SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: odp. na pytania Dominiki =D

Post autor: SUNrise »

Dominika pisze:Wracam z Lublina
a po co Ty tam była? włuczykiju jeden Obrazek.
na pociąg
a propos pociągu, to się dobrze składa, że się hartujesz do przejazdów koleją, bo zarezerwowałam wczoraj dla nas bilety na muzyczny pociąg Intercity z Krakowa do Wawy na 15 czerwca Obrazek
wysokie do kolan czerwone martensy z jakimiś wzorkami w kształcie czaszek czy coś w tym rodzaju. Wiem, że coś kiedyś chciałaś takiego kupić.
Chciałam :cool:, tylko jest taki mały problemik. Mam od tygodnia glany Wojasa made in UK /zajebiście zrobione i ciężkie, można w nich na wojnę iść/ czarne wysokie (tzn. trochę niższe niż do kolan) z rzeźbionymi w skórze czaszkami, których...już chyba więcej nigdy nie założę. Poszłam w nich przedwczoraj gdzieś tam, przeszłam kilometr i kurde tak mnie obtarły, że teraz nawet na boso chodzić nie mogę. Niech mi je ktoś rozchodzi, proshę, bo inaczej to trzeba będzie zainwestować w jakieś adidaski na koncercik Gunsików.
No nic to tumoroł or de dej after tumoroł do Ciebie przybywam po HIMcia w kapciach :D
Obrazek
Fajni :-)
Niom to oprócz Fortusa i Fincka są jeszcze inne aktualne fotki pozostałych członków
Tommy Stinson (drugi od lewej)
Obrazek

i jeszcze raz mój Finkuś (bleh okropna broda)
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
misza16

Post autor: misza16 »

Mam pytanie , czy ktos z was jedzie na koncert Alice In Chains w spodku ?? Pozdro dla wszystkich fanów Guns N' Roses. ;-)
Emperor

Post autor: Emperor »

SUNrise pisze: Od bidy zawsze jest dotychczasowa twórczość GN'R. Ja tak po parotygodniowej przerwie od muzyki Guns dziś od rana po usłyszeniu w radiu Sweet Child O 'Mine, dostałam wielkiej wewnętrznej potrzeby przesłuchania całej Appetite for Destruction, mimo, że znam każdy dźwięk na tej płycie, ale jednak jak zwał tak zwał, ta płyta nigdy się nie zestarzeje i nie znudzi (przynajmniej mnie).
A tak na marginesie Madagascar Gunsów w niedzielnym notowaniu listy Dekarock (antyradio) wspiął się na #1 pozycję. Zatem zachęcam do dalszego głosowania antyradio.
Ja po 12 latach reaktywuje sie i wracam do korzeni, musze przyznac ze ta sama muzyka brzmi dla mnie inaczej niz w 90 roku, widze w niej nowe oblicze, nadal mlode, tylko ze ja sie postarzalem :-)

zostań, zostań poczekamy razem na ChD, bo przecież kiedyś ta płyta musi wyjść Obrazek
heh, no tak mam nadzieje ze bedzie wspomniane 26 kawalkow, albo wiecej, 7 juz mam ;-) Axl musi dostac konkretnego kopa w d... na szczescie i mobilizacje! Czy ktos kuzwa moze tego kolesia pospieszyc??!! :-)
Emperor

Re: odp. na pytania Dominiki =D

SUNrise pisze:
Dominika pisze:Wracam z Lublina
a po co Ty tam była? włuczykiju jeden Obrazek.
na pociąg
a propos pociągu, to się dobrze składa, że się hartujesz do przejazdów koleją, bo zarezerwowałam wczoraj dla nas bilety na muzyczny pociąg Intercity z Krakowa do Wawy na 15 czerwca Obrazek
tez rezerwowalem, czekam juz 4 dzien na jakies glebsze info i nic, same nieroby w tym IC :-/

wysokie do kolan czerwone martensy z jakimiś wzorkami w kształcie czaszek czy coś w tym rodzaju. Wiem, że coś kiedyś chciałaś takiego kupić.
Chciałam :cool:, tylko jest taki mały problemik. Mam od tygodnia glany Wojasa made in UK /zajebiście zrobione i ciężkie, można w nich na wojnę iść/ czarne wysokie (tzn. trochę niższe niż do kolan) z rzeźbionymi w skórze czaszkami, których...już chyba więcej nigdy nie założę. Poszłam w nich przedwczoraj gdzieś tam, przeszłam kilometr i kurde tak mnie obtarły, że teraz nawet na boso chodzić nie mogę. Niech mi je ktoś rozchodzi, proshę, bo inaczej to trzeba będzie zainwestować w jakieś adidaski na koncercik Gunsików.
No nic to tumoroł or de dej after tumoroł do Ciebie przybywam po HIMcia w kapciach :D]
no adidaski bylyby bardziej gustowne na ta impreze, w koncu sam Axl teraz juz w dresie spiewa :-)
Niom to oprócz Fortusa i Fincka są jeszcze inne aktualne fotki pozostałych członków
Tommy Stinson (drugi od lewej)
Obrazek

mam kilka koncertow nowego skladu, w miare goscie sa ok, poza tym buckethead'em , nie wiem dlaczego ale koles dziala mi na nerwy, pozatym mam takie troche mieszane uczucia i zal gdy graja stare kawalki, Slash, Duff, Izzy pewnie sleczeli nocami gdy je robili, a teraz Ci goscie za nich oklaski zbieraja :zly:

fuck, ze tez Axl sie spoznil jakies 15 lat z tym koncertem :-/ szkoda ze w tamtych czasach gowniarz bylem, bo bym sie kopsnal do Pragi na koncert, kolejny moj zal :smutek:
Awatar użytkownika
SUNrise

Emperor pisze:poza tym buckethead'em , nie wiem dlaczego ale koles dziala mi na nerwy,
Buckethead'a już w Gunsach od 2 lat nie ma.
fuck, ze tez Axl sie spoznil jakies 15 lat z tym koncertem :-/ szkoda ze w tamtych czasach gowniarz bylem, bo bym sie kopsnal do Pragi na koncert, kolejny moj zal :smutek:
No ja to samo niestety.
A odnośnie nowej płyty, to według jako tako aktualnych doniesień będą to trzy płyty wydawane co rok. Ale... jak mnie życie nauczyło "doniesień=spekulacji" co do ChD nie ma co traktować poważnie, bo co dzień napływają sprzeczne ze sobą informacje. Dopóki nie będzie oficjalnej daty wydania, dopóki nie kupię tej płyty, to niczego nie jestem pewna. W obozie GN'R trwają jakieś dziwne gry, członkowie zespołu nie mogą wypowiadać się publicznie na temat tej płyty, menager Gunsów też nie jest zbyt rozmowny... ogranicza się do słów "Yes" i "no" jak go o coś pytają.
Czy ktos kuzwa moze tego kolesia pospieszyc??!!
Ja bym to chętnie uczyniła Obrazek, tylko nie wiem jak, bo przekaźniki telepatyczne nie działają.
no adidaski bylyby bardziej gustowne na ta impreze, w koncu sam Axl teraz juz w dresie spiewa :-)
I chyba tak uczynię, a żeby pasowały mi do całokształtu, to kupię sobie jeszcze fajny dres i będzie looz.

Misza co do Alice In Chains to ja jeszcze nie wiem czy jechać czy nie. Przeszło mi to przez myśl jak ostatnio widziałam jakieś zdjęcie naszego Duffa z Alicją. Plus w AIC gra Mike Inez ze Slashowego Snakepitu. No ale nie wiem Gunsi, Stonsi...Alicja. Jak nie ma w Polsce żadnego porządnego koncertu to nie ma w ogóle, a jak są to wszystkie na raz w kilkudniowych odstępach, tak, że nie wiadomo na który się wybrać.
ObrazekObrazek
Emperor

SUNrise pisze:
Emperor pisze:poza tym buckethead'em , nie wiem dlaczego ale koles dziala mi na nerwy,
Buckethead'a już w Gunsach od 2 lat nie ma.
no masz rajta, zreszta tam jest taka rotacja ze mozna sie pogubic.
ja to mam nadzieje ze moze do czerwca panowie ze starego skladu sie pogodza i zaczna tournee w starym skladzie, hmmm ..... wiesz kobieto co by sie wtedy dzialo?... ;-)

A odnośnie nowej płyty, to według jako tako aktualnych doniesień będą to trzy płyty wydawane co rok. Ale... jak mnie życie nauczyło "doniesień=spekulacji" co do ChD nie ma co traktować poważnie, bo co dzień napływają sprzeczne ze sobą informacje. Dopóki nie będzie oficjalnej daty wydania, dopóki nie kupię tej płyty, to niczego nie jestem pewna. W obozie GN'R trwają jakieś dziwne gry, członkowie zespołu nie mogą wypowiadać się publicznie na temat tej płyty, menager Gunsów też nie jest zbyt rozmowny... ogranicza się do słów "Yes" i "no" jak go o coś pytają.
najlepiej wogole nie czekac na nia, bo pozniej takie niemile rozczarowanie jak ja mialem dzisiaj, przeczytalem tutaj ze bedzie 28.03, czekam, dni odliczam, ide do music cornera - nie ma zadnych reklam ani sladu, na necie rowniez, zadaje pytanie na tym forum i robie z siebie naiwniaka :surrender:
Czy ktos kuzwa moze tego kolesia pospieszyc??!!
Ja bym to chętnie uczyniła Obrazek, tylko nie wiem jak, bo przekaźniki telepatyczne nie działają.
eee, jakie tam przekazniki, nie prosciej po prostu zadzwonic? gdyby dobrze pokombinowac na necie to by mozna bylo znalezc jakis prywatny numer, przeciez Axl musi miec chociaz komorke. Stawiasz piwo gdy znajde numer, podam Ci go, Ty zadzwonisz a tam odbierze pan Rose? :-)

I chyba tak uczynię, a żeby pasowały mi do całokształtu, to kupię sobie jeszcze fajny dres i będzie looz.
ja sobie zapodam czerwona lub czarna koszulke "charlie dont surf", zastanawiam sie tez czy przemycic jakos kamerke, moze dzieki temu bede mial bliskie spotkanie z Axlem :-) czy tam trzeba sie wbijac o 15:00 zeby byc zaraz z przodu? o ktorej w ogole zaczyna sie to show i jaki bedzie support? wiesz cos na ten temat?
Awatar użytkownika
SUNrise

Emperor pisze:eee, jakie tam przekazniki, nie prosciej po prostu zadzwonic?
Bo jestem kobietą, a kobiety lubią sobie (i innym :P ) komplikować życie i my nigdy nie wpadamy na rzeczy proste i oczywiste Obrazek
Stawiasz piwo gdy znajde numer, podam Ci go, Ty zadzwonisz a tam odbierze pan Rose?
Okej zgadzam się :party:
Axl ma komórkę, widziałam na jednym zdjęciu z lotniska jak przez nią rozmawiał o tu.
Obrazek
my space

Więc działaj :) A ja się tymczasem zastanowię co bym mu mogła powiedzieć, najlepiej to coś takiego, co by go zachęcić, żeby mi zaśpiewał przez tel. wszystkie piosenki, które będą na ChD Obrazek
zastanawiam sie tez czy przemycic jakos kamerke, moze dzieki temu bede mial bliskie spotkanie z Axlem :-)
Axl podobno już nie jest taki psychiczny. Ostatnio (tzn. chyba dwa dni temu) był na koncercie Allman Brothers w Nowym Jorku i ponoć jakiś człowiek poznał że to Axl, po czym podszedł i obrzucił go obelgami. Axl wkurzony opuścił koncert wsiadł do swojego samochodu i odjechał. źródełko
Co za postęp! Jeszcze parę lat temu za takie coś, to bez namysłu by tego gościa znokautował, a teraz rączki przy sobie... no, no jestem pod wrażeniem.
czy tam trzeba sie wbijac o 15:00 zeby byc zaraz z przodu?
O 15:00? Są ludzie, którzy chcą tam być i koczować już od samiusieńkiego rana - to ci co mają bilety na płytę. No dla mnie to trochę przerażające, bo w takich okolicznościach, to będę musiała się tam chyba sprowadzić pod ten stadion ze dwa dni wcześniej.
o ktorej w ogole zaczyna sie to show i jaki bedzie support?
Kto będzie supportem to tego nawet jeszcze organizator nie wie. Support przyjedzie razem z Gunsami, będzie to jakiś zespół który oni sami zaproszą, żeby towarzyszył im na trasie. Co do godziny to też jeszcze nic nie wiadomo. Wiadomo tyle, że o 15:00 mają rozpocząć wpuszczanie na stadion, ale o której godzinie zaczną się koncerty to Odyssey jeszcze do publicznej wiadomości nie podał.

A tak przy okazji...
Na tym forum jeszcze chyba tego nie było. Komiks o dwóch takich co porwały Slasha i uwięziły go w klatce :]
http://www.gunsncomics.za.pl - kliknąć w menu na komiks
Niżej mała próbka
Obrazek

Emperor

Więc działaj :) A ja się tymczasem zastanowię co bym mu mogła powiedzieć, najlepiej to coś takiego, co by go zachęcić, żeby mi zaśpiewał przez tel. wszystkie piosenki, które będą na ChD Obrazek
spox, zobaczymy co da sie znalezc jak bede mial chwile wolnego :-)
Axl podobno już nie jest taki psychiczny.

no to lipa, nie pasuje do niego takie zachowanie, wole jak robi z siebie takiego nieokielznanago swira

fajne to zdjecie, a ten jego stroj... w taki sposob wlasnie kreuje nowa mode w rocku, zobaczysz ze jesli ChD odniesie wielki sukces, to wiekszosc fanow gnr bedzie sie tak ubierac:)

sluchaj, a masz moze jekies swieze zdjecie Stephanie Seymour, ciekaw jestem jak ona teraz wyglada, albo tez zdjecie tej wczesniejszej Erin Everly? a tak wogole to ma on teraz jakas laske? a Stephani ma jakiegos goscia czy jest wolna? ;-)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
misza16

Post autor: misza16 »

Tak sobie mysle i uswaidomilem sobie wlasnei ze koncert Gunsów bedzie dla mnie i chyba nie tylko dla mnie, wielkim przyzyciem ,zobaczyc tak Axl na żywo to bedzie kurde cos niesamowitego , zobaczyc kogos kogo sie sluchalo i ogladalo tylko w tv albo na jakis koncertach na dvd . Juz sie nie moge doczekac to juz tylko 2 miesiace z hakiem . Pozdro dla wszystkich Gunsowych maniakow .
Awatar użytkownika
SUNrise

Emperor pisze:spox, zobaczymy co da sie znalezc jak bede mial chwile wolnego :-)
Nie spiesz się, ja jeszcze długo nie wymyślę o czym mogłabym z Rose rozmawiać, czy my w ogóle mielibyśmy jakiś wspólny temat? :wariat: /poza muzyką oczywiście/.
fajne to zdjecie, a ten jego stroj... w taki sposob wlasnie kreuje nowa mode w rocku
Szczerze - podoba Ci się ten jego... image?
zobaczysz ze jesli ChD odniesie wielki sukces, to wiekszosc fanow gnr bedzie sie tak ubierać
i cały rockowy świat nas wyśmieje. Zresztą już się śmieją określając image nowego teamu GN'R mianem cyrku. Axl zawsze miał jakieś odchyły. Ale niech chociaż fani nie popadają w skrajności. Ja to bym tego nie zniosła gdyby fani Gunsów stali się dresiarzami, a przynajmniej ci fani z mojego otoczenia, ale na szczęście jak ich znam, to im to nie grozi. Bożesz jakby mnie jarały dresy, to bym słuchała hh i 50 Centa czy tam kogoś, a nie rocka/hardrocka. Jakby co, to dzięki Bogu mam jeszcze Slasha, który się w dresy na pewno nigdy nie przyodzieje (mam nadzieję).
sluchaj, a masz moze jekies swieze zdjecie Stephanie Seymour, ciekaw jestem jak ona teraz wyglada
Podziwiaj :].
Obrazek
Ona zawsze miała krzywy nos czy teraz się jej taki zrobił?
A tak poza tym to Stephanie od 1995 roku ma męża (wyżej na zdjęciu) i ma 4 dzieci: 3 synów i córkę.
albo tez zdjecie tej wczesniejszej Erin Everly?
Miałam na komie jakieś jej zdjęcia sprzed 3-4 lat, ale parę dni temu robiłam porządek w kompie i wszystko wykasowałam, a nie pamiętam z jakiej str. je wzięłam. Jak kiedyś znajdę to wrzucę. Zmieniła się trochę kobieta...lata robią swoje, a taka ładna kiedyś była, teraz już niewiele z tego zostało. No ale... o Axlu można powiedzieć to samo. Aha, Erin też ma męża i dziecko (syna).
a tak wogole to ma on teraz jakas laske?
A jaka by go chciała? :P no oprócz tabunu napalonych fanek, do których bynajmniej ja się nie zaliczam. Tzn. do fanek się zaliczam, ale nie do napalonych :wariat:
ObrazekObrazek
Emperor

Nie spiesz się, ja jeszcze długo nie wymyślę o czym mogłabym z Rose rozmawiać, czy my w ogóle mielibyśmy jakiś wspólny temat? :wariat: /poza muzyką oczywiście/.
heh, no mogloby czlowieka zatkac podczas takiej rozmowy na priv:) zawsze mozna zapytac tak po prostu co slychac, lub temat standardowy czyli pogoda

Szczerze - podoba Ci się ten jego... image?

szczerze to mam mieszane uczucia, podoba mi sie taki nowatorski styl, ale np. nie podobaja mi sie spodnie dresowe, gdyby je tylko zastapil jeansami, lub jakies nie wiem, z materialu i bez paskow to oki. Wlosy mi sie nie podobaja, takie warkoczyki pasuja mi tylko do murzynow. Mam koncert Rock in Rio z 2001 i tam wyglada ok, natomiast mam jeszcze z Bostonu z 2002 i tam juz dla mnie jest porazka, najbardziej razi mnie ta mega szeroka bluza, chyba hokejowa :-/

i cały rockowy świat nas wyśmieje. Zresztą już się śmieją określając image nowego teamu GN'R mianem cyrku. Axl zawsze miał jakieś odchyły.
owszem, szkocka spodniczka i ochraniacz do baseballa, lub te obcisle krotkie spodenki, koszulki z Chrystusem itd. ale zauwaz ze tylko na poczatku wzbudzalo to jakas sensacje publiczna, pozniej ludziom takie show zaczelo sie podobac i z czasem przyjmowali to jako cos normanego, pozatym byl taka gwiazda i takim showmenem ze praktycznie na scenie mogl robic wszystko, ludzie pomimo poczatkowego oburzenia i tak chcieli to ogladac, ba! nawet niewyobrazali sobie koncertu gnr z Axlem w jednym "grzecznym" stroju przez caly koncert. zrobil furrore a jego stroje sie przyjely, niekoniecznie w polsce, bo tutaj jestesmy troche staroswieccy, ale w stanach, gdzie jest praktycznie najwiecej swirow i gdzie jeden czlowiek nie dziwi drugiego, na codzien mozna spotkac tak lub bardziej extrawagancko ubranych

Ale niech chociaż fani nie popadają w skrajności. Ja to bym tego nie zniosła gdyby fani Gunsów stali się dresiarzami, a przynajmniej ci fani z mojego otoczenia
moze nie dresiarzami, ale ten styl rockowy jest juz przestarzaly, moim zdaniem dobrze ze jest Axl i dobrze ze zmienia "styl wizualny" rocka, ja wlasnie chce tej zmiany, nie moge patrzec juz na te obcisle skory, glany, cwieki, lancuchy itp. swiat idzie z nowym duchem i wszystko powinno sie ruszyc w jakas nowa strone, bo jak na razie to jesli chodzi o metal i rocka to stoi w miejscu na latach 80' i 90'. Jak juz wczesniej mowilem, jesli ChD odniesie wielki sukces, Axl znow bedzie kreatorem i pewnie znow poczatkowo bedzie to wzbudzalo jakis szok opini publicznej, ale gdy sie utrze to stanie sie normalka. Przygotuj sie kobieto na showmena na miare 21 wieku :-)

Jakby co, to dzięki Bogu mam jeszcze Slasha, który się w dresy na pewno nigdy nie przyodzieje (mam nadzieję).

ale tez przydalby mu sie jakis nowy design ;-)

Ona zawsze miała krzywy nos czy teraz się jej taki zrobił?
A tak poza tym to Stephanie od 1995 roku ma męża (wyżej na zdjęciu) i ma 4 dzieci: 3 synów i córkę.
yhhh, szczesciarz z tego goscia ;-) widze ze Stephani sie niezle trzyma i prezentuje, nosek zawsze miala taki, sexy mozna powiedziec, skrzywienie dobrze widac na klipie november rain, gdy wchodza do knajpy, siadaja i ciagna sline z Axlem :-)

A jaka by go chciała? :P no oprócz tabunu napalonych fanek, do których bynajmniej ja się nie zaliczam. Tzn. do fanek się zaliczam, ale nie do napalonych :wariat:
no dziewczyna musiala by na relanium ciagnac gdyby byla z nim, ale mimo to moglaby sie niezle ustawic w zyciu, kurcze jakos nie moge uwierzyc w to ze jest sam :-/
Awatar użytkownika
SUNrise

Emperor pisze:heh, no mogloby czlowieka zatkac podczas takiej rozmowy na priv:) zawsze mozna zapytac tak po prostu co slychac, lub temat standardowy czyli pogoda
Nie o to mi chodziło. Bo "o wszystkim i o niczym" to ja bym mogła rozmawiać z panem Axlem nawet tydzień. Zastanawiałam się nad tym, czy mielibyśmy jakiś konkretny wspólny temat do rozmowy, dlatego, że moje zainteresowania to rzeczy, które jemu są pewnie zupełnie nieznane, natomiast jego hobby to samochody, co jeszcze? - czyli rzeczy, które z kolei mnie w ogóle nie interesują.
Emperor pisze:dobrze ze zmienia "styl wizualny" rocka
Ja bym powiedziała, że Axl zmienia styl wizualny jedynie... Guns n' Roses nie całego rocka. Może i jego niektórzy fani to podłapią, ale nie sądzę, że fani Metallicy, Deep Purple i fani każdego jednego rockowego/metalowego zespołu zaczną się w dresy ubierać, bo...Axl Rose się tak ubiera. Raczej fani mają to do siebie, że w jakimś stopniu chcą identyfikować się ze swoim idolem, więc fani Metallicy dalej będą ubierać się tak, jak to "wypada" fanom Metallicy i Axl Rose nie wiem co by wymyślił, to nie będzie miał na nich żadnego wpływu.
Axl znow bedzie kreatorem
Nie wiem czego.
To już nie te czasy co przełom lat 80/90 nie ta siła przebicia, nie ten Axl i Guns N' Roses to nie ten sam zespół. Jeśli myślisz, że 44 letni Axl Rose "w dresach", tylko dlatego, że nazywa się Axl Rose, będzie kreatorem nowego stylu w rocku, to chyba jesteś super hiper optymistą.
nie moge patrzec juz na te obcisle skory, glany, cwieki, lancuchy itp.
a więc rozumiem, że nie jesteś chłopcem metalowcem :)
swiat idzie z nowym duchem i wszystko powinno sie ruszyc w jakas nowa strone
W nową stronę iść może, nie jestem aż taką konserwatystką. Ale w tym przypadku w nową stronę? Tzn. w stronę... rapu/hip hopu/ techno? Bo ja nie widzę, żeby Axl coś nowatorskiego wymyślił, tyle, że zaczął nosić szerokie koszulki, bluzy i dość szerokie spodnie i adidaski. Ale taki styl powstał w USA 25 lat temu wraz z nadejściem ery rapu.
Jakby co, to dzięki Bogu mam jeszcze Slasha, który się w dresy na pewno nigdy nie przyodzieje (mam nadzieję).
ale tez przydalby mu sie jakis nowy design
Nowy, tzn. jaki? Ogólnie ja co do wizualnych przemian Slasha mówię stanowcze nie! I mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Myślę, że Slash zawsze pozostanie Slashem. On ma swój image i przyjmowanie tego "co teraz się nosi" to zupełnie nie w stylu Slasha.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

ObrazekObrazekObrazek
Zna ktoś ten zespół, słucha ktoś, lubi ktoś???
Skrótowo:
W składzie:
wokal i gitara - Deron Miller
gitara - Chad Ginsburg
perkusja - Jess Margera (starszy braciszek Bam'a)
bass - Vern Zaborowski

CKY (czyli Camp Kill Yourself) to taka grupa debili dla debili, ale przesłuchałam sobie trochę te ich płyty (cztery albo pięć jak dotąd wydali) i muszę powiedzieć, że tę muzykę to nie taką złą mają, nawet mi się podoba.

A natchnęło mnie na nich, bo 2002 roku CKY byli razem z GN'R na trasie po USA (jako support). No i jak z wywiadu przeprowadzonego z tym zespołem wynika, wszyscy są tam fanami Gunsów. Aż sobie zacytuję Jess'a Margerę:
"We've all been fans of Guns N' Roses for a long time. I got Appetite for Destruction when I was 10 years old, so I've been listening to that for a while. And I'm a big fan of Buckethead and Brain is a really awesome drummer...." - tak dla ścisłości to był wywiad w 2002 roku jak jeszcze Buckethead był w Gunsach.

A co do moich subiektywnych uczuć, to... Jessy'ego nie lubię. O ile Bam to w miarę fajny koleś, zwłaszcza teraz jak się trochę uspokoił z wiekiem xD, to ten jego braciszek jest dla mnie odrażający. Obejrzałam parę filmików CKY (jak wszystko tak i to reżyserii Bam'a) i innych gdzie Margerę starszego było widać i doznałam efektu zwrotnego, dobrze, że do łazienki miałam blisko. Te filmy odradzam wszystkim, którzy nie chcą mieć później zachwianej psychiki, jak to się ze mną stało :P.

Różne różności itympodobne duperele, gadżety, w tym info. o CKY i H.I.M.ie pisane przez fanów na tej stronie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A tak poza tym.....

ObrazekObrazekObrazek

Wreszcie dotarłam dziś do Dominiki i zabrałam pod swoje skrzydła H.I.M.owe płyty, bo się już bardzo za mną stęskniły, a ja za nimi.
Miałam napisać coś o związkach Villego z Bam'em, ale właśnie mi się odechciało, bo sobie przypomniałam, że zaraz muszę iść spać, bo jutro (a właściwie to już dzisiaj) z samego rana idę się taplać w błocie po jungli (trening :]), to o krejzi Bam & lowli Valo napiszę innym razem. Chłopcy się nie rozstają ze sobą od paru lat, dopiero co przedwczoraj ze sobą w LA imprezowali...
To zostawiam Was...może jutro rozwinę swą myśl.

A tak przy okazji, autentyczna fotka z koncertu H.I.M. - Ville Obrazek na widok swojej fanki...ciekawe czy sobie tekstu piosenki w tym momencie zapomniał xD
Obrazek
ObrazekObrazek
Emperor

Raczej fani mają to do siebie, że w jakimś stopniu chcą identyfikować się ze swoim idolem, więc fani Metallicy dalej będą ubierać się tak, jak to "wypada" fanom Metallicy i Axl Rose nie wiem co by wymyślił, to nie będzie miał na nich żadnego wpływu.
owszem, a jezeli sami kolesie z metaliki podlapia cos od axla? nie mowie ze zaczna ubierac sie w 100% jak on, ale byc moze w pewnym stopniu cos zmienia, wtedy pociagna za tym rowniez swoich fanow

To już nie te czasy co przełom lat 80/90 nie ta siła przebicia, nie ten Axl i Guns N' Roses to nie ten sam zespół. Jeśli myślisz, że 44 letni Axl Rose "w dresach", tylko dlatego, że nazywa się Axl Rose, będzie kreatorem nowego stylu w rocku, to chyba jesteś super hiper optymistą.
tak, jestem super hiper optymista i mysle ze 44 lata to nic wielkiego, teraz jest nowy axl, nowe gnr, do tego nazywa sie "axl rose" i mysle ze jezeli chd osiagnie wielki sukces, bedzie mogl robic co zechce, jagger jest o wiele starszy i jakos dawal rade:)

a więc rozumiem, że nie jesteś chłopcem metalowcem :)
w zadnym stopniu, tamte czasy szkoly sredniej juz dawno minely, od gnr przechodzilem przez pradise lost, tiamat, graveland, behemoth, emperor, immortal itd. a wraz z tym moj wizerunek, heh, a teraz to juz nie to, chociaz nie wydaje mi sie ze wygladam jak pierwszy lepszy z ulicy nenene

a Ty? nadal skora, glany, cwieki, nieuczasene wlosy i cmetarny make up? ;-)

Tzn. w stronę... rapu/hip hopu/ techno? Bo ja nie widzę, żeby Axl coś nowatorskiego wymyślił, tyle, że zaczął nosić szerokie koszulki, bluzy i dość szerokie spodnie i adidaski. Ale taki styl powstał w USA 25 lat temu wraz z nadejściem ery rapu.
szczrze to nie widzialem jeszcze dresu w rocku, pozatym daleko mu jeszcze do typowego wygladu rapowca, hip hopowca itp.
Nowy, tzn. jaki? Ogólnie ja co do wizualnych przemian Slasha mówię stanowcze nie! I mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Myślę, że Slash zawsze pozostanie Slashem. On ma swój image i przyjmowanie tego "co teraz się nosi" to zupełnie nie w stylu Slasha.
slash to nie ten typ charakteru co axl, wiec mozliwosci na zmiany sa znikome, raczej nie ma wlasnego image'u, a jesli tak to co takiego co wyroznia go wsrod innych? ubiera sie jak zwykly rockman, lub goscie z pierwszego lepszego gangu motocyklowego, osobiscie uwazam (nie majac konkretnie slasha na mysli) ze generalnie caly image rockowy ktory utarl i rozpoczal sie w latach 80', wola juz o pomste do nieba i potrzebuje zmian i kogos aby te zmiany wprowadzil :ziew:
Emperor

tak na marginesie, ogladalas moze koncert gnr z chicago w 1992 ? tam tuz przed wejscie gunsow na scene jest grany taki kawalek ktory podobno nazywa sie "my way", wiesz moze kto go wykonuje?
ODPOWIEDZ