Man in the mirror

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

blef

Man in the mirror

Post autor: blef »

mam prośbę dotyczącą pewnego teledysku, interesują mnie wszelkie informacje na temat teledysku w którym znajdują się migawki z Lechem Wałęsą ( tytuł utworu, z jakiej płyty pochodzi, rok ukazania sie teledysku, oraz postaci w nim pokazanych)
Z góry wielkie dzięki

czy ktokolwiek wie coś na temat tego teledysku ?
(najbarzdziej zależy mi na tych ludziach; z tego co pamiętam to oprócz Wałęsy był tam Ronald Reagan i Matka Teresa a reszta ?)
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Jest to utwór Man In The Mirror pochodzący z płyty Bad z roku 1987.
O postaciach w nim występujących za dużo nie wiem, ale chyba był tam też Luter, choć głowy nie dam.
Erto1984

Post autor: Erto1984 »

Man In The Mirror z albumu Bad.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

To jest teledysk do piosenki: "Man In The Mirror", piosenka pochodzi z płyty "Bad", roku nagrania teledysku, Ci nie powiem, bo nie pamiętm, moze inna MJówka Ci powie. W teledysku w migawkach sa osoby takie jak: Lecz Wałęsa, Ronald Reagan, Mata Teresa, John Lenon. dalej, nie pamiętam też.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

Dodam jeszcze, że teledysk pochodzi z '88 roku, a widać tam jeszcze chyba m.in Gadhiego. Poza tym w jednym kadrze jest sztandar, a na nim znajduje się nazwa mojej miejscowości :-)!
eljiah

Post autor: eljiah »

eljiah pisze:Po jakie licho wy piszecie te same rzeczy sto tysiecy razy? Raz ktos napisal, wiec po co powtarzac to bez konca? Chyba tylko po to, zeby cos napisac, bo powtarzanie tej samej rzeczy az do znudzenia, pomoca nie jest. A moze czytac ze zrozumieniem nie umiemy??

Proponuje wykasowac niepotrzebne posty, ktore nijak (a moze ni jak...??) sie maja do posta, bo juz na to pytanie zostala udzielona odpowiedz... ZObaczymy jak sie spisza teraz moderatorzy, ktorzy wiecznie kasuja lub zmieniaja tytuly moich postwo... WIEC CZEKAM NA REAKCJE.

OJEJ...!! Zapomnialem, dodac, ze chodzi o piosenke Man In The Mirror z plyty BAD, ktora ukazala sie w 1987, lecz teledsk zostal nakrecony w 1988. W teledysku mozna zobaczyc Walese, Ghandiego, matke Terese, oraz Dr Martina Lutera Kinga, ale nie jestem pewien. Teledysk to zlepek roznych wykonan z trasy BAD...
Every day creates your HIStory...
blef

thank you

Post autor: blef »

wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. :dance:
dokladnie o to mi chodzilo
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Hitlera też można zobaczyć, neonazistów jadących w VW ogórku, członków Kuklus Klan – ponoć pod jednym z prześcieradeł był sam Gargamel. Jeszcze jest bojownik skaczący na jednej nodze – to jest świetne ujęcie – poruszające, zawsze zapominam z jakiego to konfliktu. Szkoda że nie wykorzystali tego ujęcia jak podczas protestu Polaków Milicyjny STAR przejeżdża po jednym z manifestujących. Jak byłem mały nie jedną łzę przy tym wyszlochałem.

Ogólnie klip Man In The Mirror ma tą samą strukturę co Earth Song – Z jeden strony ci wielcy źli a z drugiej ci wielcy dobrzy – sprzeciw przeciwko złym i takie tam sprawy.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Ze swojej strony polecam Neverland Valley: http://www.neverland-valley.com/neverla ... ite_01.htm

W obu wersjach teledysków, zarówno z Michaelem, jak i bez niego (wersja wcześniejsza ze stycznia 1988 r.), pojawia się także Lech Wałęsa.

Wersja z Michaelem, późniejsza, dostępna na DVD "Moonwalker" jest o tyle ciekawsza, że pod koniec słychać w niej MJa na żywo - koncertowe ujęcia nakręcono m.in. 4 września 1988 r. w Gelsehenkirchen w Niemczech na Park Stadium dla 52. tys. publiczności oraz 10 września 1988 r. w Milton Keynes w Wielkiej Brytanii na The Bowl dla 60 tys. publiczności.
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

:surrender: :surrender: :surrender:
Litości! nenene
Obrazek

Post autor: huczek »

Pank pisze:(...)10 września 1988 r. w Milton Keynes w Wielkiej Brytanii na The Bowl dla 60 tys. publiczności.
W teledysku z ckliwymi scenkami zabrakło niestety Notcha Johnsona. Podobno pojawia się wśród 60-tysięcznej publiczności na The Bowl w Milton Keynes [UK].
Źródło
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

"Man In The Mirror" Coverversion By Texas Lightnin

Post autor: MJowitek »

"Man In The Mirror" Coverversion By Texas Lightning

On the one hand, their repertoire includes material from country legends like Johnny Cash, Patsy Cline, Bill Monroe or Tex Williams. On the other hand Texas Lightning shows us that a country heart can beat in almost every great song. Classics like "Highway to Hell", "Like a Virgin", "Kiss" or "Dancing Queen" are reborn with a trace of saloon and gunpowder.

The german modern country group will sing at the "Eurovision Song Contest" in Athens (Greece) on May 18 & 20, 2006. They will play the song "No No Never".

On their album "Meanwhile,Back at the Ranch " they play a coverversion of "Man In The Mirror".

You can hear a cutout of the country version in the Album Jukebox. LINK:http://www.texaslightning.net/index.php ... language=e

Source: texaslightning.net/JAM-FC
ODPOWIEDZ