Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

Smooth Criminal... ile jeszcze można tego słuchać...
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Smooth Criminal to dla mnie złoty medal.
Pozostaje głosować między They Don't Care About Us a Billie Jean. W sumie zakładałam, że BJ już dawno odpadnie, bo głosy na ten utwór pojawiały się dość wcześnie. Ale BJ dzielnie walczyło i się uchowało.
They Don't Care About Us to utwór z lat 90, z okresu gdzie zaczęłam swoją przygodę z muzyką. Wychowałam się na muzyce lat 90. Ta piosenka jest mi bliższa i bardziej ją lubię słuchać od BJ. Ale...
Jak już wspominałam wcześniej:
magnolia pisze:BJ dla mnie to nie tylko piosenka, klip, ale także to co się działo na koncertach. MJ wchodzi na scenę i kładzie walizkę na stołku. Zakłada rękawiczkę, kapelusz... Gasną światła, chwila zniecierpliwienia i MJ zaczyna tańczyć. BJ to jeden z utworów na który publiczność czeka. I niekoniecznie dlatego, że jest najbardziej znany czy najcześciej puszczany w mediach... Dlaczego wiele osób uważa, że BJ lubią przede wszystkim nie-fani? :P
Billie Jean jest tak silnie związane z MJ, że trudno sobie wyobrazić MJ bez BJ. Łatwiej sobie wyobrazić MJ bez TDCAU.
Głos zatem na They Don't Care About Us. Tylko i wyłącznie w obronie BJ.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
component

Post autor: component »

Billie Jean. Uzasadnienie takie, jak ostatnio.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

They Don't Care About Us w obronie ukochanej...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

No to mamy podium. Słów parę o piosenkach, na które jeszcze nie zagłosuję.
Billie Jean - to utwór kojarzony z Michaelem, dopieszczona perełka, to od niej zaczęto kojarzyć moonwalk z Michaelem. To ona porwała publiczność na 25-leciu Motown. To ona zadziwiła teledyskiem, takim innym, nowoczesnym jak na tamte czasy. Nie wiem, czy podchodziliście do tego teledysku w taki sposób, jaki widziałam na jednym filmiku. Interpretacja teledysku - Michael kroczy w blasku, każdy jego krok to światło. Zatrzymuje się przy biedaku - siła pieniądza zmienia biedaka w kogoś ważnego. Człowiek, który go ciągle w teledysku śledzi - chwyta śmieć z chodnika - zachowuje się jak media, które chwytają jakiś temat i uciekają, by się nim napawać. Gonią za Michaelem, by zrobić jakieś fotki. Michael rozświetla kosz na śmieci - sława sprawia, że wszelkie brudy mogą wyjść na światło dzienne. Michael stara się uciec przed nim, a sfrustrowany reporter posuwa się nawet do zadzierania z prawem, by zyskać newsa. Michael znika - tylko gdy jest "niewidoczny", ma spokój od mediów, więc musi chronić swoją prywatność, odcinając się od świata. Ciekawa interpretacja, wcześniej nie patrzyłam na ten teledysk w takie sposób.
Smooth Criminal - ta piosenka ma energię, ale niewątpliwie jej magię buduje też teledysk i wykonywanie choreografii z niego na scenie. Gdy oglądam SC, jestem jak zahipnotyzowana. Skłonu antygrawitacyjnego chyba bez pomysłu Michaela nikt nie jest w stanie wykonać.

BJ i SC, moonwalk i skłon antygrawitacyjny - znaki rozpoznawcze Michaela. Nie mam serca na nie głosować. Głos idzie do They Don't Care About Us. Zupełnie nic nie mam do tej piosenki. A połączenie TDCAU z Drillem - no kolejne cudo. Drogą eliminacji padło na ten utwór.
Obrazek
Awatar użytkownika
Justus

Post autor: Justus »

Tak jak ostatnio oddaję głos na Billie Jean
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Billie Jean. Zasłużone 3 miejsce - idealnie na to miejsce pasuje. A SC i TDCAU to moja święta dwójka której nie ruszę.. No może coś wybiore po większym zastanowieniu. No ale narazie ewidentnie pasuje Billie Jean.
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

They Don't Care About Us

uzasadnienie: z pozostałej trójki.. Billie Jean - dla mnie piosenka legenda,
Smooth Criminal - poprostu kocham ją, za wszystko..
tak więc TDCAU choć nic do niej nie mam, lubię ją ale najmniej z pozostałych..
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Ponownie na Billie Jean nenene

Mam nadzieje że teraz się w końcu z nią pożegnamy :cool:
Awatar użytkownika
po-cichu

Post autor: po-cichu »

Przykładanie ręki do tej zbrodni jest obrzydliwe, a Marta mnie jutro wyrzuci z pędzącego pociągu, ale w tym okrutnym świecie zawsze trzeba opowiadać się po którejś ze stron...

Billie Jean zaszła już i tak wystarczająco wysoko, obroniła się przed wieloma ognistymi kawałkami swoją ponadczasowością i uniwersalnością, i chwała jej za to, ale już dość. Sentymentalnie wiąże mnie z nią wiele, ale muzycznie znacznie więcej z TDCAU, o SC już nawet nie wspominając. Także - nie bez wyrzutów sumienia - Billie Jean :macha:

PS: Marta, wiesz jak bardzo Cię lubię, nie?:D
Madzia

Post autor: Madzia »

Billie Jean ponownie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Black_or_white

Post autor: Black_or_white »

Jeanny100 pisze:Zeby Was zachęcić:stawiam brofka na mjowisku wsystkim tym którzy ani razu nie podnieśli ręki na BJ
A mnie tym nie przekonasz bo ja to niepełnoletnia jestem nenene
Mój głos, mimo tego że to się tak naprawdę od niej zaczęło, to na coś zagłosować trzeba: Billie Jean
SC nie ruszę, TDCAU akurat leci w radiu więc git, a Billie Jean zasłużyła na 3 miejsce.
Obrazek
Awatar użytkownika
Billie Jean M.J.

Post autor: Billie Jean M.J. »

Billie Jean już czas na ciebie, nie będziesz dalej nam wmawiała,że Mike jest ojcem twojego dziecka ... :rocky: Głosuję na BJ dlatego,że wolę TDCAU i chce aby on odpadł. Billie Jean papa...
Becouse world with out you doesn't have for me any sense...
love you michael!
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

ponownie Billie Jean
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Smooth Criminal, bo taki mam kaprys :wariat:

A tak serio.. to nie wiedziałam na co się zdecydować..
Obrazek
Zablokowany