Katastrofa w Smoleńsku. Śmierć prezydenta RP.
[*]
brak słów...
nie mogłam uwierzyć w to co usłyszałam. Od 9 slyszalam w tv, najpierw rozmawiali o tym spokojnie, jakby to w ogole nie dotyczylo nas (pewnie dlatego,ze nie mieli jeszcze potwierdzonych informacij), ale potem ??!!
SZOK
Co za tragiczny zbieg, Reprezentanci naszej Ojczyzny jadą na uczczenie zabitych w Katyniu i sami w Katyniu giną.
Wszyscy reprezentaci wsiedli do JEDNEGO samolotu, czy to nie jest nieprawdopodobne? Chociaz Para Prezydencka powinna leciec osobnym samolotem
Jak koledzy napisali, zostalismy osieroceni. Wyrazy współczucia rodzinom zabitych w Katyniu... po raz kolejny.
[*]
nie mogłam uwierzyć w to co usłyszałam. Od 9 slyszalam w tv, najpierw rozmawiali o tym spokojnie, jakby to w ogole nie dotyczylo nas (pewnie dlatego,ze nie mieli jeszcze potwierdzonych informacij), ale potem ??!!
SZOK
Co za tragiczny zbieg, Reprezentanci naszej Ojczyzny jadą na uczczenie zabitych w Katyniu i sami w Katyniu giną.
Wszyscy reprezentaci wsiedli do JEDNEGO samolotu, czy to nie jest nieprawdopodobne? Chociaz Para Prezydencka powinna leciec osobnym samolotem
Jak koledzy napisali, zostalismy osieroceni. Wyrazy współczucia rodzinom zabitych w Katyniu... po raz kolejny.
[*]
You are my Sun... you just make me shine, Michael
- little_susie
Podobno cztery razy samolot podchodził do lądowania
Niech Spoczywają w pokoju wiecznym Amen
Edit Piloci podjęli 2 próby lądowania

Niech Spoczywają w pokoju wiecznym Amen
Edit Piloci podjęli 2 próby lądowania

Ostatnio zmieniony wt, 13 kwie 2010, 18:45 przez little_susie, łącznie zmieniany 1 raz.
"Marzenie nie jest jedynie marzeniem - jest celem. Jest czymś co ludzka świadomość i podświadomość mogą zamienić w rzeczywistość" Michael Jackson
Żałoba narodowaMagdaS pisze:Szok.... ;((... wielka tragedia..... brak słów...
Ciężko uwierzyć że to prawda.... to jest jak zły sen....
I co teraz będzie...?
Ja napoczatku pomyślałem że to rosjanie mają coś z tym wspulnego. jest to prawie cały PIS najwiękasza liczba osób z pisu .
Polski rząd nie powinien oszczędzać na samolotach poinni leciec 2 a nie jednym wraz z presydentem .
Jestem w pracy nikt tu nie pracuje wszyscy oglądają telewizję .
3 OSOBY pODOBNO ŻYJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Współczuję rodzinom, przyjaciołom i znajomym zmarłych. To jest tragedia dla nich przede wszystkim.
Fakt jest jednak taki, że teraz cały świat usłyszy o Katyniu. Podobny charakter katastrofy- śmierć czołowych osób w kraju nasuwa (choć nieuprawnione oczywiście) skojarzenia ze zbrodnią katyńską, gdzie zginęli czołowi przywódcy wojskowi.
Rosyjscy politycy są w fatalnym położeniu. Mam nadzieję, że osoby opiniotwórcze zachowają zdrowy rozsądek.
I to, co piszecie w shoutboxie; że politycy bali się kupić nowe samoloty z obawy przed linczem opinii społecznej, która łatwo by zamieniła tę informację (pod wpływem informacji medialnych) w zarzut, że politycy "kupili drogie zabawki".
Fakt jest jednak taki, że teraz cały świat usłyszy o Katyniu. Podobny charakter katastrofy- śmierć czołowych osób w kraju nasuwa (choć nieuprawnione oczywiście) skojarzenia ze zbrodnią katyńską, gdzie zginęli czołowi przywódcy wojskowi.
Rosyjscy politycy są w fatalnym położeniu. Mam nadzieję, że osoby opiniotwórcze zachowają zdrowy rozsądek.
I to, co piszecie w shoutboxie; że politycy bali się kupić nowe samoloty z obawy przed linczem opinii społecznej, która łatwo by zamieniła tę informację (pod wpływem informacji medialnych) w zarzut, że politycy "kupili drogie zabawki".
Ostatnio zmieniony sob, 10 kwie 2010, 11:11 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- natalia0509
- mimi-yoshi
Nie podoba mi się to, że katastrofę będą badać rosyjscy specjaliści... Przecież to polscy powinni tam być i osądzić co i jak.
Może przynajmniej teraz spojrzą na Polaków z innej perspektywy. Idę ku romantycznemu mesjanizmu.
Może przynajmniej teraz spojrzą na Polaków z innej perspektywy. Idę ku romantycznemu mesjanizmu.
Ostatnio zmieniony sob, 10 kwie 2010, 11:22 przez Sybirra, łącznie zmieniany 1 raz.
Tragedia [*] Stan samolotów sprawdzać się powinno przed każdym lotem i tak jest. Tym bardziej przed lotem głowy państwa i reszty najważniejszych ludzi w Kraju.
Niech spoczywają w spokoju [*] :(
Komorowski będzie teraz chyba prezydentem, do czasu wyborów. Ja tam na polityce się nie znam. Z resztą narazie to nie jest ważne. Premier zwołał posiedzenie.Justine pisze:Wznowią wybory czy jak.
Niech spoczywają w spokoju [*] :(

- Damianos60
Niech spoczywają w pokoju :(
Niech spoczywają w spokoju [*] :( [/quote]
------------
od dzisiejszego dnia zostało74 dni do wyborów prezydenckich.
do tego czasu Marszałek Komorowski przejmuje 'władzę' nad Państwem..
Komorowski będzie teraz chyba prezydentem, do czasu wyborów. Ja tam na polityce się nie znam. Z resztą narazie to nie jest ważne. Premier zwołał posiedzenie.Justine pisze:Wznowią wybory czy jak.
Niech spoczywają w spokoju [*] :( [/quote]
------------
od dzisiejszego dnia zostało74 dni do wyborów prezydenckich.
do tego czasu Marszałek Komorowski przejmuje 'władzę' nad Państwem..
Ostatnio zmieniony sob, 10 kwie 2010, 11:58 przez endka, łącznie zmieniany 2 razy.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Poszłam na zajęcia w teatrze a tu kolezanka przynosi wiadomość: Prezydent nie żyje. Myśleliśmy ze nas wkreca, wiec właczyła TV. Boże... Szok. Brak słów. Mam wrażenie ze uczestnicze w jakimś filmie sf albo oglądam wydarzenie, kóre stało się kilkanaście lat temu... Prezydent i żona.. Nie, po prostu brak słów. Śmierć jest nieobliczalna.