paula20209 wita ;)

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
paula20209

paula20209 wita ;)

Post autor: paula20209 »

Mam na imię Paula. Rocznik 1996. Pochodzę z Częstochowy Wierna fanka Michaela . Jestem na tym forum już od jakichś hmm .. 2 lat - dziś dopiero "odważyłam" się zarejestrować . :D Zawsze chciałam pojechać do Los Angeles co może kiedyś się spełni ;) Jestem troszkę walniętą osobą , mającą ciężki charakter , więc nie jest łatwo się ze mną przyjaźnić To tyle tytułem wstępu.
(teraz "lekkie" przynudzanie o Michaelu .. Kto nie chce czytać, niech zjedzie na sam dół :D)
Michaela "poznałam" mając 6 lat. Oglądałam wtedy razem z rodzicami Vive, bo od zawsze byłam bardzo muzykalnym dzieciakiem. Leciał jakiś program chyba "Najlepsi artyści lat 70,80,90" w każdym bądź razie coś w tym stylu. I oglądając to uważnie, w pewnym momencie zaczęła się dziwna piosenka. Piosenką tego na początku nie nazwałam. Widziałam tylko gościa jedzącego popcorn, tulącą się do niego dziewczynę. Bee . Bo jakimś kawałku czasu wyszli z tego kina, i ten moment śnił mi się po nocach : kiedy "gostek" zmienia się w Wilkołaka . te straszne żółte oczy pamiętałam jeszcze długo , i gdy dowiedziałam się że "gostek" ma na imię Michael Jackson mówiłam na niego :"Pan który straszy dzieci" . No ale jednak spodobało mi się to, i siedziałam przy telewizji i stacji muzycznej tyle ile się dało by usłyszeć jeszcze coś. Kiedy tylko zaczęły się pierwsze nutki jakiejkolwiek piosenki Michaela, leciałam jak głupia do telewizora . Gdy kilka lat później (chyba z 3) dostałam internet, od razu wpisałam w wyszukiwarkę "Michael Jackson" . Przeczytałam chyba większość artykułów jaka była na temat Michaela, przesłuchałam wszystkie piosenki , zaczęłam szukać po różnych stronach "badziewi" z Michaelem typu plakaty, książki, kubki, długopisy, zegarki itd. No i za każdym razem gdy znalazłam coś fajnego było tylko pytanie :"Tatoo kupiisz mii ?" a tata "zmuszony" kupował . Nazbierało się tego trochę , więc w pokoju była "totalna MJ'owa masakra" . Postanowiłam sobie też jedno : chcę być jak Michael . Chce tańczyć jak on, śpiewać jak on , chodzić jak on . Jedna rzecz jest do spełnienia, i to nie tak w 100% - taniec . Bóg nie wyposażył mnie w dobry głos, więc ze śpiewania nici ,a chodzić jak 2-ga osoba się nie da. Dlatego też do dziś dnia pilnie w każdej wolnej chwili uczę się tańczyć . Są z tym związane wypadki, ale to nie są zbyt miłe „opowieści” ?

Rok 2009 dla wszystkich fanów Michaela nie był zbyt szczęśliwym rokiem za sprawą 25 czerwca. Choć - pomijając ten temat - mógłby to być rok pełen wzruszen i wielkich wrażeń . Michael planował serię koncertów pod nazwa This is it. Wielki powrót - mówili . Kiedy się o tym dowiedziałam , i powiedziałam to rodzicom, odrzekli że :"Córciu, wiemy jak kochasz Michaela, dlatego postaramy się załatwić bilety . Nie obiecujemy, ale damy z siebie wszystko" Od początku tata był przeciwny tej mojej pasji co do Michaela , więc był to dla mnie szok . Zaczęło się gorączkowe oczekiwanie na odpowiedź od rodziców. Wolałam nie pytać ich co chwilę , żeby mieć większą niespodziankę gdyby się udało . No i nadszedł dzień 24 czerwca . Kiedy wróciłam do domu od koleżanki, rodzice z dziwnymi uśmieszkami siedzieli w pokoju . Ja tak pytam „Coo jest?” a mama "Lepiej usiądź , zamknij oczy i wyciągnij dłoń ." . Wykonałam to polecenie . Kiedy poczułam papierek na ręce, otworzyłam oczy i ukazał mi się piękny bilet na koncert Michaela Jacksona, zaplanowany na dzień 13 lipca. Szalałam cały czas z tym biletem w dłoni, uważając żeby go nie pognieść. Nie mogłam doczekać się już 13 lipca.Niestety , na następny dzień Michael zrobił mi suprise! i postanowił "umrzeć" . Był to dla mnie wielki szok, i niespełnione marzenie o byciu na koncercie . Miejsca (miałam 2 bilety – jedne mój, jeden taty, bo samej by mnie nie puścili) były wręcz idealne najbliższe sektory przy scenie . No a tu niestety . Michael „uciekł” . może to brzmi troszkę nierealnie , ale każdy miał szansę na bilet i na to żeby zobaczyć Michaela, prawda ?

Jakbym zaczęła o sobie pisać napisałam bym że jestem
- głupia
- nie mądra
- nie fajna
- nie ładna
- porąbana itd. więc wam tego oszczędze :D
Jakby ktoś chciał się o mnie czegoś dowiedzieć to pisać :
na gg : 8565645
na e-mail : tolann16@gmail.com
lub tu na forum w PW ;)
Obrazek

' Billie Jean nie była kochanką Michaela,
gdyż aż ponieważ
byłam , jestem i będę nią JA :D '
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

Witam rówieśniczkę! ;-)
Przeczytałam wszystko i cieszę się, że dołączyła do nas fajna osóbka ;)
To smutne, że bilet dostałaś 24 czerwca, dokładnie dzień przed 'ucieknięciem'(;>) Michaela..
Życzę Ci powodzenia w dalszym tańcu (też tańczę i uwielbiam!;-) ) i miłej zabawy na forum :D

P.S. Bardzo fajny masz podpis! :smiech:
Ostatnio zmieniony ndz, 21 mar 2010, 19:07 przez babybemine, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
KinGa *

Post autor: KinGa * »

paula20209 pisze:Rocznik 1996
Tak ak ja.
paula20209 pisze:- głupia
- nie mądra
- nie fajna
- nie ładna
Tak jak ja.
Już Cię lubię.
Miłego postowania.
Awatar użytkownika
paula20209

Heh ;) Mnie równiez miło ;)
babybemine pisze:To smutne, że bilet dostałaś 24 czerwca, dokładnie dzień przed 'ucieknięciem'(;>) Michaela..
Nom .. Troszkę jestem zła na Michaela, ale co zrobic :D
babybemine pisze:P.S. Bardzo fajny masz podpis!
Wiem :smiech:
Obrazek

gdyż aż ponieważ
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Witaj. Miłego postowania ;-)
Awatar użytkownika
angelamw

Post autor: angelamw »

Witaj na forum :)
Fajnie się to wszystko czytało
Obrazek
Whatever Happens, Don't Let Go Of My Hand...
Awatar użytkownika
fanka_14

Post autor: fanka_14 »

Witam na forum. Miłej zabawy :mj:
''Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye...''
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Witam młodszą o rok imienniczkę ;-)
A ten podpis serio jest fajny :smiech:
Obrazek
Apsiek

Post autor: Apsiek »

No widzę że rój Pauli na forum stale się powiększa ;-) Jedna z tego roju wita kolejną która właśnie do nas dołączyła ;-) Tak parę słów odnośnie powitania - wciągnęło mnie ono niesamowicie, może dlatego że w tak bardzo wielu kwestiach jesteśmy podobne - to samo imię, poczucie humoru, lekkie zamotanie i cała reszta którą wymieniłaś:
paula20209 pisze:Jakbym zaczęła o sobie pisać napisałam bym że jestem
- głupia
- nie mądra
- nie fajna
- nie ładna
Czytając to miałam wrażenie że czytam samą siebie ;-) Bardzo się cieszę że dołączyła do nas kolejna taka pozytywnie postrzelona osoba ;-) Witam Cię serdecznie i życzę miłego pobytu ;-)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Witamy.

paula20209 pisze:Billie Jean nie była kochanką Michaela,
gdyż aż ponieważ
byłam , jestem i będę nią JA :D
Czyli ja nie byłam jedyna?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum. ;-)
Obrazek

Eva pisze:

paula20209 napisał:
Billie Jean nie była kochanką Michaela,
gdyż aż ponieważ
byłam , jestem i będę nią JA :D

Czyli ja nie byłam jedyna?
Wygląda na to że nie ;D ;)

Apsiek , mnie równiez miło ;)
nawet bardzo ;)

No i Was wszystkich jest mi równiez miło poznać ;)
Obrazek

gdyż aż ponieważ
ODPOWIEDZ