Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Zabhhhhralichszcie mi Who is it!

Whoooo is it mi zabhraliszzzzzcie!

Wyyyyyy, wyyyy z szopy wyyyyyyyyy-hyhy-yyyy!

Idę do Wasss. ssssss. sssssssss.

Obrazek

Billie Jean na stos!

Bez uzasadnienia.
W akcie zemsssssty.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Will You Be There

Utwory generalnie powinno się oceniać wewnętrznie, nie zewnętrznie: tekst, muzyka, melodia, instrumenty - a nie ilość odegrań w mediach, teledysk czy wykonania koncertowe. "Billie Jean" była, jest i będzie rewolucyjnym, ponadczasowym utworem, z noblowską linią gitary basowej (bo ile istnieje jeszcze słynnych utworów, rozpoznawalnych dzięki dźwiękom najszlachetniejszego ze wszystkich instrumentów świata?), świetnym tekstem, perkusją, wokalem, groovem - utwór niesie od początku do końca. Jedynym minusem jaki znajduję na "Will You Be There" jest długość początkowego beethovenowskiego preludium, jako że przepadam za muzyką klasyczną, ale już nie za jej chóralną odmianą. Nudzi mnie to tak bardzo, że moja wersja albumu zawiera skróconą wersję utworu o tę partię.
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Billie Jean

Mam już dość tej piosenki, którą codziennie słyszę po prostu wszędzie.
Jakby to już nie było innych, genialnych piosenek MJ'a, które aż proszą się o to, by być puszczane w radiu. :wariat:
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Ludzie! Czy nie macie innego uzasadnienia na Billie Jean
tylko że za często w radiu ?!
Ja składam wniosek o unieważnienie tych głosów nenene

Smooth & Billie to 1 miejsce ( pomiędzy nimi już nie umiem wybrać )
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

A-g-A pisze:Mam już dość tej piosenki, którą codziennie słyszę po prostu wszędzie.
Jakby to już nie było innych, genialnych piosenek MJ'a, które aż proszą się o to, by być puszczane w radiu
Widocznie jest najgenialniejsza ;-) to ci inni poznali się, a fani jakoś kręcą nosem.
Speed Demon pisze:"Billie Jean" była, jest i będzie rewolucyjnym, ponadczasowym utworem,
Wszyscy,którzy oddali lub planują oddać głos na ten utwór,powinni to przeczytać. Przeczytać ze zrozumieniem.

A ja znów głosuję troszkę wbrew sobie, bo nie mogę pozwolić, aby odpadło dzieło genialne. W tych głosowaniach okazuje się, że dobre jest wrogiem lepszego.
Zagłosowałabym obiektywnie na SC, ale wybieram strategicznie Will You Be There. .
Do czego to człowiek jest zmuszany będąc fanem geniusza. Czy on musiał mieć tyle fantastycznych utworów!? Byłoby łatwiej wybierać, gdyby jak każdy " przeciętny artysta" stworzył jedno wiekopomne dzieło dzieło, kilka średniaków i parę zgrabniutkich pioseneczek :hahaha:
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Billie Jean to ARCYDZIEŁO. Mój numer jeden. Jet genialna i w ogóle i w szczególe i pod każdym innym względem. Nigdy przenigdy nie jest mi się w stanie ograć. Nie ma szans. Nie wyobrażam sobie żeby miała nie wejść choćby pierwszej trójki.
Black_or_white pisze:Mój głos na tą Billie Jean co nie była jego kochanką, bo jej wszędzie za dużo
Sephiroth820 pisze:ponownie na Billie Jean od rana to słyszałem ją już chyba z 4 razy w radiu -.- wszędzie jej pełno
Pełno to jest głosów na BJ w tym No, a skoro puszczają ją tyle w radio widać jest zapotrzebowanie. Bez popytu nie było by podaży.
Kiedyś faktycznie jeśli już coś puścili to na 90% było to BJ. Po śmierci Michaela, te proporcje nie są już tak wyraźne, stacje radiowe przypomniały sobie że nagrał coś więcej i sporo można usłyszeć ....a najczęściej zdarza mi się słyszeć BoW.

A głos ponownie na They Don't Care About Us. Ok świetny, rytmiczny kawałek, z bardzo dobrym tekstem, może i najlepszy na History, ale żeby najlepszy ever?
A ponadto jedyny kawałek w zestawieniu do którego nie mam sentymentalno - emocjonalnego podejścia.
Speed Demon pisze:Jedynym minusem jaki znajduję na "Will You Be There" jest długość początkowego beethovenowskiego preludium
Wstyd się przyznać mimo uwielbieni do te kawałka, przeważnie omijam początek. Michael miał z nim tyle problemów a ja go przewijam glupija. Ale dalszy ciąg piosenki to miód na moje serce.
Ostatnio zmieniony wt, 23 mar 2010, 23:03 przez Aisha, łącznie zmieniany 1 raz.
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Wszyscy,którzy oddali lub planują oddać głos na ten utwór,powinni to przeczytać. Przeczytać ze zrozumieniem.
To ja mam propozycje- koniec zabawy.
Właściwie była pozbawiona sensu, przecież mamy już numer jeden- naszą świętość, której profanacja grozi ekskomuniką.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Amelia pisze: To ja mam propozycje- koniec zabawy.
Właściwie była pozbawiona sensu, przecież mamy już numer jeden- naszą świętość, której profanacja grozi ekskomuniką.
Chodzi raczej o to, że jeśli głosuje się na pokryty legendą utwór, to podać jakieś naprawdę sensowne uzasadnienie, dotyczące utworu samego w sobie.
Awatar użytkownika
sylwiao

Post autor: sylwiao »

Matko kochana!Co się tu wyprawia :podejrzliwy: I co tu dalej robi Will You Be There ?!Out!
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Aha czyli nie mogę głosować na Billie Jean bo jest legendą i ponadczasowym utworem?

Wy ją uwielbiacie, ja nie. Ja uwielbiałam Who is it z przepięknym bitem przez cały utwór ale odpadło i muszę z tym żyć :rocky:

To że tekst jest świetny pssss a w They'dont care about us to nie ma świetnego tekstu? Dla mnie ciekawszy niż w Billie Jean.

Przyznaję rację że linia basowa jest tu rewelacyjna, ale to dla mnie za mało.

Ja nigdy ogromną fanką tej kochanki nie byłam, ograła mi się już dawno dawno temu i jakoś nie chce do mnie powrócić... ;-)
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Głos na Will you be there - uwielbiam ją ale uważam, że czwarte miejsce dla niej jest całkiem zacne. Nie-fanom utwór rzeczywiście może wydać sie zbyt patetyczny, choć mnie niezmiernie wzruszył kiedy usłyszałam (i zobaczyłam) go po raz pierwszy kilkanaście lat temu nie będąc jeszcze wtedy jakąś wielką fanką. Ten chór wydawał mi się wtedy przepiękny i nadal tak jest, WYBT wzrusza mnie do dziś, dla mnie jest bardzo uniwersalną pieśnią. W tym tkwi jej siła.
W jednej z początkowych rund zagalopowałam się i zagłosowałam na BJ, dziś tego żałuję. Nie słyszałam jej już od długiego czasu i tęsknię za nią. Wyobrażacie sobie życie bez Billie Jean?
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Głos ponownie na Will You Be There.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

ona pisze:Głos na Billy Jean.
:wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

majkelzawszespoko pisze:
ona pisze:Głos na Billy Jean.
:wariat:
Aaaaaa jeeeejku ale wtopa!
Billie Billie Billie!!!
Przepraszm glupija
Nigdy mi sie to jeszcze nie zdarzyło... :P
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Głos na Billie Jean - bo ona to szcziga i motyka była.
a reszta jest majstersztykiem:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Zablokowany