Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
głos na : They Don't Care About Us
ponieważ SC to kwintesencja teledysków jak i wykonań scenicznych Zawsze ale to zawsze w osłupieniu oglądam wersję moonwalkerową i koncertową, zapominam mrugać, oddychać, przełykać ślinę itp.
Ktoś wcześniej słusznie zauważył, ze TDCAU urosło jeszcze bardziej po odejściu MJa, ponieważ to właśnie filmik z prób z tym utworem wyciekł jako pierwszy. Nie ukrywam, że i dla mnie on nabrał nowego znaczenia i uwielbiam ten utwór, jednak SC kojarzy mi się z dzieciństwem, z tzw. "dobrymi czasami" i szałowo oryginalnym wykonaniem
ponieważ SC to kwintesencja teledysków jak i wykonań scenicznych Zawsze ale to zawsze w osłupieniu oglądam wersję moonwalkerową i koncertową, zapominam mrugać, oddychać, przełykać ślinę itp.
Ktoś wcześniej słusznie zauważył, ze TDCAU urosło jeszcze bardziej po odejściu MJa, ponieważ to właśnie filmik z prób z tym utworem wyciekł jako pierwszy. Nie ukrywam, że i dla mnie on nabrał nowego znaczenia i uwielbiam ten utwór, jednak SC kojarzy mi się z dzieciństwem, z tzw. "dobrymi czasami" i szałowo oryginalnym wykonaniem
There's a place in your heart
And I know that it is love
Idę sobie cichutko popłakać w kąciku.
Nie zagłosuję teraz, bo w sumie to nie ma żadnego znaczenia, która z tych dwóch piosenek wygra NO. Jeszcze kilka tygodni temu nawet nie pomyślałabym, że to one będą walczyć o pierwsze miejsce. Cóż, życie przynosi niespodzianki.
Byłam wniebowzięta kiedy Michael Jackson śpiewał o Ani, ale jeśli to miałoby być miarą geniuszu utworu i jego twórcy, to nie byłoby mnie tutaj. Nie mam na myśli teledysku, bo to dla mnie faktycznie najlepszy short film Michaela. Ja jednak głosuję na muzykę.
A Billie Jean? Cóż, Billie Jean nawet za kolejne 28 lat będzie świadczyła o wielkości Michaela.
Ania
Nie zagłosuję teraz, bo w sumie to nie ma żadnego znaczenia, która z tych dwóch piosenek wygra NO. Jeszcze kilka tygodni temu nawet nie pomyślałabym, że to one będą walczyć o pierwsze miejsce. Cóż, życie przynosi niespodzianki.
Byłam wniebowzięta kiedy Michael Jackson śpiewał o Ani, ale jeśli to miałoby być miarą geniuszu utworu i jego twórcy, to nie byłoby mnie tutaj. Nie mam na myśli teledysku, bo to dla mnie faktycznie najlepszy short film Michaela. Ja jednak głosuję na muzykę.
A Billie Jean? Cóż, Billie Jean nawet za kolejne 28 lat będzie świadczyła o wielkości Michaela.
Ania
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Billie Jean odpadła. Ciekawe jak przyjęła tę porażkę? Niezwykle ciężko oddać koronę po latach panowania.
Głos na Smooth Criminal.
"- Idziesz tam... bo musisz, prawda?
Geralt zawahał się. Zdawało mu się, że czuje zapach bzu i agrestu.
- Chyba tak - powiedział z ociąganiem - Muszę, przepraszam Cię, Chireadan.
- Nie przepraszaj, wiem, co czujesz.
- Wątpię. Bo ja sam tego nie wiem."
No i tyle. Niech wygra najlepszy!
Głos na Smooth Criminal.
"- Idziesz tam... bo musisz, prawda?
Geralt zawahał się. Zdawało mu się, że czuje zapach bzu i agrestu.
- Chyba tak - powiedział z ociąganiem - Muszę, przepraszam Cię, Chireadan.
- Nie przepraszaj, wiem, co czujesz.
- Wątpię. Bo ja sam tego nie wiem."
No i tyle. Niech wygra najlepszy!
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
- MJ4everify
moglabym zaglosowac na They Don't Care About Us bo jest niedopracowane i moznaby jeszcze troche wydobyc z tej piosenki, ale nie lubie sztampy i ucieszy mnie na pierwszym miejscu wszystko, byle nie ograny klasyk.
dlatego glos na Smooth Criminal, ktore ubostwiam. klip obdarzam kultem, ale to zbyt oczywiste gdyby zajelo pierwsze miejsce. TDCAU niesie ze soba wieksze przeslanie, niech wygra.
dlatego glos na Smooth Criminal, ktore ubostwiam. klip obdarzam kultem, ale to zbyt oczywiste gdyby zajelo pierwsze miejsce. TDCAU niesie ze soba wieksze przeslanie, niech wygra.
'the road's gonna end on me.'
Chorobcia! %%%######## @@@@@
wywaliliscie Billie Jean ????
wdech, wydech, raz, dwa, trzy.... niebo jest niebieskie, a trawa jest zielona...
Chyba tego nie przezyję.
I na co ja mam glosowac teraz? Oba kawałki sobie bardzo cenie. Ale moim no.1 była Billie :( W zasadzie powinnam zaglosowac na TDCAU, gdyż SC jest bliżej BJ, ale chyba musze zmienic taktyke i oddac glos jednak na SC, aby wyrównać różnicę glosow miedzy piosenkami. Ach... co za koszmar.
wywaliliscie Billie Jean ????
wdech, wydech, raz, dwa, trzy.... niebo jest niebieskie, a trawa jest zielona...
Chyba tego nie przezyję.
I na co ja mam glosowac teraz? Oba kawałki sobie bardzo cenie. Ale moim no.1 była Billie :( W zasadzie powinnam zaglosowac na TDCAU, gdyż SC jest bliżej BJ, ale chyba musze zmienic taktyke i oddac glos jednak na SC, aby wyrównać różnicę glosow miedzy piosenkami. Ach... co za koszmar.
- Dangerous_Dominika
- wiśnia1994
TDCAU zasłużylo na 2 miejsce...na 1 nie;p
Jesli zajmie drugą pozycję to szczerze mówiąc bardzo będzie mi się podobać to podium. BJ jest utworem historycznym i należy mu się miejsce na deskach, co nie znaczy ze na pierwszym miejscu.
Smooth Criminal to dla mnie najlepsza piosenka w całościowym dorobku Jacksona, porywająca do tańca, rozrywająca energią.Jednym słowem HIT
Jesli zajmie drugą pozycję to szczerze mówiąc bardzo będzie mi się podobać to podium. BJ jest utworem historycznym i należy mu się miejsce na deskach, co nie znaczy ze na pierwszym miejscu.
Smooth Criminal to dla mnie najlepsza piosenka w całościowym dorobku Jacksona, porywająca do tańca, rozrywająca energią.Jednym słowem HIT
Konkurenci bardzo równi pod wszelkimi względami. Aranżacji muzycznej, wokalu, czy w końcu realizacji obrazu. Oba kawałki potrafią poderwać do tańca nawet w piątej godzinie imprezy (o, jakże mnie dzisiaj kark boliiii...). Może więc z sentymentu (:diabel:) do Bad, a może po prostu z umiłowania klimatu Smooth Criminal, głos na They Don't Care About Us. Niechże chociaż zwycięzcą pozostanie kawałek, który znalazł się w mojej personalnej pierwszej trójce, skoro złotego i srebrnego medalistę pogrzebaliście kilka rund temu:P