Leona Lewis

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Goga

Leona Lewis

Post autor: Goga »

Postanowiłam założyć temat o tej wokalistce ponieważ interesuje mnie zdanie innych fanów MJ na temat Leony.

Moim zdaniem posiada ona świetny głos,ale za grosz wyczucia scenicznego.Chodzi mi o to że przeważnie na scenie stoi ona jak posąg bez ruchu,tam może czasami gwałtowniej poruszy rękoma ... :smiech:
Piosenki ma takie troszkę ''mruczankowe'' jednakże przyjemne dla ucha . Najbardziej urzekła mnie jej piosenki I See You do filmu ''Avatar''
http://www.youtube.com/watch?v=AsM6iK_OBFU

Oraz zdjęcie jakby ktoś nie kojarzył...
Obrazek

Co uważacie na jej temat?
Zapraszam do dyskusji.
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Czy wyczucie sceniczne to wg ciebie kręcenie tyłkiem?
Leona nie musi tego robic. Ma świetny, wyjatkowy głos, jeden z najlepszych wśród współczesnych wokalistek wg mnie. Można lubic lub nie taka muzykę, ale dziewczyna ma talent. Śpiewając wolne ballady, wyglądałaby dziwnie i nienaturalnie, gdyby zaczęła przy nich tańczyc. Poza tym jest skromna i nieśmiała, dlatego też nie lata po scenie.
Śpiewa to co pasuje do niej samej i do je głosu. I tak jak większośc 'artystek' nie musi pokazywac tyłka, by zaistniec.
Trasa koncertowa, którą ma w planie, ma byc zupełnie inna-zero jakiejś seksualności, wyuzdania itp, ma to byc cos magicznego, pięknego (tak gdzies czytałam).
A poza tym to co nie jest częste u innych artystów, to to, że Leona świetnie śpiewa na żywo.

Uwielbiam jej piosenki. Jedną z moich ukochanych piosenek Leony jest 'Run', tzn. jej interpretacja tej piosenki.
"Run" http://www.youtube.com/watch?v=hTf3M9GsvaI
Obrazek Obrazek Obrazek
Goga

.Ale z wyczuciem scenicznym nie chodziło mi o to że na scenie trzeba kręcić tyłkiem ...Tym bardziej w przypadku Leony po której widać że jest szanującą się dziewczyną która ma klasę a przy ogromie swojej kariery pozostaje normalna .Chodziło mi o to że L nawet nie przejdzie po scenie ,nie mówię tutaj o robieniu show na całego ,ale czegoś mi brakuje .
Ale Leona ma wręcz magiczny głos i świetnie śpiewa na żywo to moim zdaniem czyni ją jedną z najbardziej utalentowanych wokalistek tej dekady
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Goga pisze: jedną z najbardziej utalentowanych wokalistek tej dekady
Jest wokalistką, nie musi umieć tańczyć ;-)
Z tego co miałam okazję usłyszeć ma bardzo ładny głos, kojący nerwy. Miałam z nią kiedyś nawet plakat na ścianie, super wokalistka. Ale wokalistka nenene
Obrazek
Kate77

Post autor: Kate77 »

Według mnie Leona jest świetna, u mnie stoi od razu po MJ :D Jeśli chodzi o jej piosenki to najbardziej mnie urzekły: ''I See You'', ''Happy'', ''I Got You'' i ''Bleending Love''
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

Mi jej głos i piosenki jakoś nie przypadły do gustu...
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
adula.8

Post autor: adula.8 »

Goga pisze:przeważnie na scenie stoi ona jak posąg bez ruchu,tam może czasami gwałtowniej poruszy rękoma ...
Może poprostu bardziej skupia się na tym, żeby dobrze zaśpiewać niż żeby chodzić tam i spowrotem na scenie? :D

Leona ma bardzo specyficzny a zarazem cudowny głos. Uwielbiam piosenki tj. "Bleeding Love" czy choćby "A moment like this" kiedy to słuchając tego mam ciarki na całym ciele :D. Ilekroć oglądam jej występy na żywo, odnoszę wrażenie, że stara się - co z resztą doskonale jej wychodzi - nikogo nie udawać, tylko być sobą. Czaruje głosem a nie kręceniem tyłkiem - za to ma dużego plusa:)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

adula.8 pisze:Goga napisał:
przeważnie na scenie stoi ona jak posąg bez ruchu,tam może czasami gwałtowniej poruszy rękoma ...

Może poprostu bardziej skupia się na tym, żeby dobrze zaśpiewać niż żeby chodzić tam i spowrotem na scenie? :D
Ja na przykład nie koncentruje się za bardzo na ruchach scenicznych artysty bo do robienia show może sobie chociażby wynająć tancerzy.
A wątpię, że jest wielu artystów o tak..specyficznym głosie ;)
Obrazek
Goga

adula.8 pisze:Może poprostu bardziej skupia się na tym, żeby dobrze zaśpiewać niż żeby chodzić tam i spowrotem na scenie? :D

Bardzo możliwe ,ale tak po dłuższym przemyśleniu sprawy dochodzę do wniosku ,że to stanie na scenie nawet do niej pasuje , no i nie wyobrażam sobie L tańczącej jak np Beyonce .

A co do specyficznego głosu Leony... adula.8 tak jak w Twoim przypadku mam ciarki na ciele gdy słyszę jej utwory ,wręcz dostaje gęsiej skórki słysząc jej głos .Czasami dochodzi nawet do łez .Serialnie. Podziwiam ja za to jakie potrafi wywołać uczucia tylko za pomocą swojego śpiewu.
aokins

Post autor: aokins »

Leona jest w moim sercu tuż za Alicią Keys pod względem wyjątkowości głosu, ale...
Myślę, że dla niektórych nie jest problemem jej mała ekspresja ruchowa na scenie, ale coś, co moglibyśmy nazwać może osobowością sceniczną.
Czasami mam wrażenie, że skupia się tylko na poprawnym śpiewie, natomiast jej twarz, mimika, gesty nie wyrażają emocji piosenki.
Często oglądam sobie jej wykonania live, ale zawsze ściągam sobie tylko dźwięk, ponieważ sam występ jest nijaki, te same gesty, brak charakterystycznego klimatu. Może to wynika z jej nieśmiałości, że nie umie tego wprost przekazywać :-/ .

Ale przyznaję, słucham jej codziennie i tak jak ktoś wcześniej postował również zakochana jestem w jej wykonaniu "Run".
Smile, though your heart is beating...
Goga

aokins pisze:.
Myślę, że dla niektórych nie jest problemem jej mała ekspresja ruchowa na scenie, ale coś, co moglibyśmy nazwać może osobowością sceniczną.
Czasami mam wrażenie, że skupia się tylko na poprawnym śpiewie, natomiast jej twarz, mimika, gesty nie wyrażają emocji piosenki.
Często oglądam sobie jej wykonania live, ale zawsze ściągam sobie tylko dźwięk, ponieważ sam występ jest nijaki, te same gesty, brak charakterystycznego klimatu. Może to wynika z jej nieśmiałości, że nie umie tego wprost przekazywać :-/ .
No własnie o to mi chodziło z brakiem wyczucia scenicznego...
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Leona, nie wiedziałem, że taki temat jest... uwielbiam ''Bleending Love'', którą napisał dla niej Jessie MCcartney. Dziewczyna ma czarująco barwę, i niesam-owity talent, Zasłużenie wygrała X FACTOR:)
ODPOWIEDZ