Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Kim był ten karzełek który podróżował z MJ'e i LM?
Obrazek
Awatar użytkownika
Alex_29

Post autor: Alex_29 »

Gość nazywa się Mihaly Meszaros pseudonim 'Michu'.Urodził się w 1939r. w Budabeszcie. Jest aktorem i artystą estradowym (między innymi był jednym z aktorów który grał ALFa
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

W książce "Życie legendy", której niespecjalnie ufam, natknęłam się na taką informację.
"Przedostatni album Michaela w latach 90. pierwotnie miał być zbiorem największych przebojów, ale kiedy zaczęto zbierać materiały, okazjało się, że niepublikowanych piosenek jest dość, by wydać podwójny album ze starą i nową muzyką."

Czy to prawda?
Mnie wydaje się że wydanie nowych piosenek na nowy album HIStory było z początku planowane. Przecież takie perełki jak np. SIM nie mogły latami nieodkryte obrastać w kurz w archiwach.
Z drugiej strony Come Together było nagrane już wiele lat wcześniej...
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Przedostatni w latach 90.? to tak:
Po "Bad" ukazać się miała "Decade 1980-1990" i miała zawierać 4 piosenki z OTW, 7 z Thrillera, 6 z Bad, Someone In The Dark, Come Together, State of Shock, This Place Hotel, nowe wersje I'll Be There i Never Can Say Goodbye oraz 5 nowych piosenek. Ale jak wiemy pomysłu nie zrealizowano, ukazał się "Dangerous"
A co do "HIStory": Michael stwierdził (na co powołują się autorzy FTR), że albumy Greatest Hits są nudne i on takiego nie chciał, pragnął za to się wciąż rozwijać. Piosenki z tej płyty nagrywano w latach 1994-95 (poza Come Together i Earth Song, które tylko dokończono)
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

To może nie o Michaelu, ale o Bubblesie ; )
Co się z nim właściwie stało/ dzieje się ?
Obrazek
Awatar użytkownika
littleme

Post autor: littleme »

Bubbles ma już 26 lat i spędził ostatnie 4 lata w Center For Great Apes, miejscu, które jest domem również dla czterdziestu dwóch innych szymansów i orangutanów. Z upływem lat Bubbles wyrósł na potężnego dorosłego samca i waży teraz 160 lbs. Małpka może żyć nawet 60 lat, ale potrzebuje finansowego wsparcia. Niewiadomo czy Michael przeznaczył na ten cel jakieś pieniądze (a przynajmniej nie było wiadomo pod koniec czerwca 2009, w czasie kiedy powstawał artykuł z którego czerpię te informacje ->www.people.com/people/package/article/0 ... 66,00.html). Szympans prawdopodobnie do dzisiaj nie wie, że jego były właściciel zmarł. Jego obecni opiekunowie nie chcą go martwić. I chyba słusznie. Michael niestety nie odwiedzał Bubbelsa za często, a po roku 2005 już wcale. Bubbles ma się jednak dobrze. Do jego ulubionych rozrywek należy spożywanie słodkich ziemniaków, słuchanie muzyki fletowo-gitarowej, malowanie i bójki ze swoim szympansim kolegą, Samem.

Więcej o nowym domu Bubbelsa na stronie rezerwatu www.centerforgreatapes.org.
Justine1304

Czy ktoś wie jakie piosenki lubił MJ? Wiem, że na pewno
Shaggy - It Wasn't Me
Destiny's Child – Bootylicious
R Kelly - Ingition
Ktoś ma jeszcze jakieś informacje?

I kiedy rozpoczęła się współpraca między Michael'em a R Kelly'm? Po filmie Kosmiczny mecz? Wtedy MJ go poprosił by napisał mu piosenkę? Jak to było?
Obrazek
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Lubil Rhythm Nation Janet ;)
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

A i chyba jeszcze w PHM mówił o The knowledge- Janet Jackson
Obrazek
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Nie znalazłam mojej odpowiedzi na forum...

Czy wiecie może jak długo był kręcony teledysk Bad?
W pierwszej części MJ ma krótsze włosy; może to kwestia uczesania?
Czy może drugą część nakręcono później?
Awatar użytkownika
Saszka

Post autor: Saszka »

MJwroc pisze: W pierwszej części MJ ma krótsze włosy; może to kwestia uczesania?
Wydaje mi się, że miał po prostu spięte.
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

Chciałabym się dowiedzieć jak Michael bronił się na zarzuty typu '' Czy jest Pan Gejem '' ? ? ? ?
bardzo mnie to ciekawi....jeżeli są to proszę o przytoczenie mi cytatów których znaleźć nie mogę.
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Po prostu mówił, że nie jest, ale raczej nikt go o to nie pytał, bo po co? Za plecami to każdy sobie może mówić co zechce ale pewnie nikt nigdy nie miał odwagi się zapytać. Z resztą Michael nigdy nie potępiał homoseksualistów więc nie tyle się 'bronił' co właśnie mówił. Raz tylko w czasie wywiadu jakiś dziennikarz się zapytał to kazał mu wyłączyć dyktafon i powiedział, że nie jest gejem, ale wie, że zespołu Jacksons słucha wielu gejów i dlatego nie chce, żeby to się znalazło w wywiadzie.

-> temat posprzątany 10 maja 2010.
mav.
Justine1304

Czy MJ znał jakieś inne języki obce?
Awatar użytkownika
MJdoris
Skąd: "... i znów szybki kawy łyk i uczucie ,że nie rozumie nikt.."

Post autor: MJdoris »

Bubbles ma już 26 lat i spędził ostatnie 4 lata w Center For Great Apes, miejscu, które jest domem również dla czterdziestu dwóch innych szymansów i orangutanów.
Co przyczyniło się do tego ,że Michael oddał Bubbelsa ?
Nie potrafię w pamięci tej informacji odszukać, ale gdzieś chyba było o tym mowa.... :-/
Michael, świat będzie za Tobą tęsknił...;(...
" Był Królem serc, wokalistów i tancerzy,
królem wyobraźni, królem ojców, królem
przyjaciół...Był darem od Boga, który pokazał
nam jak żyć, jak kochać "
ODPOWIEDZ