Forum przeniesione
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia
Forum przeniesione
wieczorem napiszę więcej, a teraz powiem tylko tyle:
przenosiny forum trochę zajęły, ale:
- wrociła w pełni działająca wyszukiwarka
- jesteśmy na dużo szybszym, bezawaryjnie działającym serwerze
utracone zostały ostatnie dane niestety, przykro mi, z jakieś ok. 2 doby życia forum
przenosiny forum trochę zajęły, ale:
- jesteśmy na dużo szybszym, bezawaryjnie działającym serwerze
utracone zostały ostatnie dane niestety, przykro mi, z jakieś ok. 2 doby życia forum
...
Re: Forum przeniesione
Ale... ale... Szybko wszystko działa! :]
Wcześniej co prawda też chodziło w sumie całkiem szybko, ale teraz jest zdecydowanie wszystko bez porównania. I wyszukiwarka! Może będzie mniej dublowanych tematów.
Rafale, jesteś wielki!
Wcześniej co prawda też chodziło w sumie całkiem szybko, ale teraz jest zdecydowanie wszystko bez porównania. I wyszukiwarka! Może będzie mniej dublowanych tematów.

Rafale, jesteś wielki!
też żałuję, to nie było planowane, sam napisałem kilka postów, w tym zebrałem się i napisałem długiego posta w temacie o homosekzualiźmie... no ale niewielka strata (około 40h z życia forum) na rzecz tak pozytywnych zmian!Witold wrote:Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Jeśli forum ma działać szybciej i wogóle to mogę darować utratę tych kilku postów.

a... !!! a nie mówiłem?!!?!!?Pank wrote:Ale... ale... Szybko wszystko działa! :]

dziękuję za wyrozumiałość, strasznie się to wszystko przeciągnęło, na prawdę mi przykro, ale na starym serwerze admin ustawił, że baza była w kodowaniu szwedzkim, więc miałem niezły problem by to przekombinować, musiałem odtworzyć wyszukiwarkę (1,2 miliona rekordów), wgrać to wszystko, pozmieniać pliki wyszukiwarki i inne by działało wszystko na nowym serwerze... a przeniesienie domeny z firmy, która nie działa, nie odbiera telefonów i nie odpisuje na emaile... to panie i panowie cud, ale to już zasługa mało moja, bardziej wspaniałego administratora firmy, w której teraz jesteśmy. Ten człowiek jest niesamowity! I wszystko gratis 7 dni w tygodniu o każdej porze - potrafił pisać do mnie maila o 23:30 i następnego dnia rano już 6:30 i cały czas coś pomagał! To była niezła operacja!

A... i jakby coś było nie tak to proszę się nie krępować i natychmiast mi mówić!!
Nie zdążyłem wcześniej założyć konta email i skonfigurować dla forum, więc jak ktoś miał ustawione jakieś powiadomienia to mógł być problem, ale już działa.
...
- billie_jean
no to ja na szybko takie pytanko...
czy topic "mój projekt" został gdzieś przeniesiony, zlikwidowany przez kogoś czy po prostu przeniósł się do innego wymiaru?
chciałabym to wiedzieć bo zapowiadała się bardzo ciekawa dyskusja, więc jeżeli ktoś usunął to niech się przyzna albo powie co z nim zrobił!
no a jeżeli zaginął to...musiały być w końcu jakieś ofiary.
p.s. cieszę się że już wszystko w porządku i dziękuję Rafałku za poświęcenie. baaaaaaardzo to doceniamy!
#b_j#
czy topic "mój projekt" został gdzieś przeniesiony, zlikwidowany przez kogoś czy po prostu przeniósł się do innego wymiaru?
chciałabym to wiedzieć bo zapowiadała się bardzo ciekawa dyskusja, więc jeżeli ktoś usunął to niech się przyzna albo powie co z nim zrobił!
no a jeżeli zaginął to...musiały być w końcu jakieś ofiary.

p.s. cieszę się że już wszystko w porządku i dziękuję Rafałku za poświęcenie. baaaaaaardzo to doceniamy!
#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
a kiedy pisałaś ten temacik?
dane zostały utracone jakoś z czwartku/piątku (9/10 marca)
na pewno są wszystkie dane w stanie nieruszonym do dnia 8 marca (środa) do godziny 23:35
zatem wszystkie posty i inne, jak PW, po godzinie 23:35 dnia 8 marca do czasu przeniesienia wcięło (zatem wychodzi, że wcięło z czwartku całego i części piątku "tylko", bo w sobotę jak pamiętam serwer już chyba nie działał, tak?)
dane zostały utracone jakoś z czwartku/piątku (9/10 marca)
na pewno są wszystkie dane w stanie nieruszonym do dnia 8 marca (środa) do godziny 23:35
zatem wszystkie posty i inne, jak PW, po godzinie 23:35 dnia 8 marca do czasu przeniesienia wcięło (zatem wychodzi, że wcięło z czwartku całego i części piątku "tylko", bo w sobotę jak pamiętam serwer już chyba nie działał, tak?)
...
Re: Forum przeniesione
właśnie jakieś dwie doby temu napisałem, że przyjemnie byłoby, gdyby wróciła wyszukiwarka. Proszę jaka radykalna i szybka reakcja. Majkel ajlawju! Pozdrowienia.Majkel wrote: (...)
(...)
ejjj... no... Rafał jestemdzina wrote:Yooooo, małe pytanko do Drogiego Pana Admina

kurcze, wiesz... pogubiłem się i wrzuciłem starą wersję plików... oczywiście, będzie, naprawię, wczoraj jeszcze w nocy konfigurowałem nasz czat.dzina wrote:czy oprawa graficzna Buszmena wsiąkła na amen czy jest szansa, że powróci na nowo?![]()
wiem, że było bardzo rożnie i dziękuję za opinie, że działa szybciej, wiem, że zmiana odniosła skutek pozytywnydzina wrote:Ja również przyłączam się do podziękowań, forum zdecydowanie działa mi szybciej, bo wcześniej było różnie ;)
Huczek, nie powiem, że Cię kocham, ale dzięki :)
staram się po trochu coś do przodu robić, a jak nawet nie to znaczy, że po prostu dbam o sprawy bieżące forum.
...
No ja wiem, że jesteś Rafał :) to w jaki sposób się do Ciebie zwróciłam było raczej z przymrużeniem oka, Szanowny Panie AdminieMajkel wrote:ejjj... no... Rafał jestemdzina wrote:Yooooo, małe pytanko do Drogiego Pana Admina![]()

Super, cieszy mnie to bardzo i nie ma pośpiechu ;)Majkel wrote:kurcze, wiesz... pogubiłem się i wrzuciłem starą wersję plików... oczywiście, będzie, naprawię, wczoraj jeszcze w nocy konfigurowałem nasz czat.dzina wrote:czy oprawa graficzna Buszmena wsiąkła na amen czy jest szansa, że powróci na nowo?![]()
Jeszcze raz dzięki za wszystkie starania na rzecz forum :)
Rafale, czy mógłbyś wziąć pod uwagę zmianę logo forum MJ Polish Team? To zdjęcie wygląda jak Michael Loczek Jackson w więzieniu.

Może chociaż na jakiś czas zmienisz na poniższy obrazek - póki nie wymyslimy nic lepszego.

Wiem, że element logo MJJ Productions jest oklepany - jednak moim zdaniem lepsze to niż MJ w kiciu.
Obrazek ma identyczne wymiary jak stary - wystarczy zmienić na serwerze pliki. Kolorystycznie również jest kompatybilny ze standardowym layoutem forum.

Może chociaż na jakiś czas zmienisz na poniższy obrazek - póki nie wymyslimy nic lepszego.

Wiem, że element logo MJJ Productions jest oklepany - jednak moim zdaniem lepsze to niż MJ w kiciu.
Obrazek ma identyczne wymiary jak stary - wystarczy zmienić na serwerze pliki. Kolorystycznie również jest kompatybilny ze standardowym layoutem forum.