Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

What Goes Around Comes Around
Od początku na nią głosuję. U mnie ma 10 miejsce na płycie.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

My Girl
Awatar użytkownika
Annie Jackson

Post autor: Annie Jackson »

Bardzo podoba mi się My girl i nie wyobrażam sobie, żeby odpadło przed What Goes Around Comes Around. Może jestem mało doświadczona i nie znam się tak dobrze na tym, co jest wypełniaczem i czy Motown wiedziało, co robić czy nie, ale nie odczuwam w żaden sposób, żeby ta piosenka nie pasowała do tej płyty. Wręcz przeciwnie jest dla mnie radosnym i przyjemnym punktem na "Ben'ie". Moim zdaniem Michael bardzo dobrze zaśpiewał tej piosenkę i zinterpretował ją na swój sposób i nie kojarzy mi się bezpośrednio z The Temptations.

A do What Goes Around Comes Around nadal mam mieszane uczucia i (moim zdaniem) My Girl w obliczu tej piosenki jest lepsze.
Awatar użytkownika
wilchelm111

Post autor: wilchelm111 »

What Goes Around Comes Around
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

My Girl - i wybaczcie ale nie mogę sklecić w tych okolicznościach, jakiejś sensownej argumentacji. Po prostu mi się mniej podoba.
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

What goes around comes around
Nudna jestem z tą moją awersją do chórków, uzupełnioną w tej piosence o brzmienie klawesynu lub instrumentu go przypominającego, ale cóż. Właśnie z tych oto dwóch powodów typuję wspomnianą piosenkę na out.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Zdecydowanie What Goes Around Comes Around

My Girl bardziej mi się podoba w wykonaniu Michaela niż The Temptations chociaż w ich wykonaniu też mogę posłuchać. My Girl jest moim numerem 1. Podoba mi się to że wykonanie Michaela ma dość znaczące różnice od oryginału. Nie wiem czy to co napisałam ma sens ale w chwili obecnej nie mam głowy do myślenia nad tym.
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

My Girl... poprostu wole What Goes Around Comes Around i tyle :P
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
ula

Post autor: ula »

What Goes Around Comes Around, bo jak już wspomniałam wcześniej, drażni ucho bardziej niż pozostałe, a tym bardziej My Girl
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

Typuję MY GIRL , ponieważ w What Goes Around Comes Around Michael śpiewa tak łagodnie i z taką lekkością. Co tam chórki na początku, jakieś przygrywki, taki urok tego stylu... Choć widzę, że utwór jest zagrożony, to nie chciałabym, żeby teraz odpadła akurat ta piosenka... ale co tam, bywają przecież gorsze rzeczy w życiu....

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

What Goes Around Comes Around - bowiem druga piosenka zawsze kojarzy mi się z filmm MY GIRL który wprost uwielbiam do tego stopnia że nam już na pamięć :)
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Maverick

Post autor: Maverick »

Ten wybór na szczęście bardzo prosty - What Goes Around Comes Around - mój kolejny kandydat do wylotu po "We've Got A Good Thing Going".

"My Girl" uskrzydla.
Awatar użytkownika
Anet18

Post autor: Anet18 »

Mój głos na What Goes Around Comes Around. W sumie poczekałabym z tą piosenkę jeszcze jedną rundkę ale My girl zagrożone jest więc głosuję już teraz.
My Girl w mojej hierarchii jest dość wysoko.. Poprawia humor na długo.
Stokroć przyjemniejsza dla ucha od rywala
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Miażdżąca przewaga oddanych głosów wskazuje, że najsłabszym ogniwem rundy czwartej pozostał:

07. What Goes Around Comes Around

Skoczna, podkasana nutka i taki poważny tekst...to trochę mi zgrzyta, dlatego nie ma tego utworku na podium w mojej czołówce. ;]

Runda piąta:

01. Ben
02. Greatest Show On Earth
03. People Make The World Go 'Round
04. We've Got A Good Thing Going
06. My Girl
09. Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day

Decydujemy do czwartku - bardzo późnego wieczora, bo nie będę miała swobodnego dostępu do neta :zly:

+++

My girl
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

metodą zdartej płyty -> My girl My girl My girl My girl My girl My girl

There's a place in your heart
And I know that it is love
Zablokowany