Sentymentalna podróż, czyli co oglądałeś jako dziecko?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Patiii

Post autor: Patiii »

Omega Supreme,miałam na myśli to,że zapewne napiszę tytuły,której już ktoś wcześniej podał :)
A swoją drogą - ale masz dobrą pamięć do Żółwi Ninja,no no godne podziwu! :)

Omega Supreme pisze:Przydała by sia jakas stacja telewizyjna o nazwie Nostalgia I tam puszczano by te żółwie., czarodziejki. dynasta i bill cosby. :)
Też tak uważam :).Nie ukrywam ,że z ogromną chęcią obejrzałabym dzisiaj Czarodziejki,czy Żółwie :)Tak gwoli przypomnienia.

Omega Supreme pisze:Pamietacie Donaldy? ALbo Turbo?
O taaak,jak ja uwielbiałam te gumy :) Zawsze prosiłam mamę,żeby mi kupiła z ok.5,tylko ze względu na naklejkę.Ahhh,co to były za czasy,hehe ;)
Just call my name and I'll be there...So I call You - MICHAEL !!

PT <3

Obrazek
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

Ostatnio widzialem na youtube telewizyjną polska reklamę Papierosów Marlboro :) heheh Bogusław Linda. siedziw fotelu bez koszuli. i odpala papierosa... Takie rzeczy leciały w Telewizji jako reklamy :) a dzisiaj? Zakazują nawet juz staremu koniowi zapalić na głupim przystanku gdy jedzie do pracy.
Mało tego W sklepach były takie gumy do żucia Papierosy :) TO było tak jakby paoierosy na sztuki. identyczne z wyglądu i jak sie obdzierało papierosa z papierka to w srodku byla guma do zucia zamiast tytoniu.
Oczywiscie to były papierosy wersja dla dzieci. :)

To jeden z najlepszych przykladów jak zmieniają sie czasy :)

Obrazek

Jest jeszcze jedna rzecz.
pewnie pamietacie polski seriam Siedem Zyczeń o kocie Radimenesie czy jakos tak :) Został uratowany przez dzieciaki i od tej pory spelniał im 7 waznych życzeń.

Ostatnio okazało się (co było trzymane w tajemnicy) że na samym koncu filmu zostaly im do dokręcenia tylko sceny jak Kot mówi i rusza ustami. Nie wiedzieli jak to zrobic zaplacili odszkodowanie wlascicielce kota.. Kota uśpili (czyt. Zabili) I dokrecili brakujace ujecia.. ruszając puszczkiem martwego kota. i podkladajac mu głos. Cała polska zachwycała sie wtedy super serialem. i mówiacym kotem a nikt nie wiedział że patrzy na martwego zabitego dla naszej zabawy Kota.

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw, 21 sty 2010, 23:21 przez Omega Supreme, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

oooo, przypomniałeś mi ^^ czasy kiedy razem z paczką znajomych kupowaliśmy te gumy-fajki i chodziliśmy na plac zabaw by je "wypalić" :smiech: to nic że ta guma była tak niedobra i szybko smak traciła ważne że przez chwilę się mogło poczuć dorosłym glupija

ok, ja lepiej znikam bo sie OFF zrobi, moderzy nie bijcie ale się nie mogłam powstrzymać :party:
a tę fotkę to sobie normalnie na dysku zapisze :-)
Karioka

Post autor: Karioka »

mam kilka kultowych filmów z dziecinstwa
ale przed wszystkim:

"The Goonies" - do dzis ogladam namietnie i mi sie nie znudził
"16 świeczek "- jw.

ponadto ja jestem z pokolenia "Beverly Hills 90210"
gdy poraz pierwszy emitowano ten serial w Polsce ja zaczynalam liceum
i potem dorastalam razem z nimi
złego słowa nie dam powiedziec na ten serial ; )

no i polskie seriale:
Pan Samochodzik i templariusze
Stawiam na Tolka Banana
Wakacje z duchami
Podróz za jeden usmiech

i teatry Andrzeja Maleszki - te z lat 80-tych z całkiem mała Kasia Bujakiewicz
ain't no sunshine when he's gone...
1958-2009
Klaudyna

Post autor: Klaudyna »

A ja mam na kasetach ponagrywane wszystkie odcinki Gumisów i Smerfów z wyjatkiem jednego w którym była brzydka baba-jaga. Strasznie się jej bałam. Lubiłam jeszcze Jedyneczką. Nienawidziłam bajek typu Pokemony. A wracając do tych papierosów-gum pamietam jak z kuzynem i bratem potajemnie ,,paliliśmy'' je w lesie i czulismy się naprawde dorośli ;-)
,,Kłamstwa mogą wygrać sprint, ale to prawda wygrywa cały maraton''~ Michael Jackson
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

"My Little Pony and Friends" - moja naj, naj, naj bajka, "Muminki" (ten klimat, hmm...), "Wyspa Niedźwiedzi" (ubolewam, że nie powtórzyli emisji tej bajki).
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Margareta pisze:"Muminki"
oj tak Muminki to była zdecydowanie moja ulubiona bajka..
i zwiazany z tym postrach:
Obrazek

do tego jeszcze serial WOW..nie wiem czy ktos pamieta taki wirus komputerowy..
http://img402.imageshack.us/i/snapshot2 ... 33611.jpg/
Tajemnica Sagali
http://bajkitv.pl/galeria/plik.php?obra ... 63.jpg[/b]
i Trzy szalone zera.
Mama i ja
Bąblandia
Kasztaniaki
Troskliwe misie
Bouli
Twój problem nasza głowa^^

Ach...te wspomnienia... ;)

Jeszcze sobie przypomniałam...DD REPORTER!
Obrazek
i Ala i As
Obrazek
ODPOWIEDZ