Utwory niepublikowane

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

niespodzianka pisze:Czy ktoś wie coś na temat utworu?
Tylko tyle, że jest podobno niesamowity i osoba, która słyszała jego kawałek ma nadzieję, że $ony zdecyduje się zamieścić na płycie.
Jeden z użytkowników MJJC wrzucił wczoraj na YT 7 sekund, te same, które są w tym linku, co podałaś.
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

anialim pisze:
Tylko tyle, że jest podobno niesamowity i osoba, która słyszała jego kawałek ma nadzieję, że $ony zdecyduje się zamieścić na płycie.
Jeden z użytkowników MJJC wrzucił wczoraj na YT 7 sekund, te same, które są w tym linku, co podałaś.
Dziękuję za odpowiedź :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Hmm ta piosenka przypomina po tym kawałku trochę utwór "Invincible" z "Invincible" ;-)
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
thewiz

Post autor: thewiz »

Mandey pisze:
Już wczoraj prostowałem kogoś na innym forum MJ.
To Jason Malachi we fragmenciku "Let Me Go".
I tyle w tym temacie.
To jest zupełnie inny utwór ;-)
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

thewiz pisze:
Mandey pisze:
Już wczoraj prostowałem kogoś na innym forum MJ.
To Jason Malachi we fragmenciku "Let Me Go".
I tyle w tym temacie.
To jest zupełnie inny utwór ;-)
Mandey, przegapiłam Twojego posta, sorry. Przesłuchałam sobie "Let Me Go" i mogę się mylić, ale wydaje mi się, że thewiz ma rację. Może za jakiś czas ktoś wypuści dłuższy fragment i łatwiej będzie porównać te dwa utwory.
Obrazek
Awatar użytkownika
Do$ka

Post autor: Do$ka »

Mandey pisze: To Jason Malachi we fragmenciku "Let Me Go".
I tyle w tym temacie.
Nie byłabym taka pewna. Nie mogłam znaleźć takiego fragmentu w LMG, ale jeszcze dla pewności wolałam sprawdzić:
Obrazek

Nawet jakby wziąć podwójną wartość to dalej się nie zgadza, więc to chyba jednak nie to
Obrazek

One sweet night I knew I would see
A stranger who'd be my friend
http://www.mjshouse.com/~pateli/index.htm
Mandey

Post autor: Mandey »

Nie będę polemizował. Szukałem stronki 100% potwierdzenia, że to Malachi.
Ten tytuł miałem okazję słyszeć już pod koniec ubiegłego roku na YT ale filmik został usunięty. Były tam komentarze gdzie pisano, że to Malachi. W tym fragmenciku słychać na moje ucho, że to nie MJ. Dotychczas się nie myliłem.

Zresztą... Ja bym ten kawałeczek dał posłuchać Mav. Dziewczyna ma czuja na wokal MJa. Ciekawy jestem co sądzi.
Ja twierdzę, że to nie MJ.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Olkia

Post autor: Olkia »

Ma ktoś link do Be a Lion? Przeszukuję neta i nic :/
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Wywołana do tablicy ;)

To nie Michael, a co to jest to nie wiem. Brzmi jak Malachi, ale nie słyszę tam żadnego fragmentu z (bujającego zresztą) "Let Me Let Go".

A sam tytuł "Can't Get Your Weight Off Of Me" to historia z brodą, dawno potwierdzone, że nie ma nic wspólnego z Michaelem.

Olkia, Be A Lion dla Ciebie:
http://rs308.rapidshare.com/files/36394 ... A_Lion.mp3
(jeśli ktoś ma info na temat łatwo dostępnego soundtracku, to proszę dać znać, lub usunąć link)
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Maverick pisze:To nie Michael, a co to jest to nie wiem
Trudno po tak krótkim fragmencie jednoznacznie stwierdzić, czyj to głos, przynajmniej mnie trudno jednoznacznie stwierdzić, że nie jest to Michael.
Osoba, która wypuściła te siedem sekund (dokładnie ten, o tu) jest pewna, że jest to Michael, posiada kawałek tej piosenki, zresztą - udowadnia to teraz na forum. Co innego, gdyby wypuścił to ktoś inny, jednak to powszechnie szanowany użytkownik, który nie pierwszy raz chwali się jakimiś rarities ;-)
Zobaczymy, czy nowa płyta potwierdzi autentyczność tego kawałka.
Olkia

Post autor: Olkia »

Dzięki serdeczne :)
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Znalazłem wieki temu dość ciekawą wersję "She Got It". Dzisiaj przeglądając swoje płyty z kolekcją MJ znalazłem tego rodzynka.
http://www17.zippyshare.com/v/16940829/file.html
Na stronie na której znalazłem opisane było jako domowe nagranie z okolic listopada 1990 zgrane z kasety.
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Mandey pisze:W tym fragmenciku słychać na moje ucho, że to nie MJ. Dotychczas się nie myliłem.
Dla mnie może być to jakieś wczesne demo do piosenki Invincible - w dobrej jakości. Po przesłuchaniu tego fragmentu odrazu słychać podobne mechaniczne dźwięki - tekstu niby nie znalazłem, który mógłby odpowiadać tym kilku słowom w snippecie, ale jak wiadomo Michael w demach ma skłonność to zmieniania tekstu - ostateczna wersja zresztą często różni się od wcześniejszych.

Równie dobrze może być to jakiś mix. Biorąc pod uwagę, że wersja instrumentalna tego fragmentu w całości krąży po necie, na youtube, co podtwierdza for the record.
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Mandey pisze:W tym fragmenciku słychać na moje ucho, że to nie MJ. Dotychczas się nie myliłem.
Jak dla mnie to jest Michael, tylko śpiewa w tonie gdzieś pomiędzy "Unbreakable" i "2000 Watts". Zresztą, fragment ten narzuca na myśl po prostu jakąś pierwotną wersję "Invincible".

Tutaj mam kolejne demko - tym razem "She Drives Me Wild":
http://www4.zippyshare.com/v/38009734/file.html
Jakość jeszcze gorsza niż poprzednio, ale różnice są słyszalne od razu.
Mandey

Post autor: Mandey »

Xander gdzie o tym jest w For The Record bo właśnie przeglądałem?
Według mnie nie jest to MJ i mam nadzieję, że nigdy nie będzie.
Pierwsze wzmianki i dziwne podróbki z tym tytułem wypłynęły już w 2007 roku. Do tego czasu nikt nie potwierdził na 100%, że to Jackson i raczej nikt już nie potwierdzi bo to nie jego.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
ODPOWIEDZ