Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Madzia

Post autor: Madzia »

Who is it ponownie, moge isc do szopy, ale na nic innego nie umiem zagłosować. tyle z mojej strony ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Ponownie Who is it
Obrazek
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Jestem bardzo szcześliwa, ze moje ukochane Will you be there jest w pierwszej piątce... Nie spodziewałam się, a w ostatniej rundzie krew się we mnie zmroziła :P Daaajcie jej jeszcze choć czwarte miejsce.. Zasługuje na to :)
A ja chciałabym pożegnać Who is it... Poczatkowo zastanawiałam się nad Billie Jean... ale cóż... niech ma to podium... Who is it jest świetne, odkąd usłyszałam je u Oprah leciało u mnie bez przerwy... I własnie chyba mi sie troche przejadło :) Ostatnio zasnęłam przy nim słuchajac go w mp4 a to przy utworach Michaela mi się baaardzo rzadko zdarza...
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Will You Be There niech odpadnie. Orka Keiko nie żyje od 2003 roku, czyli przyszedł też czas na wykopanie ostatniej ballady (choć czy to do końca ballada....? no, w każdym razie balladopodobne, a tego nie lubię :P)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Smooth Criminal

Michael nie zdążył odświeżyć tego utworu. Do dziś pozostaje nam zapamiętać go jedynie jako tę wersję z Bad. A ona jest rodem z gry Atari, do której zresztą też była przeznaczona. Gdyby zrobić groźne gitarowe akordy albo bardziej przejmujące, nowe klawisze, by można obstawiać nawet i numer 1, bo to piekielnie połamany, szalenie nerwowy, fantastycznie szarpiący utwór. Ale, do licha, nie na keyboard Yamaha.
Michael, Michael. A mogłeś przypomnieć swoje arcydzieło w nowej, zaskakującej aranżacji, okazja by się znalazła.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

No to 26 duszyczek powiedziało smutnemu Michaelowi "spadaj". nenene Odnoszę wrażenie, że teraz będzie jatka między BJ a WYBT. BJ nie chcę ruszać i mam teraz dylemat: dalej walić do WII i narażać się "królowej matce" ( nenene ), albo zakończyć agonię WYBT...

Głos na Who is it jednak. A ty, Michael, nie pytaj, kim on jest, nie przejmuj się, bo to zła kobieta była! O! nenene

Wracam do szopy... Madzia, posuń się :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Will You Be There
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Po pierwsze: kij Wam wszystkim w oko za wywalenie cudownego, samotnego i mokrego Strangera!!!! :snajper: :zly:
Po drugie: niech mi się nikt nie waży głosować na Smooth Criminal, bo stłukę :chlosta: EDIT: widzę już jednego chętnego...

No, a teraz spokojnie... Mój głos ponownie na Billie Jean, bo jak już ktoś wspomniał, wszędzie jej pełno i ma się wrażenie, że MJ nie nagrał niczego innego... Mam nadzieję, że ostatni raz się pojawia w tym zestawieniu.
Ostatnio zmieniony ndz, 21 mar 2010, 22:35 przez agusiaa_w, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

siadeh_ pisze:przed wejściem na MJowisko ich zdjęcia będą opatrzone podpisem "Tych Państwa nie obslugujemy" :P

o kurdee <- cytując Ferdka Kiepskiego
....a mimo wszystko zaryzykuję
i choć kocham, uwielbiam, szanuję,
to ponownie na WYBT zagłosuję glupija

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko zagłosować na Billie Jean.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

No ja się zastrzelę! WUBT przetrwało!? Zmora jedna mię prześladująca. I tu przeklinam po francusku, coby młodzieży nie gorszyć. Ja doceniam, no Beethovena miałabym mieć za nic? Chóry anielskie. Murmurando. Piękny tekst. I śpiew Michaela pstrykającego palcami na dokładkę. Ale ja już nie zniesę! Wiosna idzie i chcę się nią cieszyć, bo poza nią powodów do radości u mnie ostatnio jak na lekarstwo. Dobrze, że po Will you be there, na którą to piosenkę mam nadzieję oddaję finalny mój głos, jest na płycie Keep the faith - taki zadziorny, twardy Michael to jest dopiero mistrzostwo świata!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
component

Post autor: component »

W tej rundzie do odstrzału idzie Who is it .
Po pierwsze - podczas słuchania tej piosenki towarzyszy mi jedynie uczucie znudzenia, po drugie - wyróżnia się ona wśród pozostałych brakiem napięcia, a po trzecie - trzeba bronić Will you be there nenene
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

Billie Jean az w koncu poleci....bo mam już traumę jak jej słucham.

Najpierw moja kochana DD teraz SIM...nie no idę się pociąć żelkami Haribo...
a teraz jeszcze zamach na Who is it ? Weźcie wy sobie puście Oprę i ten wyżej wspomniany fragment...
http://www.youtube.com/watch?v=LBv6fPkrUVs
Ostatnio zmieniony ndz, 21 mar 2010, 22:56 przez moni, łącznie zmieniany 2 razy.
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

kaem pisze:Smooth Criminal
Michael nie zdążył odświeżyć tego utworu. Do dziś pozostaje nam zapamiętać go jedynie jako tę wersję z Bad. A ona jest rodem z gry Atari, do której zresztą też była przeznaczona. Gdyby zrobić groźne gitarowe akordy albo bardziej przejmujące, nowe klawisze, by można obstawiać nawet i numer 1, bo to piekielnie połamany, szalenie nerwowy, fantastycznie szarpiący utwór. Ale, do licha, nie na keyboard Yamaha.
Michael, Michael. A mogłeś przypomnieć swoje arcydzieło w nowej, zaskakującej aranżacji, okazja by się znalazła.
Przesadzasz, kaem. Aranżacji nowych może i faktycznie nie było, ale był za to genialny cover Alien Ant Farm. Mnie tam starczy.

I w ogóle, ręce precz od Smooth Criminal! To ma być na podium, ma mieć srebrny medal i plasować się tuż za TDCAU! A tak poza tym to mieliśmy z mężem Smooth Criminal jako nasz pierwszy weselny taniec :dance: i ta piosenka zostanie już ze mną jako "wspomnieniowa" do końca życia :) poza tym to najlepsza piosenka z Bad, bez dwóch zdan, chyba nawet w NO dotyczącym Bad tak wyszło, więc nie ma bata, musi zostać nenene
Talitha

Post autor: Talitha »

Głosuję na Will You Be There - uzasadniałam.
Liczę na to, że ostatni raz tak się poświęcam :)
Zablokowany