Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Post autor: mimi-yoshi »

Uzasadnienie wciąż to samo (a znowu samą siebie cytować; myślę że to zbędne): Earth Song to odstrzału.

Ciężko mi na sercu ze świadomością, że Whatever Happens ponownie zagrożone.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

Earth Song po raz kolejny, uzasadniać nie będę bo robiłam to już ileś razy wcześniej i zwyczajnie nie chce mi się powtarzać, na dodatek jestem zła.

Krew się we mnie burzy jak widzę tyle głosów na Whatever Happens :rocky: jak tak można, no jak? Chyba powiem,żeby sobie ulżyć jak naczelniczka w Wyjściu awaryjnym - podłość ludzka nie ma granic :war:
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

siadeh_ pisze:nie wyobrazam sobie głosu na cos innego widząc BI nadal na liście
Ha. A niby za legalizacją związków homoseksualnych jest, a "bi" jej na liście przeszkadza. Phi.

Ja nadal, Bilie Jean - out. Chociaż... to też "bi"... no i jak ja teraz wyglądam z ta konsekwncją?

I przepis na kotleciki marchewkowe gratis.

Kotlety z marchwi
3 duże marchewki
2 jajka
duża cebula
szczypta wegety lub jarzynki
łyżka tartej bułki
łyżeczka masła
3 łyżki mąki
3 łyżki oleju
pieprz, sól

Marchewki umyć, oskrobać, usunąć zielone części, pokroić na małe kawałki. Przełożyć do rondelka, podlać wodą, dodać masło oraz szczyptę przyprawy, nakryć i dusić na małym ogniu, aż będzie miękka. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na łyżce oleju. Marchewkę odlać, rozgnieść widelcem, dodać cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawić solą oraz pieprzem. Jeżeli masa jest za rzadka , wsypać jeszcze bułki tartej. Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w mące i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z sezonowymi surówkami.

Widzicie, jakie dobre?
A bez Billie Jean. Wcale nie jest potrzebna!
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

W tej rundzie zagłosuję na "deszczową" piosenkę czyli Stranger In Moscow. Smutny tekst i przygnębiający teledysk sprawia, że rzadko słucham tej piosenki, jeśli już to gdy trafię przypadkiem np. w TV.
Doceniam jednak klip SiM, który skłania do refleksji nad przemijaniem i ulotnością chwili poprzez swoje "zwolnienie".

Szkoda, że tak szybko chcecie odstrzelić zmysłowe Whatever Happens. Dość ciekawe jest to, że np. TVN umie ją docenić i często wykorzystuje tą piosenkę w programie Taniec z gwiazdami do rumby, a fani MJ na naszym forum nie znajdują w Whatever Happens nic ciekawego... nenene. Poza tym dzięki WH i Black or White Polska wygrała taneczną Eurowizję ;-).
Według mnie Whatever Happens zasługuje na miejsce ciut wyżej :P, ale każdy kieruje się swoimi kryteriami i dlatego zabawa w Najsłabsze Ogniwo jest taka wciągająca i z niecierpliwością czeka się na kolejną rundę :).
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Mam dziś koszmarny dzień, a głosy na Billie, DD, GITM i Beat It dobiły mnie ostatecznie.
Kolejny raz Whatever Happens.
Obrazek
Annie Angel

Post autor: Annie Angel »

Ja głosuję na Blood On The Dance Floor. Jakoś nie czuję ten piosenki. Brakuje mi w niej tego "czegoś", co jest w pozostałych. Mało kiedy ją słucham, chociaż teledysk oglądam z chęcią ;-)
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

"give in to me"
uzasadnienie juz bylo.

dzieki Bogu coraz wiecej głosow na rockowe przyspiewki mja - "gitm", "beat it", "dirty diana"...
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

ja nie rozumiem, czemu wszyscy głosują na Off the wall??!! czemu te wspaniałe piosenki muszą być eliminowane?! to wspaniały okres, kiedy Micheal dojrzewa zawodowo (przynajmniej tak mi się wydaje :P). Ja jestem za Billie Jean, gdyż już mi się przejadło, znudziło i w ogóle :ziew: , MJ jest znany z tej piosenki, jest rozpoznawany, ale ja wolę sięgać po inne skarby, wolę dalej ,,nurkować" :smiech:
mam nadzieję, że już nikt nie złamie mi serduszka głosem na OTW :war: inaczej będę walczyć xD
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

JuliaM, "off the wall" zostalo ostatnim najslabszym ogniwem, juz nikt raczej na te piosenke nie zaglosuje... ;)
Awatar użytkownika
JuliaM

Post autor: JuliaM »

właśnie się zastanawiałam się czy już ona została nim czy nie. przepraszam mój błąd glupija
Obrazek
I'm starting with the man in the mirror!
Madzia

Post autor: Madzia »

Ponownie Whatever happens. Nie wiem jak możecie glosować na Dirty diane albo GITM :poglowie: :snajper: :chlosta: :komp:
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

agusiaa_w pisze:EDIT:
albo nie, zmieniłam zdanie
NO!

Earth Song
to ze pompatyczne i wzniosle i placzace nie znaczy, ze jakos nader skomplikowane i wyjatkowe. no i jeszcze te czolgi, koparki, tekturowe dekoracje i obdartusy w workach pokoutnych czczace MJ'a ;p

na tym etapie spokojnie mozna podziekowac tej piosence.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Whatever Happens , niestety to najgorsza piosenka z wymienionych :surrender:
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Po raz kolejny, do skutku-Blood On The Dance Floor.
Obrazek
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

Zauważyłam pewną prawidłowość - Dirty Diana i Give in to me mają zwyczaj nie być lubianymi utworami przez mężczyzn, zaś z kolei wiele dziewczyn broni je zębami, kończynami i czym tam jeszcze mają.
(Oczywiście nie urażając ani dziewczyn, które ich nie lubią, ani płci męskiej, która nic do tych piosenek nie ma).

Ja po raz kolejny - Earth Song. Już czas.
obdartusy w workach pokoutnych czczace MJ'a ;p
To tyle na ten temat.
Ubolewam nad tym, że Off The Wall odpadło. Właściwie teraz tak będzie po każdym utworze (po za Earth Songiem).
Zablokowany