Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Szkoda mi biednego Jopa ;-) Ale mistrzostwo jest już dla Lecha!Już go nie oddadzą!!!Puchar Ligi Europejskiej dla Atletico Madryt!!! ;-)
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Canario
Nie oszukujmy się.Lewy nie jest i nie będzie zawodnikiem w Borussii , który będzie grał 1 skrzypce.Skoro dają 5 mln euro to ja też bym takiego zawodnika sprzedał.A Peszko zły nie jest , to taka niedoskonałą wersja Błaszczykowskiego :).Dobry jego zmiennik.Nie ma zadatków na to , żeby zostać wielkim piłkarzem i za pewne okaże się transferem jakich wielu : czyli niewypał.Pogra 2 lata i przejdzie do ligi greckiej bądź do 2 francuskiej.Życzę mu jednak żeby było inaczej , ale raczej na to się zanosi.Jak powiedzieli skauci z Auxerre : W Polsce w tej chwili nie ma zawodnika który dorównywałby Jeleniowi.I niestety to prawda.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Mandey

Post autor: Mandey »

Stało się! Po 17 latach tytuł mistrza Polski wraca do stolicy Wielkopolski.
:happy: :happy: :happy:

KOLEJORZ!
W moim piłkarskim sercu gości niesamowita radość!

Obrazek

:muzyka: Pytasz, kto? my kibice, pytasz, czemu? no właśnie
Bo w naszych ciałach krew ma niebieska barwę
Pytasz, po co? bo tak, a od kiedy? od zawsze
Me serce pośród innych spoczywa na Bułgarskiej!
:muzyka:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

W GRODZIE PRZEMYSŁAWA
GDZIE KOZIOŁKI BODĄ SIĘ
JEST TAKA DRUŻYNA
CO SIĘ ZWIE POZNAŃSKI LECH
LECHU,LECHU,LECHU
UKOCHANY KLUBIE NASZ
LECHU,LECHU,LECHU
DZIŚ ZWYCIĘSTWO PEWNE MASZ

P.S.Byłam na wielkim świętowaniu po meczu na Starym Rynku-poza kilkoma małymi incydentami dzięki którym ledwo uszłam z życiem zabawa była na miarę wydarzenia.Trwała do rańca...
Pręgierz został pozbawiony miecza :smiech:
Jeśli kogoś interesuje moge wstawić kilka fot.
Obrazek

Post autor: Moscan »

Mandey pisze:Stało się! Po 17 latach tytuł mistrza Polski wraca do stolicy Wielkopolski.
Tak miało być! Jak był tutaj początek ankiety, bez wahania zagłosowałem na Lecha. No i stało się ;-)
Oglądając ten mecz, byłem bardzo spokojny. Wiedziałem, że zwycięstwo jest w ich rękach ;-)
Mandey

Potencjalni rywale Kolejorza w drodze do Ligi Mistrzów.

II Runda: FC Levadia Tallin (Estonia), Metalurgs Lipawa (Łotwa), Fimleikafélag Hafnarfjaroar (Islandia), mistrz Bośni i Hercegowiny, Olimpi Rustawi (Gruzja), Pjunik Erewań (Armenia), NK Koper (Słowenia), Inter Baku (Azerbejdżan), FK Renova Dzepciste (Macedonia), Dinamo Tirana (Albania), Havnar Boltfelag (Wyspy Owcze), New Saints FC (Walia), FC Santa Coloma (Andora), Linfield Belfast (Irlandia Północna), Birkirkara FC (Malta), mistrz Luksemburga.

III Runda: (niektóre z drużyn tylko pod warunkiem, że przebrną II rundę) FC Basel (Szwajcaria), RSC Anderlecht Bruksela (Belgia), FC Kopenhaga (Dania), Hapoel Tel-Awiw (Izrael), Sparta Praga (Czechy), Rosenborg Trondheim (Norwegia), FC Salzburg (Austria), Liteks Łowecz (Bułgaria), Dinamo Zagrzeb (Chorwacja), Partizan Belgrad (Serbia).

Źle nie jest. Anderlechtu i Sparty można się bać ale reszta do ogrania. Zresztą te dwie też! :)
Detox

Post autor: Detox »

Trwa finał Ligi Mistrzów!
Po 1 połowie Inter prowadzi nad Bayernem 1:0.

Dziwny skład tego finału ale mimo wszystko kibicuje Interowi ;-)
Chociaż znany i (nie)lubiany sędzia Hogward Webb też dał już swój popis i niezareagował na ręke piłkarza Interu w polu karnym Bayernu.
Cóż. Lece oglądać 2 połowe ;-)
Canario

Post autor: Canario »

MURINHO MURINHO MURINHO

Real ---- bierzcie go za wszelką cene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mandey

Daj sobie spokój. Jak oglądam grę klubów, które Murinho prowadzi to mam odruchy wymiotne. Zero finezji, wszystko schematyczne... ale co by nie mówić skuteczne.
Jemu nie zależy na ładnej grze, którą Ty ponoć tak lubisz. Nie ważne jakimi środkami, jego piłkarze mają wygrywać.
Realowi by przeskoczyć Barcę nawet Murinho nie pomoże. Zgarnęli Davida Villę za 40 mln i teraz dopiero będą wymiatać.
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Ja jestem fanem Realu ale nie chcę Mourinho. Po co zmieniać trenera co rok, dając mu tylko jeden sezon. Real potrzebuje czasu. Co roku kupują i kupują :surrender:
To ja się pytam: Jak oni mają się zgrać? Po jednym sezonie? Sam Ronaldo nie da rady wygrywać każdego meczu. Potrzebna jest DRUŻYNA nie indywidualności, z których.. można stworzyć zgrany zespół, można ale potrzeba na to CZASU. Nie ma sensu sprzedawać, sprowadzać i dziwić się, że się nie zgarnęło wszystkich trofeów bo nazwiska są fajne. Jaki w tym sens?
Bayern ma jakieś gwiazdy w zespole tak jak ma Real?

Niech Pellegrini dostanie dwa sezony chociaż na zapanowanie nad zespołem. Nie mówię by był Fergusonem. 2-3 sezony może być trenerem.

P.S. Mourinho to świetny trener i szanuję Jego pracę.
Gratuluję fanom Interu zwycięstwa! ;-)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Inter wygrał i ...... Jose w Realu :happy: Świetne wiadomości on jest ostatnią nadzieją na wskrzeszenie potęgi Królewskich.Inter wygrywa zasłużenie L.M. i zasługuje na miano najlepszej druzyny Starego Kontynentu .Jose zachował się po meczu niemalże tak jak przed laty w finale Porto - Monaco.Nie cieszył się jak na niego przystało , lecz spokojnie zszedł do katakumb Santiago Bernabeu. Wtedy już wiedział że zostanie coachem chelsea , a więc Jose po meczu przyznał szczerze że jego misja została wykonanai chętnie zostałby coachem Realu Madryt.
Ps A Robben , a Klose , Gomez , Olić , Schweinsteiger, Lahm , Ribery mało gwiazd ?
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Canario

Mandey pisze:Realowi by przeskoczyć Barcę nawet Murinho nie pomoże. Zgarnęli Davida Villę za 40 mln i teraz dopiero będą wymiatać.
Właśnie że kuwa pomoże ;]
Real zgarnie Messiego za 130 mln i co wtedy napiszesz?

Co do stylu gry zespołów prowadzonych przez Murinho to wierze że w Realu da się połączyć piłke finezyjną,ładną dla oka ( z resztą tacy zawodnicy jak Ronaldo inaczej nie potrafią) z żelazną konsekwencją i rygorem taktycznym.
Ale fani Realu są obecnie tak zdesperowani i żądni sukcesu, że wybaczą futbol mniej lotny za to skuteczny.

Murinho do Realu!!

amj tu masz racje to nie może być jednoroczny kontrakt.
M musi zostac na pare lat wśród królewskich i budować jej siłe, przywócić honor i zgnieść Barce to jego głowne zadania ;]
Ostatnio zmieniony ndz, 23 maja 2010, 10:43 przez Canario, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

MacJack50 pisze:Ps A Robben , a Klose , Gomez , Olić , Schweinsteiger, Lahm , Ribery mało gwiazd ?
To nie są aż takie gwiazdy jak w Realu są. Ronaldo, Kaka itd. Wcześniej Beckham, Ronaldo, Zidane, Figo itd. Przyszli do Realu gdy byli już dobrze znani. O to mi chodzi.
Canario pisze:Real zgarnie Messiego za 130 mln
Real dałby 500 milionów to Messi by nie przeszedł do Realu. To byłaby katastrofa dla piłki nożnej gdyby tak się stało. Dowód, że football staje się biznesem, a nie pięknym sportem.
Canario pisze:wierze że w Realu da się połączyć piłke finezyjną,ładną dla oka z żelazną konsekwencją i rygorem taktycznym
Da się połączyć ale jeśli Mourinho miałby odejść z Realu po jednym sezonie to ja dziękuję.

Sam już nie wiem czy chcę by przyszedł czy nie. Boję się tego, że po sezonie odejdzie kolejny trener. Capello, Schuster, Ramos, Pellegrini?
Przyjdzie Mourinho to wyrzuci paru piłkarzy i znowu Revolution mamy, ale jeśli zostanie na kilka lat to nie mam nic przeciwko. Co mamy do stracenia. Kolejne 1/8 finału?
Zobaczymy co się wydarzy. Pozostaje nam tylko obserwować.
Obrazek Obrazek
Mandey

Canario pisze:Real zgarnie Messiego za 130 mln i co wtedy napiszesz?
Jak Real kupi Messiego to ja wstąpię do zakonu braci mniejszych. :-P
Choć nie wiem czy się kwalifikuje bo mam 190cm wzrostu.
Canario

Canario pisze: Obrazek

Himno del Centenario del Real Madrid

Naprzód Madrycie! Naprzód Madrycie!
Boisko gwiazd,
gdzie dorastałem.
Naprzód Madrycie!
Ty grasz bajecznie
i niech wszechświat wie,
jak gra Madryt.
Madryt wyrusza, by walczyć,
Madryt wyrusza, by wygrywać.
Naprzód Madrycie! Naprzód Madrycie!
amj pisze:Ja jestem fanem Realu
MacJack50 pisze:Inter wygrał i ...... Jose w Realu :happy: Świetne wiadomości on jest ostatnią nadzieją na wskrzeszenie potęgi Królewskich.
kto jeszcze????????????

###############################################

Mandey przemyśl sprawe zmiany tytułu tematu , właściwie dopisek wzorem forum Q. Proponuje tytuł:

Pogaduchy o piłce noznej (RealoMadrytyzm)
Pogaduchy o piłce nożnej (Królewskomania)

do wyboru ;-)
ODPOWIEDZ