Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

ponownie Blood On The Dance Floor
Awatar użytkownika
Patiii

Post autor: Patiii »

majkelzawszespoko pisze: czy to takie szybsze, to bym nie powiedział.
Hehe,chodziło mi o to,że ogólnie wolę szybsze utworki,niż wolne,typu HN ;-)
Bo oczywiście,że Give in to me nie jest szybkie,no ale ma tego ,,pazura'',rockowe brzmienie.
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!

PT <3

Obrazek
Lukas

Post autor: Lukas »

Głos na Human Nature. Najsłabsze z pozostałych, a już na pewno o wiele słabsze niż Give in to me. Ale to tylko moje zdanie...
Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

Głos na Give In To Me; posunięcie strategiczne, w obronie Human Nature, choć nie do końca. GITM nie porusza we mnie właściwej struny, efekt końcowy mija się zupełnie z zamierzonym. Solówka Slash'a to mistrzostwo świata, jednak to zdecydowanie za mało, by mnie uwieść.
Obrazek
Awatar użytkownika
Elen

Post autor: Elen »

Muszę głosować strategicznie, czego nie lubię... Mój głos na Human Nature, które kocham i ubóstwiam, ale widzę, że chcecie wyrzucić jedną z niewielu piosenek, które stawiają mnie na nogi po ciężkim dniu- Give in to me...eeehhhh luuudzie :surrender: ....
Obrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Smooth Criminal z tego powodu co ostatnio :-)
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

"Give In To Me" to ładna piosenka, ale... przecież nie ze względu na gitarę Slasha :wariat:

Ze względu na gitarę Eddiego świetny bridge ma "Beat It", jest wzbogacone dzięki tej solówce, ale w przypadku GITM to tak nie działa.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Give In to Me, zdecydowanie. "Human Nature" może nie jest porywające od strony instrumentalnej, ale ma dużo uroku - tam wokal Michaela jest taki jaki lubię - w "Give In" jest wprost przeciwnie. Nie lubię gdy M usiłuje włączyć rockowy wokal ( z wyjątkiem refrenu "Shout", ale nie jestem pewna czy to jego głos - oświeci mnie ktoś w tej kwestii?).
"Earth Song" nie jest moją ulubioną piosenką M, ale zdecydowanie powininna być wyżej od "Give In", moim zdaniem - plus za teledysk.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Odpadło Earth Song,ale wy niewrażliwi jesteście!!!

Myśle co wyrzucić i zastanaiwam się Human Nature ,GITM, BOTDF i
Beat it.Humana nie wyrzuce poniewa słuchałem sobie ostatnio
Michael Jackson - Human Nature (Victory Tour Chicago) i nie wybaczyłbym sobie gdybym zagłosował, GITM nie wywołuje u mnie takich emocji jak Dirty Diana, za to GITM jest lepsze niż Beat it,więc mam problem.Botdf ........... nie wiem sam co o tej piosence myślec.Po dłuższym zastanowieniu glos na Beat it.
Awatar użytkownika
polishblacksoul

Post autor: polishblacksoul »

homesick pisze:w ten sposob zdobywa sie kobiete (badz mezczyzne-ta dwoistosc tekstu), nie na litosc i blagalne jeki Give In To Me.
otoz to. dokladnie to mialam na mysli piszac o wzbudzaniu podniecenia u nastolatek takimi prostymi sposobami jak gola klata (ktora byla tylko przenosnia; chodzilo o piosenki typu "dirty diana" czy "gitm", oczywiste, smiesznie epatujace nachalna seksualnoscia), a u osob ktore wola nieco mniej oczywiste, bardziej wysublimowane sposoby ;)) homesick dzieki za wyslowienie moich mysli, w ostatnim czzasie mam z tym problemy....
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Billie Jean
Z własnej nieprzymuszonej woli nigdy nie słucham.
Zawsze jako ten najlepszy utwór Michaela. Gdyby po tak zaciekłych dyskusjach wygrało- dla mnie te kilkadziesiąt stron straciłoby na wartości.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Amelia pisze:Billie Jean
Z własnej nieprzymuszonej woli nigdy nie słucham.
Zawsze jako ten najlepszy utwór Michaela. Gdyby po tak zaciekłych dyskusjach wygrało- dla mnie te kilkadziesiąt stron straciłoby na wartości.
Nie zdziwiłabym się gdyby wygrało. I nie miałabym nic przeciwko. ;-)
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Black_or_white

Post autor: Black_or_white »

Po raz kolejny Blood on the dancefloor...
Obrazek
Awatar użytkownika
Dirty Nancy

Post autor: Dirty Nancy »

Nasza droga Billie Jean otrzymuje głos po raz kolejny :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Elen

Post autor: Elen »

polishblacksoul pisze:dokladnie to mialam na mysli piszac o wzbudzaniu podniecenia u nastolatek takimi prostymi sposobami jak gola klata (ktora byla tylko przenosnia; chodzilo o piosenki typu "dirty diana" czy "gitm", oczywiste, smiesznie epatujace nachalna seksualnoscia)
Nie czuję się napalona nastolatka, ani takową z powodu wieku już nie jestem ale obie piosenki bardzo na mnie działają...czemu Wy widzicie tam tylko nachalną seksualność?? DD i GITM są jednymi z niewielu piosenek, które po naprawdę ciężkim psychicznie dniu potrafią mnie postawić na nogi- dźwięki gitary, głos MJ'a i klimat tych piosenek...
homesick pisze:ze wzgledu na sentymenty wiekszosci zwiazane z plyta BAD (ktorych nie rozumiem)
To ja Ci powiem, bo Bad-przynajmniej mi-kojarzy się z młodością, pierwszym zetknięciem się z muzyką Michaela, poza tym MJ'a właśnie takie z tego okresu spora część i fanów i niefanów uważa za najbardziej przystojnego <przynajmniej wśród osób, które znam>...te loczki, te sprzączki ;)
Ostatnio zmieniony wt, 09 mar 2010, 16:12 przez Elen, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Zablokowany