ma-ma-se, ma-ma-sa, ma-ma-coo-sa...Margareta pisze:Ma, ma ;).

Jako osoba raczkująco-angielskojęzyczna, dzięki wam lepiej poznaję "Co Artysta Chciał Przez To Powiedzieć".
w tłumaczeniu rzeczywiście brzmi lepiej. Może chodzi o pokonywanie wewnętrznych słabości, kształtowanie charakteru, budowanie poczucia wartości. Tancerze narażeni są na różnego rodzaju kontuzje, pochłania ich miłość do ruchu, która wymaga nieustannej walki z ograniczeniami własnego ciała. Ciągłe doskonalenie techniki sprawia, że są w stanie oszukać własny organizm i zmusić go do wytrzymywania potwornych obciążeń, do ogromnego wysiłku. Praca nad ciałem to jedno, ale przy tym niebagatelną rolę odgrywa praca nad własną psychiką. Jeśli się powiedzie, to tańczą zwiewnie, lekko, naturalnie, choć z wielkim bagażem emocji.anja pisze:„wytańczyć marzenia”
Ten facet jest jak ćma. Leci do tego światła, chociaż ono go spali. Wie, że będzie bolało, ale i tak zrobi to.gdyż wargi
cudzej żony
ociekają miodem
W Dirty Diana też tak było. Też ukochana usłyszała przez telefon: on nie wróci dzisiaj do domu, on dzisiaj śpi ze mną.Zadzwoniła do mnie do domu
powiedziała: wiesz jak się nazywam
Nie udawaj, że
nigdy mnie nie przeleciałeś
A moja ukochana ze łzami w oczach
wyszła z domu
Może i tak. To pożądanie w Jego rozszerzonych źrenicach...to działa jak narkotyk. Za jakiś czas zechcesz jeszcze.Amelia pisze: Sugestywne męskie spojrzenia odganiały samotność i utwierdzały w przekonaniu- Jestem coś warta. Wciąż musiała sobie tu odowadniać.
Może i taka była nasza Dangerous.
MJwroc pisze: Dla mnie to piosenka przede wszystkim o zgubnych ludzkich instynktach, które trzeba kontrolować żeby nie dać się zapędzić w kozi róg.
Właściwie dziewczyny napisałyście wszystko, co myślę na ten temat. Sądzę, że ten tekst można odbierać trochę jak ostrzeżenie przed skutkami takiej "chwili zapomnienia". Owszem, jest miło, jest, fajnie, jest ekscytująco, ale tylko przez moment. Zauroczenie mija i okazuje się, że facet zostaje sam, bo ta Niebezpieczna już go nie pociąga albo znalazła sobie innego, a "ukochana opuściła mnie dziś " (swoją drogą jak była taka ukochana, to po co lazł do innej, hmm??anja pisze: Tak przychodzi mi do głowy, gdy słucham Dangerous, że to piosenka o dziewczynach, z którymi faceci idą do łóżka, a żenią się z innymi
(...)
Ten facet jest jak ćma. Leci do tego światła, chociaż ono go spali. Wie, że będzie bolało, ale i tak zrobi to.
Tłumaczenie faceta takie trochę z rodzaju „ chciałabym, a boję się”. Potem jednak zdradza swoją ukochaną, bo nic nie może na to poradzić, bo to jest silniejsze
Oj, nie zawsze i nie wszyscy, nie bądźmy okrutneanja pisze: Faceci tak zawsze?
Po prostu widzę, widzę jak każdy kolejny pocałunek narkotyku, zamglone spojrzenie dymu, pieszczota rozluźnionego umysłu wciągają, coraz dalej, do punktu z którego nie ma odwrotu. To coś więcej niż tylko miłość fizyczna. To jest uzależnienie umysłu.She Came At Me In Sections
With The Eyes Of Desire
I Fell Trapped Into Her
Web Of Sin
A Touch, A Kiss
A Whisper Of Love
I Was At The Point
Of No Return
Czy w tym tekście jest mowa o zdradzie? Bo jak się tego nie dopatruję. Może i Mężczyzna przeleciał Niebezpieczną, ale o zdradzie nic nie ma. Mężczyzna dał się ponieść urokowi Niebezpiecznej, ale zrozumiał że musi się od niej trzymać z daleka.agusiaa_w pisze:Zauroczenie mija i okazuje się, że facet zostaje sam, bo ta Niebezpieczna już go nie pociąga albo znalazła sobie innego, a "ukochana opuściła mnie dziś " (swoją drogą jak była taka ukochana, to po co lazł do innej, hmm??)
on?And Don't You Pretend
You Never Did Me Before
With Tears In Her Eyes
My Baby Walked Out The Door
ona?My Baby Left Me Here Tonight
Oczywiście, że o zdradzie. Facet ma ukochaną - żonę, dziewczynę - wszystko jedno. I nagle go podrywa ta Niebezpieczna, on ulega i idzie z nią do łóżka. Co to jest, jak nie zdrada?MJwroc pisze: Czy w tym tekście jest mowa o zdradzie?
to mówi Niebezpieczna do faceta, a w efekcie:And Don't You Pretend
You Never Did Me Before
co mnie w sumie nie dziwi, też bym wyszła i jeszcze w pysk mu dała.With Tears In Her Eyes
My Baby Walked Out The Door
Tekst o ludziach, którzy uwielbiają żyć na krawędzi. Głodni ekstremalnych, życiowych przygód. Są jak hazardziści. Stawiają na jedną kartę - wszystko wygrywają albo wszystko przegrywają. Spalają się na dopalaczach dla poczucia tej adrenaliny w żyłach. Czy to przygodna, świadoma znajomość z niebezpieczną kobietą, czy to wspomniane narkotyki, czy może wypad na Himalaje, gdzie wspinaczka na najwyższy szczyt, nierzadko kończyła się śmiercią zatraconych himalaistów. Oni nie potrafią żyć inaczej. To jest sens i podstawa ich życia.But I Loved It
'Cause It's Dangerous
Kiedy przychodzi ta zwykła szarość życia - znów dobija samotność i bezsenność. Natłok myśli, jak sobie z tym poradzić? Nie potrafi żyć w stałym, odpowiedzialnym związku. Zdaje sobie sprawę, że kłamstwa i manipulacje - często są obecne w jego / jej życiu. Tylko kto zaakceptuje taki styl życia? Z kim będzie go dzielił? Zaślepieni? Naiwni? Czyim kosztem? A może będą to równoprawni partnerzy, którzy będą świadomi wzajemnych oczekiwań i własnych wzajemnych poczynań?I Cannot Sleep Alone Tonight
My Baby Left Me Here Tonight
I Cannot Cope 'Til It's All Right
You And Your Manipulation
You Hurt My Baby