Drobna sugestia dotycząca błędów ortograficznych.

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Eva

Drobna sugestia dotycząca błędów ortograficznych.

Post autor: Eva »

Witam. Mam do moderatorów sugestię, w pewnym sensie prośbę. Narzekacie na użytkowników gdy popełniają za dużo błędów ortograficznych i robią to notorycznie. Wpadłam więc na pomysł (nie wiem jak technicznie wyglądałaby realizacja) z góry zakładając, że któryś moderator przemyśli to poważnie. Czy ze strony technicznej nie dałoby się zrobić aby pisząc post automatycznie podkreślały się błędy ortograficzne? Lub zrobić coś w stylu. Od razu mówię, że nie znam się na informatyce na tyle żeby wiedzieć czy taka zmiana jest możliwa od strony technicznej. Choć sądzę, że bardzo ułatwiłaby pracę zarówno użytkownikom, moderatorom jak i uczyniła forum bardziej przejrzystym.

Dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt, 05 mar 2010, 21:11 przez Eva, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Madzia

Post autor: Madzia »

Nie wiem jak u innych, ale u mnie w mozilli jak robię jakiś błąd to się to podkreśla ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Wystarczy używać dobrej przeglądarki jak Firefox, która podkreśla błędy jak Word i sugeruje poprawne po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na podkreślone słowo.

Gorąco polecam! :)
Ostatnio zmieniony pt, 05 mar 2010, 21:09 przez Majkel, łącznie zmieniany 1 raz.
...
Awatar użytkownika
mmjjaacckkssoonn

Post autor: mmjjaacckkssoonn »

U mnie też ;-)
Eva popróbuj coś zmienić w ustawieniach...
Obrazek
MICHAEL JACKSON - saying everything
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

W górnym menu przeglądari Firefox powinna być zaznaczona opcja:
Narzędzia > Opcje > Zawansowane > [V] Sprawdzaj pisownię podczas wprowadznaia tekstu
...
Awatar użytkownika
kizia100

Post autor: kizia100 »

Ja mam zainstalowany dodatkowo, do Internet Explorer, Google Toolbar. W tym programie jest automatyczny słowniczek, działa tak samo jak w Firefoxie. Oprócz tego jest w tym też automatyczny tłumacz, dla lubiących szperać po obcojęzycznych stronkach. Tłumacz przetłumaczy niemal z każdego języka, nawet z japońskiego czy arabskiego. Polecam
...
Powiedział, że pewnego dnia zobaczycie
Jak zajmie swoje miejsce w historii świata
Odważy się, by zdobyć uznanie
I płomień lśnił głęboko w jego oczach
...
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Ja staram się nie robić błędów.Ale czasami szybko pisze i nie zwracam na to uwagi.kizia100 mi się zdaje że ten program nie tłumaczy zbyt dobrze.Nie tłumaczy dosłownie.Tak mi się zdaje.
Awatar użytkownika
kizia100

Post autor: kizia100 »

Żaden program nie tłumaczy dosłownie, ale da się wszystko zrozumieć. Szczerze mówiąc to miałam 3 różne programy do tłumaczenia i żaden z nich nie tłumaczył tyle co ten.
...
Powiedział, że pewnego dnia zobaczycie
Jak zajmie swoje miejsce w historii świata
Odważy się, by zdobyć uznanie
I płomień lśnił głęboko w jego oczach
...
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Ja jak nie jestem pewna słów to sprawdzam na gg. ;-)
Podkreśla błędy, więc nie ma z tym problemu.
ODPOWIEDZ