Niedocenione utwory Michaela

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

"Leave Me Alone" w oderwaniu od teledysku może nie, ale "Privacy"? Śpiewa tam przecież o księżnej Dianie której również nie dawano spokoju. Ja uważam, że można ja spokojnie podciągnąć pod protest song - osoba publiczna upomina się o prawo do prywatności.
(Swoją drogą lubię "Privacy" - to połączenie R&B i rocka:)).
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

polishblacksoul
Jak wiadomo awangarda nie ma jednego znaczenia.Poza tym powszechnie znanym , tzn. to że jest to sprzeciw wobec tradycji oraz panującym regułą , oznacza również coś przodującego czołowego i właśnie o to 2 znaczenie mi chodziło.W tym kontekscie użyłem tego słowa.jak dla mnie Invinncible stoi na tym samym poziomie co Bad , Thriller , HIStory i Dangerous[/b]
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
natuskka

:D:D

Post autor: natuskka »

hm..według mnie to najbardziej chyba ze wszystkich płyt najwięcej niedocenionych jest na Invincible, np. przypuśćmy taka The lost children czy Heartbreaker.

:happy:
Celem mojego życia jest dać światu to, co ja szczęśliwie dostałem – ekstazę boskiego zjednoczenia przez moją muzykę i mój taniec.

Annie are you okey?.
Awatar użytkownika
littleme

Post autor: littleme »

BE NOT ALWAYS

Coś niesamowitego, łzy płyną mi po twarzy strumieniami jak słucham tej piosenki. Jedna z tych absolutnie magicznych.
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

Mam dwa utwory, które są według mnie skończonymi arcydziełami, a które pozostają w cieniu innych piosenek Michaela, niedocenione wcześniej i niedoceniane obecnie.

Be Not Always - niepowtarzalna, magiczna, klimatyczna, niewypowiedzianie piękna ballada poruszająca każdy nerw, Nie można jej słuchać bez paczki chusteczek i nie wycierać oczu.

The Lady In My Life - przepiękne przesłanie miłości, pełne pasji, a jednocześnie liryzmu i subtelności.

Każda z tych piosenek pokazuje cały kunszt wokalny Michaela bo właśnie w balladach obnażają się wszystkie niedoskonałości i ujawniają wszystkie umiejętności wykonawcy. Zarówno jeden jak i drugi utwór potwierdza geniusz MJ - Artysty przez duże A.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
DirtyDiana13

Post autor: DirtyDiana13 »

Z tych mniej sławnych utwórów kocham słuchać np ''Cheater'', ''Streetwalker'', ''Superfly Sister'', Sisterka jest u mnie wprost faworyzowana, ''Working Day And Night'', ''Shake Your Body'', ''Dancing Machine''.
Obrazek
Black.Emo.Bad.Girl.

Post autor: Black.Emo.Bad.Girl. »

według mnie jest sporo takich utworów : ,, If you don't love me " ( poznałam tę piosenkę dzięki mojej koleżance , inaczej w życiu bym się o niej nie dowiedziała ) , ,, Streetwalker " , ,, Fly Away " , ,, You are my life " , ,, 2000 Watts " , ,, Privacy " , ,, She drives me wild " oraz wiele piosenek pochodzących z albumu ,, Invincible " , który jest przecież taki genialny , a przede wszystkim inny od swoich , ,poprzedników " , a taki niedoceniony .
Just beat it . ! beat it . !
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

DirtyDiana13 pisze:''Superfly Sister'', Sisterka jest u mnie wprost faworyzowana...
Ubóstwiam, szkoda, że jest mało znana.
Myślę, że większość niewydanych utworów z "Dangerous" i "HIStory" zasługuje na conajmniej wydanie singlowe, niektóre na teledysk...
Obrazek
Awatar użytkownika
aga_1414

Post autor: aga_1414 »

Mi podobnie jak innym strasznie szkoda albumu Invincible...

Whatever Happens <--- no hej, czy tak piosenka nie jest genialna???
Ja za nią szaleję!

Don't Walk Away <----piękne, wzruszające...

A co do innych albumów to Lady in my life, Streelwalker, We've go forever(!!!), Girlfriend, History, The gilr is mine
I'll never let you part for you're always in me heart
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Keep the Faith piosenka swietna szkoda ze nie docenia sie jej co widac w No Dangerous.Piosenka z swietna muzyką ,strasznie mnie motywuje az zal ze nie byla wydana na singlu.....
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Keep the faith masz rację, to jedna z moich ulubionych piosenek zaraz po Man in the mirror :) obie mają świetne słowa.
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

O tak, od razu zakochałam się w Superfly Sister;)
Tekst jest dosyć mocny i nie do końca go rozumiem, ale melodia od razu mnie porwała do tego stopnia że wymyśliłam zaimprowizowany układ.

Czy są może jakieś ambitne remiksy do tej piosenki?
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Baby Jane pisze:Keep the faith masz rację, to jedna z moich ulubionych piosenek zaraz po Man in the mirror :) obie mają świetne słowa.
O TO tak jak ja:D

Keepv the Faith zgadzam sie ma swietny tekst, mysle ze to ze nie byla na singlu zadecydowala, że juz traci sporo do czolowki, a wcale tak nie powinno byc, mysle ze duzo osob ja omija z tego wzgledu i rzadko ją sobie odtwarza... i jak to powiedziala jedna fanka o Keep The Faith,
najlepszy jest pocztek gdy spiewa mhmhhhhhhh to jest najlepsze mmhmhmh jakie slyszala xD
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Tabloid Junkie jest świetna. W ogóle lubie piosenki o atakach mediów min. Why You Wanna Trip On Me. Mają spoko rytm :dance: i moim zdaniem głęboki tekst. Z albumu Invincible lubie Speechless. Moja mama się w tym zakochała. Za każdym razem kiedy oglądam jakiś film z Michaelem każe mi to włączyć (co mnie trochę zaczyna irytować glupija).
Obrazek
Awatar użytkownika
KateMJ

Post autor: KateMJ »

A ja myślę, że "Just Good Friends" jest niedoceniana...Ja wprost od pierwszego przesłuchania zakochałam się w tej wesołej i energicznej piosence :D
Obrazek
ODPOWIEDZ