SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

MJJ pisze:Spokojnie, biletów po 330 zł w sektorze VIP na pewno nie zabraknie nawet dla tych, którzy zrobią rezerwację za przysłowiowe pięć dwunasta.
Nigdy w życiu nie pójdę siedzieć kilometr od sceny do żadnego sektoru VIP grrr... Ja muszę mieć ekhm... żywy kontakt z innymi fanami GN'R, no i muszę trzymać swoją literkę Obrazek, bo jakiś tam napis dla Gunsów z fanami robimy, taki składający się z oddzielnych liter, tylko jeszcze dokładnie nie wiemy co chcemy dla Axla &Co. napisać, ale cały czas pracujemy nad tym :] Najlepsze rzeczy zawsze dzieją się pod sceną na płycie.
Wciąż nie mamy dokładnej mapki od Odyssey, ale w 99% rozkład miejsc będzie taki:
Obrazek

Jak ja się nie mogę doczekać kiedy Fincka zobaczę :] Poza tym zastanawiam się czy Axl tak jak za dawnych czasów będzie po koncercie rozdawał fanom czerwone róże. Kiedyś w taki sposób kończył każdy jeden koncert.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

SUNrise pisze:
MJJ pisze:Spokojnie, biletów po 330 zł w sektorze VIP na pewno nie zabraknie nawet dla tych, którzy zrobią rezerwację za przysłowiowe pięć dwunasta.
Nigdy w życiu nie pójdę siedzieć kilometr od sceny do żadnego sektoru VIP grrr... .
Chyba lepsze to niż gdyby zabrakło dla Ciebie innych biletów.
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

MJJ pisze:
SUNrise pisze:Nigdy w życiu nie pójdę siedzieć kilometr od sceny do żadnego sektoru VIP grrr... .
Chyba lepsze to niż gdyby zabrakło dla Ciebie innych biletów.
VIP to byłaby już ostateczność. Ale nie martwię się o to. Od wczoraj bilety są dostępne we wszystkich punktach Ticketpro w kraju
Dokładna lista tych sklepów tutaj
Ja dziś idę po swój bilet, oczywiście ten na pastwisko.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

SUNrise pisze:Ja dziś idę po swój bilet, oczywiście ten na pastwisko.
Przepraszam bardzo, nie pastwisko tylko elegancka w dodatku podgrzewana murawa :-) .
Obrazek
anka113

bilety

Post autor: anka113 »

To ja myślałam że sektor vip jest najlepszy i najbliżej sceny... Kto mi w takim razie powie który bilet mam kupić (za 110 czy 220 zł) żeby być w najlepszym miejscu czyli jak najbliżej sceny (czyt. Axla)?
Awatar użytkownika
SUNrise

MJJ pisze:
SUNrise pisze:Ja dziś idę po swój bilet, oczywiście ten na pastwisko.
Przepraszam bardzo, nie pastwisko tylko elegancka w dodatku podgrzewana murawa :-) .
Ale tak się to nazywa w rockowym żargonie Obrazek. Jak nie ma trawy to jest klepisko, jak jest trawa to pastwisko tudzież łąka. A jak pada deszcz i się na tej łące robi błoto to się stoi po kolana w brei.
anka113 pisze:To ja myślałam że sektor vip jest najlepszy i najbliżej sceny...
Nie na tym koncercie. Sektor VIP znajduje się w tym samym miejscu co znajduje się zawsze podczas meczy. Jeśli jest to mecz, to faktycznie jest to widokowo najlepsze miejsce, ale na koncercie gdzie scena będzie stała z boku, to sektor VIP nie jest najlepiej usytuowany. Tak mi się wydaje :]
Kto mi w takim razie powie który bilet mam kupić (za 110 czy 220 zł) żeby być w najlepszym miejscu czyli jak najbliżej sceny (czyt. Axla)?
Jeśli ktoś chce być tak blisko sceny jak to tylko możliwe, to jest jedno wyjście - płyta. Z tym, że trzeba mieć na uwadze, że ileś tam tysięcy ludzi idzie na płytę, bo chce być najbliżej sceny. Stąd siłą rzeczy, nie wszyscy będą najbliżej sceny. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Na sektorach możesz sobie usiąść np. podczas nudnego supportu, poza tym, masz na bilecie swoje miejsce, którego nikt ci nie może zająć. Na płycie jak się ruszysz ze swojego miejsca to wiadomo, że już na nie nie wrócisz. No ja nie wiem, ja sama miałam dylemat, co za bilet kupić, zastanawiałam się nawet czy już nie jestem za stara na stanie na płycie :], ale co tam raz się żyje. Albo na koncercie będę przeklinać tę płytę, albo będzie ok. ale pewnie się wkurzę znając siebie, no i biorąc pod uwagę, że mam jakieś 7 godzin drogi do Warszawy. O 15:00 zaczynają wpuszczać na stadion, po czym trzeba czekać na jeden support, następnie na drugi, to pewnie do wieczora zejdzie, a później czekanie kiedy Axl będzie gotowy na wyjście (znając Axla to może potrwać ze 2 godziny), no i koncert, który się pewnie dopiero około może 23:00 albo i później skończy, więc jest pół dnia i pół nocy stania w miejscu. Jak będę już miała dość to najwyżej se usiąde i mnie zadreptacie :-)

Poza tym doszło parę nowych koncertów Gunsów:
- 13 czerwca w Pradze hmmm :knuje: to by mi pasowało
- 20 czerwca na Palais Omnisports de Paris Bercy we Francji
- 26 czerwca na Globe Arena w Sztokholmie - (Szwecja)
- 29 czerwca na Festiwal Roskilde w Danii
- 5 lipca na Hartwall Arena w Helsingfors (Finlandia)

czyli robi się powoli duże europejskie tournee
ObrazekObrazek
jola

Post autor: jola »

Naprawdę po koncercie rozdawał róże? Nawet nie wiedziałam :surrender:
Mam pytanie, byłaś kiedykolwiek na kocercie gnr czy to twój pierwszy raz? a może na Velvetach gdzieś byłaś?, bo z tymi Gunsami to nie wiem. :-)
Awatar użytkownika
SUNrise

jola pisze:Naprawdę po koncercie rozdawał róże? Nawet nie wiedziałam :surrender:
Tak było. Obejrzyj sobie jakieś koncerty z UYI. Slash na koniec koncertu zwykł stawać przed publicznością na rękach, a Axl przynosił czerwone róże i rozdawał je fanom stojącym w pobliżu sceny.
Mam pytanie, byłaś kiedykolwiek na kocercie gnr czy to twój pierwszy raz? a może na Velvetach gdzieś byłaś?, bo z tymi Gunsami to nie wiem. :-)
Na Velvetach byłam w czerwcu 2005 wokół Europy z czwórką moich pijących przyjaciół - ponieważ to byli sami faceci, więc ich celem byli: Velveci, czy tam muzyka Velvetów, a moim celem był : - Slash :]. Gdzieś tam pisałam o tym już dawno temu na forum, albo Unnamed pisał (bo na koncercie w Austrii się poznaliśmy), na którym cóż... było trochę tak sobie, bo VR mieli problemy techniczne i prawie nie słyszałam co Weiland śpiewa. Ale za to impresska po koncercie była świetna, nom ale mniejsza o to.
A na GN'R gdzie i kiedy niby miałam być? :smutek: tzn. miałam być o ile datę dobrze pamiętam 22 czerwca 2001 na Wochen Festival w Szwajcarii tylko, że wtedy GN'R całą europejską trasę odwołali i wszystkie plany przepadły. Teraz zobaczę Axla pierwszy raz w życiu na własne oczy. Dlatego jestem taka zdesperowana i idę na płytę, bo chcę go zobaczyć z tak bliska jak to tylko możliwe. Zastanawiam się jeszcze nad jednym, ciekawe czy Gunsi poza tym koncertem będą chociaż jeden dzień w Polsce, co by sobie np. Warszafkę pozwiedzać, tzn. wolałabym, żeby to był Kraków, bo w Warszawie nic ciekawego nie ma, no ale Kraków... osobiście mogłabym ich oprowadzić :party:. Poza tym wymyśliłam prezent dla Axla, kupię mu fajną koszulkę z Krakowem z przodu i z napisem Polska z tyłu, widziałam parę dni temu takie fajne i...y...(ludzie nie czytajcie tego) rzucę mu to na scenę, a jak się nie da, to pobawimy się w akcję "podaj dalej", on zazwyczaj podnosi ze sceny takie rzeczy i sobie zabiera, albo przynajmniej patrzy co to jest :] wszystko jedno co z tym zrobi.

A... jeśli odwoła koncert w Polsce, to... pojadę gdzieś indziej. Powiedziałam sobie, że muszę zobaczyć Axla w tym roku i zrobię to, chociaż nie wiem co musiałabym zrobić po drodze i dokąd pojechać, to pojadę. Uznaję, że jeśli się czegoś baaaardzo chce, to wszelkie przeszkody są do pokonania, dlatego nie odpuszczę i w czerwcu 2006 zobaczę Axla jak nie w tym miejscu, to w innym, koniec kropka. Tak jak nie odpuściłam Slashowi i zobaczyłam go w tamtym roku. Zdawałam wtedy w maju sesję, którą normalnie powinnam zdawać w czerwcu, w ogóle było tyle zamieszania koło tego wszystkiego, no bo nie jechałam sama tylko z Konradem i trzema naszymi przyjaciółmi (a oni też musieli poprzekładać sesje, albo załatwić sobie na te dwa tygodnie urlop w pracy, momentami wydawało się, że gówno z tego naszego wyjazdu będzie, no ale udało się) wszystko po to, żeby pojechać na te przeklęte koncerty, zresztą koncerty koncertami...wszystko po to, żeby zobaczyć Slasha =D. I nigdy nie zapomnę sobie mojego pierwszego odruchu chwycenia się za głowę w dziwnym pół uśmiechu (o mother do tamtego momentu nawet nie wiedziałam, że mam taki odruch :wariat:!) i ekhm moje pierwsze zdanie kiedy $ wyszedł na scenę: (dzieci nie czytajcie): "O k*rwa ja pie****e Slash!!!!", zresztą z Duffem było tak samo :], bo to, że widzę Dave, Matta i Weilanda, to jakoś bez większego entuzjazmu przyjęłam. No, ale futrzak to była inna sprawa :].
Hmmm... jak zobaczę Axla, to zapewne też mu epitetów nie oszczędzę =D.

yyyhm... to tyle.
Aha, no mam już w łapie bilet na Gunsów w Warszawie :], w sumie wygląda identycznie jak ten co był na niedoszły koncert VR, tylko, że zamiast Velvet Revolver pisze na nim Guns N' Roses.
ObrazekObrazek
jola

Post autor: jola »

O mój boże, rozbroiłaś mnie, totalnie mnie rozśmieszyłaś :party: , kurde nawet głowa mnie przestała boleć (a mam dzis jakąś migrenę) normalnie widziałam cię na tym koncercie wrzeszczącą (nawet dokładnie nie wiem jak wyglądasz ale to nic). Dokładnie też bym tak zareagowała tyle, że ja jeszcze jak jestem tak bardzo podekscytowanato lubię na kogoś wskakiwać. Pewnie więc bym wisiała na jakimś brunecie :knuje:
ych jak ja Ci zazroszczę :diabel1:
...futrzak?... :party:
A tak jeszcze, bo nie wiem czy to gdzieś mówiłaś: bierzesz jakąś kamerkę, coś w tym rodzaju, jak tak to gdzie go chowasz, jak to jest? Wiadomo, że Axl bla bla bla, ale kurde przecież wszyscy coś będa mieli? Ja to bym miała pełne wyposażenie, nigdyby mnie nie rozbroili całkowicie. No..ale co ja tu się będe wypowiadać.
Awatar użytkownika
SUNrise

jola pisze:normalnie widziałam cię na tym koncercie wrzeszczącą
ale nie, ja nie krzyczałam, wręcz byłam bardzo opanowana co by sobie Slashix nie pomyślał, że oto jakaś wariatka przed nim stoi (co w sumie nie mijałoby się tak bardzo z prawdą, ale cóż fanów się nie wybiera Obrazek). Powiedziałam to głośno, ale tam było jeszcze głośniej przez muzykę więc chyba nikt poza ludźmi stojącymi obok mnie, tego nie słyszał, a ci co słyszeli to i tak pewnie nie zrozumieli :]. Jednego tylko żałuję, mianowicie tego, że Slash na koncertach VR już na rękach nie staje, to mogłoby być niezłe =D , ale mam nadzieję, że podczas następnej trasy VR (która ma się zacząć w jesieni?), uwzględni tę atrakcję w programie koncertów :lol:
A tak jeszcze, bo nie wiem czy to gdzieś mówiłaś: bierzesz jakąś kamerkę, coś w tym rodzaju, jak tak to gdzie go chowasz, jak to jest?
Nie nic z tych rzeczy nie biorę, bo:
- po pierwsze wystarczy, że muszę wziąć latarkę, której jeszcze nie mam więc muszę ją kupić, o ile pomysł z tą latarką jest jeszcze aktualny, bo już sama nie wiem czy mam w nią inwestować
- po drugie myślę, że przy wejściu będą dokładnie przetrzepywać
- po trzecie skoro chcę być gdzieś blisko sceny, to nawet nie odważyłabym się tej kamery wyciągnąć, bo gdyby Axl przeze mnie miał zakończyć w połowie koncert, to cały stadion by mnie ze skóry obdarł. Zresztą ja mówię to samo: jak tylko przez jakiegoś głupka, któremu zachce się na koncercie aparatem czy kamerą wymachiwać, Axl skończy przed czasem koncert, to mu osobiście dokopię.
Jest zasada: Axl NIE TOLERUJE na swoich koncertach żadnych aparatów i kamer więc uszanujmy to. Chyba, że się coś pod tym względem zmieniło, ale bardzo wątpię.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
misza16

???

Post autor: misza16 »

co sie ostatnio stalo z forum . Najpierw wogule nie dzialalo a teraz chyba nowsze posty wykasowlo. Czy to koniec forum o Gunsach . To bylo by straszne !! :smutek:
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: ???

misza16 pisze:co sie ostatnio stalo z forum . Najpierw wogule nie dzialalo a teraz chyba nowsze posty wykasowlo. Czy to koniec forum o Gunsach . To bylo by straszne !! :smutek:
Forum jest przeniesione na nowy serwer i... niestety nie tylko nowsze posty zniknęły (te bym jeszcze przebolała, bo nie było w nich jakichś bardzo ciekawych rzeczy, oprócz tych z HIM'em :]), ale jest gorzej, bo (nie wiem jakim cudem, ale) poznikały mi posty ze środku tematu (posty nie nowe, ale takie, które pisałam w sierpniu 2005), XXII rozdział mojej Historii GN'R czyli lata 1995-2005!!

[edit]: Posty (Historia GN'R 1995-2005) już wróciły na swoje miejsce, a zatem wszystko wróciło do normy i jest ok. Podziękowania dla Majkela :-)
Ostatnio zmieniony czw, 16 mar 2006, 12:26 przez SUNrise, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

SUNrise, nie wierzę, aby zginęły Ci posty ze środka tematu... a jeśli nawet to odezwij się do mnie na gadu - wszystko mam, dam Ci ich treść

jak pisałem tu: Forum przeniesione - zostały utracone posty z jakichś tylko (albo 'aż') ostatnich 40h życia forum.

A tak na szybko to możesz zajrzeć tutaj i klikaj przy tematach na słowo "Kopia" i to jest Kopia zapisana przez Google, więc nieidealna, ale ja mam siebie jakby co też stare zrzuty bazy danych, gdzie starsze posty na bank są

a jak zerkniesz tutaj to zobacz SUNrise, że ilość podstron Twojego tematu o GN'R ma 37 stron, czyli ilość się zgadza, a to jest kopia z 3 marca!

czekam na gadu
...
Awatar użytkownika
SUNrise

ObrazekNEWSYObrazek

Parę nowinek
Chyba rozważę możliwość przeprowadzki do Skandynawii, bo Gunsi są tam bardzo lubiani
Jak już kiedyś pisałam, ale nieszczęsnego posta wcięło

~~Bilety na skandynawskie koncerty GN'R wyprzedane
Najpierw wszystkie bilety na koncert w Sztokholmie (26 czerwca) rozeszły się w ...3 minuty od momentu rozpoczęcia sprzedaży.
Następnie...bilety na koncert w Helsinkach (Finlandia 5 lipca) rozeszły się w ...około 8 minut od momentu rozpoczęcia sprzedaży. Z tego powodu dwa dni później (15 marca) ogłoszono, że zostanie zorganizowany dodatkowy koncert w Helsinkach 6 lipca - sprzedaż biletów na ten koncert rozpoczęła się wczoraj i ...jak łatwo się domyślić - biletów już nie ma, tym razem wszystkie rozeszły się w 15 minut.
A dziś rano ruszyła sprzedaż biletów na koncert w Oslo w Norwegii (28 czerwca) i...biletów już nie ma :].
Podsumowując. Bilety na wszystkie cztery skandynawskie koncerty GN'R zostały co do jednego wyprzedane w kilka minut. Skandynawowie są niesamowici :-)
Odnośnie koncertu w Polsce... z moich danych sprzed tygodnia wynika, że i tutaj sprzedaż też ma się całkiem nieźle. Nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy (w poniedziałek się dowiem), ale wg danych sprzed tygodnia zostało jeszcze około 9000 biletów czyli w niecałe dwa tygodnie od momentu rozpoczęcia sprzedaży sprzedano 16 000 (koncert jest zaplanowany na około 25 000).

~~Co u Axla
Ostatnio się bawi, bywa na imprezach to tu, to tam i ma się dobrze. Widziano go na lotnisku w Los Angeles; w poniedziałek na jakiejś imprezce w towarzystwie m.in Stinga i Lenny Kravitz'a; w czwartek tydzień temu oraz w tym tygodniu we wtorkową noc był w klubie nocnym Stereo; a jeszcze wcześniej na impressce z okazji premiery "Rodziny Soprano" w Nowym Yorku (niżej na fotce)
Obrazek

Obrazek~~Matt Sorum (perkusista Velvet Revolver, wcześniej GN'R) o koncercie Velvet Revolver w Polsce
Oczywiście o tym, który się nie odbył...
Koledzy z polskiego forum GN'R NighTrain (Krzychu i zqyx) zapytali Matta /na jego oficjalnym forum/ o to, dlaczego VR odwołali swój polski koncert /który miał się odbyć 28 czerwca 2005/
oto co Matt odpowiedział Kliknij

Poza tym odnośnie Velvet Revolver jeszcze... Mają wejść do studia 10 kwietnia, by rozpocząć pracę nad nową płytą. Ale tak naprawdę Velveci już mają sporo materiału na ten album. A jaka będzie ta płyta?...miała być koncepcyjna, miała być bardziej taneczna, a według ostatnich doniesień ma być podobno...zabójcza :-). Jako, że Duff kocha muzykę Prince'a, to (jak zdradził Matt) piosenka nad którą ostatnio z Duffem pracowali brzmi jak... skrzyżowanie Prince'a z Led Zeppelin.
Bardzo się tej płyty doczekać nie mogę, no i koncertów VR, bom się już za Slashem stęskniła :] ...no niech będzie - za Mattem też :]
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Newsy

ObrazekNEWSYObrazek

Obrazek~~Tworzy się nowa grupa...
Jason Newsted (ex-Metallica), Gilby Clarke (ex-Guns N' Roses) oraz Tommy Lee (Motley Crue) postanowili utworzyć nowy rockowy zespół o nazwie Supernova. Do szczęścia potrzebny jest im jednak jeszcze wokalista. A tego zespół ma zamiar wybrać na drodze telewizyjnego konkursu talentów "Rock Star", w którego sędziowskim składzie zasiądą m.in.: Dave Navarro, Slash, Macy Gray i Moby.
Tak utworzony zespół ma w planach nagrać płytę i wyruszyć w tournee. "Gilby i Jason są niezwykłymi muzykami, zawsze chciałem grać razem z nimi"- powiedział Tommy.
Ja dodam, że Gilby Clarke przez zaangażowanie w ten projekt, prace nad swoją solową płytą musi tymczasowo odłożyć na bok.
Więcej informacji na tommy lee tv

/osobiście jestem bardzo ZA powstaniem tego zespołu, o ile... przyjadą na koncerty do Europy =D. Szkoda tylko, że odbędzie się to kosztem płyty Gilby'ego, która przez to wyjdzie później niż miała wyjść :smutek: . Widocznie musi być "coś za coś" ).

Obrazek~~Prace nad koncertowym DVD Velvet Revolver dobiegają końca
tak przynajmniej twierdzi Matt Sorum. Znaczną częścią DVD (najprawdopodobniej) będzie koncert z Texasu z 18 czerwca 2004 oraz sporo materiału zza kulis i z podróży VR.

/no... streszczajcie się chłopcy =P/
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ