze:Zakładasz, że jeżeli czegoś nie widziałeś to tego nie ma? :
Nie popadajmy w skrajności. Pisałem już, że nie wykluczam na 100 procent istnienia takiego klipu ale na chwile obecną nie znajduję przekonywujących dowodów na jego istnienie, bo z całym szacunkiem ale Twoich wspomnień za takowy uznać nie mogę. Oczywiście najlepszym dowodem byłby sam teledysk ale "zadowoliłbym się" jakąś informacją ze źródeł zbliżonych do oficjalnych, która stwierdziłaby, że powiedzmy, tak "w tym a tym roku, nakręciliśmy animowane video do Human Nature ale z takich czy innych powodów nie zostało ono oficjalnie wydane lecz kilkukrotnie ukazało się na MTV". Sytuacja oczywiście czysto hipotetyczna ale to już jest przekonywujący mnie argument.
MJ ma w swojej"dorosłej" videografi wiele klipów, jedne sę bardziej znane inne mniej ale w znakomitej większości funkcjonują one w telewizji po dzień dzisiejszy łącznie z podanym przez Ciebie jako przykład "Leave me alone", które jak słusznie zauważył Terminator od dawna jest dostępne na Moonwalkerze, najpierw na VHS a od jakiegoś czasu na DVD. Zresztą, przecież nikt nie poddaje w wątpliwość istnienia tego klipu.
Oczywiście technika video we wczesnych latach 80 nie była nadzwyczaj rozwinięta ale jak sam powiedziałeś teledysk widziałeś dwu-trzykrotnie na początku lat 90, kiedy to już było z tym znacznie lepiej, szczególnie na Zachodzie. W Internecie z tego okresu można znaleźć sporo, choćby dokumenty typu "More Dangerous Than Ever" czy "Dangerous Diary". Skoro leciało to na MTV to zastanawiającym jest fakt, że do dnia dzisiejszego nie wypłynęło to na światło dzienne, choćby w najnędzniejszej z możliwych kopii. Zresztą sam rok nie jest tu aż tak decydujący. Dostępne koncerty z trasy Victory są faktycznie w opłakanym stanie ale już koncert Destiny z 79 jest w znakomitej jakości a koncert z Meksyku z 75 też w całkiem dobrej.
huczek pisze: Na stronie, której adres podałeś jest informacja po węgiersku odnośnie teledysku Human Nature:
"Michael egy animĂĄlt videóklipben jelenik meg Ă(c)s egy vĂĄrosban kóborol".

Nom figuruje na tym spisie ale to jeszcze nic nie znaczy. Nie wiem co tam jest napisane oprócz tego, że jest animowany. Mogę Ci nawet dać inna stronkę, na której widnieje HN: http://www.neverland-valley.com/neverla ... o-main.htm lecz tutaj nie ma nawet słowa opisu. No abu stronach jest to samo zdjęcie, stopklatka z Moonwalkera. Żaden dowód. Ja mogę Ci pokazać strony na których wyraźnie jest napisane że takiego klipu nie ma.

http://www.michaeljackson.ro/infomj/aq/12

Is there a video for "Human Nature"?

There is no actual video for "Human Nature", just a recreation for the "Moonwalker" film. It is animated in very pale colors and shows Michael wandering through the streets.

http://mjinf.co.uk/Thriller/Human%20Nature.htm

The Video
There was no official video made for this song. Some clips of the song on TV have shown Michael walking around in a pastel art type video but this is not a full length video

No ale skoro jesteś pewny, że ono istnieje w całości to te linki dla Ciebie też wiążące nie będą, zdaję sobie z tego sprawę.
Nie chcę żebyśmy się źle zrozumieli, więc się powtórzę. Nie upieram się ślepo, że teledysk do Human Nature z całą pewnością nie istnieje, ja po prostu trzymam się dostępnych faktów, a te wskazują na chwilę obecną, iż jednak tokowy nie powstał aczkolwiek nie odrzucam takiej możliwości.
Nie zarzucam ci również kłamstwa czy też niepoczytalności umysłowej, broń Boże, myślę że wierzysz w to co mówisz ale powiedzmy że, mnie to nie przekonuje.
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Dla mnie to troche dziwne, skoro Human Nature było kiedyś na MTV puszczane to czemu nikt tego na całym świecie nie nagrał? :wariat:
Ostatnio zmieniony czw, 13 kwie 2006, 17:10 przez Terminator, łącznie zmieniany 1 raz.
thewiz

Post autor: thewiz »

Terminator pisze:Po pierwsze primo Leave Me Alone jest na płycie Moonwalker.

Nie ma chyba pierwszego ani drugiego primo ,bo primo znaczy.... po pierwsze :wariat: Chyba ze to mialo brzmiec zartobliwie,a ja zarciku nie chwycilam ,who knows :wariat:
Ach te akweny wodne glupija
Ostatnio zmieniony sob, 18 lut 2006, 21:51 przez thewiz, łącznie zmieniany 1 raz.
thewiz

Post autor: thewiz »

Terminator pisze: Ten kto oglądał Poranek Kojota będzie wiedział o co chodzi ;-)
Czyli jednak zarcik. glupija
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Willy pisze:
huczek pisze:Jest teledysk do "Human Nature"! Niestety nie mam go w swoich zbiorach. Jest to teledysk animowany.
Nikt go nie ma swoich zbiorach bo takiego klipu nie ma. Ten animowany urywek, którzy wszyscy znają to część Moonwalkera. Oczywiście można snuć domysły, że teledysk powstał, tylko nie został ostatecznie wydany, a to jest jego urywek lecz dowodów na to brak.
Co pewien czas na różnych forach MJ wraca temat klipu do "Human Nature". Jest czy nie ma? Często przy tego typu dyskusjach znajduje się ktoś kto zarzeka się, że ów klip istnieje, że widział go w tv dawno, dawno temu jak był bardzo mały. Ale jakos nikt nie potrafi tego udowodnić. Gdyby taki klip był emitowany w tv to już dawno byłby powszechnie dostępny.
Hm coś w tym musi być skoro moja przyjaciółka również twierdzi że widziała clip do human nature jak była mała.Ja juz sam głupieje. :wariat:
Awatar użytkownika
huczek

Xscape pisze: Hm coś w tym musi być skoro moja przyjaciółka również twierdzi że widziała clip do human nature jak była mała.Ja juz sam głupieje. :wariat:
Nie pękaj też głupieje jak mi ktoś mówi, że to co widziałem nie jest prawdą. Możliwe jest, że nie był to oficjalny teledysk. Specjalnie ściągnąłem sobie Moonwalkera, żeby zobaczyć fragment HN. To nie jest fragment tego, co widziałem jako teledysk HN na MTV. Do dziś pamiętam fragment charakterystyczny "if this town is just an apple" - rysuje się jabłko. Dodam, że kiedyś weekendy tematyczne z Michaelem - to 2 dni bez przerwy, teledysk za teledyskiem piosenki Michaela - w dzień i w nocy. Nikt nie był w stanie zarejestrować wszystkiego. Byłem wtedy fanatykiem MJ i oglądałem od rana powiedzmy do 2. glupija
W przerwach można było obejrzeć listę i newsy. Pamiętam 2 takie weekendy - tylko Michael. Później w czasie weekendu tematycznego emitowano również teledyski innych wykonawców.
Obrazek
Awatar użytkownika
osica74

Post autor: osica74 »

Jest teledysk do "Human Nature"! Niestety nie mam go w swoich zbiorach. Jest to teledysk animowany.-napisał huczek i ma niestety rację ja również widziałam ten teledysk kilkakrotnie i nie byłam wtedy mała, to że nigdzie nie jest dostępny jest również prawdą ale jeżeli coś nie jest dostępne to nie znaczy jeszcze, że nie istnieje.Zdecydujcie sami.
"Nie stój nad mym grobem i nie szlochaj. Nie ma mnie tam, nie śpię. Jestem tysiącem podmuchów wiatru. Jestem diamentowym iskrzeniem się śniegu. Nie stój nad mym grobem i nie płacz. Nie ma mnie tam, nie umarłem".
http://www.fan.pl/muzyka/WC726WPC
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Czy to jest teledysk do "Human Nature", o który tak tutaj się kłóciliście? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=7T1E1aI95Ro

EDIT: Zastanawiam się jeszcze, czy "Dirty Diana" jest na jakiejś oficjalnej DVD?
ODPOWIEDZ