Co robił Michael w dniu gdy się urodziłeś?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Sephorith może mało ci to pomoże ale:
"W marcu w prasie ukazały się kolejne głosy pozytywne dla Jacksona. P. Johnson na łamach Essence (...) stwierdza, iż oskarżenia te ososobiście ją bardzo zabolały, ale jest przekonana, że piosenkarz, który tyle dobrego zrobił dla dzieci z całego świata, wyjdzie z tej sprawy nietknięty".
Mam nadzieję, że dat nie pomyliłam. Jeśli tak to bardzo przepraszam.
Obrazek
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Michael kręcił wtedy film The Wiz. W dniu moich urodzin prace nad filmem trwały już od ponad 2 miesięcy. Dokładnie w dniu moich urodzin bracia jako The Jacksons (po zmianie wytwórni i dołączeniu do zespołu Randego) otrzymali pierwszą złotą płytę za piosenkę Enjoy Yourself (później piosenka otrzymała także platynę).
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Trudno mi powiedzieć, co się działo 19 listopada 1993, oprócz tego, że jest to tydzień po tym jak Michael przerwał trasę koncertową Dangerous :surrender:

Ale 9 lat później, w 2003 roku, właśnie tego dnia uchwycono to niechlubne zdjęcie:
Obrazek
Awatar użytkownika
haes

Post autor: haes »

No cóż... Michael dla mnie jest kumplem z ławki szkolnej...
Urodził się 8 dni po mnie... A gdy się rodził, ja pewnie smacznie spałam...

Pozdrawiam javascript:emoticon(';-)')
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

agus1011 pisze: ja urodziłam się 24 kwietnia 1992 i tez zabardzo nie umie znaleśc nic...
znalazłam tylko tyle,że w kwietniu '92 Michael wydał singiel In the closet ;-)
jeśli chodzi o moje urodziny (2.09.1989) to prawdopodobnie 4 dni wczesniej świętował swoje 31 urodziny nenene a co udało mi sie jeszcze znaleźć to fakt,że w lipcu'89 wydał singiel Liberian girl a w grudniu'89 MJ został okrzyknięty przez "Entertainment Tonight" najważniejszym artystą roku :D ale co do września to nic nie mogłam znaleźć :surrender:
Maverick

Post autor: Maverick »

blackvarnish pisze: Niestety 10.06.1994r. nic nie znalazłam, a taka fajna data...
Wypoczywał na Florydzie i był z wizytą o Shaqu'a O'Neala po nagraniach do "HIStory".
Pointrox pisze:Trudno mi powiedzieć, co się działo 19 listopada 1993, oprócz tego, że jest to tydzień po tym jak Michael przerwał trasę koncertową Dangerous :surrender:
12 litopada Michael oświadczył, że przerywa trasę i udaje się na odwyk od środków przeciwbólowych. Ukrył się na tyle skutecznie, że mediom nie udało się go wyśledzić. 19 listopada nadal tam - gdziekolwiek to było, Liz Taylor coś przebąkiwała, że w Australii - siedział. 17 listopada Sony opublikowało statement, że Michael jest najwspanielszy na świecie i oni bedą przy nim na każdym jego kroku na drodze ku zdrowiu i wspierają go ze wszytkich sił.
madisson pisze:jeśli chodzi o moje urodziny (2.09.1989)
Na początku września Michael odkłada na później wydanie albumu "Decade" z największymi przebojami, bo nie może się zdecydować jakie piosenki mają się tam znaleźć. Ostatecznie - z innych powodów - album się nie ukazuje.
Wrześniowy numer "Forbes" drugi rok z rzędu ogłasza Michaela najlepiej opłacanym artystą estradowym - Michael tego roku zarabia na występach 125 milionów.
Awatar użytkownika
MagdaS

Post autor: MagdaS »

14 marca 1990

Michael Jackson został wybrany artystą dekady na dorocznym "Soul Train Awards".
Music is the face of God.

youtube
myspace
lastfm
Awatar użytkownika
mmjjaacckkssoonn

Post autor: mmjjaacckkssoonn »

Na jakich stronach można dowiedzieć się co Michael robił w danym dniu danego roku? Szukam, ale jakoś nie moge znależć... :surrender:
Obrazek
MICHAEL JACKSON - saying everything
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Jest taka książka "The Visual Documentary" Andrew Granta. To jest swoista kronika życia Michaela - same fakty, żadnych plotek, ułożone datami chronologicznie. Polecam ;) [W 2009 została wydana ostatnia wersja tej książki, było ich kilka]

Google też dają radę w wyszukiwaniu takich informacji ;)
peter.wyrzel.78

20 wrzesien 1978

Post autor: peter.wyrzel.78 »

To okraes Off the Wall.Michael skonczyl 20lat. ZA to 18lat pozniej gral koncert na Bemowie a ja wtedy konczylem dwadziescia lat i tam bylem! Najpiekniejszy prezent urodzinowy jaki mialem w zyciu! Czaicie to??? maskara!!!
Awatar użytkownika
Idea

Post autor: Idea »

W moim przypadku pewnie był na koncercie MJ & Friends albo coś...
Agynes pisze:A co takiego robił 7 listopada 1996?
Szykował się przed koncertem z serii History World Tour w Nowej Zelandii
Ostatnio zmieniony wt, 02 mar 2010, 18:09 przez Idea, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

A ma ktoś coś na [b]5 grudnia 1993[/b]?

Ja znalazłam, że na 10 lat po tym "Rzecznik Epic Records powiedział "nie ma szans aby "One More Chance" było wydane przez Epic Records." Videoklip miał zadebiutować na CBS special. Program został oddalony na czas nie okreslony z powodu oskrażen o molestowanie dziecka, które ogłoszono publicznie Jackson w Litopadzie 2003 roku"

A dzień przed moimi narodzinami "Singiel Michaela "Will You Be There?" otrzymał status Złotej płyty"

A jeśli dążyć by słowami gazety "The Hour", to możnaby się pokusić o powiedzenie, że w dniu moich narodzin, Michael był w szpitalu psychiatrycznym, bowiem 2 grudnia (3 dni przede mną) owa gazeta podała do informacji, że Michael Jackson został odwieziony do szpitala psychiatrycznego Silver Hill w New Canaan, CT, 29 Listopada.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Talitha

Post autor: Talitha »

Jestem z 6 września 1987r. czyli nic konkretnego nie wydarzyło się tego dnia, ale...

12 września 1987 - Michael rozpoczął trasę "Bad", a album Bad zadebiutował na #1 w U.K.

19 września 1987 - singiel I Just Can't Stop Loving You hit #1 na liście U.S. Hot 100 i R&B.

26 września 1987 - album Bad hit #1 w U.S.

28 września 1987 - singiel I Just Can't Stop Loving You otrzymał status "Złotej" płyty od RIAA.
Ostatnio zmieniony wt, 11 wrz 2012, 22:56 przez Talitha, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Detox pisze:Hmm.. 5 listopad 1995? Nic ciekawe nie znalazłem najbliżej w odległości 1.5 tygodnia.
Jedynie 4 lata przed Tobą, MJ wydał singiel Black or white ;-)
Awatar użytkownika
Dirty_Girl

Post autor: Dirty_Girl »

15 grudnia 1995r. hm..
wiem że 18 grudnia tego roku był w Paryskim Disneylandzie i machał fanom ze swojego pokoju Sleeping Beauty ;-)
wiecie co robił 15? ;-)
Moonwalking in heaven <3
ODPOWIEDZ