Nasze kolekcje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- Terminator
Re: Kolekcje raz jeszcze
Wydawnictwa z serii „Limited”, czy też o innej, równie dobrze przyciągającej kolekcjonerów, nazwie oraz wydawnictwa filmowe:
A co to za cudo, to rozkłade z okładką z INVICIBLE i drugie z Michaelem w tym stroju z HIStory?
A co to za cudo, to rozkłade z okładką z INVICIBLE i drugie z Michaelem w tym stroju z HIStory?
A to są....Terminator pisze:A co to za cudo, to rozkłade z okładką z INVICIBLE i drugie z Michaelem w tym stroju z HIStory?
Aha! No te....
Wiesz, ja nawet nie wiem, czy to są wydania oficjalne, prawdę mówiąc
To pierwsze to "Invincible in the MIX"- bardzo fajnie zrobione składanki, idealne na dyskoteki- twa to strasznie długo, ale się nie nudzi
Drugie to z kolei "Live in Brunei- New Year Eve"- to, co sobie Sułtan Brunei zafundował.
Jak ja bym chciała móc sobie takiego Michael'a zafundować na Sylwestra....
Idę sprawdzić stan swojego konta- może się już uzbierało....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
To bootlegi Kasiu, czyli absolutnie nieoficjalne wydania, ale za to wychuchane przez fanow i zrobione specjalnie dla fanow. Szczegolnie fajne jest to InvincibleM.Dż.* pisze:A to są....Terminator pisze:A co to za cudo, to rozkłade z okładką z INVICIBLE i drugie z Michaelem w tym stroju z HIStory?
Aha! No te....
To bootlegi Kasiu, czyli absolutnie nieoficjalne wydania, ale za to wychuchane przez fanow i zrobione specjalnie dla fanow. Szczegolnie fajne jest to Invincible [/quote]thewiz pisze:A to są....
Aha! No te....
Aaaaa! Bootlegi?
To ja mam bootlegi i nawet o tym nie wiem?
No tak.... Przedstawiam się: Kasia jestem
Dzięki Agatko za olśnienie- mam jeszcze kilka takich dziwnych wydawnictw, które mimo, że oficjalnymi nie są to miło się ich słucha i na nie patrzy
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Fajne macie te kolekcje ! Naprawdę dech w piersiach zapiera
Też się dokleję do tego wątku, muszę tylko tacie pomarudzić, żeby cyfrówkę z pracy pożyczył. Moje zbiory nie są co prawda tak imponujące, ale sądzę, że i tak nie jest najgorzej, zważywszy na fakt iż zawartość mojego portfela ogranicza się zazwyczaj do rybich łusek i kurzych koteczków Ja naprawdę lubię zwierzęta, ale to już chyba lekka przesada
W każdym razie jestem z mojej kolekcyjki baaarrdzooo dumna. Nie pozbyłabym się niczego. Aż dziw bierze w jakich momentach czasem coś potrafi wpaść człowiekowi w łapki
Oczywiście wartość emocjonalna kolekcji i historie pisane przez życie dla jej poszczegółnych eksponatów. To wszystko jest bezcenne i nie podlega żadnym kryteriom
Też się dokleję do tego wątku, muszę tylko tacie pomarudzić, żeby cyfrówkę z pracy pożyczył. Moje zbiory nie są co prawda tak imponujące, ale sądzę, że i tak nie jest najgorzej, zważywszy na fakt iż zawartość mojego portfela ogranicza się zazwyczaj do rybich łusek i kurzych koteczków Ja naprawdę lubię zwierzęta, ale to już chyba lekka przesada
W każdym razie jestem z mojej kolekcyjki baaarrdzooo dumna. Nie pozbyłabym się niczego. Aż dziw bierze w jakich momentach czasem coś potrafi wpaść człowiekowi w łapki
Oczywiście wartość emocjonalna kolekcji i historie pisane przez życie dla jej poszczegółnych eksponatów. To wszystko jest bezcenne i nie podlega żadnym kryteriom
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Tak jak obiecalam , wrzuce jeszcze kilka fotek z tym standem i innymi kartonowymi przybytkami
Invincible:
To samo i ja
BOTDF + History/ koncert w Polsce
Biala biblia i troche narysowanego MJa
Kosz rozmaitosci
Dla kazdego fana cos najpiekniejszego : wykorzystany bilet na koncert idola. Szkoda, ze tylko jeden.... bylam za mala, by miec szanse zobaczyc MJa wiecej razy ,gdy jeszcze koncertowal ;-(
Kilka pisanek Michaela:
Invincible:
To samo i ja
BOTDF + History/ koncert w Polsce
Biala biblia i troche narysowanego MJa
Kosz rozmaitosci
Dla kazdego fana cos najpiekniejszego : wykorzystany bilet na koncert idola. Szkoda, ze tylko jeden.... bylam za mala, by miec szanse zobaczyc MJa wiecej razy ,gdy jeszcze koncertowal ;-(
Kilka pisanek Michaela:
Tak.....
Te kartonowe cudeńka to było coś, co zawsze spędzało mi sen z powiek.
Nigdy mi sie jakoś nie udało żadnego zdobyć- w sumie, nigdy nawet nie próbowałam
No i kalendarze mysterygirl bardzo mi się podobają- sporo tego
Te kartonowe cudeńka to było coś, co zawsze spędzało mi sen z powiek.
Nigdy mi sie jakoś nie udało żadnego zdobyć- w sumie, nigdy nawet nie próbowałam
No i kalendarze mysterygirl bardzo mi się podobają- sporo tego
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Mam pytanie do zbieraczy, pytalam juz w sumie, ale wole raz jeszcze.
Interesuje mnie ksiazka HIStory z nutkami do utworow. Taka, zeby okladka byla jak z CD, czyli z pomnikiem, zeby ksiazka byla duuuza i zeby byly w niej nutki do wszystkich utworkow z HIStory.
Dangerous i Bad w sumie tez mnie interesuja.
Takie duuuze, ladne ksiazki.
Ma ktos?
Skad mozna to miec?
Czy zeby to miec, to trzeba bank obrabowac czy jakos po ludzku to jest dostepne?
I tak pewnie sie skonczy na tym, ze to skseruje
MJowitek Ksiazkowy Pirat
Interesuje mnie ksiazka HIStory z nutkami do utworow. Taka, zeby okladka byla jak z CD, czyli z pomnikiem, zeby ksiazka byla duuuza i zeby byly w niej nutki do wszystkich utworkow z HIStory.
Dangerous i Bad w sumie tez mnie interesuja.
Takie duuuze, ladne ksiazki.
Ma ktos?
Skad mozna to miec?
Czy zeby to miec, to trzeba bank obrabowac czy jakos po ludzku to jest dostepne?
I tak pewnie sie skonczy na tym, ze to skseruje
MJowitek Ksiazkowy Pirat
-
Nie- to są dwie różne książkiTerminator pisze:Kiedyś była taka książka ze zdjęciami Michaela z Polski. Nazywała się chyba Moja HIStoria jak fotografowałem Króla popu. Nie wiem czy to jest ta książka Marka Kwiatkowskiego co ma M.Dż.
Czy można ją jeszcze gdzieś kupić?
"Moja HIStoria, czyli jak fotografowałem Króla" to wydanie z 1999 roku.
Książka napisana przez Czesława Czaplińskiego, przy okazji drugiej wizyty Michael'a w Polsce.
Publikacja zawiera prawie same zdjęcia robione przez faceta, właśnie podczas wizyty Michael'a- miał, jako fotograf, wyłączność na bycie z Michael'em niemal wszędzie.
Bardzo piękna książka ze świetnymi zdjęciami i ciekawymi obserwacjami.
BARDZO gorąco polecam.
Książka prof. Marka Kwiatkowskiego nosi tytuł "Zwierzenia" i jest, wydaną w 2001 roku, autobiografią profesora.
Napisana została w oparciu o wywiad przeprowadzony przez Lidię Nowicką.
Jest to o tyle interesujące wydawnictwo, że poświęca Michael'owi i Jego wizytom w Polsce i znajomości (przyjaźń w zasadzie) z profesorem bardzo dużo miejsca.
Równie fantastycznie napisana- również gorąco polecam
Szczególnie miło jest czytać te dwie książki, ze obaj autorzy, z początku mieli do Michael'a wielki dystans- traktowali Go jako dziwaka.
Jednak w miarę upływu czasu i lepszego poznawania, przekonali się, że to bardzo ciekawy i "normalny" człowiek.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Dobre pytanie. Pamietam jak jakies 3 lata temu (o 2 lata za pozno niestety ) obszukalam wszystkie empiki/ksiegarnie i wszedzie slyszalam tylko jedna odpowiedz, ze wyczerpal sie naklad tej ksiazki (Zwierzenia).Terminator pisze:A zna Ktoś jakiś sklep gdzie można te książki kupić?M.Dż.* pisze:Książka prof. Marka Kwiatkowskiego nosi tytuł "Zwierzenia" i jest, wydaną w 2001 roku, autobiografią profesora.
Napisana została w oparciu o wywiad przeprowadzony przez Lidię Nowicką.
Jest to o tyle interesujące wydawnictwo, że poświęca Michael'owi i Jego wizytom w Polsce i znajomości (przyjaźń w zasadzie) z profesorem bardzo dużo miejsca.
Równie fantastycznie napisana- również gorąco polecam...
I teraz mam taka mysl...
Moze zakupimy bezposrednio u samego profesora po egzemplarzu
Ostatnio zmieniony sob, 15 kwie 2006, 15:47 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Szukając informacji co by odpowiedzieć THRILLERowi na jego pytanie o noworoczny koncert w Brunei natknąłem się na to:
hmmm Sułtan zafundował sobie Michaela latem, na Sylwestra był koncert z trasy HIStory. W taki razie pytanie. Który koncert znajduje się na tej płytce? ten z HIStory Tour (okładka sugeruje że tak ale wątpię) czy ten, który zaczyna się od Jam? Bo jeśli ten pierwszy toM.Dż.* pisze:Drugie to z kolei "Live in Brunei- New Year Eve"- to, co sobie Sułtan Brunei zafundował.
Zdecydowanie, koncert zaczyna się Carminą, potem podmuch wiatru i uderzenie z "Jam"Willy pisze:hmmm Sułtan zafundował sobie Michaela latem, na Sylwestra był koncert z trasy HIStory. W taki razie pytanie. Który koncert znajduje się na tej płytce? ten z HIStory Tour (okładka sugeruje że tak ale wątpię) czy ten, który zaczyna się od Jam? Bo jeśli ten pierwszy to
Jeszcze taka podpowiedź- może się komuś przyda, bo też chętnie się dowiem co mam : pod koniec koncertu (przed "Earth Song" bodajże ) Michael dziękuję całej rodzinie królewskiej za przyjęcie- wymienia niektórych z nazwiska (o ile dobrze pamiętam- szczególne podziękowania skierował w stronę księcia, ale nie jestem sobie teraz w stanie przypomnieć jego imienia)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
i pomyslec sobie,ze kiedys po przeczytaniu 3 książek,chwalilam sie ,ze wiem wiecej niz fan ktory interesuje sie MJem od bardzo dlugo!!!
no ja w swoją kolekcje wliczam:
3 książki-moonwalk,superstars.sekrety raju utraconego,
plyty Jacksons:
Destiny,triumph,victory,i jakas tam jeszcze składanka..
butelka po perfumach
plyty Jacksons:
Destiny,triumph,victory,i jakas tam jeszcze składanka..
butelka po perfumach