Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
- wilchelm111
- Annie Jackson
Cztery głosy i każdy na inną piosenkę, coś niesamowitego - jak różne gusta mamy
Ja jednak myślę podobnie jak Maverick i oddaje głos na We've Got A Good Thing Going. Piosenka ma denerwujące chórki i uważam, że w innych utworach Michael śpiewa po prostu lepiej, tak że przykuwa całą moją uwagę.
Jeżeli We've Got A Good Thing Going odpadnie w tej rundzie, to będę z coraz większym bólem głosowała na pozostałe piosenki. No cóż, taki urok NO.
Ja jednak myślę podobnie jak Maverick i oddaje głos na We've Got A Good Thing Going. Piosenka ma denerwujące chórki i uważam, że w innych utworach Michael śpiewa po prostu lepiej, tak że przykuwa całą moją uwagę.
Jeżeli We've Got A Good Thing Going odpadnie w tej rundzie, to będę z coraz większym bólem głosowała na pozostałe piosenki. No cóż, taki urok NO.
- Man in the mirror
My Girl
Z tą piosenką jest, jak z Benem, I Want You Back, I'll Be There, You Are Not Alone, Dancing Machine, ABC, Heal The World... Są bardzo rozpoznawalnymi hitami, ale ni w mordę nie są najlepszymi piosenkami na płycie. I, za wyjątkiem może Dancing Machine, nie mieszczą się nawet w pierwszej trójce albumów, z których pochodzą. Ale.. Są rozpoznawalne, no i nie da się ich przegonić. Co za uparte toto. Zawzięło się i puszczać nie chce. A gdzie My Girl do pozostałych utworów??? Pytam, no gdzie?
edit:
Posłuchajcie sobie wersję autorską Steviego<< i usłyszcie, ile Michael wbił w ten utwór życia, ile siary, ile energii. Genialna wersja Michaela, zupełnie inna. Mistrzostwo. I to niskie, słyszane w chórku shoo-be-doo-be-doo shoo-be-doo-be-doo pod koniec utworu.
Z tą piosenką jest, jak z Benem, I Want You Back, I'll Be There, You Are Not Alone, Dancing Machine, ABC, Heal The World... Są bardzo rozpoznawalnymi hitami, ale ni w mordę nie są najlepszymi piosenkami na płycie. I, za wyjątkiem może Dancing Machine, nie mieszczą się nawet w pierwszej trójce albumów, z których pochodzą. Ale.. Są rozpoznawalne, no i nie da się ich przegonić. Co za uparte toto. Zawzięło się i puszczać nie chce. A gdzie My Girl do pozostałych utworów??? Pytam, no gdzie?
edit:
Jej, ojej. Będę biadolić. Przecież to najlepsze funky machine na płycie. Jedyne.Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day. Jak dla mnie najsłabsza pozycja.
Posłuchajcie sobie wersję autorską Steviego<< i usłyszcie, ile Michael wbił w ten utwór życia, ile siary, ile energii. Genialna wersja Michaela, zupełnie inna. Mistrzostwo. I to niskie, słyszane w chórku shoo-be-doo-be-doo shoo-be-doo-be-doo pod koniec utworu.
Ostatnio zmieniony wt, 13 kwie 2010, 20:02 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- ManInTheMirror23
Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day ma swój specyficzny klimat, energetyczna, porywająca muzyka, a przede wszystkim interpretacja Michaela. Cenię i lubię Steviego, ale tym wykonaniem mały Michael deklasuje mistrza S. Bawi się głosem, czaruje, pokazuje tu całą rozpiętość swojej skali. Do tego genialne wyczucie rytmu, końcówka, to mistrzostwo świata. Nie sposób nie docenić tej ekwilibrystyki wokalnej u raptem 13-latka.
We've Got A Good Thing Going jest jak promyczek słońca w pochmurny dzień. Feeling i jeszcze raz feeling, buja niesamowicie i optymistycznie nastraja. Prawdziwie słodki i relaksujący, jak to określił recenzent RS. Lepiej wpływa na wydzielanie endorfin niż tabliczka czekolady. Akurat w tym utworze chórek nie wychodzi przed szereg, jest bardziej dyskretny i podkreśla, a nie zagłusza wokal Michaela. To tak radosna, lekka piosenka, ze nie sposób jej nie nucić razem z MJ.
My Girl - dziś mój wybór pada na utwór, który niejako przetarł szlaki braciom do profesjonalnej kariery. Lubię tę piosenkę, ma w sobie dużo uroku, Michael śpiewa ją rewelacyjnie, ale...No właśnie, ale coś trzeba wybrać i szukając argumentów za, niewiele znalazłam.
Dlatego uczepię się tego, iż ten utwór powinien znaleźć się na wspólnej płycie braci, jeśli nie pierwszej to drugiej, bo razem ją wykonywali, kojarzona jest nie z Michaelem Jacksonem , a właśnie z Jackson 5.
Za zawłaszczenie utworu na solową płytę skazuję My Girl na eliminację.
We've Got A Good Thing Going jest jak promyczek słońca w pochmurny dzień. Feeling i jeszcze raz feeling, buja niesamowicie i optymistycznie nastraja. Prawdziwie słodki i relaksujący, jak to określił recenzent RS. Lepiej wpływa na wydzielanie endorfin niż tabliczka czekolady. Akurat w tym utworze chórek nie wychodzi przed szereg, jest bardziej dyskretny i podkreśla, a nie zagłusza wokal Michaela. To tak radosna, lekka piosenka, ze nie sposób jej nie nucić razem z MJ.
My Girl - dziś mój wybór pada na utwór, który niejako przetarł szlaki braciom do profesjonalnej kariery. Lubię tę piosenkę, ma w sobie dużo uroku, Michael śpiewa ją rewelacyjnie, ale...No właśnie, ale coś trzeba wybrać i szukając argumentów za, niewiele znalazłam.
Dlatego uczepię się tego, iż ten utwór powinien znaleźć się na wspólnej płycie braci, jeśli nie pierwszej to drugiej, bo razem ją wykonywali, kojarzona jest nie z Michaelem Jacksonem , a właśnie z Jackson 5.
Za zawłaszczenie utworu na solową płytę skazuję My Girl na eliminację.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Tym razem muszę zagłosować na coś innego niż do tej pory, bo mój "fawotyt" właśnie odpadł.
I co tu teraz począć. Wcześniej sytuacja była taka wygodna, a teraz pojawiły się schody.
My Girl. Piosenka sama w sobie cudna tylko, że ja znam lepsze wykonanie (http://www.youtube.com/watch?v=ltRwmgYEUr8) )i nic na to nie poradzę, nie jestem hipokrytką, że jak Michael to już zawsze najlepiej. My Girl niestety „wygrała tym razem z Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day, bo tam Michael, kto wie czy nie lepszy od Steviego, choć ta piosenka „zrosła” mi się z Wonderem i jego głosem. Na mojej liście, ten utwór w wykonaniu Michaela ciągle do góry.
Jak można głosować na czysty feeling, no jak, zapytowywuję
We've Got A Good Thing Going
I co tu teraz począć. Wcześniej sytuacja była taka wygodna, a teraz pojawiły się schody.
My Girl. Piosenka sama w sobie cudna tylko, że ja znam lepsze wykonanie (http://www.youtube.com/watch?v=ltRwmgYEUr8) )i nic na to nie poradzę, nie jestem hipokrytką, że jak Michael to już zawsze najlepiej. My Girl niestety „wygrała tym razem z Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day, bo tam Michael, kto wie czy nie lepszy od Steviego, choć ta piosenka „zrosła” mi się z Wonderem i jego głosem. Na mojej liście, ten utwór w wykonaniu Michaela ciągle do góry.
Jak można głosować na czysty feeling, no jak, zapytowywuję
We've Got A Good Thing Going
Dobrze, że jeszcze są ludzie, którzy słyszą to samo co ja. I lubią te endorfiny, nie grożące skutkami (u)bocznymi poczućsongbird pisze:Lepiej wpływa na wydzielanie endorfin niż tabliczka czekolady.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Doing what I’m doing
Watching the wheels - John Lennon
Uśmiałam się setnie czytając Twoje stwierdzenie, ale masz święta rację, We've Got A Good Thing Going wyzwala tyle hormonów szczęścia co najlepsza czekolada, a ma zdecydowaną przewagę nad słodkościami. Nie tylko nie przyczynia się do powstawania boczków, ale nawet powoduje, że te już istniejące ulegają spłaszczeniu. Śpiewając z Michaelem , tańcząc, bujając się w rytm tej piosenki wyzwalamy w sobie tyle energii, że spalamy te nadprogramowe i nieplanowane "dodatki". Jak więc nie kochać We've Got A Good Thing Going , po prostu, nie da sięanja pisze:I lubią te endorfiny, nie grożące skutkami (u)bocznymi poczuć
Just this magic in your eyes and in my heart ...