Buty do skłonu antygrawitacyjnego

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

Myślałem nad zamówieniami, ale gdyby coś się stało użytkownikowi takiego buta, to mogłyby wyniknąć potem z tego nieprzyjemne konsekwencje.

Tak nawiasem to dzisiaj zacząłem przyklejać skórę do podeszwy i obcasa (oraz pomalowałem metalowe na czarno).
Xicor

Post autor: Xicor »

W metalowej cześć mocno odstają śruby nie przeszkadzają one przy tańcu ?
Awatar użytkownika
--Mati--

Zeszlifowałem je mniej więcej o połowę + nakleiłem kawałek gumy, tak aby nie odstawały w ogóle. A na gumę przykleiłem skórę.
Awatar użytkownika
Natalia88

Post autor: Natalia88 »

Mi się ciągle wydaje, że masz tam magnesy : P Strasznie ciężko odrywasz na filmikach nogi od podłoża. Tak jakby ciągniesz nogi po podłożu :P Ale ja zawsze jestem przeczulona na wszystko nenene
Obrazek
See You Michael, In Neverland...
Moje Last FM: http://www.lastfm.pl/user/natyska88
Awatar użytkownika
--Mati--

Trzeba ciągnąć glupija , bo tam są śruby. Dokładnie tak samo robił Michael z tancerzami (trzeba uważnie patrzeć na ich stopy).

Więc żeby móc się z powrotem ruszać trzeba wysunąć nogi z zaczepów.
Awatar użytkownika
Natalia88

Post autor: Natalia88 »

Faktycznie glupija
Tak jest z babami (niektórymi) :smiech:
Pełna podziwu jestem, do takich rzeczy trzeba mieć "łeb na karku". ;-)
Obrazek
See You Michael, In Neverland...
Moje Last FM: http://www.lastfm.pl/user/natyska88
Awatar użytkownika
Michael-J-Forever

Post autor: Michael-J-Forever »

--Mati-- pisze:Myślałem nad zamówieniami, ale gdyby coś się stało użytkownikowi takiego buta, to mogłyby wyniknąć potem z tego nieprzyjemne konsekwencje.
Hmm... Racja, ale to może jednak pisz poradnik :) Pewnie nie każdy mógłby zrobić takie buty nawet z poradnikiem, ale każde wskazówki są cenne :) ;-)
Awatar użytkownika
--Mati--

Skończyłem właśnie poradnik. :mj:
Postanowiłem, że nie będzie on mega szczegółowy, bo osoby nie mające zdolności do takiego majsterkowania i tak nie zrobią tych butów (chyba, że powierzą robotę komuś kto się na tym zna).
Jednak opisałem co i jak trzeba zrobić (dodatkowo są rysunki) oraz wymieniłem na co trzeba zwrócić uwagę.

Link:

Anti-gravity lean (poradnik)

Jak by ktoś miał jakieś pytania, pisać. A jeżeli komuś się uda zrobić buty, to mam nadzieję, że pochwali się filmem lub zdjęciami ;-)
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Super robota! Tripple A!
Na prawdę, można pozazdrościć Ci samozaparcia w dążeniu do celu.
Świetna sprawa!
Zrobiłeś je zupełnie sam??
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
--Mati--

Tak jak pisałem wcześniej.
Tylko elementy metalowe wyciął mi znajomy mojego taty, bo ja nie mam dostępu do takiego sprzętu. Całą resztę udało mi się zrobić samodzielnie.
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

--Mati-- pisze:Myślałem nad zamówieniami, ale gdyby coś się stało użytkownikowi takiego buta, to mogłyby wyniknąć potem z tego nieprzyjemne konsekwencje.
zawsze możesz sobie zastrzec że nie ponosisz odpowiedzialności za ewentualne wypadki ;) myśle że chętni i tak by się znaleźli ;-)
Detox

Post autor: Detox »

madisson pisze:
zawsze możesz sobie zastrzec że nie ponosisz odpowiedzialności za ewentualne wypadki ;) myśle że chętni i tak by się znaleźli ;-)
Pewnie ,że by sie znaleźli ;-)
Ja biore na własne ryzyko ;-)
Poza tym mało prawdopodobne zeby coś komuś się stało.
Wystarczy asekurować sie rękami.
MJ'towi też pare razy nie zadziałały buty podczas wykonywania tego tricku i nic mu się nie stało. ;-) Przewróćił się tylko na kolana albo na ręce ;-)
Oczywiście to twoja decyzja i ja Cię do niczego nie namawim ;-)

I take pytanko. Czy jeżeli waże powiedzmy 100 kg to dam rade podnieść sie spowrotem w tych butach?
Awatar użytkownika
--Mati--

100 kg to może być trochę za dużo, ale najważniejsza jest siła w nogach (jeżeli trenujesz np. piłkę nożną lub kosza to powinieneś dać radę).

W wakacje postaram się wykonać dwie/trzy pary takich butów, ale jeszcze napiszę w tym temacie co i jak (wtedy będą mogli się zgłosić chętni).
Awatar użytkownika
KAcpeross

Post autor: KAcpeross »

--Mati--, świetne pomysł i wykonanie, ale dla upiększenia proponuję kupić, lub zrobić sobie getry (ang. spats) http://www.samanthamo.com/store/MJ-Pics ... spats..jpg Mi akurat mamuśka zrobiła i przy tańcu wyglądają świetnie. No i oczywiście według tego, jak na SC było - powinny być przy skłonie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
--Mati--

Nad getrami już pracuję, ale powoli to idzie, bo albo mi się nie chce, albo nie mam czasu :smiech:

Jak już wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, planuję polakierować buty, aby nabrały połysku jak w linku, który podał KAcpeross.
ODPOWIEDZ