Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- blackvarnish
Uhhh, ostatnio coś nie za często przebywam na forum i szczerze mówiąc, przez te zaległości trochę się pogubiłam.
Widzę, że walka toczy się między BJ a WYBT. Cóż, w tym wypadku wybór, przynajmniej dla mnie, jest dość prosty. Oczywiście, uwielbiam obie, ale jednak większy sentyment mam do Will you be there, zdecydowanie. Dlatego poproszę Billie Jean na out.
Widzę, że walka toczy się między BJ a WYBT. Cóż, w tym wypadku wybór, przynajmniej dla mnie, jest dość prosty. Oczywiście, uwielbiam obie, ale jednak większy sentyment mam do Will you be there, zdecydowanie. Dlatego poproszę Billie Jean na out.
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
- Annie Jackson
- Agnieszkaaaaa
Nie o to chodzi. Speed Demon miał na myśli że jeżeli ktoś głosuje na Billie Jean to mógłby się troszkę wysilić i dać jakiś sensowny argument, wyjaśnienie bo to legenda i ponadczasowy utwór a nie że nie można głosować Dobrze zrozumiałam Speed Demon? Mnie trochę irytuje że tyle osób napisało jako argument że za dużo jej w radiu. Dla mnie to nie argument. To tylko zabawa i wybieramy bo coś trzeba wyeliminować a mam wrażenie że Billie Jean jest znienawidzonym przez niektórych utworem.Anet18 pisze:Aha czyli nie mogę głosować na Billie Jean bo jest legendą i ponadczasowym utworem?
Ja również uwielbiam Who Is It i szkoda że odpadło bo dla mnie jest na wyższej pozycji niż na przykład WYBT i też muszę z tym żyćAnet18 pisze:Wy ją uwielbiacie, ja nie. Ja uwielbiałam Who is it z przepięknym bitem przez cały utwór ale odpadło i muszę z tym żyć
- Billie Jean M.J.
Will you be there, i hope you wont be there... głosuje na Will you be there ponieważ wole Billie Jean i nie chce aby przegrała ... Tak naprawdę to każda piosenka Mike jest najlepsza na swój sposób, jest inna niż pozostałe. No bo jak można tu wybrać pomiędzy rockowym Scream, a śpiewnym Heal the World?
Becouse world with out you doesn't have for me any sense...
love you michael!
love you michael!
-
Ojej... Widzę że chyba nadszedł czas na mój nr 1, czyli "Will You Be There"... A szkoda. Od niej wszystko się zaczęło... To właśnie ją pamiętam jako pierwszą piosenkę Michaela, którą usłyszałam, a raczej zobaczyłam w TV jako mała dziewczynka. Cały czas mam przed oczami ten obraz anioła przytulającego płaczącego Michaela... Ta piosenka jest jak dla mnie idealna. Ta muzyka, którą aż się chce wystukiwać rękami albo tupać nóżką do rytmu, chórek i to uu uuuu i głos Michaela raz błagający Carry me like you are my brother, love me like a mother, a raz naładowany emocjami Everyone's taking control of me. No i to wzruszające przemówienie na końcu. Nie słyszałam piosenki, która by wywarła na mnie większe wrażenie.
Ale nie będę jej bronić za wszelką cenę. Nie mam sumienia oddać głos na "Billie Jean". W pełni zasługuje na podium. A tłumaczenie że za dużo jej w radiu jest jak dla mnie nijakie... Gdyby w radiu puszczali same takie przeboje jak BJ, to by było super.
Więc nie marudzić mi tu, tylko rozkoszować się każdym razem, gdy słyszycie Billie Jean w radiu !!!
Mój głos oddaję na They Don't Care About Us. Nie żebym jej nie lubiła, bo jest bardzo dobra. Ale na coś trzeba głosować.
Ale nie będę jej bronić za wszelką cenę. Nie mam sumienia oddać głos na "Billie Jean". W pełni zasługuje na podium. A tłumaczenie że za dużo jej w radiu jest jak dla mnie nijakie... Gdyby w radiu puszczali same takie przeboje jak BJ, to by było super.
Więc nie marudzić mi tu, tylko rozkoszować się każdym razem, gdy słyszycie Billie Jean w radiu !!!
Mój głos oddaję na They Don't Care About Us. Nie żebym jej nie lubiła, bo jest bardzo dobra. Ale na coś trzeba głosować.
- mimi-yoshi
Will You Be There.
Dla mnie na pozycji do odstrzału- ponownie i konsekwentnie.
Najgorsze w zestawieniu, w mym subiektywnym odczuciu.
Jest tu pompatyczność- a dla mnie jest to cecha, dzięki której mogę pozwolić sobie na taki a nie inny głos.
Odrzuciliście Strangera- bez komentarza .
Ponadto ominęła mnie jedna runda, ubolewam.
Dla mnie na pozycji do odstrzału- ponownie i konsekwentnie.
Najgorsze w zestawieniu, w mym subiektywnym odczuciu.
Jest tu pompatyczność- a dla mnie jest to cecha, dzięki której mogę pozwolić sobie na taki a nie inny głos.
Odrzuciliście Strangera- bez komentarza .
Ponadto ominęła mnie jedna runda, ubolewam.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi
R.W.
Nie mogę już głosować (no chyba, że nasza zrzędliwa matka przegapi i policzy mój głos drugi raz, na co zresztą, nie ukrywam, po cichu liczę ), ale właśnie do mnie dotarło: będę się smażyć w piekle za głos na Will You Be There. Dopiero co obejrzałam sobie „teledysk”. Popłakałam się. Zresztą prawie zawsze ryczę, gdy słyszę :carry, carry me boldly, lift me up slowly, carry me there. Wtedy obiecuję, że zatroszczę się i podniosę, jeśli ktoś będzie potrzebował mojej pomocy.
Ale dla Billie Jean zrobię wszystko. Nawet pójdę do piekła. Tam też potrzebują pomocy. I pewnie spotkam tę złą dziewuchę, która nota bene chyba jednak kręciła naszego Michaela
Ale dla Billie Jean zrobię wszystko. Nawet pójdę do piekła. Tam też potrzebują pomocy. I pewnie spotkam tę złą dziewuchę, która nota bene chyba jednak kręciła naszego Michaela
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
No i mamy pierwszą trojkę. Podium. Trzy NAJLEPSZE PIOSENKI W KARIERZE Michaela Jacksona.
I z mojego punktu widzenia mamy tu absolutne kuriozum.
TDCAU - 3 głosy
Billie Jean - 26 głosów
Smooth Criminal - 8 głosów
Will You Be There - 36 głosów
Moja święta trójca rozpadła się już dawno , dawno... w tej chwili nie ma już żadnego mojego faworyta do wyboru zatem beznamiętnie i kompletnie bez przekonania, ze ma to jakiekolwiek znaczenia, uparcie BJ
Bim Bom
Walkę o miejsce trzecie czas zacząć!
- They Don't Care About Us
- Billie Jean
- Smooth Criminal
Na glosy czekam do soboty...
...pzdr
s_zrezygnowana_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009