MJ Wrocław Dance Team?

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Konkurs to bardzo fajny pomysł i oczywiście na plakacie będzie umieszczona informacja o nim. Ja proponuję jakiś quiz z wiedzy o muzyce Michaela. Nie żadne prywatne sprawy w stylu "jak nazywają się dzieci Michaela", "ilu ma braci, ile sióstr", i "czy wziął ślub z Debbie a) w Meksyku b) w Australii c) na księżycu", bo to niewiele wnosi. Pytania dotyczące takich spraw to dla mnie osobiście gimnazjada, mimo że to nie byłyby pytania pudelkowe, ale wiedza muzyczna to już trochę wyższy poziom fanowania, prawda? Jaka szkoda, że nie wszyscy się tym interesują i nie wychodzą poza poziom złotego body (które oczywiście piękne i sexy jest nenene )Bedzie motywacja, by się podszkolić, przejrzeć Adriana Granta, odkurzyć niektóre piosenki i videoklipy, bo można byłoby pytać o jakieś szczególy z nich.

Za konkursem tańca nie jestem, bo kto by wystąpił? Na pewno Arek i mój mąż. To trochę za mało... Dziewczyny raczej wstydziłyby się wziąć udział a osoby "z zewnątrz" raczej też by się nie przełamały. To nie MJowisko.

Mogłabym pomóc ułożyć pytania do quizu związanego z twórczością artystyczną Michaela. Co myślicie o mojej propozycji?
Awatar użytkownika
Klaud

Post autor: Klaud »

Świetny pomysł.
Jestem za. ;-)
A no właśnie,co to za nagroda ?
Ostatnio zmieniony czw, 06 maja 2010, 20:09 przez Klaud, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Post autor: LiberianGirl1989 »

MJowitek pisze: Możemy mieć nagrodę w konkursie, prosto z Londynu, jeszcze nie wiadomo co, ale i tak coś, co tutaj trudno zdobyć.
Jeśli chcemy nagrodę, musimy wiedzieć o tym jak najszybciej - nagroda może przyjechać do Polski wraz z jedną forumową fanką :) 17 maja.
Ej ale o co chodzi? co za nagroda? jaka znowu fanka forumowa? Może jakieś szczegóły?:) bo ja nie jarze o co kaman;P
MJowitek pisze:(rozrasta nam się sprawa Lubiąża, domu dziecka i takich tam). Przypuszczam, że Olga machnie nam przemówienie bo ma w sąsiednim wątku sporo pomysłów:)
O so chozi z tym Lubiażem i z domem dziecka? nic mi o tym nie wiadomo... :wtf: i jakie moje pomysły masz na myśli Jowitka? glupija o którym wątku mówisz? "ESD i MTC-konkrety"? Chodzi Ci o moje pomysły dotyczące tych przedsięwzięć?

Bardzo prosze o kilka słów wyjaśnienia, bo troche sie w tym gubie:)

Ale konkurs to dobra rzecz:) Świetny pomysł na urozmaicenie imprezki:)
Jestem za quizem z wiedzy muzycznej o Mike'u w takiej wersji jak przedstawiła Kasia. Jesli chodzi o konkurs taneczny, to zgadzam się, że może to nie wypalic, lecz myśle, że jednak zawsze możemy zapytać zgromadzonych ludzi czy jest wśród nich ktos kto uważa, że dobrze tańczy układy Michael'a i chciałby wystartować w konkursie:) jeżeli zgłosiło by się przynajmniej 5 osób to sądzę, że już można by to zrobić.A jak nikt się nie zgłosi, bądź będzie to tylko Arek i mąż Kasi, to trudno. Arek i tak pewnie da popis w trakcie disco;P
Dodatkowo można by zorganizować konkurs piosenki Majkelovej:)) albo z karaoke albo normalnie z podkładem jedynie. Ewentualnie może też być konkurs na najlepsze przebranie. najlepsze czyt. najbardziej w stylu MJ:) Nie wiem co jeszcze. Nic więcej nie przychodzi mi na razie do głowy.

MJwroc ta nowa wersja thrillera, którą zmontowałaś jest idealna:)
MJwroc pisze:Zdecydujmy, co w końcu z Beat it. Proponuje wprowadzenie+ kilka refrenów.
Ja mam dobry pomysł na zrobienie Beat it. Przedstawię Wam na zajęciach w sobotę:)
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

LiberianGirl1989 pisze:Ej ale o co chodzi? co za nagroda? jaka znowu fanka forumowa? Może jakieś szczegóły?:) bo ja nie jarze o co kaman;P

Jowita to wyjaśni, bo to ona się z tą fanką zna a z tego co wiem, to ta forumowa fanka chyba nas sympatią darzy :P

LiberianGirl1989 pisze:O so chozi z tym Lubiażem i z domem dziecka? nic mi o tym nie wiadomo.
Żebyśmy w sobotę 26 czerwca około połudna (jak odeśpimy imprezę w Lofcie, choć kac i tak będzie nam przeszkadzać :P) zebrali tyłki i pojechali do Lubiąża. Michael był zwiedzać były klasztor cystersów w Lubiążu w 1997 r. i przyznać mi się tu bez bicia ilu z Was tam było? Ja nie byłam na przykład a to podobno bardzo łądne miejsce. Potem możemy sobie tam gdzieś siąść na polance, wypić browara i zrobić jakiś mały barbecue, może pograc w coś. Cokolwiek :). Ten wyjazd byłby otwarty dla wszystkich fanów, nie tylko pełnoletnich, jako taka trochę rekmpensata jakby ktoś nie mógł być w piątek w klubie ze względu na wiek albo inne sprawy. A poza tym jak jest grupa, to łatwiej skołować przewodnika do oprowadzania po tym obiekcie a możliwe, że przewodnik nam poopowiada trochę o wizycie Mj-a, bo tam podobno wciąż jest ten sam przewodnik co 13 lat temu :P Chcecie? Ostatni pociąg z Wołowa do Wrocławia jest koło 20.00 a byśmy mogli sobie dzięki temy wypadowi do Lubiąża jeszcze przedłużyć nasze "wrocławskie Michaelowe dni".

Co do domu dziecka, to chodzi o to, żeby to, co z biletów na Memory Night kapnie na nasz cel charytatywny, przeznaczyć na pomoc jakiemuś dziecku z domu dziecka- albo kupując mu coś albo fundując mu wypad do Lubiąża razem z nami (jeśli będzie taka możliwość)-dzieci z domu dziecka nieczęsto jeżdzą na takie wypady, powiedziałabym raczej, że wcale. To tak pokrótce.

Mjwroc, nowa wersja Thrillera z samym tylko głosem Price'a na początku rządzi :) Przyniosę ją już na sobotę. W ogóle w sobotę pogadamy szerzej i przypominam o "wyjściowych dresikach", bo zdjęcia i filmy będą. Do zobaczenia!!! :happy:
Awatar użytkownika
Bad_Kiki

Post autor: Bad_Kiki »

A mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć gdzie Wy macie te próby?
Michael jest bogiem,
Muzyka nałogiem,
Pop jest podstawą,
A moonwalk zabawą :)
Awatar użytkownika
Klaud

Tropical Dance Studios - ul. Świdnicka 19 (IV piętro) ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Ahaaaaa....to takie buty:)) no tak teraz sobie przypominam, że o tym naszym celu charytatywnym była mowa:)) i popieram to w 100%! to obgadamy to jeszcze na zajęciach.
Kurcze świetny pomysł z tym wyjazdem do Lubiąża!!! Rok temu, kiedy nie byłam jeszcze fanka Jackson'a, chciałam tam jechać na "Slot art festiwal", ale w końcu nie pojechałam. To jest wspaniałe miejsce! Fajnie by było wybrać się tam razem i to zaraz po rocznicy:)
Tylko kurcze ja tez chciałabym jechać do Krakowa na ten ESD także jeszcze nie wiem czy do Was dołączę... a może byśmy to przełożyli na jakiś inny czas? bo tam w sumie można jechać zawsze, a ESD - o ile wypali - będzie tylko jeden jedyny raz... No ale jak nie chcecie kiedy indziej, to nie nalegam.

Bad_Kiki
tak jak pisała Klaudia to jest Tropical Dance Studios, a dokładnie Szkoła Pierwszego Tańca, przy Świdnickiej 19 (IV piętro). Jak idziesz Świdnicką od strony Rynku i zaraz jak wychodzisz spod przejścia to po prawej jest ta szkoła. Często stamtąd słychać gościa z głośnika, który reklamuje szkołę albo jakaś muza leci:) myślę, że trafisz. I jeszcze jeśli przyjdziesz w ta sobote, to przyszykuj tak z 10zł, bo mniej więcej tyle płacimy za salę. To samo tyczy się innych osób, które chciałyby dołączyć.

Jeszcze mam propozycje nie do odrzucenia dla moich kochanych MJków:D
Słuchajcie pomyślałam, że któregoś dnia moglibyśmy zrobić zrzutkę i wybrać się na Paintball'a. Co Wy na to?:) bo ja zawsze chciałam sie postrzelać, a nas jest dość dużo i jakby się zebrało z 10 osób to kosztowałoby nas to jedynie 5 zł:) Zamieszczam stronke naszego wrocławskiego paintball'a na Stadionie Olimpijskim:
http://www.armypaintball.pl/

Po za tym można też dokooptować jakiś swoich sprawdzonych kumpli, to jeszcze taniej wyjdzie:) bo ja o tym rozmawiałam ze swoja koleżanka ze studiów i ona byłaby chętna.

Co o tym myślicie? Strzelacie czy się boicie?;D
Zastanówcie się nad tym i pogadamy w sobote na zajęciach:)
Buziaczki!:***
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

A zatem, moon_song chce nam pomóc (finansowo) jeśli chodzi o wydruk plakatów i ulotek. nie całość, ale tyle ile będzie w stanie. Jesteśmy w kontakcie.
Jest teraz w Anglii i długo tam jeszcze posiedzi, niedługo będzie w sklepiku ArenyO2 i coś będzie mogła załatwić jako nagrodę na nasz konkurs (jeśli konkurs będzie). Jaka nagroda, tego jeszcze nie wiadomo. coś, co jest tam a nie ma tu.
Ona sama teraz tu nie przyjeżdża, ale jedna fanka z forum ja odwiedza niedługo (celowo nie piszę nicków bo szanuję życie prywatne ludzi) i wraca 17 maja do Polski i będzie mogła przywieźć naszą nagrodę ze sobą. Kurier Polska- Polska jest bezpieczniejszy i tańszy niż Anglia-Polska. Za kuriera płacę już ja więc spoko.

Czyli teraz kwestia tego, żeby dać moon_song cynk, że będzie taki a taki konkurs, żeby zdążyła coś kupić (nie ponosicie żadnych kosztów) i przekazać to dalej 17 maja.

Rozmawiałam z Moon wczoraj, ma jeszcze jeden extra pomysł, już bardziej związany z samą charytatywą. Pogadamy w sobotę.

I tak, Olga, miałam na myśli te wszystkie ESD, MTC i inne zestawy literek. Jestem mocno poza tematem, sama nie mam kiedy się w nie porządnie zaangażować, ale tam chyba jest parę pomysłów, które możemy na MNIEJSZĄ skalę powdrażać we Wrocławiu. Skoro i tak uderzamy w dom dziecka/szpital. Chyba bardziej się orientujesz w tym temacie, może wiesz co możemy od nich "podkraść". Ot, kasy dużo z imprezy nie będzie (powiedzmy, że ok 2zl od biletu, jak będzie 100osób to mamy 200zł, to nie sa miliony) zatem pomysł jest taki, żeby poleźć do dzieciaków i np dla nich zrobić występ, poczytać im coś, pouczyć kilku kroków, pograć w coś, nie wiem co- o tym będziem rozprawiać w sobotę. Mysleć można już teraz.
Także o tym gdzie pójść - może ktoś ma konkretny pomysł, bo co, będziemy rzucać lotki w książkę telefoniczna, na kogo wypadnie na tego bęc?
A to czas jest, żeby to poplanować,to nie tak hop siup myślę, ot sobie pójść do domu dziecka. Jakbym była dyrektorem takiej placówki to bym uważała kto i po co chce iść do moich wychowanków. My wiemy, że mamy dobre intencje, oni - nie. Musimy mieć czas dać się poznać.
I kiedy mamy czas na takie coś? Ile osób zostaje we Wro na wakacje? Skąd Wy w ogóle jesteście? :wariat: Fajnie by było zawczasu wiedzieć ile ludu jest do ewentualnej dyspozycji lipiec-sierpień.
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Tak, jestem za wyjazdem do Lubiąża!!!
Ale napewno nie w sobotę.
Może lepiej niedziela rano?

Kasiu, tak jak napisałaś, to nie jest MJowisko. Dlatego nie róbmy zbyt ambitnych konkursów, bo nie wszyscy uczestnicy będą fanami.
Proponuję pytania wzrastające trudnością;) Oczywiście jestem za tym żeby pytać tylko o muzykę. I o filmografię też!

Cieszę się że pasuje wam ten Thriller, wreszcie doszłyśmy do kompromisu.
Co do the drilla: czy mam go skrócić o część TDCAU?
Awatar użytkownika
Klaud

LiberianGirl1989 pisze:Jeszcze mam propozycje nie do odrzucenia dla moich kochanych MJków:D
Słuchajcie pomyślałam, że któregoś dnia moglibyśmy zrobić zrzutkę i wybrać się na Paintball'a.

Dobry pomysł ;-)
Zawsze chciałam tego spróbować.
Jestem za :snajper:

MJowitek pisze:zatem pomysł jest taki, żeby poleźć do dzieciaków i np dla nich zrobić występ, poczytać im coś, pouczyć kilku kroków, pograć w coś, nie wiem co- o tym będziem rozprawiać w sobotę.
Świetny pomysł.
Można by coś takiego zorganizować.
Dzieciaki miałyby radochę. ;-)
Szczegóły mam nadzieję obgadamy w sobotę.

:-)
Ostatnio zmieniony czw, 06 maja 2010, 20:18 przez Klaud, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wonder Woman

Post autor: Wonder Woman »

Chętnie Was odwiedzę w tą sobotę, tylko napiszcie jeszcze, o której się spotykacie? :)
It's all for love...
Awatar użytkownika
Klaud

O godz. 10 przy wejsciu do szkoly tańca. ;-)
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Słuchajcie kochani, mam świetną wiadomość a propo tego domu dziecka!!!
Oświeciło mnie nagle;D
Przypomniało mi się, że mój kuzyn pracuje w pogotowiu opiekuńczym dla dzieci przy ul. Borowskiej i też chyba ma dyżury w jednym domu dziecka, tylko że ten dom dziecka jest kawałek drogi od Wrocka, bo gdzieś chyba w Kamieńcu czy coś takiego. W każdym razie mogłabym z nim pogadać czy by nas nie przyjął tam albo czy może mógłby nas gdzieś skierować czy coś:) Przynajmniej to będzie ktoś zaufany prawda? To pogadam z nim i dam Wam znać co i jak:)
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Jestem za! Majkelowe popołudnie w domu dziecka.
Ale nie uważam że zabieranie ich do Lubiąża byłoby dobrym pomysłem, chyba że ICH opiekun z nami pojedzie. Takie dzieci często sprawiają problem, a nie wiem czy któraś z was jest gotowa wziąć za nie odpowiedzialność. Mamy wszyscy dobre chęci ale takie są realia.

Co do występu.
Jest nas około 13-15 osób- nie wiem dokładnie ile, bo co chwila ktoś dochodzi i odchodzi.
Może zróbmy ostateczną listę uczestników?
MJwroc

Uważam że koniecznie musimy się podzielić na 2 grupy i to bez dwóch zdań. Nie wyobrażam sobie tańczyć Beat it w 12 osób. Już jak tańczyliśmy w 8 osób było ciężko, zwłaszcza przy BI. A wyobrażcie sobie nas i jeszcze 30 widzów upchanych w tej małej salce???
Poza tym w ten sposób nie byłoby przerw w naszym programie związanych z przebieraniem się na Thrillera.
Oczywiście Arek w obydwu grupach.

Zakładając że w każdej grupie jest 6-7 osób, można by tak się zorganizować:

I występ
Thriller- grupa A
Beat it- grupa B
The drill- grupa B

II występ- powtórka
Beat it- grupa A
The drill- grupa A
Thriller- grupa B

Co o tym myślicie?

Oczywiście nie przewidziałam tutaj występów solowych...
Kto chciałby wystąpić solo?
Mam w głowie plan swojego własnego... szczegółów nie zdradzam ;-)

Ma ktoś majkelowe karaoke?
Awatar użytkownika
Klaud

MJwroc pisze:Oczywiście nie przewidziałam tutaj występów solowych...

Wystep solowy! :jachce:
Juz tworze plan mojego wystepu. :knuje:
Ostatnio zmieniony czw, 06 maja 2010, 22:57 przez Klaud, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ