Forum przeniesione

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Majkel
Site Admin

Forum przeniesione

Post by Majkel »

wieczorem napiszę więcej, a teraz powiem tylko tyle:
przenosiny forum trochę zajęły, ale:
- wrociła w pełni działająca wyszukiwarka
- jesteśmy na dużo szybszym, bezawaryjnie działającym serwerze

utracone zostały ostatnie dane niestety, przykro mi, z jakieś ok. 2 doby życia forum
...
Pank

Re: Forum przeniesione

Post by Pank »

Ale... ale... Szybko wszystko działa! :]

Wcześniej co prawda też chodziło w sumie całkiem szybko, ale teraz jest zdecydowanie wszystko bez porównania. I wyszukiwarka! Może będzie mniej dublowanych tematów. ;-)

Rafale, jesteś wielki!
Witold

Post by Witold »

Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Jeśli forum ma działać szybciej i wogóle to mogę darować utratę tych kilku postów.
THRILLER

Post by THRILLER »

i nikt już nie musi pedałować.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Witold wrote:Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Jeśli forum ma działać szybciej i wogóle to mogę darować utratę tych kilku postów.
też żałuję, to nie było planowane, sam napisałem kilka postów, w tym zebrałem się i napisałem długiego posta w temacie o homosekzualiźmie... no ale niewielka strata (około 40h z życia forum) na rzecz tak pozytywnych zmian! :happy:
Pank wrote:Ale... ale... Szybko wszystko działa! :]
a... !!! a nie mówiłem?!!?!!? :luz: :cool: :banan:

dziękuję za wyrozumiałość, strasznie się to wszystko przeciągnęło, na prawdę mi przykro, ale na starym serwerze admin ustawił, że baza była w kodowaniu szwedzkim, więc miałem niezły problem by to przekombinować, musiałem odtworzyć wyszukiwarkę (1,2 miliona rekordów), wgrać to wszystko, pozmieniać pliki wyszukiwarki i inne by działało wszystko na nowym serwerze... a przeniesienie domeny z firmy, która nie działa, nie odbiera telefonów i nie odpisuje na emaile... to panie i panowie cud, ale to już zasługa mało moja, bardziej wspaniałego administratora firmy, w której teraz jesteśmy. Ten człowiek jest niesamowity! I wszystko gratis 7 dni w tygodniu o każdej porze - potrafił pisać do mnie maila o 23:30 i następnego dnia rano już 6:30 i cały czas coś pomagał! To była niezła operacja! ;-)

A... i jakby coś było nie tak to proszę się nie krępować i natychmiast mi mówić!!
Nie zdążyłem wcześniej założyć konta email i skonfigurować dla forum, więc jak ktoś miał ustawione jakieś powiadomienia to mógł być problem, ale już działa.
...
billie_jean

Post by billie_jean »

no to ja na szybko takie pytanko...
czy topic "mój projekt" został gdzieś przeniesiony, zlikwidowany przez kogoś czy po prostu przeniósł się do innego wymiaru?
chciałabym to wiedzieć bo zapowiadała się bardzo ciekawa dyskusja, więc jeżeli ktoś usunął to niech się przyzna albo powie co z nim zrobił!
no a jeżeli zaginął to...musiały być w końcu jakieś ofiary. :surrender:

p.s. cieszę się że już wszystko w porządku i dziękuję Rafałku za poświęcenie. baaaaaaardzo to doceniamy!

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
dzina

Post by dzina »

Yooooo, małe pytanko do Drogiego Pana Admina, czy oprawa graficzna Buszmena wsiąkła na amen czy jest szansa, że powróci na nowo? :knuje:

Ja również przyłączam się do podziękowań :-), forum zdecydowanie działa mi szybciej, bo wcześniej było różnie ;)

:tancze:
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

a kiedy pisałaś ten temacik?
dane zostały utracone jakoś z czwartku/piątku (9/10 marca)

na pewno są wszystkie dane w stanie nieruszonym do dnia 8 marca (środa) do godziny 23:35

zatem wszystkie posty i inne, jak PW, po godzinie 23:35 dnia 8 marca do czasu przeniesienia wcięło (zatem wychodzi, że wcięło z czwartku całego i części piątku "tylko", bo w sobotę jak pamiętam serwer już chyba nie działał, tak?)
...
huczek

Re: Forum przeniesione

Post by huczek »

Majkel wrote: (...)
- wrociła w pełni działająca wyszukiwarka
(...)

utracone zostały ostatnie dane niestety, przykro mi, z jakieś ok. 2 doby życia forum
właśnie jakieś dwie doby temu napisałem, że przyjemnie byłoby, gdyby wróciła wyszukiwarka. Proszę jaka radykalna i szybka reakcja. Majkel ajlawju! Pozdrowienia.
Image
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

dzina wrote:Yooooo, małe pytanko do Drogiego Pana Admina
ejjj... no... Rafał jestem :nerwy:
dzina wrote:czy oprawa graficzna Buszmena wsiąkła na amen czy jest szansa, że powróci na nowo? :knuje:
kurcze, wiesz... pogubiłem się i wrzuciłem starą wersję plików... oczywiście, będzie, naprawię, wczoraj jeszcze w nocy konfigurowałem nasz czat.
dzina wrote:Ja również przyłączam się do podziękowań :-), forum zdecydowanie działa mi szybciej, bo wcześniej było różnie ;)
wiem, że było bardzo rożnie i dziękuję za opinie, że działa szybciej, wiem, że zmiana odniosła skutek pozytywny

Huczek, nie powiem, że Cię kocham, ale dzięki :)
staram się po trochu coś do przodu robić, a jak nawet nie to znaczy, że po prostu dbam o sprawy bieżące forum.
...
dzina

Post by dzina »

Majkel wrote:
dzina wrote:Yooooo, małe pytanko do Drogiego Pana Admina
ejjj... no... Rafał jestem :nerwy:
No ja wiem, że jesteś Rafał :) to w jaki sposób się do Ciebie zwróciłam było raczej z przymrużeniem oka, Szanowny Panie Adminie ;-)
Majkel wrote:
dzina wrote:czy oprawa graficzna Buszmena wsiąkła na amen czy jest szansa, że powróci na nowo? :knuje:
kurcze, wiesz... pogubiłem się i wrzuciłem starą wersję plików... oczywiście, będzie, naprawię, wczoraj jeszcze w nocy konfigurowałem nasz czat.
Super, cieszy mnie to bardzo i nie ma pośpiechu ;)

Jeszcze raz dzięki za wszystkie starania na rzecz forum :)
kaem

Post by kaem »

Kawał dobrej roboty. I wreszcie wyszukiwarka :). Oby więcej takich tyranów.
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

kaem wrote:Kawał dobrej roboty. I wreszcie wyszukiwarka :). Oby więcej takich tyranów.
oj było sporo kombinowania, ale ważne, że już działa i będzie teraz już bez przerw i problemów i szybko :-)
...
huczek

Post by huczek »

Rafale, czy mógłbyś wziąć pod uwagę zmianę logo forum MJ Polish Team? To zdjęcie wygląda jak Michael Loczek Jackson w więzieniu.
Image
Może chociaż na jakiś czas zmienisz na poniższy obrazek - póki nie wymyslimy nic lepszego.
Image
Wiem, że element logo MJJ Productions jest oklepany - jednak moim zdaniem lepsze to niż MJ w kiciu.
Obrazek ma identyczne wymiary jak stary - wystarczy zmienić na serwerze pliki. Kolorystycznie również jest kompatybilny ze standardowym layoutem forum.
Image
Witold

Post by Witold »

huczek wrote:To zdjęcie wygląda jak Michael Loczek Jackson w więzieniu.
Image
Nigdy nie miałem takich skojarzeń...
Post Reply