Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
akaagnes: mogłabyś powiedzieć coś więcej o nowych piosenkach???
Niewiele, bo ich nie znam. Słyszałam pierwszy raz wykonywane na koncertach i trudno cokolwiek powiedzieć. Ale nowa płyta już niebawem! :) SuperFlyB. - masz już bilety do Gdańska? szybko :D
A no mam, wystraszyłem się, że szybko się sprzedadzą...
Nowa płyta jest zapowiedziana chyba na listopad, wychodzi na to, że jej premiera zbiegnie się z koncertem -> nie moge się doczekac mozliwości zakupienia merchandise'u... oj, sporo kasy ulotni się z mojego :P
Najdroższe bilety, mimo dla wielu zaporowej ceny, już się wyprzedały. Pozostały resztki na płycie i trybunach. Ja mam oczywiście bilet early entrance, nie było innej opcji. Nie wiadomo tylko, czy będzie oddzielony sektor pod sceną, czy tylko wpuszczenie fanów 15 minut wcześniej. Eventim twierdzi jedno, a Live Nation drugie, zatem jak zwykle burdel mamy.
Ja postawiłam teraz na pewien eksperyment, Nie mam jeszcze biletów do Gdańska, ale na koncert jadę. We wrześniu albo w październiku będą jeszcze bilety na płytę. Niekoniecznie na allegro podwojone. Zawsze ktoś na Gumtree chce sprzedać albo i są rodzynki na portalach biletowych też. Na razie nie mam jak kupić,a bank mi nie da, to ja mam oddać bankowi za Berlin LOL
ale i tak... jak będzie bliżej listopada, to się wszyscy konkretniej gdzieś ustawimy team GaGa-Jackson ciekawa sprawa :):)
Na stronie jest napisane, że 'Coming Soon', wnioskuję z tego, że pojawi się w przeciągu 2 tygodni. GaGa chyba wspominała w jakimś wywiadzie, że już go kończą edytować.
Wreszcie się doczekałam, 5 dni temu zobaczyłam zwiastun, miałam nadzieje, że będzie to coś lepszego.
Nie za bardzo podoba mi się fryzura Gagi. W krótkich włosach jej niezbyt do twarzy.
Sądzę, że teledysk pod względem montażu jest naprawdę fantastyczny. Ale jak dla mnie cały pomysł jest kompletną zżynką od Madonny. Sekwencja gdzie Gaga śpiewa w czarnym kostiumie jest marną kopią Vogue'a, a wszechobecne krzyże od razu skojarzyły mi się z Like a Prayer. Poza tym ten żołnierski chód... Czy przypadkiem nie zrobiła tego Janet w Rythm Nation i Michael w They don't care.. ? ;) :P
Do tego ten kostium ze sterczącym biustonoszem - Blond Ambition Tour z 1990? ;) To dobrze, że Gaga wzoruje się na takiej ikonie jak Madonna, ale jednak do Królowej jej jeszcze bardzo daleko ;)
PS.
Czy tylko ja sądzę, że ta fryzura u każdego z tancerzy jest koszmarna? ( po prostu nienawidzę czegoś takiego, jakby ich od garnka obcięli... koszmar). Poza tym goli faceci w slipach.. powoli zaczyna mieć juz tego dość - w prawie każdym teledysku Gagi zawsze to jest.
Podsumowując Telephone był o niebo lepszy ( szczególnie podobają mi sie elementy humorystyczne - np. robienie kanapki czy rozmowa Gagi z Beyonce w samochodzie z Kill Bill'a. Do tego ten typowy amerykański bar. Super sprawa ) ;)
"Zaczynam od człowieka w lustrze
Proszę go, by zmienił swoje poczynania
I żadne inne przesłanie nie mogło być jaśniejsze
Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem
Spójrz na siebie i wtedy dokonaj zmiany" - MJ (Man In The Mirror - 1987)